dimarts, 29 d’abril del 2014

Pastís de formatge amb cobertura de xocolata

És molt dicil entre tantes receptes que hi ha als llibres, als Blocs dels que sóc seguidora triar una.
Aquest és molt fàcil fer, al forn ha pujat espectacularment i després a baixat, una mica però encara així ha quedat molt alt i molt bonic de color, encara que a la foto no s'aprecia perquè va cobert amb la xocolata.
La veritat és que vaig tenir els meus dubtes sobre si posar la xocolata o no ... pensava que potser faria malbé el pastís, però al final m'he dit ... vinga que segur que combina molt bé...., i crec que ha estat així, jo no ho he provat perquè ho he regalat, pèro seus destinataris m'han dit que estava bonissim .... visca!

Ingredients.

Per el Pastís

-600 Grams de formatge tipus Philadelphia
-2 Iogurts naturals o grecs
-1 Mesura de iogurt de nata
-1 Mesura de iogurt de llet
-4 ous
-2 Mesures de iogurt de farina de rebosteria
-2 Mesures de iogurt de sucre
-1 Sobre de llevat en pols
-Ratlladura de pell de llimona o taronja. En aquest Llimona

Per a la cobertura

-100 Grams de xocolata 70%
-100 Ml de nata liquida 35%


Batem els 4 ous.
Els afegim a la resta d'ingredients del pastís i la ratlladura de llimona o taronja i ho batem tot amb la batedora .
Que ens quedi una massa fina.
Ho posem en un motlle amb paper especial i ho posem al forn calent a 175 graus, més o menys uns 80 minuts.
Quan acabi la cocció no ho retirem de seguida del forn, el deixem dins uns 10 minuts amb el forn apagat i després uns altres 10 amb el forn obert.

Quan tinguem ja el pastís fred del tot, millor d'un dia per l'altre li posarem la capa de xocolata.
Posem a escalfar la nata i quan comenci a bullir li posem la xocolata ho batem molt de pressa fins que ens quedi totalment fos, deixem que es refredi uns minuts i ho posem per sobre del pastís.

Aquesta recepta l'he trobat al bloc Bocados de cielo que us recomano doneu un cop d'ull perquè receptes molt interessants.




Pastís aniversari del Martí + pastís de xuxes

El dia 20 d'abril el Martí va complir 12 anys.
Sempre els agrada celebrar -ho a l'escola amb els professors i companys. Aquest any era Diumenge de Pasqua i aquí en Catalunya també és festa el Dilluns. Per Nosaltres és una festa molt dolça per que aquest dia es mengen les típiques mones de pasqua, que regalen els padrins als seus fillols, amb figures de xocolata. Els nens de casa no han tingut  molta sort, perquè han estat pocs anys els han rebut les mones, jo juraria que 3, i el gran 2 i de veritat que ho sento per ells perquè els agraden molt, aquests padrins no han estat a l'alçada, gens generosos,  no hi ha res més bonic que obsequiar un nen aquest dia i veure l'alegria a la seva cara, encara que sigui amb un ou de xocolata .
Dit el que he dit a manera reinvidicativa, el que vull dir a continuació és que a part del pastís que vam portar al càmping aquest és el que Martí va portar a l'escola, juntament amb un pastís de Xuxes.  doncs com ens imaginàvem que tothom tornaria a l'escola a tope de mona i de xocolata vam decidir portar aquest pastís 1 setmana més tard.
Feliç aniversari Martí guapo!


Entre els dos bescuits he posat una capa de xocolata al 70% que he barrejat amb nata líquida 35%, també per a la cobertura i finalment boles de cereals amb xocolata.



Per envoltar el pastís havia pensat en diverses opcions, però al final em vaig decidir per unes galetes de vainilla a què Aniol i jo els vam donar personalitat fent-lis uns ullets i un somriure.
El pastís consta de 2 bescuits amb la recepta bàsica,envoltat de galetes.


Gràcies Aniol per la teva ajuda i col·laboració batent tots els ingredients, ets el meu ajudant favorit,.

http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2013/12/galetes-de-nadal-sense-foto.html

http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2014/04/pastis-mona-aniversari-del-marti.html















dimarts, 22 d’abril del 2014

Galetes de Mascarpone







Fer aquestes galetes m'ha encantat, sense mantega, amb una massa molt simple.
L'olor que van deixar a casa quan eren al forn era increïble .. els meus fills de seguida pregunten .... que és aquesta olor? que hi ha al forn? el podem provar? 


Ingredients.

-130 Grams formatge mascarpone
-120 Grams de sucre glas . 
-200 Grams de farina de força. 
-1 Pessic de sal. 
-1 / 2 culleradeta d'una espècie per exemple  cardamom o canyella., jo una barrega de les dues 


Posem en un bol el formatge Mascarpone amb una mica de sal les espècies i el sucre ho anem barrejant tot molt bé.
Anem llavors afegint el sucre a poc a poc, a cullerades, no afegim una fins que l'altra aquest ben integrada a la massa.

Quan tinguem una massa llisa amb tots els ingredients ben barrejats la emboliquem en paper transparent i la deixem reposar a la nevera almenys 4-6 hores, o dia sencer.
Passat aquest temps estirem la massa i tallem les galetes com més ens agradin.
Si no tenim motllos les hacermos en quadradets o ens ajudem amb un got petit.
Com més fines les fem més cruixents ens quedaran.
Com veureu jo he utilitzat uns motlles molt monos, un en forma d'ós i l'altre d'ou de Pasqua que vaig comprar a la botiga de Gran de Gràcia.







Pastís-mona aniversari del Martí

Fer un pastís per a un aniversari la veritat és que a hores d'ara ja no em resulta molt difícil, i idees tinc moltes, ... el problema es planteja quan ens anem amb l'autocaravana uns dies i l'aniversari ens agafa al mig ... ia més és Pasqua, que aqui a Catalunya mengem les típiques mones decorades amb ous de xocolata
La solució ... El dia que ens anàvem vaig fer un pa de pessic bàsic, vaig comprar un sobre de cobertura de xocolata que es fon introduint la bosseta en aigua calenta, unes palmeretes típiques i molts ous de xocolata petits .. i com no .... la espelmes d'aniversari ... un aniversari molt especial .. el Martí, el meu petit Martí, el sensible, el solidari, el treballador .. el més responsable ... fa 12 anys.
Encara que ja he posat més vegades la recepta del pa de pessic bàsic us la poso un cop més.
La cobertura és de Lidl i els ous de xocolata també.
Per fer el pa de pessic de dos colors que vaig fer va ser un cop barrejats tots els ingredients separar les massa en dos ia una part li vaig posar 2 cullaradetes de cacau pur.
Primer poso una massa ia sobre amb cura poso l'altra, quan couen, com veureu, queden barrejades, i això li dóna un efecte "marbre" molt mono!!

Ingredients.

-150 Grams de farina per bescuits
-150 Grams de sucre
-100 Grams de mantega
-1 Cullerada de llevat en pols
-4 ous
-essència de vainilla
-2 Culleradetes de cacau pur



Batem els ous amb el sucre
Quan ho tinguem ben batut afegim la farina el llevat tamisats, seguim batent i afegim la mantega fosa, i una mica d'essència de vainilla.
Ho posem en un motlle amb paper especial i ho posem al forn calent a 170 graus 40 minuts.
Un cop refredat li posem la cobertura que més ens agradi, també o podem partir en dues meitats i posar-li alguna melmelada ...