dilluns, 24 de novembre del 2014

LLom ibèric al forn farcit de poma i formatge



Aquest cap de setmana estàvem bastant atrafegats a casa, primer perquè el nostre preciosos gat Lego s'ha posat una mica malalt, res greu però com no ens pot dir que li passa i que sent això ens va crear un sensació d'intranquil·litat, encara sort que tenim un super veterinari que és una meravella, gràcies Alfred!
També teniem obra de teatre, actuava l'Alfons al Cercle, interpretant un paper a l'obra Salomé en la versió d'Oscar Wilde ... genial.
Bé.. a tot això el menjar del Diumenge havia de ser poc laboriós,  i que agradés a tothom ... idea!! Llom  ibèric de porc al forn.


Ingredientes:

-un tros de llom ibèric (aquest era de 850 grams)
-2 Talls de formatge
-2 Tires de bacó
-1 poma
-Patates
-Tomates madurs
-Vi Ranci o xerès
Sal
-Pebre
-Oli D'oliva


Us vaig a confessar que la idea era omplir el llom i embolicar-ho amb el bacó, però algú va tenir la genial idea de menjar-se el bacó, i deixar no més 2 trossos finets ... mira quina gràcia!!! 
El llom ha d'estar tallat com un desplegable, posem dins trocets de poma, talls de formatge, i el bacó (que em va quedar) el tanquem, podem lligar-ho, jo no tenia corda, però no es va"desmuntar".
Posem sal i pebre i ho col·loquem en una safata per forn.
Li posem una mica de guarnició, jo li he posat uns tomàquets oberts i unes patates.
També li posem sal,pebre i oli a la guarnició.
El reguem tot amb el vi i el posem al forn calent a 200 graus uns 50-60 minuts, no costa molt de coure, sobre tot si és Ibèric.
Quan ho traiem del forn ho deixem refredar i el tallem.
Deliciós!
Nosaltres el vam acompanyar per un primer plat que era una sopa feta amb un brou acabadet de fer .... quina olor deixa el brou casolà per tota la casa ... records de la infància ....









dissabte, 22 de novembre del 2014

Galetes..estrelles...cors..



L'altre dia vaig comprar en una botiga del barri de Gràcia un pot de pasta de vainilla, normalment jo utilitzo les ampolletes monodosi de essencia, però tenia ganes de comprar un pot de pasta, de les de textura com la mel.
Bé.. vaig com boja posant-la en tot per que m'encanta ... fa tant bona olor que me la menjaria a cullerades, només que a "palo seco", no crec que tingui molt bon gust.
Per estrenar el pot que millor que unes galetes amb gust de vainilla, i altres amb cacau.
És tan fàcil fer galetes, i sempre, sempre queden bé, amb pocs ingredients, això si, han de ser de bona qualitat, farina de qualitat, ous de corral, i si disposem d'uns talladors amb formes o uns segells, que valen pocs diners  millor que millor.. i ja els tenim per sempre!
..i sobretot .. molt cariño.
La recepta del bloc ...Cuchillito y tenedor..


Ingredientes:

-125 grams de mantega
-75 grams de sucre glas
-225 grams de farina per bescuits
-1 ou
-Vainilla
-Cacao pur en pols


La mantega ha d'estar a temperatura ambient, tova, però no desfeta.
La batem amb les barilles i li anem afegint el sucre
(Quan no tinc sucre glas el que faig és batre sucre normal amb la batedora elèctrica, és un bon recurs), hi afegim l'ou, i la vainilla, sense deixar de batre, i anem afegint poc a poc la farina, fins que ens queda una massa llisa i no no s'enganxa a les mans.
Si volem fer les que porten cacau separem la massa ia una part li posem a cacau, la quantitat que ens agradi, jo li he posat com 2 cullerades soperes.
Deixem la massa reposar a la nevera embolicada en paper film, un parell d'hores, el temps suficient perquè la massa tingui ens quedi una mica dura.
Estenem la massa i tallem les galletas.Las posem damunt d'un paper especial per forn en una safata.
Posem al forn a 180 graus fins que ens quedin daurades.
Com que no es pot enfornar tota la massa d'una vegada, per molt gran que sigui el nostre forn, anem guardant la massa a la nevera, perquè si queda tova és difícil d'utilitzar els talladors.
Aquesta recepta és ideal perquè ens ajudin els nens ... s'ho passen super bé.

Crec que ja havia posat alguna recepta semblant o igual, però bé recordem la recepta de galletas..que m'encanta !! i us ensenyo el nou tallador de galetes que em vaig comprar l'altre dia, és amb forma d'estrella i té diverses mides.









Pastís de pastanaga amb cobertura

I segueixo amb les receptes típiques de Thanksgiving day,  l'avui toca pastís de pastanaga, i li posarem una cobertura de formatge amb gust de vainilla .... deliciós.
Aquesta recepta l'he tret del bloc del Miquel que fa unes receptes espectaculars, la diferència ha estat que jo he fet la meitat, no volia un tan gran, perquè també he estat fent galetes de vainilla .....


Per al pa de pessic.

-150 Grams de farina per bescuits
-100 Grams de sucre moreno
-125 Ml d'oli suau
-3 ous
-El Suc de mitja taronja
.El Suc de mitja llimona
-una mica de bicarbonat
-1/2 Culleradeta de llevat en pols
-100 Grams de pastanaga ratllada
-especies: canyella, nou moscada, gingebre
-100 Grams de nous picades


Per a la cobertura

-125 Grams de formatge cremós, tipus Philadelphia
-75 Grams de mantega
-30 Grams de sucre glas
-1 Culleradeta d'essència de vainilla


Barregem la farina, amb les espècies, el llevat, el bicarbonat i el sucre moreno.Reservem.
En un bol barregem els ous i l'oli, ho batem bé i afegim els sucs.
Afegim, sense deixar de batre, la pastanaga ratllada, la barreja de farina que havíem reservat i les nous picades, ho barregem tot bé i ho posem en un motlle per al forn.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 40-45 minuts.

Preparem la cobertura barrejant la mantega a temperatura ambient juntament amb el sucre, l'essència i el formatge, ho batem bé i després ho deixem reposar a la nevera.

Quan el pa de pessic sigui fred li posem la cobertura sobre ... i llest per portar a la taula ...






divendres, 21 de novembre del 2014

Pumpkin pie. Pastís de carbassa




Si hagués d'adoptar una festa de les que no són típiques de la meva cultura aquesta sens dubte seria el  Thanksgiving day.

M'agrada... m'agrada perquè es reuneix la família, m'agrada perquè en si no és una festa religiosa ... i m'agrada perquè es cuinen plats molt típics i encara que jo no sóc el que diu una persona molt tradicional penso que hi ha coses que mai s'haurien de perdre, i menys el fet reunir la família, en qualsevol ocasió i en dates molt especials, que sempre ha d'haver un motiu per a una celebració.



tot això ho he dit perquè la recepta que he cuinat avui és una pastís típic d'aquest dia, el pumpkin pie, o pastís de carbassa

Ingredients.

-1 Làmina de pasta de full
-480 Grams de carbassa (ja cuita)
-350 Ml de nata 35%
-100 Grams de sucre moreno
-50 Grams de sucre blanc
-una mica de sal
-3 ous
-Espècies: Cardamom, gingebre canyella, nou moscada
-ralladura de pell de llimona


La carbassa gairebé sempre la poso a coure al vapor, pelada, sense llavors i tallada en trossos petits, no necessita molt temps de cocció i de seguida queda toveta.
Barregem els ous amb els sucres i afegim una mica de sal, a continuació posem les espècies,la ratlladura de pell de llimona i la nata,  per últim la carbassa, el batem tot bé.
Posem la làmina de pasta de full al fons d'un motlle ia sobre posem l'anterior barreja.
Introduïm al forn calent a 190 graus uns 50-60 minuts.
Queda molt millor d'un dia per l'altre, la massa queda mes compacta.

La veritat és que és deliciós aquest pastís ...Alguns dels trossos ens els hem menjat amb una mica de nata poc batuda per sobre ... uhmm !!!









Pastís de pinya



M'agraden molt els pastissos amb fruita, sobretot amb poma, però hi ha moltes fruites delicioses que combinen molt bé amb diferents masses, les peres,.. Les cireres..en aquesta ocasió vaig veure que al blog, Cuchillito y tenedor que Mary havia fet un pa de pessic de pinya i vaig pensar ... doncs vinga ... en farem un !!!!
No he copiat la recepta exacta perquè no tenia ni suc ni pinya natural. La pinya que i ja és natural però de llauna, no en almívar que ens quedaria massa dolç. Com les pinyes de llauna solen tenir un tall bastant gruixut les he tallat el dos làmines.

Als meus emprovadors "oficials" a part dels de casa, que són Patricia, Joan i Andreu els va agradar molt, gràcies a tots per tot el que em animeu !!


Ingredientes.


-200 Grams de sucre,
-5 ous
-1 Iogurt de coco
- 200 g.ramos de farina
-1 Sobre de llevat en pols
-150 Ml. d'oli d'oliva suau
-8 Rodanxes finites de pinya natural (en aquesta recepta de llauna)
 -Mermelada de préssec per pinzellar. o sucre glacé



Batem els rovells dels ous i el sucre fins que quedin ben esponjosos, si ho fem amb barilles elèctriques molt millor.
Anem tirant l'oli d'oliva en filet barrejant a velocitat baixa.
Batem amb la batut elèctric una rodanxa de pinya amb una mica del seu suc que ens quedi totalment líquid, ho anem afegint juntament amb el iogurt, per últim afegim la farina i el llevat tamisada, que ens quedin tots els ingredients ben barrejats.
Per últim, i amb suavitat incorporem les clares muntades a punt de neu.
Posem la massa en un motlle posem les rodanxes de pinya.


Introduint en el forn calent a 180 graus uns 45 minuts
 Per donar-li briillantor podem pinzellar amb melmelada d'albercoc.


Jo vaig fer 2 versions ... un amb melmelada i l'altra amb sucre glacé ....una rodona i l'altre rectangular. 










diumenge, 16 de novembre del 2014

Al Ras Blue grass & old time festival XIII edició, 2014

Una de les cites ineludibles, indispensables, i que mes m'agrada de l'any és anar al festival Al Ras, que se celebra cada any, desde fa 13 anys, molt a prop de Barcelona, a l'antic Mercat de Mollet del Valls, que està en ple centre de la població.
Bona música, bon ambient, talent a dojo.
Un festival que té una ànima, Lluís Gomez, un gran bangista, i una gran persona.
El meu fill ha tingut, i té la sort de rebre les seves classes abans de banjo, ara de violí.
Un festival únic en el seu estil i si un dia esteu prop us recomano que aneu  a visitar-lo, l'entrada és lliure, si us agrada la música sereu benvinguts sens dubte.


https://www.facebook.com/alrasfestival
https://www.youtube.com/watch?v=D0Ra8pGadLs&feature=youtu.be






                     Grazztrio & Oriol Saña


                                 Lluis Gomez

                       Fred Simon



                    Th' Booty Hunters




                           Jamie Lynn & Trae Buckner








                      Russ Barenberg














              Música també al carrer amb l'Angel!!!