dijous, 28 de febrer de 2013

Croquetes de Pollastre.

Avui començo la recepta amb un poema del llibre Bon profit de Miquel Martí i Pol.
Se'ns esmolen les dentetes
quan la mare fa croquetes
Ben rosses i cruixidores,
no te'n menges, en devores.
En qualsevol ocasió,
si hi ha croquetes, millor.

L'Aniol Sempre em demana Croquetes, no se per que però mai les havia fet.
Aquesta recepta me l'ha donat Olga, gràcies Olga, que a part d'ajudar-me a solucionar problemes domèstics, com trobar un electrecista o un professional que m'arregli el escalfador de casa també em dóna idees per a la cuina.

Ingredients.


-Carn de pollastre (pot ser de pollastre a l'ast que ens hagi sobrat, cmo en aquesta ocasió) o de rostit, o de brou, sempre ens quedarà millor d'un a l'ast o rostit.
-2 cebes
-2 Cullerades de foie gras o pate
-Llet
-Farina
-Sal
-Pa ratllat
-Nou moscada
-Oli d' oliva

Primer posem les cebes tallades amb una mica d'oli en una paella i les deixem que es vagin fent a poc a poc, volem que ens quedin cuites, però no cremades.

Agafem la carn de pollastre i li traiem la pell i l'os i la tallem, jo per picar he utilitzat un ganivet però també es pot fer amb la picadora, segons la textura que vulguem que ens quedi.
Un cop tenim la ceba posem una mica de mantega en una paella i hi afegim la ceba i el pollastre, posem 2 cullerades de farina, aprox. deixem que es dauri una mica i anem afegint llet, igual que quan fem canelons, també podem fer a part la bechmnel i afegir depués a la carn i la ceba.

Posem una mica de sal, una mica de nou moscada i quan ho tinguem afegim les 2 cullerades de foigras o pate, això també va a gustos, però li queda bé.
Un cop aquest tot ben lligat el traiem de la paella i ho deixem reposar fins que sigui fred.
Anem agafant porcions i fem les croquetes, les arrebossem en ou i finalment en pa ratllat, les fregim en oli calent ... ia  taula!

Estan igual de bones fredes o calentes.



diumenge, 24 de febrer de 2013

Truita de Bacallà


Una altra recepta de les que hi ha moltes versions.

Aquesta m'ha semblat bastant consistent i ha estat el sopar, acompanyada d'uns meravellosos i saludables brots verds.


Ingredients.

-3 Patates
- 1 ceba
-1 Pebrot verd
-1 Gra d'all
-Bacallà dessalat
-6 ous
-Sal
-Oli
-Julivert

Primer tallarem la patata i la ceba com per fer una truita de patata, també el pebrot i piquem l'all. Posem a fregir la patata i la ceba, a continuació el pebrot i l'all.

Quan ja estiguin gairebé a punt posem el bacallà i ho deixem una mica, molt poc, un parell de minuts és suficient.
Retirem.
Batem els ous i ho barregem tot, afegim una mica de julivert picat i sal.
Fem la truita com sempre.
Llest




Pastis de xocolata amb crema i nata

Per no fer només el típic pa de pessic vaig intentar fer una mena de muntatge de diversos ingredients, la veritat és que va quedar molt .
A casa em demanen que faci unes postres sorpresa, i Alfons fa dies que em demana un pa de pessic.
Ell s'ha tornat especialista en fer una mena de pa de pessic al microones, ho fa en una tassa, a veritat és que al moment queda , el problema ve si t'ho intentes menjar al cap d'unes hores, impossible ... i un altre problema és com netejar la cuina cada vegada que decideix posar-se a crear!


Ingredients.

(per al pa de pessic)

-1 iogurt
- 2 mesures del iogurt de farina
-1 Mesura d'ametlla mòlta
-2 Mesures de sucre
-1 Mesura d'oli suau
-1 Sobre de llevat
-3 ous
-4 Cullerades de cacau en pols
(En aquesta ocasió tenia unes gotes de xocolata d'una altra recepta i les vaig afegir)

(per la crema)

-400 Ml de llet
-2 ous
-100 Grams de sucre
-4 Cullerades de maizena
-Pell de llimona

-Nata muntada


El bescuit ho fem com sempre, en aquesta ocasió la variant està en que hem canviat una mesura de farina per una d'ametlla mòlta.


Barregem tots els ingredients, menys les clares d'ou que les hem de batre a punt de neu i posar-les ultimes.

Fiquem el pa de pessic al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.
Per fer la crema posem la llet en un cassó, amb el sucre i un tros de pell de llimona, i una branca de canyella si us agrada més.
Just quan comenci a bullir li retirem la pell de llimona i hi afegim la barreja dels ous batuts amb la maizena, ho barregem bé i ho tornem a posar al foc fins que comenci a bullir.
Reservem.
Per muntar les postres he posat una mica de crema, ja freda, al fons del plat, un tros de pa de pessic i l'he decorat amb un núvol de nata muntada.


Brunyols


Receptes de Bunyols o Brunyols hi ha centenars, amb aromes i formes diferents

Els volia farçir amb crema ... però se'ls han menjat calents, potser en una altra ocasió ...

Ingredients.

-300 grams de farina
-100 grams de sucre
-25 grams de llevat fresc
-40 ml de llet
-40 ml de oli  suau
-3 Ous
-Ratlladura de llimona
-Canyella en pols
-Grans de anis, o anis, o matafaluga, o Ratafia
-Sal

Es dissol el llevat en la llet tèbia, i anem afegint la resta d'ingredients, l'oli, el sucre, l'aroma (anís en gra, ratafia, anís, matalafaluga) la ratlladura de llimona, la canyella en pols, els rovells d'ou , una mica de sal i per últim la farina tamisada.

Muntem les clares a punt de neu i les anem afegint a la barreja anterior, remenant sempre en la mateixa direcció i suaument.
Deixem reposar la massa, tapada amb un drap, una hora, o fins i tot dos, fins que dobli el volum.
Per donar-li forma podem fer-ho amb una mànega pastissera o bé amb dues culleres, cal agafar petites quantitats i intentar que siguin una mica rodones de forma, és molt fàcil.
Posem l'oli en una paella o fregidora i quan estigui calent anem tirant els bunyols,s'han de deixar molt poc temps perquè de seguida queden fets.
 



dijous, 21 de febrer de 2013

Verdura, Salmó i fideus xinesos



Ahir a l'hora de sopar a casa tothom va estar content perquè en el sopar havia Salmó, que els encanta i aquesta espècie de fideus xinesos que també els
agraden tant, tot això acompanyat de verdures, un sopar complet.



Ingredients.


-Lloms de salmó
-Ceba
-Carbassó
-Pastanaga
-Pebrot verd
-Fideus xinesos
-Sal
-Oli d'oliva
-Salsa de soja

Pelem i tallem les verdures, jo les he tallat en tires.

Les hem de fregir per separat en oli, les escorrem i reservem.
Posem aigua a bullir i  els fideus, quan estiguin llestos els escorrem i els reservem també.
En una paella amb oli calent fem el salmó, en realitat la recepta era amb pollastre llavors el pollastre el posàvem cru amb les verdures ja fregides al wook, però sent salmó, que té un gust bastant fort, he preferit passar.ho abans per una paella a part i després barrejar.ho amb la resta.
Quan ja tenim tots els ingredients posem una mica d'oli en un wook, ideal, o en una paella i posem les verdures, la pasta i el salmó, afegim salsa de soja, el deixem coure 2 o 3 minuts i llest per anar a taula .









Ametllats


Hi ha diferents receptes per fer ametllats, però aquesta em va semblar la millor.

En realitat porta  una ametlla Marcona sobre però no tenia a casa.

Vaig fer molt poca quantitat perquè volia saber com anaven a quedar, la propera vegada faré el doble, i compraré les ametlles Marconas per posar.les a sobre ....... perquè han quedat .. uhmmmm ... boníssims!



Ingredients:


• 125 g de farina d'ametlla crua
• 175 g de sucre llustre
• 2 clares d'ou
• Essència de vainilla


Barregem en un bol la pols d'ametlla amb el sucre i l'essència de vainilla, anem afegint les clares d'ou, una a una sense deixar de batre.

Un cop tinguem la massa el podem posar en una màniga pastissera per donar-li forma, si no tenim també podem fer les formes ajudant-d'una cullera.
Posem en una safata un paper per forn, i si no tenim posem una mica de mantega a la safata, perquè no se'ns enganxin.
Si tenim les ametlles Marconas senceres les col · loquem sobre abans de posar-lo al forn.
Col · loquem en el Forn calent a 180 graus fins que tinguin un color una mica daurat, uns 4 minuts és suficient.














Rodo ibèric amb taronja


Aquesta recepta me la va donar Carme, gràcies Carme, sempre em dóna receptes molt fàcils i que sempre queden molt , tan fàcils que ni les escric això si les he de fer de seguida perquè aquesta memòria ....
Com sempre he variat una mica la recepta, li he posat una poma ja que el contrast de la poma amb el llom de porc em sembla molt bo.



Ingredients

-Llom de porc ibèric
-3 cebes
-3 Talls de formatge
-2 pomes
-1 Got de suc de taronja
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva
-Patates

En comprar el llom hem de demanar que ens ho preparin per omplir, i si és possible que ens donin un tros de corda per lligar-lo.

Posem en el centre del llom el formatge ben repartit i les pomes pelades i tallades a làmines, ho lliguem.
Posem sal pebre i el col · loquem en una safata amb un raig d'oli i les cebes tallades a làmines.
El ruixem amb el suc de taronja i el posem al forn calent a 190 graus, més o menys una hora.
De tant en tant anem ruixant al llom amb el suc de la safata perquè ens quedi més sucós.
L'he acompanyat amb unes patates que les he posat a mitja cocció, tallades a rodanxes.
Ideal per menjar temperat

.


dimecres, 6 de febrer de 2013

Cigrons amb mandonguilles de Bacallà


En aquesta recepta he utilitzat dos dels ingredients que més agraden a casa, els cigrons i el bacallà.

Els cigrons els he cuit a casa, 24 hores en remull i 1.30 en l'olla exprés.questa  No es pot fer amb els cigrons de pot per que necessitarem aigua de coure'ls i les verdures.


Ingredients.

-500 Grams de cigrons secs
-2 Pastanagues
-1 Ceba
-2 Grans d'all
-1 Tomàquet madur
-1 Patata
-Sal
-300 Grams de bacallà
-Julivert picat
-Pa ratllat
-Farina
-Oli d'oliva
-5 Ous


Remullem els cigrons 24 hores abans en aigua calenta i sal.


Quan han passat les 24 hores, més o menys els passem per aigua i posem aigua freda a l'olla, els cigrons, les pastanagues, la ceba, el tomàquet, una dent d'all i sal.
El posem a bullir, el temps depèn si ho fem amb l'olla exprés.
D'altra banda tenim el bacallà que ha d'estar dessalat, ho piquem amb la picadora o el tallem amb ganivet molt petitó, li posem una mica de pa ratllat, l'ou batut, sal, julivert i el gra d'all picat petit, fem boles les arrebossem en farina i les fregim en oli calent, no cal fregir.les molt perquè no quedin seques.


Coem els ous, que quedin durs, quan els traiem de l'aigua els hem de posar deseguidida en aigua molt freda, perquè així els podem pelar millor.

Quan tinguem cuits els cigrons retirem les verdures un cullerot de cigrons i una mica de brou i ho passem per la batedora elèctrica, i ho tornem a ficar a l'olla amb la resta.

Muntem el plat posant els cigrons, unes mandonguilles de bacallà i uns trossos d'ou dur.

diumenge, 3 de febrer de 2013

Bacallà amb patates i ceba





Una recepta més amb d’ingredient estrella a casa ... el Bacallà .. cuinar Bacallà és sempre garantia que el plat quedarà bé, segur, per la seva textura pel seu sabor, amb poc cosa mes podem elaborar un plat deliciós

A la recepta original també cal posar tomàquet Junt a les patates i la ceba, però, la veritat, no em quedaven, així que la vaig fer sense .

Ingredients.

-Bacallà dessalat
 patates
- cebes
-Dents d'all
-Sal
-Pebre
-Julivert picat
-Oli d'oliva
-farina

Posem oli en una font per al forn, tallem les patates a làmines no molt fines i la ceba també el làmines, si li posarem tomàquets els tallem també en rodanxes, ruixem amb oli, sal i pebre.

Ho posem al forn a 200 graus.

Mentre es fa el del forn posem oli en una paella i quan estigui calent li posem els grans d'all tallats en 2 o tres trossos, seguidament deixem que agafin color i els retirem, arrebossem el bacallà en farina i el fregim.
Jo el vaig comprar sec i el remullar a casa, canviant-li en aigua 2 vegades al dia.
Abans que sigui cuit ho del forn, cal comprovar que les patates estiguin a punt, posem el bacallà a sobre, julivert picat i els alls que havíem retirats. Ho deixem 10 minuts més al forn ... i llest per anar a la taula.


Pastís de crema Patissier i ametlles













Aquest pastís ha passat, des d'avui, en la meva llista de favorits.


És molt fàcil i ha quedat deliciós!

L'única diferència de la recepta original és que en bullir la llet jo li he afegit pell de llimona, per donar-li més gust a la crema Patissier.


Ingredients.


-Pasta de full
-800 Ml de llet
-200 Ml de nata liquida
-150 Grams de sucre
-2 Ous sencers + 1 rovell
-100 Grams de maizena
-canyella en branca
-vainilla
-pell de llimona
-ametlla laminada
-Sucre llustre

Estenem la pasta de full i la posem en un motlle, la punxem i reservem.

En un cassó posem a escalfar la llet, reservem un got, la nata i el sucre juntament amb la pell de llimona i la branca de canyella, ell got de llet que hem reservem posem la maizena i la vainilla,el ous batuts i el dissolem bé, que no ens quedin grumolls.

Quan la llet aquest bullint traiem la pell de llimona i la canyella, retirem del foc i l'anem afegint la resta de la llet a poc a poc sense deixar de remenar, la tornem a posar al foc uns minuts, sense que arribi a bullir, veureu que la crema queda bastant espessa.
Retirem la crema del foc i la posem sobre de la massa de pasta de full, ben repartida, ia sobre posem les ametlles laminades.
Introduïm al forn calent uns 45-50 minuts a 180 º.
Deixem refredar i abans de servir-la empolvorem amb sucre llustre.

dissabte, 2 de febrer de 2013

Amanida de crema de formatge amb nous


Crec que aquesta és a primera amanida que penjo en aquest Bloc. A casa mengem molta verdura, i molt enciam, brots verds i no acostumo a posar-li més coses, però aquesta m'ha agradat així que aquí la tenim. És una amanida de "got" jo l'he posat en un bol, i la resta en un plat.

La ceba fregida l'he comprat al Mercadona.Y els tipus d'enciam els he comprat en una bossa de brots verds.



Ingredients.

-50 Ml de llet evaporada, o Nata liquida
-50 Ml de llet
-50 Grams de formatge (gorgonzola, Rocafort, Manxec)
-enciam
-nous
-ceba fregida
-sal
-pebre
-Suc de llimona



Posem a escalfar la llet evaporada, o nata líquida, i la llet, posem el formatge i deixem que es desfaci, afegim sal i pebre, i el suc de llimona.
Posem aquesta crema al fons del bol o plat temperada, reservem una mica per quan servim el plat posar per sobre, després posem damunt l'enciam, la nous picades la ceba fregida i la resta de salsa.
Llest per servir.
Una amanida amb diferents textures.
Bona










Fogassa de poma, panses i nous



Com ja us havia dit aquest cap de setmana tinc moltes ganes de cuinar i moltes idees.
Aquesta recepta em rondava pel cap ja fa temps, vaig pensar que si la Fogassa de Moniato (la trobareu al bloc e les receptes del mes d'Octubre 2012) estava tan bona potser podia fer.la amb pomes .....
Aquest és el resultat.
La diferència és que el lloc de posar-li un moniato cuit li he afegit 3 pomes Golden, que les he cuit al microones pelades i tallades, 5 minuts a temperatura màxima,i l'he afegit unes panses sense llavors.
La resta de la recepta és igual, i el resultat fantàstic ...














Coca salada, de bacó i ceba


Aquest cap de setmana he decidit cuinar moltes receptes noves, ha estat una setmana "difícil" així que necessito desestresar-me, i que millor que ficar-se a la cuina i començar a crear?
Aquesta recepta l'he copiat d'un bloc al qual m'he afegit, com sempre li he fet una variació.




Ingredients.

-300 Grams de farina
-50 Ml d'aigua
-60 Ml d'oli
-sal
-pebre
-bacó
-500 Grams de cebes
-2 ous
-50 Ml de nata liquida


Fem una massa amb la farina l'aigua, l'oli una mica de sal, la amassem i deixem reposar una hora o més, tapada amb una drap fins que dobli.
En una paella amb una mica d'oli posem les cebes tallades petites i les anem coent fins que quedin ben daurades, no cremades, afegim el bacó tallat molt fi, que quedi ben torrat, no cremat.
Posem la massa que havíem preparat en una safata per al forn, estenem bé que quedi una massa bastant fina, i li fem uns vores, perquè després no se'ns escapi el farcit.
Col · loquem sobre la barreja de bacó i ceba.
Batem els ous amb una mica de sal i pebre i afegim la nata líquida, el posem damunt del bacó i la ceba.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 30 minuts, fins que veiem que queda la massa daurada ...
Ens ho podem menjar calentet, temperat, o fred ....





Aquesta vegada l'he fet amb aquests ingredients, però segur que està molt bona amb porro o xampinyons,, amb una mica de formatge ....