dimecres, 29 d’agost de 2012

Truita de patata amb formatge i pebrots verds

Aquesta recepta és de K. Arguiñano, la va fer l'altre dia en el seu programa.


Jo li he posat menys formatge, a Martí no li agrada, i els pebrots en trossos perquè no els vaig trobar més petits, ha agradat molt a casa, sobretot a l'Aniol! 

 Ingredients.

-Patates
-Cebes
-Ous
-Formatge manxec
-Pebrots verds o de Padró
-Sal
-Oli d'oliva


Els pebrots els hem de fregir amb oli fins que ens quedin ben passats, Reservem

Primer de tot hem de fer dues truites de patates, no posaré la recepta de les truites per que crec que a hores d'ara ja tothom sap fer .. posem una truita i sobre els trossos de formatge, a continuació sobre, la altra truita.
Col · loquem els pebrots que havíem reservat a sobre de la truita.
Llest!!!!








divendres, 17 d’agost de 2012

Pa de pessic de pastanaga

Avui pastís de pastanagues. Aquest pastís porta també un glacejat per sobre que jo no he fet, porta molta mantega i formatge i crec que és un excés. És una recepta americana, adaptada als nostres gustos, no tan dolços.



Ingredients.

-3 pastanagues
-300 Grams de farina
-150 Grams de sucre
-50 Ml d'oli d'oliva
-1 Sobre de llevat
-4 ous
-canyella en pols
-sal



Primer ratllarem les pastanagues, o les tallarem molt fines. Reservem.
Barregem l'oli amb el sucre a continuació la farina, la mica de sal, la canyella, el llevat, els rovells d'ou, la pastanaga ratllada i les clares batudes a punt de neu.
Sempre les clares d'ou batudes en l'últim moment i al barrejar-les amb la massa s'ha de fer amb moviments suaus perquè no baixi, així li donen les esponjositat al bescuit.
Posem la massa en un motlle amb un paper especial o untat en mantega, com sempre, posem al forn uns 30 minuts a 170-180 graus.
Espero que us animeu i que us agradi. Queda un pa de pessic humit i amb molt de sabor.







Si us animeu fer el glacejat es fa amb una terrina de formatge Philadelphia, 50 grams de mantega i 50 grams de sucre  glas,una mica de vainilla líquida  tot ben batut, nosaltres ens ho menjarem, aquest cop, tal i com ha sortit de forn.

dijous, 16 d’agost de 2012

Rollets de pernil amb formatge i carabassó amb mozzarella


Avui, com tantes nits, cinc minuts abans de sopar no sabia que fer .. havia comprat unes bledes fantàstiques a Casa Ametller, però.. i de segon? a casa no perdonen ... A la nevera em quedava una bossa de pasta Blick i he fet uns rotllets de Pernil i formatge, i de carbassó i mozzarella, amb salsa de soja .. han volat!


Ingredients.

-Fulls de Pasta Blick
-Pernil dolç
-Formatge
-Carbassó
-Mozzarella
-salsa de soja
-Oli d'oliva


Estenem la pasta Blicky sobre posem el pernil i el formatge, fem el mateix amb el carbassó, que l'hem de tallar petit, perquè la pasta ens quedi ben enrrolada la humitegem una mica amb aigua i fregim en oli ben calent.
Quan la traiem d'oli cal posar sobre de paper absorbent o tovallons de paper, perquè no ens quedi massa oliosa.
Llesta per menjar, cruixent, als nens els encanta.









Per cert.que bones les bledes!




dimecres, 15 d’agost de 2012

Pa de pessic de xocolata

Aquesta tarda per berenar he fet un pa de pessic bàsic, però per donar-li un toc personal li he posat una mica de cacau, en aquest cas Cola-cao que tenia, sense esforç, tranquil · lament .. s'ho han menjat calent, no tenen paciència!

La recepta és la bàsica del pa de pessic de iogurt, està en aquest Bloc, i l'ha afegit a la  massa 5 cullerades de Cola-cao. 30 minuts al forn de 170 graus i llest.





dimarts, 14 d’agost de 2012

Coca de cabell d'àngel


Em quedava a la nevera mig pot de cabell d'àngel, i dos trossos de fruita confitada, em fa molta pena que es facin malbé i llençar-los, a si que he fet una coca de cabell d'àngel, segons l'Alfons .. la coca més bona que ha provat mai .... exagerat, però ha quedat .
Bàsicament la recepta és la mateixa que en la coca de fruita de Sant Joan, però aquest cop no l'he deixat reposar tant perquè volia que la consistecia quedés mes forta, mes tupida.Es molt fàcil i el resultat és molt bo, els ingredients són molt bàsics i surt una coca gran, i l'aroma és ... hum!.


Per a  la massa mare.
-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.
-350 Grams de farina
-100 Grams de sucre
-45 Cc de llet
-2 ous
-80 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-1 ou per pintar la coca.
-Cabell d'àngel   
- fruita confitada, pinyons, ametlla..etc per decorar


Primer preparem la massa mare i la deixem en repòs una nit o unes 12 hores, primer creix molt i després baixa.
Quan ja esta llesta  la barregem amb la resta dels ingredients que anem incorporant, la farina, la llet, els ous batuts, la ratlladura de llimona,el sucre la mantega desfeta.Queda una massa enganxosa, dificll de treballar, no li podeu afegir farina per que no us quedaria , jo la estenc amb les mans i després amb una forquilla per donar-li la forma que m'agrada.Ho posem al forn uns 25 minuts a 170 graus.
Per fer-la de cabell d'àngel li estès una part de la massa, he posat una capa de cabell d'àngel i la resta de la massa. L'he decorat amb fruita confitada
















dijous, 9 d’agost de 2012

Cuscús amb verdures

Avui fins a 5 minuts abans de començar fer el sopar no tenia ni idea que fer ... però hi ha ingredients que no fallen ... verdures ... pasta ... aquesta vegada cuscús.
 No vaig a posar la recepta perquè l'únic que he fet és passar pel wok 1 albergínia, 1 ceba tendre, 1 carbassó, 2 pastanagues, 2 tomàquets madurs,1 pebrot verd i espinacs, tot tallat molt petit. He cuit el cusús, tal com indica l'envàs ... i ha sopar!




Palos catalans

Recordo de petita haver menjat això a València, al Poble de la meva mare, i si, és veritat, l'anomenaven pal català ..... que records.
Aquesta recepta és del llibre Corpus de la cuina catalana.
És molt fàcil, i el resultat és espectacular.



Ingredients.

-1/4 litro d'aigua
-125 Grams de farina
-80 Grams de mantega o margarina
-4 ous
-sal
- Crema pastissera o nata per farcir



Bullim l'aigua amb la mantega i un pessic de sal,tot seguit afegin la farina i remenem fins que es faci una bola que es desenganxi de les parets de la cassola. Fora del foc anem afegin els ous un a un, sense deixar de remenar.
Si tenim màniga pastissera farem les formes amb ella, si no amb una cullera. Ho posem al forn a unoss 180 Graus uns 15 minuts, fins que quedin daurats i consistents.
Quan siguim fred els farcim amb crema o nata. La recepta de la crema pastissera la teniu al Bloc.










diumenge, 5 d’agost de 2012

Galetes per acompanyar el gelat

Aquestes galetes són per acompanyar el gelat, als nens els han agradat molt. Per fer-les és ideal la màniga pastissera ja que a diferència de les galetes que solem fer en aquestes la massa és liquida.Quedan molt cruixents. Cal provar-les.


Ingredients.

-2 clares d'ou
-60 Grams de Mantega o margarina
-60 Grams de sucre glas
-60 Grams de farina


En un bol batem la mantega desfeta, les clares d'ou i la farina i el sucre tamizats. Ho barregem be dins que quedi una massa ben lligada, ho podem fer amb la batedora elèctrica.
A continuació ho posem a la manega pastissera i fem les formes que mes ens agradin..si no tenim manega es pot fer alb una cullera deixam caure la massa poc a poc.
Ho deixem al forn uns 6 minuts, de seguida agafem color.Si li volem donar formes diferents no més cal fer-ho no més surti del forn ben calent.









El Gelat que he fet avui no ho he posat en la geladora però ha quedat molt bé, no ha cristal · litzat.
Ho he fet amb 4 iogurts naturals, 1/2 terrina de formatge tipus Philadelfia, 4 cullerades de sucre i 2 cullerades de melmelada, en aquest cas de maduixa., Tot ben batut i al congelador.

All cremat. Rap

Aquesta recepta és del llibre Corpus de la cuina catalana.
És molt fàcil de fer, surt una mica cara pel tipus de peix, Rap, però es pot fer amb Lluç o Bacallà fresc.


Ingredients

-1 Kg de peix ( Rap, Bacallà, lluç..)
-7 dents d'all
-4 tomàquets madurs
-5 Patates
-Avellanes
-Oli d'oliva
-Sal
-Julivert


En una cassola fregim els alls talladets a làmines. Reservem.
Sofregim el tomàquet i tot seguit afegim aigua, quan comenci a bullir tireu-hi les patates.
A mitja cocció posem el peix tallat a rodanxes, i els alls amb les avellanes, i el julivert ben picadets.
Rectifiquem de sal i llest per servir.








divendres, 3 d’agost de 2012

Pastís de llimona

Ja fa molts dies que Alfons em diu que no li he fet un pastís per celebrar que ha aprovat la selectivitat, encara li donem voltes al tema. Ahir vaig entrar en un Bloc que em va recomanar la Mònica i vaig veure aquesta recepta.


No és difícil però té 3 masses, fàcils de fer, el tema és fer cadascuna d'elles i després muntar el pastís.
 Ingredientes.
  Per a la base.
 -1 paquet de galetes Maria
 -100 Grams de mantega o margarina
 Per a la crema de llimona.
 -El suc de dues llimones
-100 grams de sucre
-2 ous
-2 cullarades de Maizena
Per al farcit.  
-2 Tarrines de formatge tipus Philadelphia
-1 got de nata líquida
-125 grams de sucre
-El suc de una llimona
-6 fulles de gelatina (o l'equivalent de gelatina en pols) 

 Per fer la base primer triturarem les galetes hi afegirem la mantega fosa, fem una massa i la posem al fons d'un motlle.
La posem al forn uns 10 minutos.Reservem.

Preparem la crema de llimona.

En una cassola posem el sucre i el suc de les llimones i calentamos.A part barregem la Maizena amb els ous i ho anem afegint, a poc a poc perquè no es facin grumolls al cassó, deixem coure un parell de minuts i reservem.


Preparem el farcit.

Posem les fulles de gelatina a remullar en aigua.
En una cassola barregem la nata líquida amb el formatge i ho escalfem, hi afegim el suc de mitja llimona, el sucre i la meitat de la crema de llimona, ho barregem tot molt bé.
Afegim les fulles de gelatina i seguim remenant. Si us queda algun grumoll el podeu batre amb la batedora elèctrica.

Muntem el pastís.
A sobre de la galeta ja podem posar la barreja, i amb la crema de llimona que hem reservat podem fer el dibuix, la decoració. Jo tenia a casa una màniga pastissera i li he fet unes petites formes.

Us animo a que feu aquest pastís perquè queda molt bé i és un èxit segur.










dijous, 2 d’agost de 2012

Patates amb cansalada i ou escalfat

Aquesta recepta també és de K. Arguiñano.

L'he fet bàsicament per que porta l'ou escalfat, que m'encanta. Els ingredients com veureu són molt bàsics, segur que tots els tenim a casa.
Ell li diu "patatas revolconas" jo li dire patates amb cansalada i ou.



Ingredients.


-6 patates
-2 cebes
-4 Grans d'all
-2 Tires de cansalada o bacó
-Ous
-Pebre vermell picant
-Pebre vermell dolç
-Sal
-llorer
-pebre
-Vinagre
-Oli d'oliva

Posem a bullir les patates pelades, les ceba i dos grans d'all i el llorer

En una cassola  posem una mica d'oli i fregim 2 grans d'all, quan estiguin una mica daurats posem la cansalada tallada a tossos i la deixem que es vagi fregint. Quan esta llest posem el pebre vermell picant, el dolç, sal i una mica de pebre negre, barregem i apartem del foc.

Quan les patates amb la ceba i els alls estiguin cuites els colem i els aixafem amb una forquilla, l'afegim a la mescla anterior i barregem bé.


Per fer l'ou escalfat hem de posar molta aigua a bullir amb un rajolí de vinagre perquè els ous quedin ben lligats.
Servim amb la base de patates  l'ou a sobre i un rajoli d'oli.





Full i cabell d'angel

Volia fer alguna cosa dolça, però ahir estava molt embolicada netejant,  em va venir a la memòria la massa de pasta de full que tenia a la nevera, i del pot de cabell d'àngel ....


Ingredients.


-1 Llàmina de pasta de full
-Cabell d'Àngel (o crema pastissera)
-Sucre glass

Estenem bé la massa de pasta de full i posem a sobre el cabell d'àngel, no hem de posar molt, ens quedaria massa dolç i al tallar es sortiria pels costats, anem enrrotllam la massa.

Tallem en porcions petites i la posem al forn a uns 180 Graus, uns 15 minuts, veureu que de seguida agafa color i puja.
Quan aquest freda la empolvorem amb sucre glas.
Una altra opció és pintar-la amb ou i posar-li granet d'ametlla crua abans de posar-la al forn.O farcida de crema en lloc del cabell d'angel.


dimecres, 1 d’agost de 2012

LLibrets de Carbasso

La recepta d'avui és de K. Arguiñano, és el meu cuiner de referència, fa el difícil fàcil i les seves receptes es poden cuinar amb coses que normalment tenim a la nevera.

Ja veurem la sorpresa que es duran a casa quan vegin que els "llibrets" d'avui no són de carn ...
Ingredients.

-2 Carbassons grans
-Formatge (Havarti, Manxec, emmental..)
-Pernil dolç
-Ou
-farina
-Pa ratllat
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva



Tallem els carbassons a la mida que vulguem, jo ho els he tallat en dos, i també els tallem al llarg en tallades, fines però no transparents.
Posem un tros de carbassó, un tros de formatge, un tros de pernil i un altre tros de carbassó.
Posem sal i pebre
Els passem per farina, ou i pa ratllat, i fregim en oli calent.
He fet per acompanyar una salsa, només de tomàquets, dels de conserva de la meva sogra, que els he deixat fregir poc a poc fins que han quedat reduïts.