dilluns, 30 d’abril de 2012

Sardines en escabetx



Dijous en la meva visita al mercat també vaig comprar unes sardines fantàstiques, brillants de textura ferma i vaig pensar que havia de fer un escabetx

Aquesta recepta, em sembla, és la més normal, l'he tret del llibre El corpus de la cuina catalana.

ingredients

-500 Grams de sardines fresques
-4 Grans d'all
-Vinagre de vi blanc.
-sal
-Llorer
-Aigua
-Farina
-oli d’oliva
-Pimentó vermell dolç


Salem les sardines i les passem per farina, les fregim.
Les posem en un recipient.
En una cassola posem oli i sofregim els grans d'all, quan ja tinguin color afegim el pimentó, movem molt rapidament i de seguida afegim el vinagre, i una fulla de llorer, afegim mig got d'aigua i deixem bullir uns 5 minuts.
Aboquem sobre de les sardines i deixem reposar unes hores perquè l'escabetx quedi fred i les sardines agafin tot el sabor.