divendres, 25 de gener de 2013

Crema de xampinyons i porros





Aquesta era la típica recepta d'una crema de xampinyons, i com ja sabeu ami m'agrada donar-li un toc personal.
Crec que la combinació del xampinyó amb el porro és molt bona ... així que s'ha convertit en una crema de xampinyons i porros ...


 Ingredients.



-300 Grams de xampinyons
-3 porros
-2 Cullerades de farina
-25 Grams de mantega
-500 Ml de llet
-200 Ml de nata liquida
-Sal
-Pebre

-Oli d'oliva

 Primer hem de netejar molt bé els porros i eliminem la part més verda, hem de tenir cura que no tinguin terra, el millor és fer-los uns talls per la part de baix i passar-los per sota l'aixeta amb un bon raig d'aigua freda.
Netegem també els xampinyons.
Posem en una paella una mica d'oli i afegim els porros a trossets i els xampinyons, deixem que es facin fins que estiguin tendres, vigilar que no agafin color torrat, cuits però no massa.



Posem en una cassola la mantega i en quan es desfaci amb la calor afegim la farina, deixem que la farina quedi una mica torrada i de seguida afegim la llet, com una beixamel molt liquida, deixem que vagi espessint una mica i afegim els xampinyons . Ho batem tot amb la batedora elèctrica ho pasem pel colador xinès, és millor així perquè ens quedarà la crema molt més fina, i afegim la nata líquida, rectifiquem de sal i li posem una mica de pebre, ho deixem bullir 5 minuts i ja la tenim llesta per servir.


 Si no volem afegir a la nostra dieta tantes calories podem fer-la amb llet desnatada i en lloc de posar nata líquida li afegim uns formatgets desnatats, també d'aquesta manera ens quedarà cremosa.

dissabte, 19 de gener de 2013

Pastis de formatge Koldo


Ami, personalment, m'encanta el pastís de formatge.
Sempre que cau a les meves mans una nova recepta la faig. A aquesta li direm "pastís de formatge Koldo" perquè la recepta és del cuiner Koldo Royo, d'ell  agafo moltes idees.

La podem fer amb formatge fresc de Burgos o amb Mato, jo l'he fet amb formatge fresc de Burgos.

Ingredients.

-Massa brisa
-500 grams de formate de Burgos
-250 grams de sucre
-350 ml de nata líquida
-4 ous
-50 grams de farina
-ratlladura de pell de llimona



La pasta brisa l'he comprat feta, sempre surt molt bé i facilita molt la recepta, si la volem fer a casa també és molt, molt fàcil, però cal deixar a la nevera un mínim d'hores.
Posem la pasta brisa en un motlle per al forn.
Batem la resta d'ingredients fins que ens quedi una massa llisa i bastant liquida.
Posem la barreja sobre de la pasta brisa i ho posem al forn calent a 180 graus uns 40 minuts.
Veureu que la massa puja al forn, però quan la traiem del forn baixa.


Encara a casa ens l'estem menjant calenta, som així .. no tenim espera, aquest tipus de pastissos sempre estan més bons d'un dia per l'altre .. algun dia ho podré comprovar a casa ....












dijous, 17 de gener de 2013

Nomagdalenes SCONES




Aquesta recepta la he adaptat, com  faig sempre .


Segueixo diversos blogs de cuina i això em dóna moltes idees, i m'anima fer moltes coses.
Crec que a això se'n diu Scone, però jo els anomenaré nomagdalenes, perquè encara que per fora semblen unes simples magdalenes amb nabius ni el sabor ni la textura tenen res a veure.
No són gaire dolces ideals per acompanyar el te o el cafè, i encara que en la recepta original era un pastís jo he preferit fer-les individuals ... us atreviu?



Ingredients.


-250 grams de farina
-3 cullerades de sucre
-1ou
-150 ml de nata líquida 35%
-2 cullerades de llevat en pols
-60 grams de mantega
-sal
-Nabius o panses


Posem en un bol la farina amb la sal, el sucre, el llevat i la mantega, que ha d'estar freda.
El pastem tot i ens queda una massa amb grumolls,.
Posem en un bol l'ou amb la nata líquida i quan ho tinguem ben batut ho afegim a la barreja anterior, ho barregem tot molt bé i llavors afegim els nabius, poden ser frescos o dels que venen deshidratats, i si no tenim podem posar passes sense llavor o prunes seques a trossets.
Posem la massa en motlles individuals o bé en un motlle per pastissos.
El posem al forn calent a 200 graus uns 20 minuts.














dimecres, 16 de gener de 2013

Vedella amb Mostassa

He de agrair aquesta recepta a Carme, gràcies Carme, com totes les receptes que m'has donat .. delicioses!
Bé, jo segueixo amb la meva creuada de fer receptes diferents ..
En principi aquesta recepta era amb una altra part de la vedella, però no la tenien a la carnisseria, així que compri altra part, però també ha quedat molt tendra i molt bé.

.
Ingredients.

-10 Talls de carn de vedella (crostó, tapaplana ..)
-10 Tires de bacó
-1 Quilo de cebes
-Mostassa
-Farina
-Sal
-Pebre
-Oli d’oliva.,

La carn hem de demanar que ens la tallin no gaire gruixuda, com el bacó.

Estenem els trossos de carn i la untem amb mostassa, posem una tira de bacó i una mica de ceba tallada en juliana, el enrotllem a manera de caneló i el tanquem amb un escuradents.

Quan tinguem ja preparats tots els trossos de carn salpebrem arrebossem en farina i els marquem en oli.

Reservem.

Tallem la resta de les ceba en juliana, o la ratllem, i la posem a coure en una cassola amb oli, a poc a poc fins que ens quedi molt ben feta.

Un cop tinguem la ceba (en aquest punt podem triturar la ceba amb el batedor elèctric, jo la deixo com esta perquè en coure després amb la carn queda amb la textura que m'agrada) afegim 2 o 3 cullerades de mostassa, li donem una voltes, incorporem la carn i cobrim amb aigua.

Ho deixem coure uns 40-50 minuts a foc lent.
A casa l'hem acompanyat amb un arròs bomba blanc cuit només amb sal i una fulla de llorer, i una amanida verda.
















Calçots Arrebossats



Els Calçots són una varietat de cebes tendres.
La ceba en general és una planta amb contingut de vvitamines i menerals molt ampli. Se li atribueixen propietats tonificants, diürètiques, digestives i afrodisíaques. En el cas del calçot s'ha comprovat que té un contingut interessant en compostos anticancerigens.

En el meu afany per fer coses noves, després del comentari del Martí, ahir vaig comprar uns calçots "per arrebossar", són més fins que els que fem a la brasa, que vaig veure en una botiga, creia que quedarien durs, però van quedar boníssims i segur que ara que els tindrem de temporada repetirem moltes vegades ... encara que el Martí es queixi!



Ingredients.

-Calçots per arrebossar
-Farina
-Cervesa
-Sal
-Oli d'oliva

Netegem els calçots traient la part de baix i les primeres capes, que quedin ben nets.
Els salem una mica.
Preparem una massa amb farina i la cervesa, ha de quedar amb una textura una mica densa, perquè quedi enganxada en el calçot.

Els fregim en oli calent.
Quan els traiem de l'oli és ideal posar-los damunt de paper absorbent perquè perdin l'excés d'oli.
Llestos per menjar, cruixents i amb tot el sabor dels calçots .. Boníssims!
Que diuen "els experts" de casa que els volen acompanyar per la salsa de calçots ... la propera vegada ..
















dilluns, 14 de gener de 2013

Pasta amb botifarra i carxofes

Sempre he pensat que a casa mengem molt variat i no repetim molt, algunes plats evidentment si perquè són els que més els agraden com el fricandó o l'arròs, però intento mai fer-ho exactament igual, sempre variem algun ingredient,, és típic a casa sentir ... això està molt bé però segur que ja no el tornarem a menjar igual.... no perquè no ho torni fer bo si no perquè tendeixo a canviar les receptes i gairebé mai les faig igual.


Quina va ser la meva sorpresa quan l'altre dia Martí em diu que perquè sempre menjàvem el mateix ¿?. Així que vaig pensar .. ara el vaig a sorprendre ....
Buscant receptes de pasta vaig trobar aquesta que em va semblar una mica diferent ia més porta carxofes que ens agraden molt i cal aprofitar que les tenim de temporada.

Som-hi!

Ingredients.

-1 paquet de pasta gran, tipus Tortiglioni
-6 carxofes
-2 Botifarres
-500 ml de brou
-1 cullerada de farina
-1 cullerada de mantega
-2 dents d’all
-oli d’oliva
-pebre
-Llimona
-Formatge Parmesà ratllat
-Julivert
-sal

Primer netegem les carxofes, els traiem les fulles menys tendres i les puntes, les tallem petites i les posem en aigua freda amb el suc de llimona uns minuts, uns 5-8 minuts és suficient.
Las escorrem.
En una paella fregim l'all pelat i posem a continuació les carxofes amb sal i una mica de pebre.
Deixem que vagin agafant color ia continuació li afegim la botifarra a la qual haurem tret la pell i tallat a trossets petits.
Quan la botifarra estigui ben daurada hi afegim el brou i deixem coure fins que redueixi del tot, uns 20 minuts.
Preparem una bola amb la mantega, la farina, i el julivert picat
l'afegim a les carxofes i remenem perquè ens quedi tot ben lligat.
Coem la pasta, com sempre amb abundant aigua salada.
Escorrem la pasta i la barregem amb la resta.
Servim amb formatge ratllat parmesà.
Èxit segur!









Crestes de Formatge i carbassó



Després de les festes, dels menjars en família, els torrons, bombons, mantegades i ja per acabar els dies de vacances menjant fora de casa he estat uns dies fent moltes verdures, amanides senzilles, i coses a la planxa, el cos ens demanava una mica de règim,sense pastissos, coques, brioxes ni gelats.
A poc a poc tornem a la normalitat ia fer noves receptes
L'altre dia vaig recordar una recepta de crestes que solem fer que porten simplement formatge i carbassó, el formatge que tenia a la nevera era de Cabra, de corró, perfecte! com no volgut fer res fregit les vaig fer al forn, es fan en un moment i la massa queda molt cruixent.
Podem fer la massa a casa o simplement comprar-la feta, hi ha una marca que es diu”la cocinera” que surten 16 per paquet i queden molt bé.


Ingredients.

-1 Paquet de crestes
-1 Carbassó
-Formatge (de cabra, manxec ..)
-Pebre
-1 ou


Tallem el formatge a trossets petits i també el carbassó,
posem en el centre de la massa una petita quantitat, mirant que després puguem tancar-les i la massa no es trenqui.
els hi podem posar una mica de pebre o si ens agrada una mica de orenga, amb l'ou batut segellem les puntes, moltes vegades en les receptes de crestes en lloc de donar-li la típica forma les tanquen en forma de paquet, això va a gustos.
Quan tinguem totes ja farcides i tancades pintem amb l'ou batut i les posem al forn calent a 180 graus uns 5-7 minuts, fins que estiguin daurades.
Llestes per menjar calentes!







dilluns, 7 de gener de 2013

Tortell de Reis






Ja fa temps vaig fer una entrada al Bloc amb la recepta del Tortell.

Us poso l'enllaç.
Aquesta vegada l'he deixat refredar i ho he omplert  un amb crema i l'altre amb nata.
Aquest any ja ha passat la diada de Reis, però sempre és bo tenir la recepta per altres anys, us asseguro que si us animeu fer-ho us sorprendrà el resultat ..





http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2012/10/blog-post.html