dilluns, 5 de març de 2012

Bacallà a la Llauna

Un dels plats preferits  a casa es el bacallà a la llauna. Es un plat molt senzill i molt bo.
Existeixen moltes maneres de fer aquest tipus de bacallà, però la forma de la que jo el faig es molt senzilla, amb una recepta que em va passar una coneguda.

En aquesta recepta li he fet una base de samfaina, amb verdures que tenia, cebes, carbassó, albergínia, all i tomàquet, però ho podem fer no més ambel bacallà.


Ingredients

-1 quilo de bacallà trossejat sense espina i dessalat
- 5 grans d'all
- Pebre vermell dolç
- Oli
-sal
-Julivert

Posem oli a la cassola I fregim els alls. 
Quan els alls hagin agafat color els traiem.
 Passem el bacallà per farina I el fregim amb el oli dels alls: però atenció! No el fregiu gaire. Sempre comencem a fregir per el cantó de la pell perquè no es trenqui.
 Ho traíem i ho col·loquem en una ‘’llauna’’ (algun recipient metàl·lic per posar al forn).
 Li posem a sobree, el julivert picadet, i els alls,l'aboquem a sobre l'oli que ens ha quedat.


 Ho posem al forn , escalfat a 200 graus 10 minuts.
  Si el voleu fer mes vistos podeu posar-li panses I pinyons.
 Ahir ho vam acompanyar de una amanida feta nomes de enciam ‘’full de roure’’.
 A vegades també ho acompanyem amb mongetes.
 Disfruteu !!