dimarts, 27 de novembre del 2012

Mongetes amb carxofes.

He de confessar que mai m'havia pensat barrejar aquests dos aliments, però el sopar d'avui, acompanyat d'unes crestes de bonitol, i de carbassó amb formatge de cabra ha quedat genial.
Això gairebé no és un recepta, és només una idea de com combinar aquests dos aliments.




Ingredients.

-Mongetes (tipus planxades o Michigan)
-carxofes
-2 Grans d'all
-Julivert picat
-Oli d'oliva
-sal


Coem les mongetes a la cassola exprés amb una mica de sal, encara que també podem utilitzar de pot ja cuites.
Pelem i tallem les carxofes i les bullim uns 10 minuts amb molt poca aigua o al vapor.
Quan tinguem les mongetes cuites les escorrem i les passem per la paella amb l'all picat.
Servim les carxofes amb les mongetes amb una mica de julivert picat i d'oli.



















Full amb poma

 Un dels pastissos que m'agrada molt fer, i menjar, és aquest,  és molt senzill, la vaig veure en un programa del cuiner Arguiñano.
Aquesta recepta ja la tenia al Bloc, però l'he millorat, així que aquí la teniu tal com ha sortit avui del forn a les 7 del matí. No ens l'hem menjat nosaltres però m'han dit que ha quedat molt bona.


Ingredients.

-1 Base de Pasta de full
-5 Pomes Golden
-Sucre
-Mantega
-Suc de llimona

Pelem i tallem en trossos  les pomes i les ruixem amb el suc de llimona, perquè no s'oxidin i ens quedin fosques.

Estenem sobre el paper de forn la pasta de full i punxem amb una forquilla tota la massa, així evitem que s'infli, a continuació col · loquem les pomes a sobre, posem uns trossets de mantega repartits sobre de les pomes i empolvorem amb sucre, directe al forn , uns 20 minuts de 190 graus.

Com ja he comentat en altres receptes la pasta de full la compro fresca o congelada.
Com tenia melmelada i gelatina a casa en treure el pastís del forn li he donat una capes amb un pinzell perquè tingui brillantor.
























divendres, 23 de novembre del 2012

Espirals de poma i panses

Aquesta recepta és molt fàcil però cal respectar els temps de fermentació i sobretot el temps de pastat, perquè és el que després farà que quedi més esponjós.
En realitat és com un brioix, només que li afegirem les panses, la poma i si ens agraden unes quantes nous.



Ingredients.

Per al brioix

-500 Grams de farina de força
-150 ml de llet
-25 Grams de llevat fresc
-50 Grams de mantega
-2 ous
-sal
-50 Grams de sucre.



Per al farciment


-3 Pomes tipus Golden
-50 Grams de panses. aprox.
-3 Cullerades de sucre
-una mica de canyella en pols
-aigua
-Melmelada ,de préssec per exemple .
-nous, opcional.



Per pintar

-1 ou
-una mica de llet
-sucre glas


Desfem el llevat a la llet una mica calenta.

En un bol posem la farina, la mantega a temperatura ambient, els ous batuts, una mica de sal, el sucre i la llet amb el llevat, ho pastem molt bé, ens ha de quedar una pasta que no se'ns enganxi a les mans , si se'ns enganxa anem afegint una mica més de farina. Cal pastar uns 10 minuts, aquest pas és molt important
Deixem reposar la massa en el mateix bol, tapat amb un drap, a temperatura ambient unes 3-4 hores mínim.

Quan ja tenim la pasta fermentada l'entenem en el marbre, veureu que s'encongeix però la textura permet estirar.la molt bé amb les mans, o amb un corro.
Posem al centre el farciment i el enrotllem com un caneló gegant, que quedi bé tancat.
Llavors anem talla’n porcions i les anem col.locant a la safata del forn, una prop de l'altra però no enganxades, perquè quan creixi la massa ja queden juntes.
El tornem a deixar reposar, almenys unes 2 hores, tapada Quan ja tenim la massa reposada la pintem amb ou batut amb una mica de llet i la posem al forn calent a 180 graus uns 20-25 minuts.


La traiem del forn i la pintem amb una barreja de llet i sucre glas, això ho hem de fer de seguida que surti del forn, quan encara sigui ben calenta perquè ens quedi molt brillant.









Patates a la riojana

Aquesta recepta surt molt barata, però no per això és menys bona.


Jo li he posat tots els ingredients com en la recepta original que em va arribar, arriscant amb la caiena picant, però ha quedat molt bé, un punt picant que arriba al paladar però que de seguida marxa, el just, i us ho dic jo que no m'agrada gens el menjar picant.



Ingredients.

-600 Grams de patates. aprox.
-2 Pebrots verds
-1 ceba
-2 nyoras
-2 Grans d'all
-Caiena
-pebre vermell dolç
-1 Xoriço petit
-Sal
-1 Fulla de llorer

Posem oli en un cassola. Li afegim la ceba picada, els alls i ho deixem fer, afegim el pebrot verd tallat petit.

Quan ja estigui tot ben cuit afegirem les patates, pelades i netes, és importants tallar-les en forma irregular d'aquella manera que fan .. crack .., l'afegim a la cassola, li donem unes voltes i posem el pebre roig, el llorer les nyores , la caiena, i el xoriço tallat a trossos no molt grans

Cobrim amb aigua, posem sal i ho deixem coure fins que quedin cuites les patates, 25-30 minuts.














dilluns, 19 de novembre del 2012

Berenar per l'Aniversari de l'Alfonso


Aquesta entrada és per ensenyar el berenar que vam fer ahir a casa amb uns
amics per celebrar l'aniversari de l'Alfonso.

Totes les receptes estan en aquest bloc.

Pastís d'Aniversari
Briox amb Sobrassada,formatge i Pernil amb formatge.
Full amb Formatge de cabra, ceba i tomàquet
Fogassa de Moniato
Pastís





Carbassons amb pernil i formatge


Aquesta recepta és de les més fàcils.

La vaig fer perquè tenia uns carbassons a la nevera ia casa si faig pure normalment protesten,els petits, el mengen però no és el que més els agrada.
Això els va agradar molt. El repetiré.

Ingredients.

-2 carbassons grans

-Pernil de York
-Formatge tipus Havarti
-Sal
-Pebre
-Formatge per gratinar, o Mozzarella
-Oli d'oliva

Pelem els carbassons i els tallem al llarg i no gaire gruixuts.

Posem una planxa o paella al foc amb una mica d'oli i rostim les tires de carbassó.
Les col · loquem damunt d'un paper d'alumini o paper de forn. A sobre anem col · locant el pernil i el formatge, 2 vegades de cada un.
Ajudats amb el paper hi farem dany voltes fins fer que quedi com un caneló gran.
Finalment posem formatge per sobre i ho posem al forn uns 5 minuts.
Llest per servir.

En aquesta ocasió li vaig posar formatge Mozzarella que és el que tenia a la nevera, com veureu quedo fos però no gratinat.






dijous, 15 de novembre del 2012

Rösti

El rösti en alemany, també Röschti és un plat de patates molt popular a la cuina de Suïssa. Es pot fer només amb el formatge i la patata, però el normal és afegir algun ingredient gras.

En aquest cas li he posat una mica de bacó tallat molt, molt petit i una mica de ceba.
Encara que els Suïssos ho fan amb mantega jo ho he fet amb una mica, molt poc, oli d'oliva.
No sé si cal dir que a casa ha agradat molt.

L'hem acompanyat d'una amanida.


Ingredients.


-600 Grams. aprox. de patates
-150 Grams de formatge Gruyere Suís
-1 ceba
-3 Tires de bacó
-sal
-oli d'oliva
-Pebre


Bullim les patates amb pell, no hi ha quedejarlas més de 15 minuts, han de queda cuites però no desfetes o massa toves.

Les deixem refredar, les pelem i les ratllem.
En una paella amb una mica d'oli fem la ceba fins que de transparent i el bacó tallat molt petit.
Ratllem el formatge gruyere.
Barregem les patates amb la ceba i el bacó i el formatge ratllat, posem una mica de sal i pebre.

En una paella amb molt poc oli calent posem tota la barreja i la aixafem bé, a manera de truita, tapem la paella i ho deixem coure uns 4 minuts per una banda i després fem el mateix per l'altre.

Llest per servir.






dimecres, 14 de novembre del 2012

xips de boniato

L'altre dia em van comentar, a la feina, que el moniato blanc tallat molt fi i fregit en oli quedava tan bo com les patates, així que vaig fer la prova ... bonissim!
No ho podem fer amb els moniatos més foscos, queden molt tous.


Ingredients.


-Moniato blanc
-oli d'oliva
-sal

Hem de tallar els moniatos molt fi, ideal si ho fem amb el pelapatates, i fregir en oli ben calent, el posem damunt d'un paper absorbent i li posem una mica de sal.





Cal provar-ho!

Full amb formatge de cabra, ceba i tomaquet

Ahir teniem convidats a casa per sopar i volia fer diverses coses per sopar, un sopar informal, sempre que ve algú a casa intento fer coses que es puguin servir totes juntes així no haver de preocupar d'un primer plat, i un segon i no haver-me de aixecar de la taula mil vegades.



Ingredients.




-1 Làmina de pasta de full
-3 cebes
-2 Tomàquets madurs
-formatge de cabra.
-sucre moreno
-sal
-oli d'oliva
-orenga



Posem la cebes tallades fines en una paella amb una mica d'oli. Quan ja estiguin ben fetes hi afegim 2 cullerades de sucre moreno i les deixem caramel·litzar.
Reservem.
Estenem la pasta de full i la pretallem amb la mesura que vulguem. Posem en el centre de cada porció una base de ceba, un tros de formatge ia sobre una rodanxa de tomàquet, empolvorem amb pebre, orenga i sal i una mica d'oli. Punxem la part del full que no està coberta i el posem al forn a 200 graus uns 10 minuts, fins que la massa agafa color.

Fred o temperat .. llest per menjar.





En versió "mini".

dilluns, 12 de novembre del 2012

Ous farcits de llagostins i tonyina

Aquesta és una de les receptes que més li agraden a Martí.


És molt fàcil, hi ha moltes variacions, algunes vegades en lloc de llagostí poso gamba, o surimi.    


 Ingredients.


-Ous
-Llagostins cuits, o gambes. o surimi
-1 Llauna petita de tonyina
-2 Cullerades de maionesa


Posem a bullir els ous fins que estiguin durs.


De seguida els traiem de l'aigua calenta i els passem per aigua freda, per poder pelar-los més fàcilment.
Partim els ous per la meitat, en horitzontal, traiem els rovells i les reservem.
Piquem els llagostins, juntament amb la tonyina, un dels rovell d'ou i barregem amb la maionesa.
Amb aquesta barreja omplim les clares i empolvorem amb la resta dels rovells d'ou.




dimecres, 7 de novembre del 2012

Pastes de te (de colors,i de xocolata i vainilla)



Aquesta recepta és de les típiques galetes de te.

La recepta original és amb una part de canyella o vainilla i l'altra fosca de xocolata, com veureu les he fet de colors, però el sabor és de vainilla i canyella, sincerament ... han quedat boníssimes. .. i són molt fàcils de fer.


Ingredients.


-300 Grams de farina
-75 Grams de sucre glas
-150 Grams de mantega
-1 ou
-canyella, vainilla o cacau en pols



Necessitem tenir la mantega a temperatura ambient i la batem fins a tenir la consistència d'una pomada, batem l'ou.
A sobre del marbre posem la farina el sucre i anem incorporant la mantega i el ou..
Lo hem de pastar bé fins que ens quedi una textura com de "plastilina".
Separem les masses per donar-los el gust que vulguem a cadascuna.
Una vegada ho tinguem llest les posem en un plat amb un drap sobre i les posem a la nevera unes 12 hores.

Passat el temps de repòs traiem les masses de la nevera i preparem les formes que vulguem, en horitzontal, el vertical, en cilindre en quadrat, i les tornem a posar a la nevera unes 12 hores més.
Quan ha transcorregut el temps les tallem amb la forma que ens agradi i les fiquem al forn calent a uns 200 graus uns 8-10 minuts.

Llestes per menjar .. be millor les deixem refredar.

És important no fer-les amb margarina perquè no queden bé, deixen un gust estrany, millor fer-les amb una bona mantega.
















dimarts, 6 de novembre del 2012

Crema de Plàtans

Avui la recepta és d'unes postres molt lleugeres, amb tot el sabor dels plàtans de Canaries.


Ingredients.


-5 Plàtans
-3 Cullerades de sucre
-1 Got de llet
-1 Cullerada petita de mantega
-1 llimona
-1 Branca de canyella
-Canyella en pols o sucre avainillat.
-Aigua


Posem un cassó al foc amb la mantega.

Tallem els plàtans a rodanxes, podem reservar uns trossos per decorar després el plat, i els posem amb la mantega, afegim el sucre i li donem una voltes, afegim la llet,mig got d'aigua, un tros de la pell de llimona i una branca de canyella.
Ho deixem bullir uns 15 minuts a foc lent.
Retirem la pell de llimona i la branca de canyella i ho batem amb el batedor elèctric.
Ho posem en recipients individuals, el decorem amb els trossets de plàtan que havíem reservat, amb el sucre avainillat o canyella mòlta o potser una mica de xocolata.









dilluns, 5 de novembre del 2012

Nyoquis amb espinacs

Els nyoquis (de l'italià gnocchi, plural de gnocco, 'pasta' i també 'grumoll' o 'piloteta') són un tipus de pasta italiana i s'elaboren amb patata o plàtan o yuca.

Dit això la recepta d'avui és nyoquis amb espinacs.
La primera vegada que vaig provar els nyoquis no em van agradar gens, estaven massa tous, i és que s'han de deixar coure just, just 1 minut, de seguida que pugen a la superfície ja estan cuits al punt.


Ingredients.



-500 Grams de nyoquis de patata
-500 Grams d'espinacs
-1 Got de nata liquida
-3 Tomàquets madurs
-100 Grams de formatge ratllat
-1 Gra d'all
-sal
-Pebre



  En aquesta recepta els espinacs les he comprat fresques, però també es poden fer amb espinacs congelats, encara que el sabor i la textura no és el mateix, i els nyoquis els he comprat al supermercat en bosses com la pasta fresca.El formatge ideal per a aquesta recepta és el Gruyère, jo he utilitzat un emmental ratllat.

Primer courem els espinacs amb una mica d'aigua i sal, durant uns 3 minuts, escorrem i reservem.


Coem els nyoquis, els posem en aigua bullint amb una mica de sal 1-2 minuts, seguida pugen a la superfície, ja estan llestos llavors.
Tallem els tomàquets petits.
Barregem els nyoquis amb el tomàquet, els espinacs, la dent d'all tallat, la nata líquida, la meitat del formatge, sal i pebre.
Ho posem en una font, amb l'altra part del formatge per sobre.
Finalment ho posem al forn a gratinar.

Llest per servir.