dimarts, 25 de març de 2014

Coca amb pomes golden

Jo no sé si a vosaltres us passa però moltes vegades fent una mateixa recepta unes vegades queda millor que altres.
Aquest és el cas, jo no sé si van ser les pomes o va ser perquè vaig tenir un ajudant de luxe, l'Aniol,
diuen que la música amanseix les feres, i crec que el col · laborar en alguna cosa creativa també, o almenys les entreté ... el cas és que aquesta coca de poma va quedar bonissima.
Els ingredients, els de sempre, els de la típica coca de iogurt ... i això si ... molt carinyo!! .. les pomes tipus golden.

Ingredients

-1 Iogurt natural o grec
-2 Mesures del iogurt de sucre
-3 Mesures del yoogurt de farina
-1 Mesura del iogurt d'oli d'oliva suau
-1 Sobre de llevat en pols 

-4 ous
-1 llimona
-4 Pomes en aquesta recepta tipus Golden

Posem el forn a escalfar a uns 200 graus.
Pelem la pomes i les tallem en 4 o 6 trossos.
Reservem.
Posem en un bol els rovells dels ous i les batem amb el sucre, anem afegint poc a poc la farina, el llevat,, l'oli i el iogurt i la ratlladura de pell de la llimona
Finalment incorporem amb cura les clares d'ou batudes a punt de neu.
Ho posem en un motlle, ideal si porta el paper especial i colococamos sobre els torzos de poma, que per descomptat s'enfonsaran, perfecte.
Empolvorem amb sucre i ho posem al forn baixant la temperatura a 160 graus, més o menys uns 40 minuts.
Important no obrir el forn durant la cocció i important també quan apaguem el forn deixar la porta una mica oberta amb el pa de pessic dins, perquè si fem un canvi brusc de temperatura baixarà i no ens quedarà .


Que bona esta d'una dia per l'altre!






Pans,Pa integral rústic i pa Moreno,Ciabatta

A casa estem entusiasmats des que hem descobert les farines del Lidl per fer pa.
Ens agraden molt els pans tipus alemany, que tan difícils 
són de trobar  al meu barri, és una missió impossible
Encara que no disposem d'una pastadora potent, estic farta de demanar-la als Reis ... fa poc vaig comprar una de mà que funciona molt bé per fer masses de petites quantitats.
Aquesta ens ha agradat molt, simplement barrejant la farina amb l'aigua, li posem les llavors que més ens agraden per sobre, deixem reposar uns 2 o 3 hores i al forn a 200 graus uns 45 minuts.

Aquesta vegada vam fer un pa rústic integral.
Fantàstic!






I el Bauernbrot, o pa moreno










Empanada de tonyina amb herbes provençals


El dissabte a casa vam fer un dinar "sense coberts".
Una empanada de tonyina i calçots amb la seva salsa.
Evidentment els calçots no queden igual al forn de casa que fets en un bon foc de llenya, però si els acompanyem d'una bona salsa queden molt bons.
Bé aquesta recepta no és la dels calçots, que ja la tinc en aquest blog, aquesta recepta és d'una empanada de tonyina amb massa a les fines herbes.
Si ens fa mandra o no tenim temps de fer , la samfaina, podem Compra-la feta, venen unes llaunes o brics que surten molt bé, però per mi les que fem a casa són inigualables i la podem fer amb els ingredients que més ens agradin.

Ingredients. 



Per a la massa.

-500 Grams de farina
-150 Ml d'oli d'oliva suau
-150 Ml de cervesa
-2 Cullerades grans de llet
-1 culleradeta de barreja d'herbes provençals

-1 Cullerada petita de pebre dolç
-Sal

Per al farcit

-Sanfaina (pebrot vermell, pebrot verd, ceba, carbassó, albergínia)
-Salsa de tomàquet
-3 Ous durs
-2 Llaunes de tonyina


Fem la massa posant la farina sobre el marbre i anem afegint la resta de ingredients, pastant bé.
Un cop tinguem la massa ben pastada la deixem reposar tapada amb un drap.

Aquest tipus de massa és molt suau molt elàstica, així que la podem treballar bé.
Fem el farcit.
Hem de posar en una cassola, o paella oli i anem posant les verdures per ordre de cocció, és a dir les que couen més ràpid es posen les ultimes.
Fem els mateix si fem la salsa de tomàquet casolana.
Posem la meitat de la massa que havíem reservat en un motlle ia sobre posem les verdures, la salsa de tomatre els ous durs picats i la tonyina, tapem amb l'altra meitat de la massa, segellem les vores i fem un petit orifici sobre perquè "respiri".
Si volem que ens quedi brillant abans de posar-la al forn la pinzellem amb ou batut.
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts.
La podem menjar freda, calenta, temperada.

El vi va ser un regal de l'Anna, gràcies Anna, va ser una combinació perfecta ..


















Plun cake de nous i plàtan

Aquesta recepta em recorda molt als típics Plum cakes.
En aquest cas jo li he posat nous, Panses i avellanes, però li podem posar fruites confitades, ametlles, prunes el que més ens agradi.
El plàtan li dóna una textura molt suau i un gust molt especial.



Ingredients.

-50 Grams aprox. de nous pelades i picades
-unes quantes avellanes
-unes quantes panses sense llavors
-1 Plàtan, de canàries, madur
-70 Grams de mantega
-130 Grams de sucre
-2 ous
-1 iogurt
-30 Ml de nata liquida 35%
-160 Grams de farina de rebosteria
-2 Cullerades de llevat en pols
-sal



En un bol barregem la mantega fosa amb el sucre, ho batem bé i sense deixar de batre anem incorporant els ous, el iogurt la nata, el plàtan triturat, la farina, sense deixar de batre, una mica de sal i el llevat.
Que ens quedi tot ben integrat.
Posem llavors les nous, les panses i les avellanes, o el que hàgim decidit posar.
Col · loquem la massa en un motlle i ho introduïm al forn calent a 180 graus uns 50 minuts.





Pastís de maduixes, plàtan i nata


Aquesta recepta és una versió de una recepta del bloc Kanela i llimón.
Quan vaig veure la recepta em va agradar molt per que ja he fet algunes postres amb la combinació de quallada, formatge cremós i nata i queden sempre molt suaus i amb un sabor molt agradable.
Vaig decidir afegir un plàtan a la capa blanca.
No cal dir que aquest a casa no va durar ni 24 hores, l'acompanyem amb uns maduixots.

En l'elaboració l'única dificultat és que ho hem de fer en 2 capes., Així que l'hem de preparar en 2 temps.
La veritat és que jo m'he embolicat una mica, i he anat fent les capes alhora, en dues cassoles, evidentment.


Ingredients:


Per a la capa blanca.

-100 Grams de formatge cremós, tipus Philadelphia
-250 Ml de nata liquida 35%
-1 Plàtan de Canàries
-250 Ml de llet sencera
-60 Grams de sucre
-1 Sobre de quallada
-sal

Per a la capa de maduixots

-200 Grams de maduixots
-250 Ml de nata liquida 35%
250 ml de llet sencera
-60 Grams de sucre
-2 Sobres de quallada
-sal

Fem primer una capa, per exemple la blanca.
Batem
el plàtan amb la llet i ho posem a escalfar en una cassola juntament amb el formatge i la nata, el sucre una mica de sal i el sobre de quallada, ho batem tot .
Deixem que comenci a bullir i ho retirem del foc.
Ho posem en un motlle.
Fem ara la capa de maduixots.

Fem el mateix amb la capa de maduixots, recordadr que aqui posem 2 sobres de cujada perquè les maduixes tenen molt líquid i la barreja costa més de quallar.
Posem aquesta barreja sobre de l'anterior, amb compte perquè no quedin barrejades.
La idea és que no es barregin les capes però això ho veig una mica difícil perquè quan esta temperada la barreja és molt liquida.
Deixem reposar i quan la tenim a temperatura ambient el fiquem a la nevera.
Aquest
és d'aquells pastissos que aquesta molt millor d'un dia per l'altre.









Vedella al curry

Aquesta recepta l'he copiat d'una col·lecció de llibres que vaig fer fa més de 20 anys.
Biblioteca de oro de la cocina, encara recordo quan anava al quiosc a buscar el meu petit llibre cada setmana.


El curri, tal com es coneix al món occidental, és una barreja d'espècies molt estesa en la gastronomia de l'Índia. Es troba sota la forma de pols o de pasta. Conté típicament cúrcuma, coriandre, mostassa i llet de coco, entre altres ingredients. Segons la seva composició pot ésser dolça o molt picant.


Ingredients

-750 Grams de carn de vedella neta i tallada per estofat
- 1 got de vi blanc o xerès sec
-2 Pomes golden
-1 Branca d'api
-2 porros
-1 ceba
-200 Ml de nata liquida 35% o llet evaporada
-2 Cullerades de curri
1 cullerada de maizena 
-200 grams de xampinyons
-Julivert picat
-Farina
-Sal
-Oli d'oliva
-Mantega

Netegem els xampinyons i si són grans els tallem en 2 o 4 trossos, els passem per una paella amb una mica d'oli fins que deixin anar aigua. Reservem

Posem sal a la carn i la passem per la farina, el fregim en oli calent.
Un cop tinguem tota la carn la posem en una olla, ideal si és olla exprés, amb el vi, una cullerada de curri, una mica de sal i la deixem coure uns 30 minuts si és a l'olla exprés o uns 90 minuts tapada si ho fem a l'olla tradicional.
Preparem la salsa de curri.
Piquem petits la pastanaga, el porro i la ceba, les pomes, l'api, ho posem tot l'una paella amb un tros de mantega.
Ho deixem que es vagi fent a poc a poc que ens quedin totes les verdures molt fetes.
Posem llavors la cullerada de maizena, li donem unes voltes i afegim 2 gots d'aigua.
Ho deixem coure uns 10 minuts i ho passem per un colador xinès, que ens quedi una salsa ben fina.

El posem en una cassola que pugui anar al forn, hi afegim una cullerada de curri i la carn amb el suc que ens hagi quedat de coure-la,una mica de sal i la nata líquidao llet evaporadai els xampìnyons,barregem i finalment li posem una mica de julivert picat i l'introduïm al forn uns 20 minuts a 200 graus.

L'hem acompanyat d'arròs llargsimplement



dilluns, 17 de març de 2014

Orades al forn amb patates i tomàquets

El peix fet al forn la veritat és que és, molt fàcil i sempre queda bé.
Cal anar amb compte amb el temps de cocció perquè si aquesta molt fet es resseca molt i perd tot el seu sabor.
Si per exemple li posem patates és millor posar primer una mica les patates i quan estiguin gairebé fetes posem llavors el peix.
n aquest cas he posat unes daurades amb patates i tomàquets al forn.
Ja he comentat altres vegades que a casa són "al · lèrgics" a les espines, van protestar una mica, però poc perquè els va agradar la recepta ... i és que no n'hi ha per tant!!

Ingredients.

-Daurades o Orades
-Patates
-Tomàquets madurs
-Sal
-Oli d'oliva
-vi blanc
-farigola
- Pebre

Tallem les patates a làmines una mica gruixudes i els tomàquets a trossos, els posem en una safata gran per forn, els empolvorem amb la sal, el pebre i la farigola, els ruixem amb oli i els introduïm al forn calent a 200 graus uns 20 minuts.
Traiem la safata del forn i posem les orades salades i afegim una mica de vi blanc, el tornem a introduir al forn uns 15 minuts més.
A punt per servir.