dissabte, 29 de juny de 2013

Poma amb masa tipus quesada



Una altra adaptació de una recepta de y sigo en la cocina
Aquesta és una espècie de quesada però li hem afegit poma.
El resultat és un dolç amb textura entre un púding i una quesada, amb les pomes ... delicios.y molt facil de fer.


Ingedientes.

-3 iogurts naturals o grecs
-4 pomes tipus Golden
-3 ous
-150 grams de sucre
-50 grams de maizena
-1 llimona
-Canyella
-mermelada



Tallem 2 de les pomes a làmines molt fines o les ratllem, ami m'agrada mes tallar-les fines.
Les altres dues les tallem per decorar, les ruixem totes amb suc de llimona i reservem.
Batem els ous i el sucre, i añadimosla maizena.
Afegim els iogurts, i les pomes ratllades.
Posem la barreja en un motlle greixat o amb el paper especial.
Per sobre li posem les pomes que havíem tallat per decorar i les espolvoremoscon sucre.
Inroducimos al forn calent uns 70 minuts.

Quan l'he tret del forn li he donat unes pinzellades amb una mica de melmelada d'albercoc.












Tortitas de carbassó i bacallà



Cucurbita pepo, el carbassó, té un alt contingut d'aigua, 93% i és ric en minerals, sobretot potassi, vitamina C i β-carotè.


L'utilitzo molt en la meva cuina, m'agrada el seu sabor, la seva textura, i es pot cuinar de moltes maneres, en crema, en truita, farcit, arrebossat .. a la planxa, combinat amb altres verduras.y com en aquesta recetaen forma de tortitas.
Aquesta 
recepta l'he adaptat del Bloc y sigo en la cocina.


ingredients

1 Carbassó gran o 2 mes petits
-1 ceba
-2 ous
-100 Grams de bacallà dessalat
-4 Cullerades de formatge ratllat tipus parmesà
-3 Cullerades de farina
-3 Cullerades de pa ratllat
-farigola
-pebre
-sal
-oli d'oliva
-Salsa per acompanyar (maionesa, tàrtara..)


Primer ratllem el carbassó i la ceba, i ho posem tot a sobre d'un drap de cuina, net, perquè perdin tota l'aigua.
Batem els ous i posem el formatge, la ceba i el carbassó, la farigola, i el bacallà ben esqueixat, sal i pebre
Afegim la farina, el pa ratllat, ho barregem tot bé.
Els donem forma de tortitas una mica gruixudes i les fregim en oli calent.
Quan les traiem de l'oli les posem a sobre de paper absorbent.
En aquest cas les he fregit, però també les podem fer a la planxa.

Ho hem acompanyat per diferents salses, i una amanida de brots verds





dijous, 27 de juny de 2013

Coca de cireres de temporada

Amb aquesta recepta ja acabo la "secció" de coques d'enguany.
Aquesta coca l'he fet amb la base de coca de brioix.La recepta està en Coca de Sant Joan amb crema i pinyons.
Les cireres són de temporada, i les he caramel · litzat amb una barreja d'anis sec i sucre.
La recepta original portava rom però jo no tenia a casa.


Ingredients.

-Base de coca de brioix
-500 grams de cireres
-100 ml de ron ,en aquesta recepta anis sec
-100 grams de sucre

Preparem la massa de briox.La deixem reposar fins que dobli el seu volum, unes 2 o 3 hores.
Li traiem l'os a les cireres i les posem en un cassó amb el rom, o anís, i el sucre.
Les deixem bullir uns 20 minuts.
Compte amb el foc perquè al contenir tant alcohol l'anis es flameja.
Quan hagi passat aquest tienpo retirem les cireres, les escorrem i deixem reduir la resta del xarop que ens hagi quedat.
Posem les cireres sobre de la massa de coca de brioix, un cop hagi passat el seu temps de repòs, i la pintem amb el xarop.

Introduïm al forn uns 20-25 minuts a 180 graus 





.











10 Aliments que protegeixen el nostre cor

Cada mes ens arriba al nostre departament, a través de la Fundación Española del Corazón, una revista molt interessant anomenada Salud & corazón.

Aquest mes parla, en un ampli reportatge, de 10 dels aliments que protegeixen el nostre cor.
Aquests 10 aliments està demostrat, a través d'estudis, que tenen uns efectes molt beneficiosos en el nostre organisme, i si us fixeu són uns aliments molt comuns en els nostres mercats i segur que també a les nostres cuines.
Com aquest bloc és de cuina m'ha semblat molt interessant fer un petit resum, per que com diu l'article .... ja ho va dir Hipocrates 460 anys abans de Crist .... Som el que mengem.

BRÓCOLI.
Te un alt contingut en vitamina C, vitamina A, potassi, àcid fòlic, calci i ferro.
També conté fibra i ajuda a regular el sucre i la insulina en sang

VI NEGRE.
Conté tanins resveratrol i antioxidants. Pres sempre amb moderació.
Millora el flux sanguini i la vasodilatació impedint l'oxidació del colesterol dolent LDL, augmenta el colesterol bo HDL, i impedeix el dipòsit de greixos a les parets de les artèries

CURRY.
Té propietats antiinflamatòries i antioxidants.
És un valuós condiment amb propietats de protecció hepaticas, ja que ajuda a que la bilis sigui més fluida.

OLI D'OLIVA.
Conté àcids grassos insaturats i és ric en vitamina E, d efecte antioxidant, redueix la gana i millora les funcions metabòliques i el desenvolupament cerebral.
També protegeix els nostres ossos gràcies a la millor absorció de la vitamina D i el calci i també és un protector estomacal davant les secrecions àcides.

SALMÓ.
La greixos amb àcids Omega 3 que conté el Salmó es relacionen amb certa protecció davant les malalties cardiovasculars i la demència.
Ajuda a millorar el perfil lipídic, l'equilibri entre el colesterol bo i el dolent.
Conté abundant vitamina D, i vitamines B6, i B12.

LLAVOR DE LLI
Conté Omega 3 i gran quantitat de fibra.
Ajuda a reduir els nivells de colesterol dolent i millora la situació del sistema circulatori.

MADUIXES
Tenen un gran poder antioxidant, i un alt contingut en vitamina C, fibra, folat i potassi.
Altres dels seus components són l'àcid elàgic i les antiocianinas són polifenols amb gran poder anticancerigen, tant per prevenir com per bloquejar les cèl · lules danyades.

NOUS.
Contenen una combinació d'antioxidants, més gran que qualsevol fruit sec de closca dura.
Àcids Omega 3, vitamina E i magnesi.
Són una font de proteïnes d'alta qualitat a més de tenir vitamines, minerals i fibra.
Estan lliures de làctics i gluten

XOCOLATA NEGRE
Ric en flavonoides, un tipus d'antioxidants que afavoreixen la regulació de la tensió.
També conté resveratrol i fenols de cacau que ens ajuden a protegir la cèl•lules contra els danys.
Ric en minerals com el potassi, fòsfor, seleni i magnesi.


LLEGUMS
Molt riques en fibres, proteïnes i desenes de nutrients clau en la nostra alimentació.
S'ha demostrat que redueixen el risc cardiovacular, la hipertensió anterial i la diabetis tipus 2.
La fibres que contenen al costat dels seus nutrients, tan beneficiosos, permeten reduir el colesterol en sang i ajuden a aprimar si s'acompanyen d'una dieta equilibrada.





dimecres, 26 de juny de 2013

Coca de Llavaneres


Aquesta coca és molt dolça, a la crema li he posat un toc de pell de llimona, també se li pot posar vainilla en branca o canyella.

La pasta de Full l'he comprat feta, això ens facilita molt la elaboració de la recepta.


Ingredients.


-Pasta de full

Per a la crema

-250 ml de llet
-1 rovell d'ou
-4 Cullarades soperes de sucre
-1 Cullerada sopera de Maizena
-Pell de llimona, o Vainilla en branca o canyella en branca

Per cobrir la coca


-3 Cullerades soperes d'ametlla mòlta
-3 Cullerades sopera de sucre
- ratlladura de pell de llimona
-1 Clara d'ou
-Pinyons o ametlla filetejada

Primer fem la crema.


Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre i l'essència que hem triat.
En un bol posem la resta del sucre, el rovell d'ou (la clara la reservarem per a la cobertura) la maizena i una mica de llet ..
Quan la llet bull retirem del foc i li traiem la pell de llimona o la branca que li haguem posat.
Li anem incorporant la barreja i batent, el tornem ha apropar al foc i deixem que torni a bullir.
Si ens queda molt espessa hi afegim una mica més de llet i si ens queda massa clara la deixem bullir una mica mes.
Retirem del foc i reservem.
Estenem la pasta de full i el tallem per la meitat., la punxem.

Posem la crema a sobre d'una de les parts sense que arribi a les vores.
posem l'altra meita de la  pasta de full a sobre i també ho punxem.
Less vores dels segellem aixafant amb una forquilla, per exemple.

Preparem un Massapà amb el sucre i l'ametlla mòlta, i li anem afegint la clara d'ou batut, ens ha de quedar molt claret per poder estendre amb un pinzell.
Estenem aquesta massa per sobre de la coca i acabem posant-els pinyons o ametlles filetejades crues.
El posem al forn calent a 180 graus uns 20 minuts.





dimecres, 19 de juny de 2013

Coques de revetlles 2013

Coca de cireras de temporada



Coca de Brioix


 Coca de Llardons



Coca de Llavaneres













Per començar les coques d'aquest any he provat amb una tradicional de fruites i pinyones.

La recepta, ben senzilla,  la vaig penjar l'any passat.
Anem a provar aquest any amb coques diferents que anire penjant al llarg d'aquests dies .... cava ... uns petards, tenim uns quants encara de les falles, bona companyia i ja tenim muntada una revetlla .. i bona musica , és clar.

Blondie


Aquest és un d'aquells dolços que si t'agrada no pots deixar de

menjar, encara que és molt consistent per la combinació de porductos, el Dolç de llet, la xocolata, jo el trobo IRRESISTIBLE!!
No sabia ni que aquest tipus de dolç exisitía.


La recepta l'he copiat de la meva "font d'inspiració" el blog de ​​Mary cuchillito y tenedor.

Ingredients

-130 grams de farina
-115 grams de mantega
- 110 grams de sucre integral
-60 grams de sucre
-1 ou  
 -Vainilla líquida o sucre avainillat
-3 plàtans madurs
- sal
-Gotas de xocolata o xocolate a troçets
 - Dulce de leche.

Comencem batent els dos tipus de sucre amb la mantega, ha d'estar toveta, quan aquest bé batut afegim l'ou, seguim batent i posem la vainilla o l'aroma que vulguem.

Aplastastamos els plàtans i també els afegim a la barreja anterior, també afegim la farina i una mica de sal.
Posem les gotes de xocolate o troçets de xocolate amb un 72% de cacau com a minim, jo no li he posat molt per que també porta xocolata per sobre i no volia que quedés tan intens, que igualment queda, però en la seva justa mesura.

Un cop ben integrat tot posem la massa sobre d'un motlle per al forn, ideal si tenim el paper especial.
Anem posant sobre una mica de dolç de llet i una mica mes de gotes de xocolata.
El posem al forn calent a 180 graus uns 45-50 minuts.
D'això en diuen Banofee Blondies però jo li he dit  Blondie,  per que em recorda a un grup que havia quan jo era una adolescent, la veritat és que tampoc m'agradaven molt.






dilluns, 17 de juny de 2013

Banda de full, crema pastissera i kiwis

Aquestes postres van ser totalment improvisades, la veritat és que queda molt més vistós i millor amb un altre tipus de fruites tipus maduixots, Mango.. però a casa el que havia eren kiwis ..



Ingredients.


-Pasta de full
-500 Ml de llet
-50 Grams de Maizena
-3 Rovells d'ou
-150 Grams de sucre
-50 Grams de mantega
-vainilla, pell de llimona, canyella en branca.
-1 Ou per a pintar
-Melmelada per donar brillantor


La massa de pasta de full la podem fer a casa, però les que venen fetes estan molt bé, i ens faciliten molt les receptes.
Fem una crema pastissera.
Posem a escalfar la llet amb la mitat del sucre, la branca de vainilla, o si ens agrada mes amb una branca de canyella o una mica de pell de llimona.
El un bol batem els rovells d'ou amb la maizena, 2 cullerades de llet, la mantega i la resta del sucre.
Quan la llet comenci a bullir la separem del foc li traiem la vainilla i li anem afegint la barreja anterior, a poc a poc i sense deixar de batre.
Ho tornem a posar al foc i quan torni a bullir ho retirem.
Estenem la pasta de full i ho punxem.
Posem la crema a sobre, ideal si el fem amb una mànega pastissera.

Pintem amb ou batut les vores i ho fiquem al forn a 180 graus uns 20 minuts.
Quan sigui fred posem a sobre la fruita que haguem escollit i la pintem amb melmelada d'albercoc o préssec.
També li podem posar una barreja de melmelada i gelatina.
Si el que posem és poma cal posar-la abans de ficar-la al forn, perquè la poma si ens ha de quedar cuita.









Amb la massa que em va quedar, i la crema vaig fer també una banda de crema, però en aquest cas la crema anava dins.

Yuca






La mandioca, yuca,  es un arbust perenne , autócton i cultivat en Sud-américa i el Pacífic .


L'altre dia vaig comprar 2 yucas per provar-les.


Em van dir que havia de bullir-les, han de quedar cuites però no desfetes, i després escórrer-les i fregir-les posar sal, com les patates fregides.

El resultat, per als que no l'hagueu provat, gairebé idèntic a les patates fregides, jo diria amb un gust final com a moniato, però és només una apreciació personal.