dimecres, 18 de febrer del 2015

Muffins amb pastanaga



Des que vaig trobar aquesta recepta al bloc Bocados de cielo  l'he fet un munt de vegades, per que és una recepta fàcil, queden super bé, i amb ingredients que, segur, tenim a casa.
El problema que jo li veig són les càpsules que normalment no aguanten per molt bones que siguin., Per això m'he de comprar unes de silicona!
Els he banyat en xocolata, amb ametlles, amb trossets de poma, amb una mica de coco ratllat .. queden super suaus.

Ingredients.

-150 grams de farina
-2 ous
-100 grams de pastanaga ratllada
-100 ml de oli d'oliva suau  o de girasol
-80 grams de sucre moreno
-1 culleradeta de llevat en pols
-1 Culleradeta d'essència de vainilla o toffe
-1/2 Culleradeta de bicarbonat
-1/2 Culleradeta de canyella en pols


Batem bé el sucre i els ous, uns 5 minuts, millor si tenim una batedora elèctrica.
Sense deixar de batre afegim l'oli a poc a poc.
Seguim batent i afegim la farina amb el llevat i el bicarbonat tamisats, la canyella, l'essència, i ja sense la batedora, amb una cullera mateix, la pastanaga.
Si li volem posar trossets de poma els posem en aquest punt, o una mica de coco ratllat o trossets de xocolata
Repartim la massa en els motlles, només cal omplir 3/4 parts perquè creixen bastant dins del forn.
Introduïm al forn calent a 175 graus uns 20 minuts.
No els treieu imediatamente del forn, deixar-los una estoneta dins amb el forn apagat!
Quina sort tinc de tenir un ajudant com el Aniol que sempre m'ajuda amb la batedora mentre jo barrejo els ingredientes, gràcies petit meu, t'estimo!













dilluns, 16 de febrer del 2015

Coca crema (imitant una Larpeira)

Aquesta coca la vaig veure al blog de Mary. Cuchillito y tenedor.
Em va agradar molt i semblava fàcil de fer, i ho és, m'encanten les masses fetes amb llevat fresc.
La vaig a fer mil vegades perquè estava bona, bona ... bonissima !!!!
He variat una mica posant ratlladura de pell de llimona i taronja i aigua de tarongina, però no cal, i la crema l'he aromatitzat amb canyella i llimona, que és com més m'agrada.
És curiós que amb ingredintes tan bàsics, els podem tenir fàcilment en la nostra cuina, puguem fer un dolç tan bo.



Per a la coca

-500 Grams. de farina de força
- 2 ous
-25 Grams de llevat fresc
-50 G. d'oli d'oliva
- 150 ml. de llet
- 50 g. de sucre
- 30 ml. d'anís.
-Ralladura De pell de taronja i de llimona (opcional)
-una culleradeta d'aigua de tarongina (opcional)
- sal

  Per a la Crema

-500 Ml de llet
- 2 ous
-50 Grams de Maizena
- 100 grams. de sucre
-1 Branca de canyella, o vainilla
-Pell De llimona



Per fer aquest tipus de massa és millor la masadora elèctrica, jo tinc una molt senzilla però que em va molt bé, perquè amb un bon pastat ens queda molt més esponjosa.
Primer preparem la base, i mentre fermenta farem la crema.
Barregem els ous, l'oli, l'anís, sucre, llet tèbia i llevat, ho barregem bé, l'anem afegint la farina tamisada, un polsim de sal, les ratlladures de taronja i llimona i l'aigua de tarongina, sense deixar de pastar.
Hem d'aconseguir una massa llisa, que no se'ns enganxi a les mans, jo l'he pastat uns 10 minuts.
Tapem la massa i la deixem reposar més o menys una hora, fins que dobli el seu volum.

Per preparar la crema posem la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona a bullir.
En un bol barregem els rovells d'ou amb la maizena.
Un cop comença a bullir la llet la retirem del foc li traiem la pell de llimona i la canyella i hi afegim la barreja anterior, batem bé ho tornem a posar al foc i no deixem de remenar fins que espesseixi

Deixem que la crema es refredi.



Un cop ha pasat el temps de repòs de la massa  l'estirem l damunt d'un paper de forn, l'estirem fins omplir tota la safata del forn., No importa que se'ns "desinfli" perquè anem a fer una segona fermentació i tornarà a pujar.


Posem la crema sobre de la massa, amb una managa pastissera ens quedarà perfecta, i deixem que reposi més o menys una hora.
Abans de posar-la al forn la empolvorem amb sucre.
Jo li he posat molta crema,  és que la meva safata era petita, així que no he hagut de pintar la masa amb ou batut perquè brilli.
El introduïm al forn calent a 180 graus uns 20-25 minuts.

Això van ser les nostres postres del Diumenge, però us faré una confessió ... a la tarda els nois i jo ens vam fer una xocolata calenta i ens vam acabar el tros que ens quedava ... estava deliciosa "!!!











Sopa amb noodles





Avui una sopa ràpida, fàcil i calenteta.
Vaig veure una semblant al bloc de Mary Cuchillito y tenedor.
La podem fer amb diferents verdures, a casa no hi ha problema perquè sempre tinc verdures de temporada de tot tipus, però en aquesta ocasió no m'he complicat la vida, he comprat una bossa de verdures per a sopa Juliana al supermercat, que ja vénen les verdures talladetes i netes.
I podem afegir unes patates talladetes
El brou és casolà, però també podem fer-ho amb un brick de brou de pollastre, verdures o del brou que més us agradi.
La sopa la podíem fer només amb el brou i les verdures, però li hem afegit uns noodles.
Ho vam fer per sopar i als nens els va encantar!

Ingredients:


-1 Bossa de sopa Juliana o: pastanaga, bleda, api, ceba, col, porro, mongeta verda,      nap..etc.
-Caldo De verdures o pollastre
-1 Bossa de noodles.
-Sal

Posem a bullir el brou i hi afegim la bossa de verdures Juliana o bé les verdures que haguem escollit tallades molt petites.
També li podem posar patata tallada petita.
Una vegada està la verdura cuita posem els noodles i els coem com ens indica l'embolcall.
A punt per servir.









diumenge, 15 de febrer del 2015

Verat en escabetx







Avui una recepta amb peix blau

Quan vaig anar a la peixateria vaig veure uns verats molt frecos i a bon  preu, així que vaig pensar fer un escabetx.
La peixatera les va netejar traient l'espina central, però a casa em vaig entretenir traient totes les espines més petites i fent filets.
Val la pena cuinar escabetx perquè es conserva molt bé a la nevera durant dies.




-2 verats grans
-Farina
-Oli d'oliva
-Pebre vermell picant 
-Pebre vermell dolç
-1 ceba
-3 grans d'all
-vinagre de vi blanc de qualitat
-1 Branca de orenga
-uns grans de pebre



Salem i  arrebossem en farina els verats, els fregim en oli calent.
Reservem.
En una cassola posem oli i anem afegint la ceba tallada a làmines i els alls aixafats.
Deixem que la ceba quedi transparent, llavors posem el pebre roig,  li donem unes voltes ràpides i de seguida posem el vinagre.
Afegim les boles de pebre i la branqueta de orenga, tot seguit el Verat.
Ho deixem bullir 2 minuts i ho retirem del foc.
Sempre millor menjar fred i passades unes hores que  agafin tot l'aroma i el sabor de l'escabetx.





Rúa 2015 Xoco patus

Que pot passar un Dissabte de Carnaval quan s'ajunten més de 150 persones de diferents edats, però amb un vincle com és l'escola, amb ganes de passar-ho bé?
Doncs que formen una comparsa i se'n van al Rúa del seu barri, Gràcia.
I que passa quan hi ha unes mares que posen tot el seu talent, i el seu temps lliure en fer disfresses per a tots? Doncs que tots els integrants de la comparsa van disfressats iguals i és una comparsa tan ben feta i tan divertida que els donen el primer premi !!!
La veritat és que això és un èxit,  per com ens ho vam passar, i a sobre per arrodornir  la festa hem anat dos anys i ens hem portat, els dos anys,el 1r premi a la comparsa juvenil  i aquest any a la millor comparsa de la Rúa .....
Cal donar les gràcies a tots els que han treballat perquè un anys més hagi estat un èxit, els nens i els grans ens ho hem passat en gran, i gràcies als pares que ens anaven proporcionant aigua, i és que són 3 hores de saltar, ballar ... cantar!
Una tirada d'orelles a l'encarregat de la música que ens va deixar mitja rua sense musica i la que vam tenir gairebé ens torna sords, encara sort que en el record només ens quedarà el bo i divertit!
Aqui us deixo unes fotos ...


                                           El Xavi i jo


                             El Xavi i l'Alfons


                                          l'Aniol



                              Les xoco-patus més divertides!


                             Amb els meus peques

     
                                                     La Vanessa i el Xavi




                                 Les artistes!!!









                                          La familia increible!!!!


                                  Where's Wally??



               
                                l'Alfons, l'albert i la Clàudia










Arrossos amb verdures i curri






En aquest cas vaig fer 2 receptes diferents, en diferents dies, la primera va ser totalment improvisada i va sortir molt bé, havia fet un 2n plat més elaborat i volia fer un 1r mes senzill i com a casa l'arròs els encanta em vaig posar a improvisar.
A la segona recepta ja vaig comprar les carxofes pensant que les barrejaria amb un arròs.
Una de les grans diferències és que jo faig l'arròs normalment amb el tipus arròs bomba, i faig un sofregit.
En aquesta ocasió no vaig posar tomàquet i l'arròs era vaporitzat que crec queda molt millor amb les verdures, mes que res que adquireix la textura que m'agrada per aquesta combinació


Arròs amb verdures.

-200 Grams de mongeta verda
-1 bròquil gran
-1 Carbassó petit
-1 ceba
-2 Grans d'all
-1/2 Pebrot verd
-1/2 Pebrot vermell
-caldo vegetal o brou de pollastre o carn
-300 Grams d'arròs vaporitzat o arròs normal
-Sal
-oli d'oliva
-curri

Arròs amb carxofes

-8 carxofes
-1 ceba
-2 Grans d'all
-1/2 Pebrot verd
-1/2 Pebrot vermell
-caldo vegetal o brou de pollastre o carn
-300 Grams d'arròs vaporitzat o arròs normal
-Sal
-oli d'oliva
-curri



En les dues receptes l'elaboració és la mateixa.
Primer sofregim l'all, la ceba i els pebrots talladets petits, després afegim la resta de verdures ben netes i tallades, li afegim l'arròs, li donem unes voltes i anem tirant el brou calent, afegim sal i curri i deixem que es cogui uns 15 minuts .








diumenge, 8 de febrer del 2015

Pa de pessic amb peres conference





Aquest pa de pessic és dels que no et pots menjar només un trosset perquè queda tan, tan saborós i tan suau de textura que vas menjant fins que s'acaba.
Ho vaig fer dues vegades seguides, en una sola amb peres, per cert que dos es van enfonsar per això a la foto no es veuen tots els cues de les peres, en la segona que vaig fer li vaig posar també poma.
Del Bloc Cup cakes a gogo

Ingredients.

110 Grams d'ametlla mòlta
-100 Grams de farina per bescuits
-3 ous
-125 Grmaos de mantega
-140 Grams de sucre moreno
-essència de vainilla
-sal
-1 Iogurt Grec, en aquesta ocasió li vaig posar un gust de coco
-4-5 Peres del tipus conference.
(A la recepta original també porta 40 grams de cacao pur)


En un bol fem una barreja amb la sal, la farina i l'ametlla mòlta.
Batem la mantega, que ha d'estar tova, amb el sucre fins a aconseguir una textura com una pomada.
Anem afegint els ous un a un, sense deixar de batre,, l'essència el iogurt i la barreja de les farina.
Posem la massa en un motlle per forn.
Pelem les peres i les posem en la massa, amb les cues cap a fora, la massa els quedarà a mitja pera, però un cop creixi la massa al forn pràcticament quedaran cobertes.
Introduïm al forn calent a 170 graus uns 50-55 minuts.

No cal treure-ho del forn de seguida, deixar-lo dins del forn apagat uns minuts i després amb la porta oberta per que aquest és un d'aquests bescuits que baixen molt ràpid.