dilluns, 29 de setembre de 2014

Aliments amb greix..pero sans (Revista salud & corazón)

Aquest mes a la revista salud & corazón, que ens envien cada mes des de La casa del corazón, ve un reportatge molt interessant.
Aquest és un resum.
Hi ha aliments que contenen greix, però greix no nociu, greix que és, consumit amb moderació, vital per al nostre organisme.

Peix Blau.

El Verat, el salmó, la truita, les sardines, la tonyina són fonts d'Omega 3.
Aquests àcids grassos es comporten com un medicament natural redueixen malalties com l'artritis reumatoide, disminueixen els dolors menstruals i retarden l'aparició de l'osteoporosi.
Redueixen el nivell de greix a la sang, d'aquesta manera redueixen el risc de patir malalties cariovasculars.



Alvocat
L'alvocat és saludable per al nostre cor ja que conté gran quantitat d'àcid oleic que bloqueja el colesterol dolent.
Manté els nostres ossos forts gràcies al seu alt contingut en vitamina K. i regula la pressió arterial a causa del seu gran contingut en Potassi.
Una altra de les seves virtuts és que quan s'ingereix amb altres aliments ajuda a absorbir millor els nutrients que ens facilita la digestió.
D'aquest aliment tan complet no podem abusar ja que té gran proporció és greix el que li aporta moltes calories.


Pipes
De Gira-sol, de carbassa o sèsam.
Ens aporten greixos que són saludables perquè ajuden a reduir el colesterol, i contenen gran quantitat de vitamines E i B que ens aporta energia.
Són riques en fibra i tenen propietats antioxidants.
Concretament les pipes de gira-sol contenen gran quantitat de Oega 6 que té propietats antiinflamatòries i són beneficioses per a l'aparell circulatori ja que fluidifiquen la sang, prevenen la formació de coàguls i disminueixen el colesterol.

Fruits secs
Avellanes, ametlles, festucs, nous ....
Els fruits secs són saludables però també són molt calòrics pel que no hem d'abusar d'ells, cal menjar-los amb moderació
Hi ha estudis que demostren que la dieta Mediterrània amb suplement d'oli d'oliva, o fruits secs pot reduir fins a un 30% el risc de patir complicacions cardiovasculars majors.
Les nous, per exemple conté gran quantitat d'Omega 3.


Oli d'oliva.
Com  aporta gran quantitat de calories no és recomanable abusar d'ell, la quantitat recomanada és de 30 grams al dia.
És ric en substàncies antioxidants, vitamines, carontenos, polifenols que són uns antiinflamatoris naturals
Prevé de les malalties cardiovasculars.
És ric en àcid oleic i augmenta el nostre colesterol HDL (colesterol bo) sense augmentar el colesterol total en sang.

Ous
Encara que tenen mala reputació la veritat és que els ous ni danyen el nostre fetge ni augmenten el colesterol.
Els ous no aporten gran quantitat de calories,
Contenen vitamines A i B, proteïnes i minerals.
El seu rovell conté gran quantitat de colesterol però al seu torn és rica en àcids grassos Omega 3, a més de contenir ferro i carotenoides ..
La clara conté gran quantitat de proteïnes, alguns minerals, vitamines i glucosa.
La presència d'àcids grassos saturats i poliinsaturats en l'ou supera àmpliament la quantitat de grada saturada.
Aquest balanç positiu és el que els fa beneficiosos per a la nostra salut


dimecres, 24 de setembre de 2014

Aniversari de l'Alfons. Una festa i un pastís.Felicitats!!!

L'Alfons ha fet 20 anys. 

Ell volia organitzar una festa a casa per uns amics,per berenar i jugar al Buzz de la play.
Com ja són adults, i així els agrada que els tractin els vaig fer un berenar sencill, facil i que sabia que a tots els agradaria. 

Tin un sencill aparell d'aquests per enrotllar pa de motlle els vaig fer uns "bikinis" de pernil i formatge, i de sobrassada, però en lloc de fer-los plans dels vaig cargolar. 
També els vaig fer unes salsitxes de Frankfurt  amb pasta de full i empolvorades amb sèsam cru. Palets salts i patates,que sempre agradem a tothom.....

Galetes de blat de moro amb salsa de formatge i tomàquet per dipear, algunes xuxes, que agraden a totes les edats, i el clàssic pastís de xocolata fet amb un pa de pessic bàsic , banyat amb xocolata de cobertura i boletes de cereals banyades amb xocolates de llet, blanc i negre, per decorar.

L'alfons és enginyós, divertit, artista, músic, li agrada la història .. estudia 3r d'Història a la UB de Barcelona,fa teatre.. li encanta viatjar, tocar el banjo,coleccionar Legos de Star Wars, fer manualitats, disfresses..  jugar a la play i en qualsevol moment i en qualsevol lloc monta una performance et canta et balla ...Per molt anys Alfons!!!!









El seu cosí Joan, Clàudia, Adrià,Gerard,Paula i l`Albert









Brownie & formatge


Aprofitant que avui és festa a Barcelona m'he llevat amb ganes de fer unes postres diferents, i també em servirà de prova per que aquest serà el dolç que portaré dijous al club de lectura..espero que els agradi. 
En realitat la part del Brownie ha de ser de color vermell, la recepta es diu red velvet brownie, jo li he posat una mica de colorant taronja, però evidentment el color de cacau ha pogut, així que a aquesta recepta li haurem de canviar el nom.



Ingredients.

Per el Brownie

-115 Grams de mantega
-100 Grams de farina
-120 Grams de sucre
-2 ous
-aroma de vainilla sucre avainillat
-3 culleradetes de cacao pur
--sal
-colorant vermell intens (si voleu tenyir el brownie)


Per el Cheesecake

-250 grams de formatge cremós, tipus Philadelphia
-1 ou
-40 Grams de sucre
-aroma de vainilla o sucre avainillat


Amb unes barilles, millor si són elèctriques, batem la mantega, que ha d'estar tova però de desfeta, amb el sucre. 
Li anem afegint els ous un a un, i l'aroma de vainilla. 
Li afegim el cacau, un pessic de sal. Si volem  afegir colorant ho posem en aquest punt. 
Seguim batent. 
i per últim la farina tamisada. 
Posem aquesta barreja en un motlle, però reservem una petita part. 

Preparem el Chessecake.

Batem el formatge, si està a temperatura ambient es bat millor, amb l'ou, anem afegint el sucre i l'aroma, ho barregem bé. 
Posem aquesta barreja sobre de l'anterior que havíem col · locat en el motlle. 
La part que havíem reservat de Brownie l'anem repartint a sobre i amb una forquilla, per exemple, la estenem per sobre, de manera que quedi com un dibuix abstracte. 
El introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts. 

Fàcil i i queda molt bo i original.






diumenge, 7 de setembre de 2014

Pastís de formatge fresc i préssecs de vinya. Visita a Besalú

Es nota que ha començat ja la "vida normal" perquè tinc poc temps i molta feina. 
La veritat és que les vacances han donat per poc, tenia molts plans i només he pogut complir una part ..... el dia dóna de si el que dóna de si ... són 24 hores ..... 
No és una queixa, és una realitat. 
Bé aprofitant el cap de setmana i la calor que encara fa he pensat fer unes postres que ens agrada a tots a casa, pastís de formatge, i per que no posar-li préssecs ?..

(al final de la recepta farem un viage a Besalú .. bonica població ....)


Ingredients.

-250 gams de formatge fresc,tipus Burgos
-100 grams de sucre
-1 cullerada de Maizena
-4 Ous
-2 iogurts (Grecs,naturals o desnatats)
-50 ml de llet
-2 préssecs de vinya



Per fer aquest pastís tan sols necessitarem la batedora elèctrica,per facilitar-nos el treball, perquè també podem batre amb la batedora manual.
Barregem tots els ingredients, menys els préssecs que els hem de pelar i tallar-los a trossos. 
Un cop tinguem la barreja posada al motlle per forn repartir els trossos de préssec i ho fiquem al forn calent a 180 graus uns 50 minuts. 

Aquest pastís aquesta molt millor sabor i textura passades unes hores, ideal fer-ho d'un dia per l'altre.












                             Besalú

























Va ser arribar a Besalú i haver de comprar un arc i unes fletxes per si ens ataquen els enemics!.. bé i una espasa,i  per completar l'armament de defensa a Carcassone vam comprar l'escut, imprescindible!
M'agrada molt passejar pels carrers de Besalú, el seu pont.. hi ha molta història en aquestes pedres ...
El dia que vam arribar a Besalú anàvem de pas, camí de França, havia plogut i el pàrquing era, en algunes parts, un llac, i feia fresquet ... en ple mes d'agost!

Besalú és una vila i municipi de la comarca de la Garrotxa, a les Comarques Gironines.
El pont de Besalú és un pont romànic d'entrada d'accés fortificada . Està protegit com a bé cultural d'interès nacional, sobre el riu Fluvià,aquest pont, és el resultat de diverses reconstruccions, reformes, afegits i restauracions, fetes al llarg dels segles. La primera notícia que se'n té és del 1075, en què s'esmenta un pont a Besalú. L'any 1284 es torna a fer referència al pont, en vendre un hort. 

divendres, 5 de setembre de 2014

Colliure



Els que hagueu passejat per Colliure estareu d'acord amb mi que és una vila molt agradable, amb un ambient molt tranquil i amb unes 
precioses platges de pedres i d'aigua molt freda i neta.
Des de qualsevol racó de la vila es pot veure aquest mar Mediterrani tan blau ,tan intens ... tot Colliure és una escena perfecta per a una foto!
En aquesta ocasió vam aparcar l'autocaravana al pàrquing de la muntanya, és un pàrquing també per a cotxes, i des d'allà, cada 15 minuts pots agafar un microbus, totalment gratuït ensenyant el tiquet del pàrquing, que et deixa al centre.
Impresindible la visita al castell reial i a la tomba de Antonio Machado, un lloc de culte.
Va ser una visita curta, però vam poder gaudir de totes les coses fantàstiques que t'ofereix aquesta vila, la seva gatronomía, el seu paisatge, les seves platges ..., inclòs un petit xàfec que ens va caure al matí .... tornarem.


Caminante, son tus huellas
el camino y nada más;
Caminante, no hay camino,
se hace camino al andar.
Al andar se hace el camino,
y al volver la vista atrás
se ve la senda que nunca
se ha de volver a pisar.
Caminante no hay camino
sino estelas en la mar.












Les anxoves de Colliure és un dels seus productes més tipics que preparen de forma artesanal des de fa  moltíssims anys.
En aquesta ocasió vam visitar una de les petites empreses que es dediquen des de fa generacions
de forma artesanal preparar-las en conserva de salaó,































Amb un bon espectacle inclòs! un luxe!





Cotlliure (en francès Collioure) és una vila i municipi del Rosselló a la Catalunya Nord que administrativament pertany al departament francès de Pirineus Orientals i a la regió de Llenguadoc-Rosselló.

Cotlliure és una vila turística situada a la Costa Vermella, limita amb les comunes d'ArgelersBanyuls de la Marenda i Portvendres.
Antic poble de pescadors i vinyataires, conegut per les seves anxoves, Cotlliure ha estat també motiu d'inspiració per pintors com MatisseDerainChagallGrisBraquePicassoDufy i Dalí, entre d'altres, que han retratat el seu castell, els seus carrerons o el pintoresc campanar de la seva església arran de mar. En el seu cementiri hi ha les tombes d'Antonio Machado i del novel·lista Patrick O'Brian, que hi residí entre 1949 i 2000.
El malnom dels cotlliurencs és ganxeros o conyics. La dita diu: "A Cotlliure hi fa bon viure".