dijous, 27 de setembre de 2012

Magdalenes amb crumble

Ahir estàvem de celebració a casa, nosaltres ho celebrem tot!


Com el llarg cap de setmana passat ja vam menjar pastissos volia fer alguna cosa petita o sigui que em vaig posar a buscar receptes en un bloc i això em va semblar bona idea.

Ho vaig fer bastant fidel a la recepta que proposaven, però se m'acudeixen moltes més combinacions.

Per les magdalenes:

-2 ous
-115 grams de farina
-80 ml d’oli
-80 grams de sucre
-1 cullerada de llevat em pols

Per el crumble:

-75 grams de farina
-1 cullerada de mantega
-2 cullerades de sucre
 -2 cullerades de cereals (civada, o corn flakes)
-Panses o Nabius
- plàtans
- xocolata


Posen el forn a 190 graus

Per preparar el crumble amb les mans barregem la farina, la mantega i el sucre fins que ens queda una textura com de sorra, veureu que la massa no queda molt lligada.,llavors afegim la civada o cereals i ho tornem a barrejar, junt amb les panses o nabius.

Reservem.

En un bol barregem la farina i el llevat a part batem els ous amb el sucre i l’oli.
Anem, mica en mica barrejant la farina amb la resta.

Ho posem en motlles, jo he utilitzat els motlles de flam perquè els de paper tenen poca consistència,a sobre posem els trossos de plàtan i els trossos de xocolata, en aquesta ocasió xocolata blanca, ,l’ empenyem una mica perquè quedi una mica enfonsat en la massa.

A continuació col •loquem el crumble a sobre.

Les posem al forn uns 20-25 minuts més o menys, quan hagi passat el temps de cocció el millor és no treure-les del forn directament, deixar una estona dins amb el forn apagat i després obrir la porta del forn i deixar un altre estoneta per que així ens assegurem que la massa no baixa.













diumenge, 23 de setembre de 2012

Pastís d'aniversari de l'Alfons (Baumkuche)





Quan vaig veure la recepta d'aquesta pastís vaig pensar que ho faria per a un aniversari.
És el pastís ideal si us voleu complicar una mica en l'cuina, no és res difícil de fer però cal estar pendent ja que els temps de fornejat són molt curts i cal fer-ho tot seguit.
Aquest pastís es diu Baumkuche,ami m'agrada més dir-pastís d'aniversari!

Porta  molta de mantega i xocolata així que queda molt consistent i amb un petit trosset el més que Suficient per una ració.


Ingredients.

-250 Grams de mantega
-250 Grams de Sucre
-150 Grams de maizena
-150 Grams de farina
-7 Ous
-Sucre avainillat o ratlladura de llimona
-Cacau en pols (o  xocolata ratllat)


Per la cobertura.

-1 Rajola de xocolata de cobertura (200 grams aprox.)
-1 Cullerada de mantega
-1 Got  petit -100 cc -de nata líquida mg 35%



Separem la clara dels rovells d'ou.
Batem el sucre amb la mantega, (la mantega a temperatura ambient perquè quedi tova però no desfeta).
Anem afegint un a un els rovells i batent, incorporem llavors la farina i la maizena.
Muntem les clares a punt de neu, com sempre amb una mica de sal.
Tindrem el Forn preparat a 200 grams, en aquesta ocasió l'ideal és tenir l'opció de tenir el forn encès amb l'opció de calor a la part superior i inferior.
Barregem les clares muntades amb la resta d'ingredients, són suavitat i amb moviment sempre circulars i en la mateixa direcció perquè no se'ns baixin les clares.
Partim la massa en dos, i en una posem el sucre avainillat i en una altra la cacau en pols, o xocolata ratllada.
Posem en el motlle del forn una petita quantitat d'una de les masses, que quedi tot el motllo cobert però poca quantitat, posem al forn uns 3 o 4 minuts, traiem i fem el mateix amb les següent mes, alternant els colors, una blanca i una altra la de cacao.
Una vegada acabada les masses traiem l'opció de calor a la part de dalt i ho deixem uns 10 minuts més.

Per fer-cobertura de xocolata posem la nata a escalfar, just abans de que bulli la posem damunt de la xocolata i la mantega i batem amb força, amb la calor de la nata la xocolata queda totalment desfeta.
L'hem de deixar refredar una mica perquè quedi més consistent abans de posar-lo sobre del pa de pessic.
Bé la decoració ja a gust de cadascú ...












També li vaig fer un Tarta Santiago, que és la favorita de l'Alfons.



Llom ibèric amb salsa d'ametlles



Aquesta recepta és una mica la barreja de dues receptes
S'ha de fer amb llom ibèric, és veritat que la diferència de preu és gran però el ibèric és més tendre amb el llom "normal" no queda bé.



Ingredients.

-10 talls de llom ibèric tallat gruixut
-1ceba
-50 Grams d'ametlles crues (senceres o laminades, però sense pell)
-1 Got de nata líquida 35% MG
-Sal
-Pebre
-oli d'oliva

Posem en una cassola oli i la ceba tallada, l'anem deixant que es faci.
Quan estigui a punt la retirem i posem les ametlles, les deixem fregir una mica, que no arribin pràcticament a agafar color.Una vegada estiguin les posem en un recipient juntament amb la ceba, la nata líquida, sal i pebre i la batem amb el batedor elèctric.
En una planxa o paella amb una mica d'oli passem el llom. El posem en una cassola i sobre la salsa, ho deixem coure uns 5 minuts.
Llest!









divendres, 21 de setembre de 2012

Lacon amb patates

L'altre dia vaig anar al mercat de l'Estel de Gràcia. La meva amiga Júlia "la meva Julia" té una parada fantàstica, amb productes de 1 ª qualitat.  Vaig comprar lacón (Pernil Cuit), a casa els encanta, i ho vaig fer de la forma més fàcil.

Ingredients.


-Lacón tallat gruixut
-Patates
-Oli d'oliva
-Pebre vermell
-Sal
-Pebre


Posem a bullir les patates amb pell.
Un cop bullides les tallem a làmines gruixudes.
En una paella o planxa posem una mica d'oli i passem una mica el lacón.
El posem damunt de les patates empolvorem amb el pebre roig, pebre, sal i ruixem amb oli.


L'acompanyem amb una amanida de brots verds, romana, poma i nous .

dimarts, 18 de setembre de 2012

Estofat de vedella

Ahir a les 10 de la nit Alfons em va dir que venia a dinar la Clàudia .. a això jo li dic "avisar amb antelació".


Bé, les postres ho tenia solucionat, un senzill pastís de formatge que sempre queda molt bé i és fàcil.

Com tenia carn de vedella he decidit fer un estofat, però no Irlandès (la recepta està en el Bloc), com sempre, aquest cop un de la terra. Ho he cuinat a l'olla exprés, el procediment és el mateix, però a l'hora de coure la carn és més ràpid, i al meu gust millor.

A la recepta original es posa nap i api, jo no tenia a la nevera, així que he improvisat.





Ingredients.


-500 Grams de carn de vedella
-1 ceba
-2 pastanagues
-1 porro
-1 Tomàquet madur
-patates
-una mica de vi blanc o ranci
-llorer
-pebre
-sal
-oli d'oliva
-aigua

Posem oli a l'olla, posem sal i pebre a la carn i la fregim una mica, no massa, la retirem, posem la ceba tallada petita, el porro en dos o tres trossos, ofeguem, posem el tomàquet tallat, el deixem que es faci a continuació posem la pastanaga a trossos grans, posem el vi i ho deixem reduir.
Afegim les patates i la carn, la fulla de llorer, una mica de sal i tapem l'olla exprés. Ho deixem coure més o menys 30 minuts, però si utilitzeu una olla normal.
En aquesta ocasió li he posat també pèsols, els afegeixo juntament amb les patates, per fer el plat més complet, així és plat únic.


                              I de postres pastís de formatge.




dilluns, 17 de setembre de 2012

Coca de iogurt amb poma i panses

Aquesta recepta la trobareu en aquest Bloc, és la típica coca de iogurt, de tota la vida. Aquesta vegada per fer-la especial li he posat trossets de poma i panses.

Us animo a que la feu, és molt senzilla.


Clafoutis de poma i plàtan

El Clafoutis és una típic pastís frances que s'elabora al forn en un motlle amb cireres banyades en una massa líquida semblant a la dels creps, en aquesta ocasió he canviat les cireres per poma i plàtan i li posat un toc de canyella.

Ingredients.



-3 Pomes
-2 plàtans
-50 Grams de farina
-50 Grams de maizena
-50 Grams de mantega
-100 Grams de sucre
-4 ous
-150 ml de llet
-1 Pessic de canyella
-Sucre glas per decorar


Posem en un bol els ous i els batem molt bé juntament amb la llet i el sucre, anem afegint la farina i la maizena, la mantega fosa i la mica de canyella.

Ho posem en un motlle per al forn i col · loquem els trossos de patano i les pomes pelades i tallades en 2 o 4 trossos.
El posem al forn calent a 180 graus uns 30 minuts.
Quan traiem el pastís del forn ho deixem refredar una mica i empolvorem amb sucre glas.
La podem menjar freda o temperada.



Boles de plàtan i melo

Aquesta recepta és d'Eva Arguiñano, com tenia tots els ingredients a casa vaig pensar que quedaria be.
A casa no hi ha problema amb la fruita, els encanta tota, però així variem una mica.


Ingredients.

-Melo
-plàtan
-sucre
-llimona

Si tenim una cullera per fer boletes farem boles de plàtan i meló, les posem en un bol amb 2 culleres de sucre i una mica de suc de llimona.

Amb el que ens sobre de les fruites el posem en un bol i els batem amb la batedora elèctrica, barregem amb les boles de fruita que haviem reservat .. i llest per servir.






dimecres, 12 de setembre de 2012

Pastís de llimona

Avui el pastís és de llimona.
Si us agrada i sabor àcid de la llimona és perfecta.
La podem fer comprant la pasta brisa feta, o fer-la nosaltres, jo moltes vegades la compro feta, però com volia que quedés una mica més gruixuda aquesta vegada la vaig fer jo.


Ingredients.

Per a la pasta brisa.
-125 Grams de mantega
-150 Grams de farina
-1ou
-1 Mica de sal

Per a la crema de llimona
-2 Llimones grans
-4 ous
-150 Grams de sucre

Per la merenga
-3 Clares d'ou
-1 Mica de sal
-sucre


Primer farem la pasta brisa. En un bol posem la farina tamisada amb una mica de sal, l'ou i la mantega tallada a trossets. El pastem, no cal pastar molt, només hem d'ajuntar els ingredients, fem una bola, la emboliquem en paper film i la posem a la nevera, mínim 2 hores.

Per fer la crema de llimona ratllem la pell de les llimones i els esprémer, ho barregem amb els ous i el sucre i ho posem a coure al bany maria movent constantment fins que espesseixi.
La deixem refredar

Traiem la massa de pasta brisa de la nevera i l'estirem, al principi la trobarem dura, però quan la comencem a treballar es torna més tova, la posem al motlle, i la posem al forn a 180 graus uns 15 minuts.

Quan quedi una mica freda li posem la crema a sobre i preparem les clares a punt de neu, sempre en l'últim moment perquè no perdin consistència.

Posem damunt del pastís la merenga i fiquem al forn uns minuts fins que esta gratinat, agafa un color marró intens.














dilluns, 10 de setembre de 2012

Fideus amb sèpia i calamar

Bé a això de cap manera m'atreveixo a dir fideuà, és massa senzill,. Aquesta recepta és bàsicament igual que la de l'Arròs amb Sèpia, només que en aquesta ocasió canviem l'arròs pels fideus, jo utilitzo els fins, primer els Torro en una paella o al forn, quedan molt bé, no s'enganxan.


Ingredients.
-1 Paquet de fideus fins
-pebrot vermell
-pebrot verd
-all
-tomàquet madur
-sèpia
-calamar
-brou de peix
-sal
-safrà

És molt senzill, posem en una paella els alls talladets i els pebrots, els deixem que es fregeixin bé i afegim el tomàquet que ho deixem fregir fins gairebé cremar ... sense cremar, clar, un cop el tinguem afegim la sèpia tallada a trossos petits, amb la seva salsa i el calamar també tallat, li donem unes voltes i de seguida ho tindrem fet.

El brou és ideal fer-ho a casa, jo quan faig congelo 2 o 3 litres i sempre el tinc, però si no amb un brick ens podem arreglar.

Els fideus els passem amb una mica d'oli per una paella a poc a poc que es vagin daurant, o es pot fer al forn.

Posem el brou a bullir afegim els fideus a la paella els donem unes voltes i de seguida li tirem el brou bullint sobre, rectifiquem de sal, afegim a safrà i en 5 minuts llest.




















Bombes de iogurt

Aquesta recepta l'he copiat d'un bloc, jo l'he fet amb quefir amb nabius, penso que també es pot fer amb iogurt grec, però he volgut ser fidel a la recepta i he utilitzat quefir (El quefir és un producte làctic fermentat acidoalcohòlic original de la Regió del Caucas) que he comprat al Súper de Corte Inglés, i que és barat, el mateix preu que un iogurt.


En aquesta ocasió l'he acompanyat amb melmelada de Préssec que tenia a la nevera, el podem acompanyar per xarop, per un coulis de maduixes ... etc, etc ....
Les porcions han de ser petites perquè és bastant dolça i consistent .

Ingredients

-125 ml de quefir
-50 ml de llet condensada
-125 ml de iogurt natural
-5 Fulles de gelatina, o 2 cullerades gelatina en pols
-Melmelada, xarop .. etc, per acompanyar ..


Primer posem a hidratar la gelatina en aigua freda.

En un bol barregem el quefir amb el iogurt i la llet condensada.
La gelatina, si és en fulls, la escorrem i amb un dit d'aigua molt calenta la desfem i incorporem a l'anterior barreja.
Ho barregem tot molt bé i ho posem en els motlles que vulguem a la nevera.Lo servim acompanyat del xarop, la melmelada, el coulis .. etc










Turons de verdures

Aquesta recepta és una adaptació, la vaig trobar en una revista.


M'agrada que a casa mengin molta verdura així que, a part de les amanides i la verdura al vapor vaig fent diferents receptes perquè se la mengin sense adonar-se'n.

Ingredients.

-Patates
-Albergínies
-carbassons
-Tomàquets madurs
-Formatge per gratinar
-Sal
-pebre
-orenga
-Oli d'oliva


Tallem les patates a làmines, no gaire fines i les fregim en oli, quan estiguin llistes les traiem i les posem sobre un paper absorbent perquè no ens Quedem molt olioses.
Tallem també el làmines, no gaire fines, el carbassó i la albergínia, aquesta última l'hem de tenir una estoneta empolvorada amb sal perquè perdi el gust amarg.Las passem per la graella perquè quedin tendres.
Amb els tomàquets madurs fem una salsa una mica espessa, jo he utilitzat els tomàquets de conserva de la meva sogra, els he posat amb una mica d'oli a reduir, també podeu utilitzar tomàquet de pot però crec que queda massa àcid.

Un cop ho tenim tot posem primer els trossos de patata, seguit de la albergínia, tomàquet i el carbassó, rectifiquem de sal i pebre i posem l'orenga i el formatge per gratinar.
El posem al forn uns minuts.
Llest per servir.






dilluns, 3 de setembre de 2012

Flam de iogurt amb galetes


Aquest flam queda molt suau i és molt fàcil de fer.


L'he acompanyat per una galetes amb cara divertides .. les he fet sense mantega per veure que passava. La recepta és la de galetes per Gelat, només que he tret la mantega i he posat ametlla mòlta.

  Ingredients.

 -3 ous
-2 iogurts (millor si son Grecs)
 -1/4 de litro de llet
-100 Grams de sucre, i una mica més per el caramel.

  Fem el caramel per el flam i ho posem a les flaneres. Barregem els iogurts amb el sucre,la llet i els ous.Posem a dins de les  flaneres,ho fiquem al forn, a 140 Graus, una hora, aprox. Ho deixem refredar a la nevera.  









Pastis de crema catalana

Aquesta recepta m'ha agradat molt perquè m'encanta la crema i si esta cremada més encara.
En si la recepta es fa amb una crema catalana feta a casa, però porta molts ous, 8, i ja havíem menjat flam i truites aquesta setmana, així que la crema l'he fet amb crema de sobre.

De tota manera jo us poso la recepta de la crema catalana.

Ingredients.

Per a la base

-2 Ous
-40 Grams de farina
-40 Grams de sucre

Per la crema catalana

-1 Litro de llet
- 125 grams de sucre
-8 rovells d'ou
-3 cullarades de midó
-Canyella en branca
-pell de llimona
-5 fulls de gelatina

Per fer la base baten els ous amb el sucre fins que quedi la mescla escumosa i blanca.
S'afegeix la farina.Ho posem en un motlle, al forn uns 10 minuts a 180 Graus.
Reservem

En un bol posem els fulls de gelatina amb aigua freda.

Per fer la crema possem la llet a bullir am la pell de llimona y la canyella, separem una mica de llet y desfem el midó batem el rovells d'ou i el sucre.
Un cop comenci a bulli la llet afegim la barrega anterior poco a poc i sense deixar de remenar, ho deixem bullir uns dos o tres minuts, i afegim els fulls de gelatina.
Deixem refredar.
Un cop  freda crema la posem damunt de la base de pa de pessic i guardem a la nevera.

Abans de servir empolvorem la crema amb sucre i la cremem amb el cremador elèctric o el més senzill, el de tota la vida, és el que tinc jo.











Galtes al forn

Sempre m’han parlat molt bé d'aquesta part del porc però mai m'havia decidit a cuinar-la, però cal provar receptes noves així que vaig comprar 4 galtes de porc i les vaig posar al forn.


Ingredients.

-Galtes de porc
-Ceba
-pebrot vermell i verd
-patates
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva
-Herbes aromatiques (orenga, alfàbrega, farigola..)

Primer escalfem el forn a 180 graus.

En una safata posem oli, la ceba tallada, el tomàquet, el pebrot,les patates, posem sal, pebre i sobre posem les galtes, prèviament salpebrades, posem també les herbes aromàtiques i mig got de vi ranci.

Introduïm al forn una hora, més o menys.

Fem una picada d’avellanes, o ametlles, i julivert que barrejarem amb una mica del suc que ha deixat la carn i les verdures, ho tirem per sobre de les galtes, ho deixem 5 minuts més al forn.







I de postres Puding de poma..