dimarts, 31 de juliol de 2012

Popets

Crec que a les fotos no s'aprecia gens bé el que us volia ensenyar, però ho intentaré.


L'altre dia a la peixateria del mercat vaig veure aquests pops tan petits i  vaig preguntar a la dependenta com els podia fer.
Van quedar bonisims, això si cal comprar una quantitat important, i són cars, per que al coure'ls perden a l'aigua i es queden en menys de la meitat, però valia la pena.
Simplement posar.los a la paella amb una mica d'oli i deixeu que perdin tota l'aigua i després la tornin  absorbir-la.
Quan ja gairebé estan a punt se'ls posa una mica de julivert, all picat i sal.



dilluns, 30 de juliol de 2012

Sèmola dolça


Porto tres dies fent les mateixes postres, quan s'acaba sempre hi ha algú que plora perquè el no ha repetit o perquè estava tan bo que volia més, així que avui per tercer dia, i últim per ara ... de postres Sèmola dolça .

Això és molt francès, el venen ja preparat, com els flams o algun arròs amb llet, però si ho feu a casa queda millor.

El primer dia ho vaig fer amb canyella en branca i pell de llimona, ahir i avui amb una branca de vainilla.


Ingredients.

-1 Litre de llet
-5 Cullerades soperes de sèmola d'arròs
-5 Cullerades soperes de sucre
-1 Branca de vainilla

Posem a bullir la llet amb la vainilla, jo li faig un tall central per extreure tot l'aroma i sabor.
Quan comença a bullir podem retirar la vainilla i afegim la sèmola, de tant en tant li anem donant una voltes perquè no s'enganxi a la cassola.
Ho deixem bullir uns 10 minuts, afegim el sucre i ho deixem bullir 2 o 3 minuts més.


Ho posem en recipients individuals i ho deixem refredar.


















divendres, 27 de juliol de 2012

Tomaquets!!


Aquests tomàquets els he posat per que me'ls ha regalat un pacient,de l'hort directament a les meves mans. Em comenta que les llavors eren del seu avi i els han anat cultivant durant anys.

dilluns, 23 de juliol de 2012

Bacallà

Aquest any, com cada estiu, la meva sogra ha preparat un munt de tomàquet en conserva. Ho fan al poble, és perfecte per cuinar salses, fins i tot cru.
Ahir a casa vaig fer el plat estrella, Bacallà, i com tenia el tomàquet .. doncs amb tomàquet ...

Em el mes març ja vaig penjar la recepta de Sanfaina amb Bacallà, la recepta és gairebé  la mateixa, però aquí no li he posat ni albergínia, ni carbassó.


Ingredients.

-Bacallà dessalat
-1cebolla
-2 Grans d'all
-1 / 2 pebrot vermell
-1 Pebrot verd petit
-Sal
-oli d'oliva
-Farina

Si hem comprat el bacallà salat l'hem de posar en remull com a mínim 2 dies, canviant-li l'aigua unes tres vegades al dia, perquè quedi al punt de sal.
El passem per farina i ho fregim,el  col·loquem en una cassola.
El una paella fregim primer el all, els pebrots la ceba i quan la ceba va quedant transparent hi afegim el tomàquets. En aquest cas jo he posat el de la conserva casolana, queda fantàstic, però si no teniu és millor posar tomàquets naturals, molt millor que de llauna que deixen un sabor massa àcid.
Un cop tenim el tomàquet ben fregit, es nota perquè queda separat de l'oli, és el moment de posar-lo sobre del Bacallà. Movem una mica la cassola perquè els sucs del Bacallà i la salsa es barregin i ... Llest.
Aprofitant que vaig comprar molt bacallà he fet uns trossos gratinats amb all i oli, simplement he fregit el Bacallà, prèviament passat per farina, li posem una capa d'all i oli i al gratinador.







Aquest cop l'hem acompanyat amb un arròs amb espinacs.


Copes de Gelat

com ara no tinc forn, fins la propera setmana, he de pensar en un altre tipus de postres que no siguin pastissos, ni bandes ni coses semblants ... res que vagi al forn!
Així que he comprat una copes de gelat molt boniques i m'he disposat a omplir-les de coses dolces, bonisimes! ....
La primera copa l'he fet amb una base de Poma, aprofitant unes, pomes que tenia, les he bullit amb canyella, pell de llimona i una mica de sucre, les he posat com a base, ia sobre gelat de iogurt, que he fet simplement amb iogurt natural, cremós i una mica de sucre, ficant-lo a la geladora quan està molt fred, però també es pot fer sense la màquina simplement donant-li voltes de tant en tant.No li he posat res de decoració, no tenia a casa, però se m'acut posar-li unes avellanes, festucs o ametlles triturades, o xarop ...
La segona copa la he fet amb una base de préssec de vinya tallat molt petit, gelat de formatge fresc, l'elaboració és exacta a l'anterior, ho faig amb unes terrines de formatge fresc batut que venen al Mercadona, queda molt bé, i sobre una mica de nata muntada.







Aquesta copa està fet amb poma bullida amb canyella i llimona, el gelat és de iogurt natural, sense posar-li sucre i amb unes quantes panses, passat per la geladora uns 10 minuts.

dimecres, 18 de juliol de 2012

Gaspatxo amb patata

Aquesta recepta l'he tret d'una revista molt glamurosa.
Bàsicament és com un gaspatxo amb la diferència que es fa amb patata bullida.
Jo li he posat com a condiment una mica de pebre, comí picat i alfàbrega, però això ja va a gustos.

Un pas molt important és passar-ho pel colador xinès, per que d'aquesta manera ens queda molt suau.




Ingredients.

-2 Patates petites
-6 Tomàquets madurs
-Pebrot vermell
-Pebrot verd
-Cogombre
-2 Grans d'all
-oli d'oliva
-vinagre de vi
-sal
-comins
-alfàbrega
-pebre negre

Primer bullirem les patates amb pell, un cop estiguin ben cuites les deixarem refredar i les pelarem.
Li traiem la pell i les llavors als tomàquets, pelem els alls i batem el tomàquet i els alls afegint a poc a poc oli, un cop ho tenin tot ben batut hi  afegint la patata sense deixar de batre, les espècies i un rajolí de vinagre.
Ho  passem pel colador xinès.
Tallem molt petit el pebrot vermell, el verd, el cogombre i un tomàquet, i el servim. També li podem posar uns crostons.
Recepta típicament estiuenca.






divendres, 13 de juliol de 2012

Botiga de la Granja Armengol a Gràcia

Us vull informar d'un descobriment fantàstic que he fet a Gràcia, m'encanta per que sóc una fanàtica de iogurts, flams, mato ... etc ... lactis en general.

 Aquesta botiga està situada en una cantonada dels carrers que donen al Mercat de a llibertat de Gràcia.
És una botiga on podeu trobar tot tipus de iogurts, desnatats, normals de fruites,
copes de xocolata amb nata, de.maduixes amb nata...iogurts de vainilla ... d'avellanes .. aquests mai els havia trobat aqui només a França, a Alemanya, a Suïssa .. algunes vegades a Andorra. .. tenen flams, en pots de vidre de poma, de mato, etc, flams desnatats, mato, formatge fresc, batuts .... tot molt bo i molt ben envasat.
I no tinc comissió!!












Gelat de coco amb mango


  


Avui Divendres, que bé .. demà no haurem de matinar!
Aquesta nit he fet un sopar senzill, unes hamburgueses casolanes amb ceba caramel · litzada i uns brots verds, també he fet aquestes postres una mica especials.
El gelat l'he posat al congelador i després ho he passat per la geladora, però sense geladora també queda , el truc és remoure'l cada mitja hora, perquè no cristalize.
A la recepta original es fa un caramel amb una mica d'aigua i sucre i es caramelizan els trossos de Mango. Jo els he posat frescos, naturals, per que ja en si el gelat és dens i bastant dolç, ideal per a la gent que li agrada el gust i la textura del coco.



 Ingredients.

-1/2 litre de llet
-150 Grams de coco ratllat
-200 Grams de sucre
-6 Rovells d'ou





Posem la llet amb el coco a escalfar i quan comença a bullir ho retirem del foc.
En un bol batem els rovells d'ou i el sucre fins que ens quedi una barreja blanquinosa, densa i una mica espumosa.
Anem afegint la llet a l'anterior mescla i tornem a posar al foc, movent tot el temps fins que espesseixi una mica.
Retirem del foc i deixem refredar. Quan es fred és el moment de posar-lo al congelador, amb unes 3 hores n'hi ha prou.

Amb les clares d'ou podem fer una llet merengada, o directament unes merengues, batent a punt de neu amb una mica de sucre i al forn ... deliciosos!

dilluns, 9 de juliol de 2012

Rodó ibèric farcit




Ara que tinc el nens a casa de vacances he de pensar menjars freds, que els pugui fer a la nit pel dia següent. Intento no repetir-me, però és inevitable, la típica amanida de pasta, o d'arròs, el fricandó, pollastre arrebossat ... o al forn ...
L'altre dia vaig comprar al mercat un tros de llom de porc ibèric i vaig demanar que m'ho tallessin com un llibre.
En aquest cas l'he farcit de bacó, poma i panses, bàsicament el que tenia en casa.. Altres vegades el farcit és de prunes, botifarra ... formatge ...



Ingredients.


-1 Tros sencer d'uns 750 grams de Llom Ibèric
-6 Tires de Bacó
-1 Poma
-Passes o prunes
-1 Tomàquet madur
-3 Cebes petites
-Pebrot vermell
-Pebrot verd
-2 Pastanagues
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva
-Una mica de conyac, whisky o vi ranci


Si tenim ja el llom tallat posem les tires de bacó, la poma el làmines i les panses. el enrotllem i ho lliguem amb el fil de cuinar, si tenim, jo ho he tancat amb uns escuradents.
Li posem sal i pebre i el posem a daurar en una cassola amb oli.
Primer ho anirem girant fins que tota la peça estigui ben daurada, aleshores baixarem el foc i li posem les verdures i el conyac, o vi ranci, ho anem deixant coure donant de tant en tant una voltes perquè la cocció sigui uniforme.
Amb uns 40 Minuts està bé.


Quan aquest fred li traiem el fil o els escuradents i el tallem a rodanxes.
Jo en aquest cas no he triturat les verdures, les he servit senceres, però també les podem triturar i servir la salsa a part, o damunt de la carn.






Fideus amb musclos

Aquesta recepta l'he tret del meu meravellós llibre de F. Adrià, m'agrada per que hi ha un munt de receptes, res sofisticades i de mercat, així que pots cuinar amb el que tens a casa i poca cosa mes.
He de dir que va tenir molt èxit a casa i va ser vist i no vist.



Ingredients.

-500 Grams de musclos (millor si són de roca petits).
-1.200 Ml de brou de peix
-500 Grams de fideus (millor si són gruixuts)
-Una mica de vi blanc
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre
-1 ceba
-1 Gra d'all
-2 Tomàquets madurs
-ingredients per fer una picada
-Julivert



Primer netejarem bé els musclos.
En una cassola posem els ingredients per fer el sofregit, com sempre, primer la ceba i l'all tallats petit o ratllat ia continuació el tomàquet. Reservem.
En una cassola posem una mica d'oli i posem els fideus, els anem deixant que s'enrosseixin, A continuació afegim el sofregit, li donem unes voltes i hi afegim el vi blanc, un rajolí, el movem, afegim el brou, la picada, que pot ser d'avellanes, pinyons, ametlles ... etc, amb un tros de pa torrat o un bec de pa,i ho deixem coure 5 minuts i afegim els musclos, tapem i deixem coure el temps que queda perquè estiguin cuits, posem el punt de sal i pebre i tanquem el foc.


 






divendres, 6 de juliol de 2012

Hamburgueses F. Adrià

Mirant el llibre de F. Adrià que em van regalar he vist que el fa aquest tipus hamburgueses, a casa els encanten les hamburgueses!.
Aqui gairebé no hi ha recepta, ell li posa a 500 Grams de Carn, surten 4 hamburgueses bones, 1 ou, pebre blanca, sal i una mica de molla de pa amb llet.Queden unes hamburgueses fantàstiques.Amb ensiam picadet, formatge fos, ceba caramelitzada i tomaquet..a dins del pa espacial per hamburgueses.

Les acompanyarem amb el Cuscús que va sobrar ahir.









Tabule

Estic intentant posar ordre en el dia a dia i tornar a cuinar com a la primavera, cosa ben difícil pel ritme que portem ara.
Ahir vaig fer un Tabule, o una imitació ...
El Tabule és una amanida típica de la Bekaa, Líban, que es fa amb Bulgur, de blat, però aquí no se si ho trobarem, així
que també ho podem fer com en el Magred, amb cuscús



Ingredients.

-300 de Grams cuscús
-2 Tomàquets madurs
-1 Ceba tendra
-1 Cogombre
-1 Pebrot vermell
-Oli d'oliva
-Sal
-Julivert picat
-Alfàbrega picada
-Panses

En una cassola posem 1 litre d'aigua a bullir amb sal, quan bullin hi afegim el cuscús un raig d'oli, apaguem el foc i el tapem, uns 10 minuts.
El colem, hi haurà absorbit tota l'aigua. El refredem amb aigua freda perquè no ens quedi enganxat ..
El un bol posem la resta d'ingredients tallats molt petits, les panses i un raig d'oli d'oliva.
Llest per servir.
totes les receptes aquesta és una idea però podem, amb la base de Cuscús, inventar mil combinacions.

Com en



Per acompanyar unes verdures i tonyina a la planxa.
Bon profit!