dijous, 31 de maig de 2012

Sopa de meló i aranja




Aquesta és una d'aquelles receptes fàcils i bones. Unes postres ideals ara que fa calor i arriba el temps de la fruita d'estiu.
L'he copiat del llibre de F. Adrià, modificada, perquè ell hi posa poca aranja, jo he posat una mica més.
Us animo que ho proveu perquè està molt bé.
En Martí deia que li podia haver posat plàtan també, és una idea.

Ingredients.

-1/2 Melo madur
-2 Aranjes
-3 Cullerades de sucre
-Unes fulles de menta

Traiem la pell i les llavors al melo i el posem en un bol amb el suc d'una de les aranjes, el sucre i la menta.
El triturem amb el batedor elèctric.
L'altre aranja la pelem i el tallem a trossets.
Servim en un bol la sopa amb els trossos d'aranja.

Llest.

dimarts, 29 de maig de 2012

Vedella amb Llimona



Per variar una mica del típic Fricandó avui he pensat que podia fer una salsa amb gust de llimona. La recepta és gairebé la mateixa, però el resultat totalment diferent.



Ingredients




.-Carn de vedella (tallada com per fer Fricandó)
-2 cebes
-1 Gra d'all
-El suc d'1 llimona
-1 / 2 got de vi blanc
-Sal-Pebre-Oli d'oliva
-Farina




Posem sal i pebre a la carn i la arrebossem en farina, la fregim.Reservem.En una cassola posem les cebes i l'all talladet molt fi i anem deixant que es cogui, molt passat, que la ceba quedi transparent.Posem la carn i tirem el suc de llimona i el vi, rectifiquem de sal i ho deixem coure fins que la carn aquest tendra, més o menys 1 hora





Appelstrudel




Ingredients.

Per la massa….

-250 Grams de farina
-125 ml d’aigua (tèbia)
-2 Cullerades d’oli
-Sal
-Vinagre de vi

I per el farcit….

-4 Pomes
-Panses
-Nous
- 2 Cullerades de Pa ratllat
- 4 Cullerades de Sucre
-Suc de llimona
-Mantega
-Una  mica de canyella
-Sucre llustre





Per fer la massa posarem la farina tamisada sobre del marbre, i li afegirem una mica de sal, un raig de vinagre i l'aigua.
S'ha de pastar molt , perquè d'això depèn que després ens quedi la massa amb la consistència i l'elasticitat que volem.
Deixem reposar la massa com a mínim una hora, i menys de 4.
Preparem el farcit, en una paella posem un bon tros de mantega i se li posa el pa ratllat, ho deixem que s'enrosseixi una mica i afegim les pomes pelades i tallades a trossos, el sucre, la canyella, les nous i les panses, el deixem coure uns 5 minuts.Deixem refredar.
Estirem la massa ben estirada, ha de queden gairebé transparent, si l'heu amassat veureu que és molt elàstica.
posem el farcit i ho enrotllem.




Pintem amb una mica de mantega i ho posem al forn a 180 graus uns 30 minuts, veureu si esta cuita la pasta pel color.
Quan la traiem del forn la deixem refredarà i les empolvorem amb sucre llustre

Com veureu la recepta en molt similar a les altres de Pomes que ja li penjat, però en aquesta la massa és molt, molt fina i això li dóna una textura diferent.
Bon profit!!!



(Podeu apreciar a la foto que està dividit com en dos, és que quan vaig anar fer la foto ja havien tallat un tros!)


Pastís de flam

Aquesta recepta és molt típica a França, allà ho fan bonissim, també el venen ja preparat de la marca Dr Oetker, però sempre queda millor fet a casa, és molt fàcil i queda molt bé, al Martí li ha encantat!


ingredients:

-1 Lamina de pasta brisa
-4 Ous
-150 Grams de sucre
-90 Grams de Maizena
- 1 branca de Vainilla i pell de llimona per aromatitzar.


Posem la pasta brisa en un motlle, amb el paper especial o amb el motlle untat de mantega, perquè no s'enganxi, ho posem al forn perquè agafi una mica de color, així al final ens queda una base més cruixent.

Posem a escalfar la llet amb la vainilla, jo li he posat també pell de llimona per que m'agrada l'aroma i el sabor.
Barregem en un bol la maizena i els ous tot ben batut, quan la llet aquesta hierviendo es posa la mescla i es deixa bullir uns minuts.
S'aboca sobre de la pasta brisa i es torna a ficar al forn uns 40 minuts.
Quan ja aquest fred es conserva perfecte a la nevera.








diumenge, 27 de maig de 2012

Rap amb carxofes. Recepte de La Carme


Aquesta recepta me l'ha donat La Carme de l’escola i la faig perquè m'ha dit que quedava molt bona, i no s'ha equivocat!!.. gràcies Carme, a més està feta amb Rap, o sigui que a casa estan d'acord, ja sabeu .. . peix sense espines ...



Ingredients.-Rap (cuetes o una cua gran tallada)
-Carxofes
-Tomàquet madur
-All
-Julivert
-Pinyons
-Sal
-Farina
-Oli d'oliva
-Avellanes, ametlles, pinyons .. etc per fer una picada





Bullim uns minuts les carxofes senseres i les escorrem, les passem per farina i les fregim.
Enfarinem i salem el rap i el fregim.
Reservem.En el mateix oli fregim també els pinyons.Fem un sofregit amb el tomàquet l'all i el julivert, hi afegim després una picada al gust (aquí cadascú fa les picades al seu gust, ami m'agraden amb avellanes, però cal posar-li també un gra d'all, sense el cor. .. i un tros de pa fregit o un carquinyoli)
Posem el rap, una mica d'aigua i ho deixem coure uns minuts.Em diu la Carme que està més bo d'un dia per l'altre i és veritat, però també està deliciós per menjar acabat de fer.És fàcil, té pocs ingredients, us animo a que ho feu.Bon profit!
I de postres Appelstrudel...propera recepta!



divendres, 25 de maig de 2012

Panna Cotta de Toffe





Aquesta recepta és la bàsica de la Panna cotta amb algun variant.
He llegit que és del llibre d'Eva Arguiñano.
Per donar-li un toc personal el iogurt que he posat és de toffe .. boníssim..

Ingredients.

-1 iogurt de toffe ( o natural, Torró, llimona, maduixa..)
-2 Fulles de gelatina
-40 Grams de sucre
-200 ml de nata líquida



Posem les fulles de gelatina en aigua freda per hidratar-les.
En una cassola barregem la nata i el sucre i s’escalfa ho fem bullit una mica i retirem.
Escorrem la gelatina i l’afegim a la nata.
Deixem refredar.
Quan estigui a temperatura ambient afegim el iogurt, barregem i posem en els motlles.
Refredem a la nevera.

Ho podem servir acompanyat d'un xarop.

Quiche d'espinacs

Per fer la recepta número 101 del bloc he pensat en aquesta que és una de les primeres que vaig fer jo sola. M'agrada fer-la quan tinc convidats o pensant en un sopar fred.
En aquest cas és feta amb espinacs, se li pot afegir una mica de bacó tallat petit, o formatge de Roquefort, o fer-ho també amb porros (que s'han de passar primer per la paella), de xampinyons...


Ingredients.

-1 Base de pasta Brisa (feta a casa o comprada)
-200 Ml de nata liquida
-100 Grams de formatge tipus Emmental
-300 Grams d espinacs

-3 ous
-Sal
-Pebre


Primer posem la pasta brisa en un motlle, la posem al forn perquè quedi una mica cuita, que no agafi gairebé color, també podem posar el farcit sense haver passat la massa abans pel forn, però és millor passar-la abans així després ens quedés més cruixent
Normalment es posen sobre alguns llegums perquè no pugi la massa, però jo això no ho faig per que després les he de tirar i em fa pena, la veritat.Si puja la massa una mica no passa res per que en posar el farcit ja torna a baixar.



Passem els espinacs per una paella fins que quedin cuites.
Barregem els ous batuts amb la nata líquida, el formatge i els espinacs, posem sal i pebre i els aboquem a sobre de la massa brisa, el tornem a ficar al forn fins que qualli , uns 20 minuts.
Molt fàcil, amb moltes possibilitats de fer diferents farcits i segur que agrada  gairebé a tots !