diumenge, 28 d’abril de 2013

Flan de iogurt, amb salsa de maduixots


Ja fa temps que no penjo una recepta de flam o postres de cullera, donada l'afició que m'ha entrat ara per fer pastissos.
Aquest flam esta molt bo, si he d'escollir m'agrada molt mes el flam d'ou, el de tota la vida, aquell que fa forats, amb el seu caramel cremat per sobre, però porta, pel meu gust, un excés d'ou, així que faig aquestes variacions.

Per acompanyar he elaborat una salsa de maduixots, encara que alguns han preferit posar per sobre xarop de xocolata .... i menjar-se la salsa a part.

Ingredients

per a 5 flams

--250 ml de llet
-250 grams de iogurt natural
-100 grams de sucre
-3 ous


Per a la salsa de maduixots


-200 grams  de Maduixots
- 50 grams de Sucre
-50 ml d'aigua



Per fer la salsa de maduixots hem de netejar els maduixots, llevar la part verda i posar-los en una cassola amb l'aigua i el sucre i deixar-ho bullir uns 15 minuts, passat aquest temps els batem amb el batedor elèctric i després ho passem pel colador xinès perquè ens quedi ben fina la salsa.
Reservem.

Preparem els flams.
Barregem tots els ingredients ben batuts que ens quedi una barreja homogènia i llisa.
Posem les quantitats en les flameres individuals o una de les grans i ho posem al forn calent a 130 graus, al bany maria, uns 50 minuts.
Per servir els hem de deixar reposar i refredar a la nevera, per això sempre és millor fer aquest tipus de postres un dia abans.











Pastís Suec de pomes


Aquest pastís per a mi té la categoria de 5 estrelles, i crec que per als que l'han provat també.
Amb molta poma, com ami m'agrada, es pot menjar temperat, bonissim, o fred ... també bonissim
La recepta diu que és un pastís suec,  per donar-li un toc personal he afegit unes panses de Corint.

Per menjar-lo amb cullera!

Ingredients.

-500 grams de pomes
-50 grams de farina
-100 grams de sucre
-100 grams de farina de ametlla  
-150 grams de mantega
-2 ous
-2 cullerades de llevat en pols
-canyella
-suc de llimona
-sucre glas
-Panses



Pelem les pomes i les ratllem, les ruixem amb suc de llimona perquè no s'oxidin, les reservem.
Batem la meitat del sucre amb la mantega, ha d'estar tova però no desfeta, fins que ens quedi amb la textura d'una pomada. Afegim els ous un a un i seguim batent, posem llavors l'ametlla mòlta, la farina, a poc a poc i el llevat.
Posem la meitat de la massa en el fons d'un motlle, a sobre les pomes, les empolvorem amb l'altra meitat del sucre i amb canyella, i li posem les panses, opcional.
Tapem les pomes amb l'altra meitat de la massa, aquesta massa es una mica enganxosa, així que he anat posant a trossos i allisant amb una forquilla fins que les pomes han quedat totalment cobertes.
Posem en el forn calent a 180 graus uns 40 minuts.
El sucre glas hi he posat quan l'he tret del forn, calenta, per que d'aquesta manera queda un sucre enganxat a la massa i amb una textura molt agradable.











Rotllets de llagostins i tonyina

En aquesta recepta el farcit és gairebé idèntic a una recepta d'ous farcits que vaig posar farà un temps, aquesta vegada el que canvia és l'embolcall, en aquest cas unes "tortitas".



Ingredients.
-Llagostins cuits
-Tonyina a oli
-Ou
-Maionesa lleugera
-"Tortitas"

Posem els ous a bullir fins que estiguin durs, quan ja estiguin els deixem refredar.
Pelem els ous i els tallem molt petits juntament amb els llagostins, també tallats petits i esmicolem la tonyina,ho barregem tot amb una mica de maionesa.
Posem una quantitat dins d'una "tortita" i enrotllem, els tallem en porcions.
El guardem a la nevera fins el moment de servir.







Cassoletes de massa amb verdures


Tenia, com sempre, un munt de verdures a la nevera i he pensat fer un entrant alguna cosa original, així que he mirat unes receptes i ha quedat això, bonissim, com han sortit bastants Aniol i jo ens hem menjat un també per berenar.
Els ingredients que poso a la recepta són una de les moltes possibilitats de farciment, en la recepta original anaven farcits de porro i pollastre, aquests són totalment vegetarians.



Ingredients.

Per a  la  massa

-200 Grams de farina
-100 grams de mantega
-1 ou
-sal
-3 cullerades de aigua
-2 cullerades de suc de llimona

Per el farcit

-Albergínia
-ceba
-Espàrrecs
-carabassó
-pebrot vermell
-pebrot verd
-tomàquet



Netegem i tallem molt petites totes les verdures, en una paella amb oli calent anem fregint totes juntes, primer posarem els pebrots, la ceba, albergínia, els espàrrecs el carabassó ..els tomàquets.. a foc mitjà, han de quedar ben fetes però no cremades. Les reservem

Preparem la massa.
Posem en un bol la farina amb un pessic de sal i la meitat de la mantega freda, no cal desfer.la, ho amassem fent com molles.
Afegim la resta de la mantega i seguim pastant, afegim l'ou batut el suc de llimona i l'aigua, amassem fins aconseguir una massa lligada i fina.

Aquesta massa l'hem de deixar reposar almenys una hora a la nevera.
Si tenim uns motlles podem fer com unes cassoletes posar el farciment i tapar amb un altre tros de massa, també li podem donar forma de cresta.
Les pintem amb una mica d'ou batut o oli.
Les posem al forn calent a 180 graus uns 25 minuts.











dimarts, 23 d’abril de 2013

Tècnica per fer Checkerboard cake amb cobertura de fondant



















Aquesta és una tècnica que tenia moltes ganes de provar ... en realitat el resultat no es veu fins que tallem el pastís ... no cal tenir molta experiència fent pastissos, i com pastís d'aniversari queda genial.
La base és un pa de pessic bàsic.
Per fer més fàcil, i més precís, el tall de les peces venen uns instruments especials, que jo ara mateix no els tinc, he improvisat, per a mi és un repte ....

diumenge, 21 d’abril de 2013

Pastissos d'aniversari




Per l'Alfons  Setembre 2012



Per l'Aniol Abril 2013




Per al Martí (cobertura de xocolata blanca)  Abril 2013






Per l'Alfonso (pastis de formatge i nata)  Novembre 2012



Per l'Ivan Gago ( técnica chekerboard cake) Abril 2013

 




Per mi ( formatge amb fruita fresca) Juliol 2013




Per l'Alfonso (Mousse de torró) Novembre 2013



Per la Cèlia Març 2014

Per l'Aniol (cobertura de mascarpone i nata) Abril 2014


                                       


Per al Martí Abril 2014





Per la María Juny 2014





Per l'Andreu, (el conserje de la feina) amb cobertura de vainilla ,Juliol 2014



Per mi ( Mousse amb cobertura  de Mango) Juliol 2014



                                                Per l'Alfons Setembre2014





                         
                                 Per l'Alfonso Novembre 2014 (Mousse de Mango)





                Per la Cristina Paez (farcit de Mascarpone i nata) Gener 2015



                  Per la Cèlia Març2015





                                 Per l'Aniol Abril 2015




                       Per al Martí Abril 2015





Aniversari de la Patricia Maig 2015 (Sacher)



Aniversari de la Cristina Capdevila Maig 2015 (Sacher)


Per la Clàudia, gravity cake, Agost 2015







Per la meva mare ,Agost 2015







Per l'Alfons, Setembre 2015




Per a l'Alfonso, Carrot cake Novembre 2015





Per la Pilar. Blundt cake de Nocilla. Gener 2016




Per a la Rosa Blanch. Farcit de Mascarpone, nata i xocolata.Gener 2016




Per l'Aniol. Pastís de formatge amb panses. Abril 2016



Per el Martí. Blundt cake de Nocilla. Abril 2016




Per el Martí, Pastís de plàtan amb cobertura Maig 2016










Per el meu aniversari, Juliol 2016. Carrot cake







Per a la Ingrid 6ºEP. Setembre 2016. Blundt cake de Nocilla




Per l'Alfonso. Novembre 2016. Blundt cake amb dolç de llet


Per l'Alfons Novembre 2016 Pastís de formatge amb dolç de llet









Per l'Agustín (company de clase del Martí) Febrer 2017 Blundt cake de dulce de leche






Per la Cèlia Març 2017 Sacher