dimecres, 15 de maig de 2013

Bagels














Aquesta recepta m'ha encantat i m'ha sorprès molt, crec que es pot millorar, sobretot amb una maquina de pastar, fer el pa a mà té la seva dificultat per que cal pastar durant força temps i amb força.

Ingredients


-15 grams de llevat fresc
-450 grams de farina de força
-2 cullerades petites, de sal,
-1 cullerada de sucre
-125 ml d'aigua
-125 ml de llet
-30 grams de mantega
-2 ous 1 per la masa i un altre per pintar
-LLavors de rosella
-Sèsam


Primer escalfem la llet amb l'aigua i desfem dins el llevat.
Barrejem la farina, el sucre, la sal, la mantega desfeta, el ou batut, y la barreja d'aigua llet i llevat.
Ho hem de pastar tot molt bé, uns 10 minuts, fins que ens quedi una massa molt elàstica i fina.


Ho deixem reposar tapat una hora més o menys, ha de doblar el seu volum.

Passat aquest temps fem unes boles, de la mateixa mida, li donem forma de Bagel, fent un forat al mig.

Ho tornem a deixar reposar uns 30 minuts.
Posem aigua en una cassola gran, quan bulli l'aigua anem ficant els Bagels d'un en un uns 15-20 segons, veureu que s'inflen una mica.
Els traiem són escorrem un moment i ja els podem posar a la safata per anar al forn.
Els pintem amb ou batut i li posem a sobre el que ens agradi, en aquest cas llavors de rosella i sèsam cru.
Els posem al forn calent a 200 graus 25 minuts
La tècnica de ficar la massa en aigua bullint no la coneixia i tenia por que la pasta quedés desfeta, però en realitat no absorbeix l'aigua totalment i queda totalment compacta, només que s'infla una mica.