dilluns, 30 d’abril del 2012

Arròs amb Sípia, calamar i gambes

No m'atreveria fer una paella ... la meva família, per part de la meva mare, són valencians i ells la "broden" però a casa meva agrada molt l'arròs, en totes les seves versions, així que alguns Diumenges faig un arròs, amb Sípia , calamar i gambes, o escamarlans si els trobo bé en el mercat.
Jo ho faig ben senzill, us he de dir que queda molt bo, això si, sempre amb brou de peix i arròs bomba. Per a mi és fàcil perquè sòl deixar-lo preparat, com ahir, i en arribar a casa només li falta l'arròs o sigui que en 20 minuts mengem un plat bo, calent i jo no m'he de posar a cuinar.


-Ingredients

-500 Grams d'arròs bomba
-1,5 De brou de peix
-1 Sípia mitjana
-2 Calamars petits
-300 Grams de Gambes
-Pebrot vermell
-Pebrot verd
-4 Dents d'all
-3 Tomàquets madurs
-Oli d'oliva
-Safrà
-Sal



Posem l'oli a la paella i quan estigui calent esglais les gambes. Les retirem.
En el mateix oli posem els alls, després els pebrots, tot tallat petit.
Quan tot esta passat afegim els tomàquets, jo tinc costum de posar-los tallats, no ratllats, va a gustos.
Quan ja els tinguem ben passat afegim la sípia i el calamar i ho deixem coure tot junt fins que canviïn de color.


Fins aquí la preparació, és en aquest punt que jo ho reservo si ho mengen al dia següent.

A mi m'agrada posar l'arròs a sobre del preparat anterior i donar-li una voltes abans de tirar-li el brou, calent.
Quant comença a bullir rectifico de sal i hi afegeixo els brins de safrà.Les gambes les afeigim un moment abans d'apagar el foc.
això és, fàcil, fàcil, i de veritat queda bo. M'he d'instruir en l'art de les paelles, però si us sóc sincera a casa la paella amb carn no els agrada gens, o sigui que tampoc triomfaria.


dilluns, 23 d’abril del 2012

Xampinyons( farcits de xampinyons)

Avui he decidit fer una senzilla recepta amb un dels fongs més consumits, els xampinyons.
Els he vist en el mercat tan blancs, tan vistosos que he pensat en aquesta recepta que acostumo a fer sovint per acompanyar altres plats ..
Els xampinyons contenen un 88% d'aigua, proteïnes fàcilment assimilables, efectes antioxidants, minerals com seleni, Fòsfor, Magnesi i Potassi
Aquesta recepta és molt simple ja que van farcits d'ells mateixos, i al forn.


Ingredients.


-Xampinyons (millor si són una mica grans)
-All
-Julivert
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva

Primer hem de rentar molt bé els xampinyons .A continuació li traiem el tronc i deixem només el "barret".
 Picarem l'all i el julivert i els troncs dels xampinyons, afegim sal, pebre i oli. Posem dins dels xampinyons aquesta barreja i ho fiquem al forn uns 20 minuts a uns 200 Graus.
Ja veureu que bé queden, amb tot el seu sabor.


















divendres, 20 d’abril del 2012

Pomes al forn amb mel


Aquesta recepta és simple, i com no, amb pomes.
La veritat és que mai la faig igual, unes vegades la faig amb sucre blanc, o amb sucre moreno, o amb una mica de brandi o whisky, i altres vegades, com avui amb mel.En Martí a aquesta recepta li diuPometes”.

Ingredients.

-Pomes Golden
-Mel
-Canyella

Primer hem de tallar les pomes per la part de dalt, com un barret, llavors accedim a les llavors i les traiem fent un lloc que omplirem amb la mel, i empolvorem amb les canyella. Tapem la poma amb la part que hem tallat abans.
Introduïm al forn a 200 graus uns 40 minuts.
Es poden menjar calentes, però crec que fredes estan molt millor.




Crema d'espinacs amb pinyons

Ahir a casa vam sopar crema d'espinacs amb uns pinyons.
Els espinacs són una verdura fantàstica, rica en vitamines A i E, i tenen antioxidants i proteïnes, encara que no s'aconsella consumir-la en excés per l'àcid oxàlic que contenen.

Ingredients.

-200 Grams d'espinacs
-2 Porros

-1 Patata
-1 Got de llet semidesnatada
-Nou moscada
-2 Gots i aigua
-Oli d'oliva
-Sal
-Pinyons


Rentem molt els espinacs, si són congelades o de borsa ja les tenim a punt.Els posem en una cassola amb una mica d'aigua i les coem, quan estiguin cuites reservem.
Rentem, pelem i tallem els porros i les patates i els posem en una cassola amb una mica d'oli, els 2 gots d'aigua i el got de llet, salpebrem .. Coem 10 minuts i afegim els espinacs, deixem coure 5 minuts més, afegim la nou moscada,batem.Servim amb els pinyons.
Fàcil.



Galetes de civada amb nous (xocolata i coco)

Aquesta recepta la hi dedico al seguidor del Bloc mes jove, i més guapo, el Pau. Pau gràcies per seguir el bloc!!
Em sembla que només he fet galetes un cop en la meva vida, de Nadal, amb colors .. però aquest cop m'he proposat fer unes amb civada, han quedat molt bones, per variar a algunes els he posat xocolata ia altres coco, han quedat bonisims!, de veritat.

Ingredients.

-2 Ous
-2 Tasses de civada
-100 Grams de nous
-1Taza de Farina integral
-2 Cullerades de mantega o margarina
-un pessic de vainila o canyella
-1 Tassa de sucre moreno





Escalfem el forn a una temperatura alta.
Barregem la mantega fosa amb el sucre fins que quedi molt cremós, afegim els ous batuts i la vainilla o canyella.
En un altre bol barregem la civada la farina i les nous talladetes a trossos.
Barregem ia tots els ingredients i fem una boles que posarem en una safata per al forn, jo, com sempre, he posat un paper de forn, aixafem les boles fins que agafin la forma que volem i el gruix.

La xocolata i el coco l'hi he afegit abans de ficar-les en el forn
Cal enfornar molt poc, uns 10 minuts.


Salmó amb espàrres i formatge fresc

Aquesta recepta l'he copiat d'una revista i m'ha semblat molt interessant, a casa els agrada molt el Salmó, sempre que no tingui ni una espina.

Ingredients.


-5 Lloms de Salmó si pell
-2 Cebes
-Espàrrecs (frescos o congelats)
-100 Grams de formatge fresc batut
-Cebollí
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre



Coem els espàrrecs durant uns 8 minutos, amb poca aigua.Reservem
En una paella daurem el salmó, amb poc oli, reservem. En les mateixa paella daurem les cebes a foc lent. Incorporar de nou el salmó afegir una mica de brou de coure els espàrrecs , tapem i deixem coure uns 3 minuts.Afeigim els espàrrecs  i el formatge fresc batut, salpebrem fins que la salsa quedi una mica espessa.



La recepta estava feta amb pèsols en lloc d'espàrrecs, però no vaig trobar els pèsols frescos, així que vaig optar per posar espàrrec

dimarts, 17 d’abril del 2012

Coca d'escalibada





Com ahir vaig fer escalivada de pebrot i albergínia al forn i no ens la vam menjar tota aquesta tarda he pensat que podia fer una coca.
La recepta de la massa la faig igual que la de l'empanada o la de coca de verdures, sempre queda bé.
A casa aquestes coses si que els agraden, ha estat vista i no vista.


Ingredients.-Farina 
-Oli d'oliva
-1 ou
-Aigua
-Sal 
-Llevat fresc



Posem la farina damunt del marbre i posem la sal, el llevat desfet, l'ou el raig d'oli i anem afegint aigua, sabem que la massa esta correcta quan quedi lligada i no se'ns enganxi a les mans.Deixem la massa reposar fins que dobli de volum,ll'estirem i posem a sobre els ingredients que ens agradin, jo en aquest cas li he posat la escalibada i com tenia rosella es la he posat pels costats.Posem al forn, a 200 Graus, fins que la massa es ben torradeta.
I com he fet més massa de la necessària m'he animat i he fet una altra coca amb verdures (carabasso, ceba,tomaquet) i li he posat una mica de formatge i beicon.

Salsitxes amb salsa de tomàquet


La recepta que proposo avui és tot un clàssic, salsitxes amb salsa de tomàquet, res original, jo aquesta recepta l'he copiat del llibre de F.Adrià, mai les havia fet així, a partir d'ara aquesta serà la meva recepta per fer-les, han quedat molt .
Ingredients.
-Salsitxes (de porc, vedella, pollastre)
-5 Tomàquets madurs (o tomàquet natural de pot)
-3 Dents d'all
-Farigola
-1 /2 Got de vi Ranci o blanc
-Sal
-Pebre
-Oli d’oliva


Fem la salsa amb el tomàquet i una mica d'oli, que quedi el tomàquet ben fregit, però no cremat.Reservem..Posem una mica d'oli en una paella i anem coent les salsitxes, quan estiguin una mica fetes els posem la farigola les dents d'all talladets, el movem una mica i afegim el vi, deixem que redueixi...i llestas!
Servim les salsitxes amb la salsa de tomàquet sobre.
L'hem acompanyat per una amanida de pasta i uns deliciosos espàrrecs de marge, a la planxa, que tant li agraden a l'Aniol!