dilluns, 30 d’abril de 2012

Arròs amb Sípia, calamar i gambes

No m'atreveria fer una paella ... la meva família, per part de la meva mare, són valencians i ells la "broden" però a casa meva agrada molt l'arròs, en totes les seves versions, així que alguns Diumenges faig un arròs, amb Sípia , calamar i gambes, o escamarlans si els trobo bé en el mercat.
Jo ho faig ben senzill, us he de dir que queda molt bo, això si, sempre amb brou de peix i arròs bomba. Per a mi és fàcil perquè sòl deixar-lo preparat, com ahir, i en arribar a casa només li falta l'arròs o sigui que en 20 minuts mengem un plat bo, calent i jo no m'he de posar a cuinar.


-Ingredients

-500 Grams d'arròs bomba
-1,5 De brou de peix
-1 Sípia mitjana
-2 Calamars petits
-300 Grams de Gambes
-Pebrot vermell
-Pebrot verd
-4 Dents d'all
-3 Tomàquets madurs
-Oli d'oliva
-Safrà
-Sal



Posem l'oli a la paella i quan estigui calent esglais les gambes. Les retirem.
En el mateix oli posem els alls, després els pebrots, tot tallat petit.
Quan tot esta passat afegim els tomàquets, jo tinc costum de posar-los tallats, no ratllats, va a gustos.
Quan ja els tinguem ben passat afegim la sípia i el calamar i ho deixem coure tot junt fins que canviïn de color.


Fins aquí la preparació, és en aquest punt que jo ho reservo si ho mengen al dia següent.

A mi m'agrada posar l'arròs a sobre del preparat anterior i donar-li una voltes abans de tirar-li el brou, calent.
Quant comença a bullir rectifico de sal i hi afegeixo els brins de safrà.Les gambes les afeigim un moment abans d'apagar el foc.
això és, fàcil, fàcil, i de veritat queda bo. M'he d'instruir en l'art de les paelles, però si us sóc sincera a casa la paella amb carn no els agrada gens, o sigui que tampoc triomfaria.


Pastís


Avui si ... fa moltes setmanes que volia fer aquest pastís, i no ho faig pel bonissim que esta ... i amb tantes calories ... però alguna vegada cal donar-se un capritxet, us puc assegurar que us agradarà molt, si us agraden els pastissos ... clar!
La recepta me la va donar el meva cosina Isabel que té un restaurant a València, em diu que és el pastís, amb diferència, que més agrada. Tenim una versió en Xocolata .. però aquest m'agrada més ... com diu Alfons ... el pastís més bo del món!



Ingredients.

-1 Litre de nata Liquida
-200 Grams de sucre
- 300 grams de Philadelphia.
-2 Sobres de Quallada.
-1 Pot de Melmelada (fresa. fruits vermells)
-2 Fulles de Gelatina o en pols
-1 Paquet de galetes Maria
-100 Grams de Mantega




Piquem les galetes, que quedin gairebé com el pa ratllat, i hi afegim la mantega fosa.
Ho barregem molt bé i ho posem al fons del motlle.
Introduïm al forn uns 10 minuts que quedi ben torrat.
Deixem refredar.
Posem la nata líquida a escalfar amb el formatge i el sucre, i el sobre de quallada, quan comenci a bullir retirem i deixem refredar.
Posem en remull els fulls de gelatina una estoneta fins que quedin toves. En una cassola escalfem la melmelada i hi afegim les fulles de gelatina escorregudes, li donem una voltes i deixem refredar.

És hora de muntar el Pastís.
Posem la barreja de la nata sobre de la de les galetes ia sobre la melmelada amb la gelatina. Ho deixem reposar tot ... i llest.

És molt fàcil, jo l'he fet aquest matí a les 6 quan m'he llevat, ja tenia la idea.
Aquesta vegada en lloc de la melmelada jo li he posat un sobre que vaig comprar a Alemanya que ja té la gelatina i l'aroma.

Truites

en aquesta recepta no vaig a descobrir res de nou, una truita ... però és que m'encanten, jo menjaria cada dia, això si amb ous del número 1 els de corral.
Imagino que teniu receptes d'allò més originals i variades, La meva cosina Isabel fa una de pastanaga i ceba tendra bonissima.
Jo he penjat aquesta que era de Carbassó, albergínia, una patata i 1 ceba, és una de les que mes m'agrada,i una d'espinacs amb una mica d patata, encara que mai les faig igual, el de sempre ... depèn del que tenim a la nevera ... també ens agrada la d'espinacs amb patata, ceba i patata, carbassó sol, albergínia ... hi ha moltes possibilitats i totes bonisimes!.
Aquesta vegada l'acompanyem amb enciam lollo rosa, que té una textura i un sabor meravellós




Veig que faig servir molt la paraula bonissim!! Ja em perdonareu





Aquesta es de Bacallà, amb patata i una mica de ceba.

Sardines en escabetx



Dijous en la meva visita al mercat també vaig comprar unes sardines fantàstiques, brillants de textura ferma i vaig pensar que havia de fer un escabetx

Aquesta recepta, em sembla, és la més normal, l'he tret del llibre El corpus de la cuina catalana.

ingredients

-500 Grams de sardines fresques
-4 Grans d'all
-Vinagre de vi blanc.
-sal
-Llorer
-Aigua
-Farina
-oli d’oliva
-Pimentó vermell dolç


Salem les sardines i les passem per farina, les fregim.
Les posem en un recipient.
En una cassola posem oli i sofregim els grans d'all, quan ja tinguin color afegim el pimentó, movem molt rapidament i de seguida afegim el vinagre, i una fulla de llorer, afegim mig got d'aigua i deixem bullir uns 5 minuts.
Aboquem sobre de les sardines i deixem reposar unes hores perquè l'escabetx quedi fred i les sardines agafin tot el sabor.

Sípia amb patates


Fa molts dies que no anava al mercat, aquesta setmana ha estat molt intensa, entre aniversaris, recitals de poesia ...
Ahir vaig anar a comprar peix i vaig pensar en fer una Sípia amb Patates, que queda molt , i té per "sucar" com diu Aniol que és molt aficionat a sucar el pa.
No us sabria dir d'on vaig treure la recepta, és una mica la de tota la vida, molt fàcil.


Ingredients.

-1 Sèpia gran, o 2-3 més petites
-1 Ceba
-2 Grans d'all
-2 Tomàquets madurs
-Sal
-Oli d’oliva
-Julivert
-Aigua
Unes quantes avellanes, ametlles o pinyons.

Jo vaig anar a comprar tan de pressa que no em van netejar la sípia, l'he netejat jo a casa, però normalment les netegen a la Peixateria, així que només hem de trossejar
Fem un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet, quan tenim el sofregit ben passat afegim la sípia i li anem donant una voltes, també cal afegir la salsa de la sípia que és el que li donarà tot el sabor i el color .
Les patates les tallem una mica gran i les afegim a la cassola, cobrim amb aigua, rectifiquem de sal i ho deixem coure fins que les patates estiguin al punt.Un moment abans d'apagar el foc afegim una picada amb les avellanes (o ametlles o pinyons) i el julivert.

dilluns, 23 d’abril de 2012

Xampinyons( farcits de xampinyons)

Avui he decidit fer una senzilla recepta amb un dels fongs més consumits, els xampinyons.
Els he vist en el mercat tan blancs, tan vistosos que he pensat en aquesta recepta que acostumo a fer sovint per acompanyar altres plats ..
Els xampinyons contenen un 88% d'aigua, proteïnes fàcilment assimilables, efectes antioxidants, minerals com seleni, Fòsfor, Magnesi i Potassi
Aquesta recepta és molt simple ja que van farcits d'ells mateixos, i al forn.


Ingredients.


-Xampinyons (millor si són una mica grans)
-All
-Julivert
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva

Primer hem de rentar molt bé els xampinyons .A continuació li traiem el tronc i deixem només el "barret".
 Picarem l'all i el julivert i els troncs dels xampinyons, afegim sal, pebre i oli. Posem dins dels xampinyons aquesta barreja i ho fiquem al forn uns 20 minuts a uns 200 Graus.
Ja veureu que bé queden, amb tot el seu sabor.


















divendres, 20 d’abril de 2012

Pomes al forn amb mel


Aquesta recepta és simple, i com no, amb pomes.
La veritat és que mai la faig igual, unes vegades la faig amb sucre blanc, o amb sucre moreno, o amb una mica de brandi o whisky, i altres vegades, com avui amb mel.En Martí a aquesta recepta li diuPometes”.

Ingredients.

-Pomes Golden
-Mel
-Canyella

Primer hem de tallar les pomes per la part de dalt, com un barret, llavors accedim a les llavors i les traiem fent un lloc que omplirem amb la mel, i empolvorem amb les canyella. Tapem la poma amb la part que hem tallat abans.
Introduïm al forn a 200 graus uns 40 minuts.
Es poden menjar calentes, però crec que fredes estan molt millor.




Crema d'espinacs amb pinyons

Ahir a casa vam sopar crema d'espinacs amb uns pinyons.
Els espinacs són una verdura fantàstica, rica en vitamines A i E, i tenen antioxidants i proteïnes, encara que no s'aconsella consumir-la en excés per l'àcid oxàlic que contenen.

Ingredients.

-200 Grams d'espinacs
-2 Porros

-1 Patata
-1 Got de llet semidesnatada
-Nou moscada
-2 Gots i aigua
-Oli d'oliva
-Sal
-Pinyons


Rentem molt els espinacs, si són congelades o de borsa ja les tenim a punt.Els posem en una cassola amb una mica d'aigua i les coem, quan estiguin cuites reservem.
Rentem, pelem i tallem els porros i les patates i els posem en una cassola amb una mica d'oli, els 2 gots d'aigua i el got de llet, salpebrem .. Coem 10 minuts i afegim els espinacs, deixem coure 5 minuts més, afegim la nou moscada,batem.Servim amb els pinyons.
Fàcil.



Galetes de civada amb nous (xocolata i coco)

Aquesta recepta la hi dedico al seguidor del Bloc mes jove, i més guapo, el Pau. Pau gràcies per seguir el bloc!!
Em sembla que només he fet galetes un cop en la meva vida, de Nadal, amb colors .. però aquest cop m'he proposat fer unes amb civada, han quedat molt bones, per variar a algunes els he posat xocolata ia altres coco, han quedat bonisims!, de veritat.

Ingredients.

-2 Ous
-2 Tasses de civada
-100 Grams de nous
-1Taza de Farina integral
-2 Cullerades de mantega o margarina
-un pessic de vainila o canyella
-1 Tassa de sucre moreno





Escalfem el forn a una temperatura alta.
Barregem la mantega fosa amb el sucre fins que quedi molt cremós, afegim els ous batuts i la vainilla o canyella.
En un altre bol barregem la civada la farina i les nous talladetes a trossos.
Barregem ia tots els ingredients i fem una boles que posarem en una safata per al forn, jo, com sempre, he posat un paper de forn, aixafem les boles fins que agafin la forma que volem i el gruix.

La xocolata i el coco l'hi he afegit abans de ficar-les en el forn
Cal enfornar molt poc, uns 10 minuts.


Salmó amb espàrres i formatge fresc

Aquesta recepta l'he copiat d'una revista i m'ha semblat molt interessant, a casa els agrada molt el Salmó, sempre que no tingui ni una espina.

Ingredients.


-5 Lloms de Salmó si pell
-2 Cebes
-Espàrrecs (frescos o congelats)
-100 Grams de formatge fresc batut
-Cebollí
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre



Coem els espàrrecs durant uns 8 minutos, amb poca aigua.Reservem
En una paella daurem el salmó, amb poc oli, reservem. En les mateixa paella daurem les cebes a foc lent. Incorporar de nou el salmó afegir una mica de brou de coure els espàrrecs , tapem i deixem coure uns 3 minuts.Afeigim els espàrrecs  i el formatge fresc batut, salpebrem fins que la salsa quedi una mica espessa.



La recepta estava feta amb pèsols en lloc d'espàrrecs, però no vaig trobar els pèsols frescos, així que vaig optar per posar espàrrec

dimarts, 17 d’abril de 2012

Coca d'escalibada





Com ahir vaig fer escalivada de pebrot i albergínia al forn i no ens la vam menjar tota aquesta tarda he pensat que podia fer una coca.
La recepta de la massa la faig igual que la de l'empanada o la de coca de verdures, sempre queda bé.
A casa aquestes coses si que els agraden, ha estat vista i no vista.


Ingredients.-Farina 
-Oli d'oliva
-1 ou
-Aigua
-Sal 
-Llevat fresc



Posem la farina damunt del marbre i posem la sal, el llevat desfet, l'ou el raig d'oli i anem afegint aigua, sabem que la massa esta correcta quan quedi lligada i no se'ns enganxi a les mans.Deixem la massa reposar fins que dobli de volum,ll'estirem i posem a sobre els ingredients que ens agradin, jo en aquest cas li he posat la escalibada i com tenia rosella es la he posat pels costats.Posem al forn, a 200 Graus, fins que la massa es ben torradeta.
I com he fet més massa de la necessària m'he animat i he fet una altra coca amb verdures (carabasso, ceba,tomaquet) i li he posat una mica de formatge i beicon.