divendres, 30 de març de 2012

Pasta fresca amb espinacs i crema de llet



Aquesta és una típica recepta de pasta, per no fer-la sempre amb tomàquet també la faig amb l'opció de la crema de llet i el formatge, si tinc Roquefort a casa li poso un tros, que sempre queda més bé, aquest cop no tenia, també li podem uns xampinyons, aquest cop tenia espinacs o sigui que he cuinat una mica amb el que tenia a la nevera ... és divendres i avui toca anar al Mercat, tot i que intento entre setmana anar a comprar alguna cosa fresca que em falta. 
A casa aquest tipus de pasta els agrada molt.


Ingredients.

-Pasta fresca (Raviolis, tortelinis, mitges llunes ..)
-1 ceba
-Espinacs
-Crema de llet
-Formatge
-Bacó
-sal
-Pebre


Posem una mica d'oli en una cassola i sofregim la ceba, a continuació el bacó, poc per que si queda molt fregit queda dur, i posem els espinacs, quan ja aquest tot afegim la crema de llet i un tros de formatge,el que ens agradi, rectifiquem de sal, pebre i deixem bullir uns 5 minuts.
La pasta com sempre bullida en abundant aigua amb una mica de sal, quan es cuita refredem, servim al plat i li posem per sobre la barreja anterior.
En aquesta recepta no he posat quantitats per que crec que va una mica a gust, ami m'agrada molt posar-li bastants espinacs i un bon tros de formatge tipus Manxec semi, o Roquefort, ho faig amb 3 paquets de pasta, perquè som 5, poseu la quantitat que poseu us sortirà .
Ideal la pasta fresca que venen a la botiga de productes Italians.

Montaditos de Bonítol del nord

Ahir pensant que podia fer amb pa, uns fantàstics tomàquets, ceba .. i poc mes vaig pensar amb una recepta que vaig veure del cuiner Jose Andres i el resultat és aquest.

Ingredients.

-1 Barra de pa (tipus pages)
-2 Cebes de Figueres
- 3 Tomàquets
-Bonítol del nord en oli
-Sal
-Pebre
-Oli





Posem la ceba en una paella amb oli i deixem que es vagi coent, ha d'anar agafant color, que no es cremi, o sigui que necessitarem estona i que es vagi fent a poc a poc.Quand estigui colem l'oli que deixin i reservem.
Traiem les llavors als tomàquets i els ratllem, reservem.
Tallem el pa en llesques i el posem a torrar en una paella o planxa amb una mica d’oli,quand el tinguem li posem el tomàquet sobre, una quantitat generosa, a sobre la ceba i per fi el tros de Bonítol del Nord, rectifiquem de sal ,pebre, posem un punt d'oli .. i llest.La barreja de tots els ingredients al menjar-lo és genial, a casa els va agradar molt.

Platans amb lima





Aquesta és una d'aquelles receptes que fare sovint, és del llibre de F. Adrià.
Unes postres senzilles, bones, sa, barat, i amb tot el gust de la Llima i el Plàtan

Ingredients.

-5 Platans, de Canàries.
-2 Llimes
-150 Ml. d'aigua
-50 Grams de Sucre

Posem en una cassola l'aigua i el sucre, deixem que bulli i de seguida la retirem del foc, així queda dissolt el sucre.
Quan s'hagi refredat li afegim la ratlladura de la pell de les 2 llimes i el suc, tallem els plàtans a rodanxes i els fiquem el la barreja anterior, deixem a la nevera, mínim una hora.
Perfecte!



dimecres, 28 de març de 2012

Pomes amb canyella i llimona

Els que visiteu el meu Bloc ja sabeu de la meva devoció per les Pomes, tant en salat com en dolç, crues, de qualsevol forma o en qualsevol moment em sembla una fruita fantàstica.
N'hi ha de moltíssimes varietats, potser les que més coneixem aquí són la Golden Delicious,Gala, Reineta, Pink Lady,Starking,Verde Doncella, Granny Smith, Fuji...

He llegit que la marca Apple INC va posar el nom de Macintosh als seus ordinadors per que és una varietat de Poma les Mcintosh, és molt curiós!.

aquesta recepta és simple, la faig sempre que les pomes, preferentment Golden, estan bé de preu i les preparo per a 2 o tres dies.

Ingredients.

- 2 quilos de Pomes
- 4 cullerades de sucre
-1 branca de Canyella

-Pell de 1 llimona


Posem en un cassó una mica d'aigua, no cal posar molta perquè les pomes deixen anar bastant, una pell de llimona, la canyella ,el sucre, i les pomes tallades, tapem i deixem bullir uns 10 minuts.
També es pot fer compota però llavors cal posar més sucre i deixar-ho bullir més temps, a nosaltres ens agrada així i si no volem tant sucre posem només una cullerada i també queda molt bé.

A temperatura ambient, calent, fred a la nevera, per berenar, de postres, a tota hora, bonissim!


Sopa amb verdures

Ahir a la nit vaig pensar en fer una sopa de verdures, com tenia brou de dies anteriors i verdures vaig fer aquesta sopa, fàcil, ho vaig fer amb el que tenia a la nevera, però podem fer-la amb altres ingredients, amb un brou casolà sempre queda bé.

Ingredients.

-1 Porro
-2 pastanagues
-1 Ceba
-Espinacs
-2 Patates
-Brou de pollastre
-sal



Tallem petites totes les verdures, les patates les tallem una mica mes grans perquè no se'ns desfacin.
Posem a l'olla, o olla exprés al foc, posem una mica d'oli i pasen les verdures, menys les patates, que quedin una mica daurades , llavors afegim el brou i rectifiquem de sal. Quan les verdures son cuites, al punt, ja el tenim llest.


Per a postres unes maduixes amb iogurt grec i xarop.

Bunyols de Plàtan i de poma

Temps de Bunyols! Es poden fer de moltes maneres, aquesta és molt fàcil i queden molt bons, a casa quan fas una safata .. volen!

Ingredients.

-200 Grams de farina
-2 ous
-1 Cullereta de llevat en pols
-Plàtan

-Poma Golden
-20 cl de llet

-canyella
-Sucre
-oli

Posem la farina, el llevat, els rovells d'ou,la llet i una miqueta de canyella en pols, ho barregem .Munteu les clares a punt de neu i les afegim a la barreja anterior, amb molt de compte.
Tallem el plàtan i la poma a trossos i arrebossem amb la barreja, fregim.
Els traiem de l'oli quan agafin color, els posem a sobre d'un paper absorbent o paper de cuina, perquè no ens quedin molt oliosos, empolvorem amb sucre.

Més fàcil impossible, us agradaran, i amb aquestes mesures surt una bona plata de deliciosos bunyols.

dimarts, 27 de març de 2012

Rotllets de full amb poma, panses i nous

Aquests rotllets són molt senzills de fer, ideals per als que no els agrada ficar-se en la cuina o per als que comencen.
Jo en aquesta ocasió els he omplert de pansa, nous, pomes però també de poden omplir de crema, o d'avellanes, prunes .. etc.

Ingredients.

-1 Làmina de pasta de full
-1 Poma
-5 o 6 nous pelades
-1 Grapat de panses sense llavors
-1 Cullerada de pa ratllat
-Sucre
-Canela

-1 Conyac o licor


La pasta de Pasta fullada no la faig mai a casa, en un procés molt laboriós i no sempre queda bé, o sigui que la compro feta que sempre surt bé, i fa que la recepta sigui més fàcil.
Posem les panses en remull amb el Conyac perquè s'hidratin.
En un bol posem la poma, tallada fineta, la cullerada de pa ratllat, canyella, 2 cullerades de sucre, les nous talladetes i les panses, barregem tot molt .
Estenem la massa i posem al centre la barreja anterior, enrotllem i punxem amb una forquilla tota la massa.
Ho posem al forn a 190 graus uns 20 minuts, fins que la pasta de full agafi color.
Com veureu a la foto jo al final ho he empolvorat amb sucre glas, però una altra bona opció és abans d'anar al forn pintar amb ou batut i posar-li unes ametlles laminades, a gust de cadascú.

Amanida de bacallà






Una altra recepta amb Bacallà, que com ja us he comentat és el producte estrella a casa.
Una Barreja de productes molt simple i en conjunt molt saborosa, ja l'he fet diverses vegades a casa per que es pot deixar a la nevera ia punt per menjar!

Ingredients.

-2 patates
-2 ous
-200 Grams de bacallà dessalat per esqueixar
-1 Gra d'all
-Julivert
-oli d'oliva
-sal


Posem les patates a bullir amb pell, han de quedar cuites però no desfetes.Bulim els ous uns 10 minuts.
Posem en un bol el gra d'all, julivert, sal i batem tot amb el batedor elèctric.
En una safata posem la patata tallada a trossos, els ous tallats, el Bacallà esqueixat i afegim el batut d'all, julivert i oli.


Maduixes amb vinagre

Aquestes postres son un altre de les receptes que m'han sorprès, no tenia clar fer-ho per que no m'agraden les coses amb gust àcid, a vinagre, el que ha passat és que la barreja de sucre i vinagre potencia el sabor de les maduixes, molt .


Ingredients.

-500 Grams de Maduixes
-5 Cullerades de sucre
-5 Cullerades d'aigua
-4 Cullerades de vinagre negre o balsàmic


Posem en una cassola el sucre a escalfar fins que agafi un color fosc, no cremat. Separem del foc i afegim l'aigua, amb compte perquè esquitxa! el movem. Un cop aquest fred afegim el vinagre,la textura ha de ser de caramel una mica dens.,afegim la barreja a les maduixes un cop les tinguem netes i sense tiges.
Ho deixem macerar almenys una hora a la nevera.



Se m'acudeixen un munt de receptes per fer amb els maduixots, però la temporada és curta i cal donar-se pressa.

dilluns, 26 de març de 2012

Coliflor i bròquil gratinats amb beixamel

Aquesta recepta és la típica de coliflor amb beixamel, però jo li he afegit bròquil, que si bé són diferent en color sabor i textura són de la mateixa família.
A casa els agraden molt les dues, per a mi en truc per cuinar és que han d'estar molt poc cuites i fer-ho amb molt poca aigua, que quedin cuites però cruixents.



Ingredients.

-1 Coliflor
-1 Brocoli
-400 Ml de llet
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre
-Mantega
-Nou moscada
-50 Grams de formatge parmesà ratllat

-1 cullerada de farina


Bullim en aigua salada la coliflor i el bròquil, quan estiguin cuites al punt just les escorrem i reservem.
En una cassola posem la mantega a escalfar i quedi fosa afegim la farina i movem, anem afegint la llet i sense deixar de moure afegim la nou moscada i sal. Quan tinguem la beixamel feta posem la coliflor i el bròquil en una plata per al forn, posem una mica de pebre, oli i la beixamel sobre, empolvorem amb el formatge ratllat i al forn a gratinar.




.

Pollastre al forn amb verdures

En realitat no anava a penjar aquesta recepta en el Blog per que és molt senzilla, però com que la finalitat és mostrar com es pot cuinar amb productes de temporada, fàcil i variat he pensat finalment afegir-la a.
És com una recepta recurrent, la faig quan no vull embrutar la cuina, i l'acompanyo d'un pure o unes verdures al vapor.De vegades en lloc de cuixes de pollastre poso contracuixes ja que a casa cadascú té els seus gustos sobre el tema.



Ingredients.
-Cuixes o contracuixes de pollastre
-3 Tomàquets
-1 Ceba
-1 Albergínia.
-1 pebrot vermell

-Oli
-Sal
-Pebre
-Farigola, orenga



Preparem una safata amb una mica d'oli en el fons, salpebrem el pollastre i el col · loquem sobre, netegem les verdures, les pelem i els tomàquets els tallem en 4 parts,

col · loquem tot al voltant del pollastre, posem sal, pebre i les herbes que haguem escollit, jo ho faig amb orenga i farigola,i ruixem amb oli.
També li podem posar una mica de Conyac o wisky per sobre, això ja va a gustos.
Ho tenim men el forn més o menys una hora a 200 graus.
Fàcil, oi?