dimecres, 27 de juny de 2012

Coca de Sant Joan amb Crema i pinyons

És una mica tard per posar la recepta de les Coques típiques de Sant Joan, però bé, encara queda Sant Pere o qualsevol altre dia, sempre hi ha un bon moment per menjar un dolç....no?
Aquesta és la primera vegada que faig una coca d'aquest tipus, pensava, en realitat, que era mes dificl, us animo a que les feu perquè és molt fàcil i el resultat és perfecte, i ja veureu quina olor ....


Ingredients.

Per a  la massa mare.
-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.
-350 Grams de farina
-100 Grams de sucre
-45 Cc de llet
-2 ous
-80 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-1 ou per pintar la coca.
-Crema pastissera
-Pinyons
-Cireras o fruita confitada

Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera.

Barregeu la massa mare, amb la resta d'ingredients per fer la coca i ho pastem , la massa queda enganxosa.
Posar un paper per al forn i col · locar la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, li posem la crema, la decorem amb els pinyons, les cireres o la fruita i la deixem reposar una hora, creix bastant.
La pintem amb ou batut.
La posem al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.
Si no li voleu posar crema la recepta és exacta, si voleu fer una recepta més "barata" doncs en lloc de pinyons hi posem ametlla filetejada, que també queda molt bé.






Ja veieu que és una recepta fàcil i amb ingredients que tenim a casa ... animeu-vos! Jo no sé a vosaltres però als meus fills els encanta veure com cuino ... i ho agraeixen molt.