dilluns, 22 de juliol de 2013

Pa de pessic amb cervesa negra i xocolata

Per fer aquest pa de pessic he barrejat diverses receptes que he trobat en diferents blocs.
En principi em "xocava" una mica fer un pa de pessic amb cervesa negra, però al final em vaig decidir.
El resultat .. un pa de pessic molt suau, amb un gust final entre cafè i xocolata, a casa els ha encantat, menys a Aniol, que en dir-li que ho havia fet amb cervesa es va negar a menjar-se'l ...


Ingredients.

-150 Grams de farina per rebosteria
-150 Grams de sucre
-2 Cullerades de sucre avainillat o vainilla liquida
-125 Grams de mantega
120 ml de cervesa negra
-2 Cullerades de bicarbonat
-3 Cullerades de cacau en pols
-75 Ml de llet
-2 ous

(Com que no tenia a casa cacau en pols vaig utilitzar gotes de xocolata que en coure el pa de pessic quedar desfetes)

Posem a escalfar la cervesa amb la mantega.
Quan estigui calenta i la mantega s'hagi desfet ho traiem del foc i ho deixem refredar, que ens quedi temperat.


En un bol barregem la farina tamisada amb la xocolata, el bicarbonat, la llet, la vainilla, el sucre i els rovells dels ous, afegim la barreja de cervesa i mantega, ho barregem tot .
Muntem les clares a punt de neu i les incorporem a la massa anterior.
Introduïm al forn calent a 170 graus uns 35-40 minuts.







dimecres, 10 de juliol de 2013

Pastis de formatge amb fruites. Aniversari de Lucia






Ahir va ser el meu aniversari.
Amb aquesta calor descartat el típic pastís de xocolata, no perquè no ens agradi, que ens el mengem segur, però en aquesta ocasió millor un formatge amb fruita.
Aquesta recepta l'he copiat del bloc de Mary ,Cuchillito y tenedor, com sempre les seves receptes són amb productes molt fàcils de trobar i sempre, sempre surten bé.
A la recepta de Mary l'acabat és amb iogurt grec sobre del pastís i sota les fruites, a casa les coses desapareixen de la nevera .. que us explicaré ... en el moment de posar les fruites els iogurts Grecs que havien a la nevera havien desaparegut,. el mes curiós del cas és que "ningú" recordava aquell dia haver menjat iogurt Grec, misteri sense resoldre.
La veritat és que, us ho heu de creure, aquest pastís el va fer gairebé tot Aniol.
Jo li vaig donar els ingredients però ell va anar seguint els passos i els va fer tot ell, és la veritat, i així vol ell que ho digui.
Aniol, encara ets molt trapella!!, També ets molt col·laborador i t'agrada ajudar. T'estimo guapo!

Ingredients.

-175 grams de galetes Maria
-70 grams de mantega
-225 grams de formatge Mascarpone
-225 grams de formatge tipus Philadelphia
-225 grams de sucre
-1 llimona
-1 cullerada de Maizena
-Fruita per decorar, en aquest cas Mango, kiwi i cireres sense os

Primer va triturar les galetes, així que Aniol proveït d'una mà de morter i un bol es va posar a picar fins que li va quedar un triturat de galetes perfecte.
A continuació, vam desfer la mantega al microones i la va afegir a les galetes ho va barrejar tot molt i va posar el resultat al fons del motlle del pastís, amb el paper especial per forn, ben estret i aplanat.
El va ficar al congelador mentre elaborava la resta.
Proveït d'un batedor elèctric i un bol vaig afegint els ingredients i els va anar batent
Primer els ous lleugerament batuts, els iogurts, el sucre, la ratlladura i el suc de llimona.
Afegim els 2 tipus de formatge i la maizena., I Aniol va seguir batent, sense descans, fins a aconseguir una massa ben lligada i sense grumolls.
En aquest punt vam treure la base del congelador i vam posar la barreja anterior sobre.
El vam ficar al forn a 180 graus durant uns 50 minuts, aproximadament,
Seguint els passos de la recepta que vam fer va ser apagar el forn i deixar el pastís temperar dins.
Un cop ja la teníem a temperatura ambient la vam posar a la nevera.
Abans de servir-li vam posar les fruites tallades a sobre, les banderetes commemoratives i les espelmes.
Aniol estava súper orgullós del seu treball.
Ha demanat fer un altre pastís.

dijous, 4 de juliol de 2013

Copa de formatge fresc i albercoc




Aquesta copa la volia fer com una mousse però sense clares d'ou.
Va quedar una crema llisa, suau, amb tot el sabor dels Albercocs una fruita tan estiuenca, sana i amb una sabor tan bo, a més combina molt bé amb diferents postres de cullera i pastissos.

Ingredients.

-500 Grams d'albercocs
-3 Cullerades de sucre
-300 Grams de formatge fresc batut
-200 Ml de nata muntada

-3 fulles de gelatina


Primer de tot netegem bé els albercocs i els traiem l'os.
Els posem en una cassola amb el sucre i una mica d'aigua i els deixem bullir uns 15 minuts.
Posem la gelatina en aigua freda a hidratar.
Quan ja estiguin els albercocs els batem amb el batedor elèctric que ens quedin tipus pure, i estant tot ben calent escorrem la gelatina i la incorporem remenant.
Deixem que es refredi.
Un cop a temperatura ambient li afegirem la nata muntada i el formatge fresc batut, ho he comprat a Mercadona.
El col · loquem en copes i ho posem a la nevera.

Croque-Monsieur

El croque-monsieur és un sandvitx elaborat amb pa de motlle, pernil cuit i formatge, generalment d'emmental o gruyere, rostit al forn, a la planxa o en una paella. La majoria de les vegades se serveix gratinat.

El croque-monsieur va aparèixer per primera vegada en la carta d'un cafè parisenc el 1910, però es desconeix l'origen de la paraula. Va ser esmentat per primera vegada en la novel · la de Marcel Proust À l'ombre des jeunes filles en fleurs, publicada el 1919: "ara bé, al sortir del concert, com, en reprendre el camí que va cap a l'hotel, ens havíem aturat un moment sobre el moll, la meva àvia i jo, per intercanviar algunes paraules amb la Sra de Villeparisis que ens anunciava que havia sol · licitat per a nosaltres a l'hotel uns «croque-monsieur» amb ous a la crema ... "(Això ho he copiat del wikipedia).
A casa els caps de setmana els nens sempre volen esmorzar els típics biquinis de pernil i formatge amb pa de motlle.

Que voleu esmorzar avui? Bikini! o mixt com li diuen en altres llocs.
Aquest matí els he preparat unes als nens, i jo m'he portat una a la feina.

Bonissim!
Aquest toc de beixamel gratinada m'ha agradat molt.

Ingredients.

-Pernil cuit
-Formatge tipus Havarti, d'emmental o gruyere
-Pa de motlle

Per a la betixamel

-Llet
-Farina
-Sal
-Mantega

Fem una beixamel una mica espessa, en aquesta ocasió no he li posat la nou moscada que li dóna aquest gust i aquesta olor tan característica.

La fem posant una mica de mantega en un cassó, quan aquesta desfeta posem una cullerada de farina, li donem uns voltes que agafi una mica de color i anem afegint la llet a poc a poc. Segurament se'ns van fer grumolls, però aquí hi ha un truc ... la batedora elèctrica ... és un bon truc ..
Quan tinguem la beixamel muntem els bikinis i els posem una capa de beixamel per sobre i formatge ratllat, jo he he posat del mateix que portava el biquini dins, a tros sets, perquè no tenia ratllat.
El fiquem en una safata al forn amb l'opció de gratinar, ho deixem fins que ens quedi una mica torradet i  llests.











dimarts, 2 de juliol de 2013

Clafoutis d'albercocs amb merenga (prunes)

Aquesta recepta en realitat es fa amb prunes, però ami m'agrada donar-li el meu toc personal i les he canviat per albercocs que ara estan en el seu millor moment, la recepta amb prunes també la vull fer.


Ingredients.

-500 grams d'albercocs
-150 ml de nata liquida 35% mg
-150 ml de llet
-2 ous
-2 rovells d'ou
-100 grams de sucre
-Branca de Vainilla
-30 grams de farina

Per a la merenga

-2 clares d'ou
-2 cullarades de sucre
-Sal

Posem en una cassola la nata i la llet amb les llavors de la branca de vainilla, s'extreuen obrint la beina de vainilla amb la punta d'un ganivet, ja sentireu l'olor que us queda a les mans, la vainilla és molt intensa.
Deixem que bulli i ho retirem de foc fins que ens quedi temperat, uns 15 minuts.


Batem els ous sencers i els rovells amb el sucre, afegim la farina i posem aquesta barreja junt amb la llet i la nata que haviem deixat reposar.
Tallem els albercocs per la meitat i els posem en un motlle per forn de forma, més o menys, ordenada, els cobrim amb la barreja anterior.
Fiquem al forn calent a 170 graus uns 30 minuts.
Preparem la merenga batent les clares amb un pessic de sal a punt de niene, quan estiguin muntades li afegim el sucre.
Just abans de treure el Clafoutis del forn pugem la temperatura del forn a 190 graus i li posem la merenga per sobre,ho deixem que es dauri una mica.
El podem posar amb una màniga pastissera.















I de Prunes....



Cassola de rap amb cloïsses

Aquesta cassola va ser posar.la a  taula i triomfar.

La veritat és que va ser una mica improvisada però era una recepta guanyadora.., rap i cloïsses.

Ingredients.

-Rap
-Cloïsses
-1 Ceba petita
-1 Gra d'all
-2 Tomàquets madurs
-Sal
-Farina
-Brou de peix

Primer posem les cloïsses en aigua amb sal perquè deixen anar tota la terra.
Salem el rap i els arrebossem en farina, ho passem per oli calent el just, volta i volta.

En una cassola posem oli i sofregim la ceba ratllada i els alls tallats petits.

Quan ja la tenin  transparent hi posem els tomàquets ratllats o tallats, però sense les llavors, deixem que el tomàquet es faci fins que es separi l'oli.
Posem les cloïsses en una cassola amb una mica, molt poca, aigua i les tapem, les posem al foc fins just el moment que s'obrin.
A la cassola on tenim el sofregit fet posem el rap, les cloïsses obertes i una mica de brou de peix o una mica del brou que han deixat les cloïsses, el movem una mica i ja ho tenim llest per a sevir.
Compte amb els punts de cocció per que tant el peix com les cloïsses si les coem molt no ens quedaran bé, són productes que tenen un temps de cocció molt curt.

 



Amanida amb llagostins i vinagreta de Mango

La veritat és que no sóc molt amiga de fer vinagretes,, a casa si que els agrada, però ami m'agrada posar simplement una mica d'oli i sal sobre d'un enciam fresc, acompanyat de ruca o canonges, i ocasionalment una mica de vinagre de modena.

Però aquesta vinagreta em va agradar, sobretot per que porta Mango que és, amb diferència, la fruita que més els agrada a casa.

Ingredients.


Per a la vinagreta.

-1 Mango madur
-Suc de llimona
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva


Per a la amanida

-Amanida primavera (Escarola llisa, escarola arrissada i col lila)

-Ruca
-Llagostins cuits

Preparem la vinagreta.


Pelem el mango i el posem en un recipient per batre, hi afegim el suc de llimona, una mica de pebre, una mica de sal i ho batem amb el batedor elèctric, a continuació anem tirant l'oli amb un raig molt fi i batent, que vagi emulsionant.
No he posat quantitats perquè això va a gustos, si volem que ens quedi més àcid o menys, o més espessa la vinagreta.Lo que si us puc assegurar és que queda molt bé per acompñar les amanides estiuenques.
Els langastinos els compri cuits, però els podem comprar fresc i coure'ls a casa, això si, s'han d'introduir en aigua bullint amb sal i deixar-los coure només uns segons.




Bonítol del Nord amb tomàquet

L'altre dia al mercat vaig trobar Bonítol del Nord ...

Recordo que de viatge per Astúries ho havia comprat a Cudillero, ia Cantàbria a San Vicente de la Barquera, guardem molt bons records d'aquests viatges amb l'autocaravana.
A casa aquest tipus de peix a la planxa no els acaba d'agradar perquè el troben una mica sec, així que en aquesta ocasió li vaig fer una salsa de tomàquet i els va agradar molt.

Com lso trossos eren molt grans, els del medi poden ser enormes, els vaig tallar en 4 parts, i va quedar net i sense espines.

Ingredients.

-Bonítol del Nord fresc
-1 ceba
-5 Tomàquets madurs
-sal
-Farigola
-Oli d'oliva
-Farina
-Julivert

Salem una mica el bonítol  i el passem per una mica de farina, el posem en una paella amb oli calent volta i volta, no ho hem de fregir molt per que ens quedaria molt sec.
En una cassola a part posem una mica d'oli i sofregim la ceba ratllada o tallada molt fina, quan ja ens queda transparent afegirem els tomàquets, tallat o ratllats, hem de treure les llavors.

El tomàquet ho deixem coure fins que veiem que queda separat de l'oli, aquest és el punt exacte.
Posem el bonítol que haviem reservat, una mica de farigola i julivert picat, ho deixem uns minuts .. i llest per servir




dilluns, 1 de juliol de 2013

Cuallada de carbasso amb crotons

Aquesta recepta us de de dir que als més grans de casa ens ha agradat molt, però als petits no, clar que a ells no els agrada gens els pures i les cremes.


Ingredints.

-250 ml de nata líquida
-250 ml de llet
-sal
-1 carbasso
-Pebre negra
-pa sec
-Oli d'oliva

Coem el carbassó, el podem fer al microondes o bé al vapor.

Jo ho he pelat malament, o sigui que l'he pelat però li he deixat alguna tira de pell perquè quan ho trituri es vegi una mica el color verd.
Posem la nata líquida a bullir, són una mica de sal.


Desfem el sobre de quallada en la llet i quan la nata arrenqui el bull ho barregem tot, ho deixem bullir 2 minuts i retirem, posem el carbassó i triturem amb la batedora elèctrica.
El distribuïm amb bols petits i ho deixem refredar perquè espesseixi.
Fregim uns crostons de pa.
En el moment de servir posem els crostons sobre amb una mica de pebre.




Pastís de crema de llimona, clàssic

Aquest és un pastís de crema de llimona, clàssic i senzill.


Podem comprar la pasta brisa ja feta, o la fem nosaltres, sempre queda molt millor.

-Per la pasta brisa


-250 grams de farina
-120 grams de mantega
-sal
-20 grams de sucre
-100 ml d'aigua.

-Per el farcit

- 300 ml de crema de llet o nata líquida
- ratlladura de pell de llimona
-100 ml de suc de llimona
-3 ous
- 175 g de sucre

Preparem la massa brisa barrejant els ingredients, la mantega ha d'estar a temperatura ambient.

Quan tinguem la massa ben lligada l'emboliquem en film i la deixem reposar a la nevera.
Preparem la crema de llimona.
Posem en un bol la crema de llet amb la ratlladura d'una llimona, el suc, el sucre i els ous batuts.
Traiem la massa de la nevera la posem en un motlle i posem la crema dins.
Ho introduïm al forn calent a 180 graus uns 70 minuts.
Ho deixem refredar..