dimarts, 28 d’octubre del 2014

Panellets 2014



Encara que a Barcelona faci molta calor, calor de mes de Juny..sens dubta..ya hem arribat a la setmana de Tots Sants..i com és  tradició hem fet els panellets típics d'aquestes dates. 
Aquest any el meu ajudant ha estat el Martí que ell solet ha fet tots els de coco i els d'ametlla. 
Gràcies Marti per el teu ajut!!, i felicitar-te per que t'han quedat fantàstics. T'estimo. 
Aquest any els hem fet de pinyons, són els que més agraden, d'ametlla granet, de coco, de nou i de xocolata ... 
Fer Panellets no té, en realitat cap secret, no més cal fer-los amb ingredients de primera qualitat, tot i que els pinyons són cars val la pena comprar els nacionals perquè venen uns més rodons que els anomenen "xinesos" que a part que també són cars el sabor i la textura no és igual de cap manera
En aquest cas sempre és millor fer més d'ametlla, per exemple, si no volem gastar tants diners, però els ingredients han de ser de primera qualitat SEMPRE!

No repeteixo la recepta per que ja la vaig posar altres anys, us deixo en enllaç..i feliç castanyada.... Halloween ... o les dues coses ... que comenci la festa!



http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2012/10/panellets.html














dilluns, 27 d’octubre del 2014

Rotlltes de pasta filo i moniato..botigas decorades


Les receptes amb moniato i amb carbassa donen per a molt, cada any trobo un munt de receptes que m'agraden, i no puc fer totes perquè en el temps s'ajunten amb els panellets, que són tan "consistents" .I a més aquest any fa molta calor
Aquesta recepta la podem fer amb pasta brisa, amb massa de crestes o fins i tot amb pasta de full, jo l'he fet amb massa Tall. 
És una versió del bloc Dulces bocados


Ingredients.

-1 Paquet de pasta Filo 
-Canela mòlta 
-sucre

Per al farcit

-250 Grams. de puré de moniato (o carbassa)
-40 Grams de sucre 
-3 ous 
-1 Cullerada de maizena 
1 culleradeta d'espècies (jo només canyella) 


Per fer el pure he posem una mica d'aigua i dos moniatos tallats a trossos 
Ho deixem coure fins que a els moniatos estaven ben tovets. 
Afegim el sucre els ous i la maizena i ho barregem tot bé, els deixem coure fins que espesseixi  i retirem del foc. 
Quan estigui fred el reservem a la nevera. 
Estenem la massa tall en tires llargues i posem una petita quantitat del nostre curd, el enrotllem i ho pinzellem amb mantega, per últim ho empolvorem amb sucre i canyella. 
Introduïm en el hornocaliente a 180 graus uns 4-5 minuts, aquesta massa es crema de seguida, cal anar controlant










Ami, com a bona catalana, m'agrada celebrar la castanyada, però em diverteix molt el Halloween, bé en realitat el que em diverteix és tota la decoració., .. Els fantasmes, les bruixes, les carabassas... així que casa nostre posa tots els guarniments, coses que he anat comprant sobre tot a la botiga Americana del Carrer Balmes, m'agrada i els nens també. I que no falti, la nit del dia 31 la carabassa il·luminada.També m'agraden molt les botigues, realment hi ha algunes precioses, com aquestes dues que he posat aquí.
Una és una floristeria, una meravella per que amb cada celebració canvien tot i no sabria dir-vos quin és més bonica, cal ser creatiu ...
L'altra és una pastisseria, on us confesso no he comprat mai, però que sovint passejo per davant i també sempre canvien tots els seus aparadors, originals, creatius ... increïbles!













Trocets de llimona..i visita al Parc Güell




Aquest dolç em recorda molt a la quesada, només que amb molt gust de llimona.
El vaig tallar a trossets per a la presentació ... trossets que van volar ... per que a casa va agradar molt ... i és que sempre tenen una gana ....

Del bloc Dulces Bocados


Ingredients .:
-4 ous
-150 grams  de sucre
-125 grams de mantega
-400 ml. de llet
-125 grams de farina rebosteria
-50 ml. de suc de llimona acabat d'esprémer
-1 culleradeta d'essència de vainilla
-La ratlladura d'1 llimona
-Una mica de sal



Separem les clares d'ou i les muntem a punt de neu amb una mica de sal.
reservem
En un bol posem els rovells i les batem, millor amb el batedor elèctric amb el sucre fins blanquejar.
Afegim lal mantega i la vainilla.
Seguim batent i anem afegint la farina.
Posem el suc i la ratlladura i després la llet, que ha d'estar temperada.
Per últim afegim les clares que havíem muntat, a poc a poc i sempre movent en la mateixa direcció ..
Posem en un motlle i ho posem al forn calent a 170 graus uns 45-50 minuts







Des de fa ja gairebé un any cal pagar per visitar una bona part del Parc Güell, tot i que és gratuït per a veïns i també és gratis amb l'opció Gaudir BCN.
He visitat el parc mil vegades en la meva vida, però sempre sempre hi ha alguna peça o un racó per descobrir.
Sento que ara ho facin pagar, però realment hem guanyat en tranquil·litat, la nostra darrera visita fa un any, just abans de començar l'opció de pagament, va ser, la veritat una mica estressant ... tanta i tanta gent.
Ara es pot passejar pel parc tranquil·lament, i si que hi ha molta gent, però no com abans.

















Pastís de vegetals...i Sister Act..amb Whoppie Golberg.



Aquest pastís el vaig fer en 2 versions, una amb carn, ja vaig fer en el seu dia una entrada amb la recepta en aquest bloc, i un altre més petit només amb els vegetals, per a mi, ja que jo, com sabeu els que em coneixeu, no menjo carn.
No faig molt aquest pastís perquè als nens els encanta, però al seu pare no tant, i és que a casa els diumenges prefereix Arròs de peix o Marisc, però de tant en tant cal variar, és difícil fer feliç a tothom !!


Ingredients.

-2 Cebes
-1 Albergínia
-5 Tomàquets madurs
-6 patates
-1 fulla de llorer
-Alfàbrega
-Romaní
-Pebre
-Sal
-Orenga
-Formatge parmesà ratllat


Pelem les patates i les posem a bullir amb una mica de sal i una fulla de llorer, quan estiguin cuites les passem pel passapuré o pel batedor elèctric,amb una micac de mantega i una mica de llet ens ha de quedar un puré consistent.
En una paella amb oli posem la ceba tallada petita, li anem donant unes voltes i li afegim
 l' albergínia tallada també petita, amb la pell, li afegim sal, i espècies, el que ens agradi, una mica de romaní, orenga, pebre, deixem que es faci.
Escaldem els tomàquets i els traiem la pell i les llavors, els tallem a daus.

En una paella amb una mica d'oli els anem fent fins que ens quedin bastant fets, però no molt passats, hi afegim una mica d'alfàbrega, i una mica de sal.

Muntem el pastís.
Posem una capa de pure de patata,una capa de la ceba i albergínia, una capa de la salsa de tomàquet, 
Si tenim una màniga pastissera posem en pure i ho anem posant sobre  en petites porcions, fent algunes formes, sinó tenim posem directament, fent una capa una mica gruixuda.

Abans de servir el empolvorem amb parmesà ratllat i ho posem al forn calent, uns 10 minuts.






Això em fa molt feliç perquè va ser una nit inoblidable ...
L'altre dia la Clàudia, la nostra Clauidinita, va participar en un concurs i li van tocar 2 entrades per a l'estrena del musical Sister act ..
Així que em va convidar a acompanyar-la ... en principi el que havia de ser una nit de teatre musical es va convertir en una nit "màgica" ho vam passar super ...
El que no sabíem és que el premi de les entrades incloïa estar a "la catifa vermella" amb tots els convidats d'aquest dia .... (quina pena no saber-ho perquè no portava la meva càmera nova, les fotos les vaig fer amb el mòbil) .
I ja la sorpresa final va ser quand ens van dir que vindria la Whoppie Golberg ... ella ... en persona ... a part de lo simpatica que va ser, es va fer fotos amb el grup, ens va presentar la seva filla i la seva néta, i va estar allà parlant amb nosaltres, i és que ella és molt molt gran!
L'obra genial, divertida,molt i molt  talent dalt de l'escenari ... totalment recomanable.










També vam veure al Joel Joan, a Corbacho y Cruz, a Cristina Brondo, al protagonista del Rey León a Madrid, al Jordi Hurtado amb la seva dona..encantadors tots dos...