dilluns, 30 de març de 2015

Pastís d'aniversari (Mona) per l'Aniol..feliç Pascua a tothom!

Aquest pastís l'he fet per celebrar, a casa l'aniversari de l'Aniol.
10 anys ja ... que gran!
Com ens agafa en plena setmana Santa i com sempre nosaltres anem al reves que la resta dels mortals i ens anem de vacances més tard que ningú i també tornem més tard, el considerarem pastís-de-aniversari-Mona-de-Pasqua .
Quant vaig veure la recepta va ser un amor a primera vista, la havia de fer !! he comprovat que la parella nata-mascarpone queda molt bé.
Ho he decorat amb uns ous de Pasqua, uns pollets i, com podeu veure, el nom de l'homenatjat i un 10 ....perquè no falti de res.
Bones vacances de Pasqua a tots, a gaudir molt de la família, els amics i dels moments que ens fan feliços, que segur poden ser molts... d'una bona sobretaula d'un bon llibre, d'un passeig, d'una migdiada, del sol , de la pluja ... del vent !!

Del blog Kanela y limón

Ingredients.

Per a la base

-250 grams de farina
-250 grams de sucre
-250 grams de mantega
-6 ous M
-50 grams de cacao pur (jo Valor)
-100 ml de llet
-1 sobre de llevat
-1 cullaradeta de essència de vainilla

Per al farcit

-500 Ml de nata liquida 35% m.g.
-250 grams de formatge Mascarpone
-70 grams de sucre
-6 fulles de gelatina (o  l'equivalent en gelatina en pols)
-100 ml d'aigua

Per a la cobertura

-100 Grams de xocolata 70%
-50 Ml de nata liquida 35%


Prepararem primer la base
Hem de tenir la mantega a temperatura ambient, és a dir tova peu no liquida, la batem amb el sucre fins que ens quedi com una pomada.
Li anem afegint els ous, l'essència i per últim, tamisats el cacau, la farina i el llevat.
Posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 180 graus, uns 45-50 minuts ... ja sentireu que olor deixa a tota la casa .... uhmmmmm !!!
Ho deixem refredar.

Preparem el farcit

Posem a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
Quan estiguin ben hidratades les dissolem en l'aigua calenta, i deixem que refredi una mica.
Barregem el sucre amb el mascarpone i ho batem bé, afegim la nata i ho seguim batent, hastq que quedi muntat, i al final afegirem la gelatina que havíem dissolt.

Aquesta barreja cal deixar refredar perquè agafi cos.


Per fer la cobertura, com sempre escalfem la nata i quan estigui ben calenta retirem del foc li posem el la xocolata, batem bé fins que quedi desfeta i ben barrejat. Deixem refredar una mica, que agafi textura, abans de posar-ho damunt del nostre pastís

Muntem el pastís.
Partim el pa de pessic en dues parts, posem la barreja de nata i mascarpone al centre de les dues parts.
A sobre posem la cobertura de xocolata..i la decoració ja és personal de cada cuiner .... ja veieu la meva ... és que l'ocasió ho valia ...

Felicitats Aniol!





dissabte, 28 de març de 2015

Els meus Bunyols i visita al Castell de Montjuic

Cada cap setmana tinc tot preparat per fer bunyols i cada setmana em quedo amb les ganes de fer-... i és que jo intento, i gairebé ho aconsegueixo ser una super woman, tot i que encara no se per que, ni perquè ... en fi ...
Ami el que em fa feliç és estar amb els meus fills, encara que no fem res especial, saber que estan a prop, que els veig, els sento riure, i barallar-se, que m'expliquin les seves coses, veure'ls, sentir-los, i això durant la setmana es redueix a molt poques hores, per l'escola i per la meva feina, però els dies de festa els gaudim junts, encara que sigui estant a casa i cada un a la seva, però estem.
Bé dit tot això ... les hores del cap de setmana les aprofito bé, fent el que m'agrada + obligacions, moltes vegades les dues coses són les mateixes ...
I aquest cap de setmana si !!! si !!! he fet bunyols.
Aquests bunyols, que de vista no són espectaculars, la foto tampoc ajuda, han quedat boníssims, de textura i de sabor, al meu particularment m'agraden mes els de poma, els deixem per a un altre dia ...
Aquests de textura em recorden a un Donut ..

No cal dir que ens els hem menjat calents, bufant, com aquell que diu ...

A mi totes les receptes de bunyols em semblen correctes, i és que hi ha mil, o un milió, aquí cadascú li posa el seu toc o té la seva especialitat, jo he fet aquesta que és molt fàcil, i molt bona..i que si , que si ... són fàcils, us animo a fer-hos a casa .....
Aquests del blog Les receptes que m'agraden


Ingredients

-300 grams de farina normal
-3 ous
-25 grams de llevat fresc
-50 ml de llet
-3 cullerades d'oli d'oliva suau
-3 cullerades d'anis o licor d'anis
-100 grams de sucre
-Canyella en pols
-ratlladura de pell de llimona
-sal
-Oli d'oliva suau per fregir-los


Primer hem de separar les clares d'ou dels rovells.
Muntem les clares a punt de neu, reservem.
Escalfem la llet i desfem-hi el llevat, batem i anem afegint el anis, l'oli, els rovells d'ou, el sucre, una mica de sal, la ratlladura de pell de llimona i una mica de canyella, al gust, m'agrada molt el gust de canyella i llimona!
Finalment anem afegint la farina tamisada i barrejant tot, i les clares a punt de neu.
Aquesta massa l'hem de deixar reposar mínim una hora, jo l'he deixat gairebé dos, que dobli el seu volum.
Posem a escalfar oli i quan està ben calent anem tirant porcions de massa petites, jo ho faig amb 2 culleres, hem de pensar que en l'oli la massa creix, així que millor no posar molta quantitat de massa, els anem donant voltes que es vagin fent per tots els costats, ja veureu quan estan llestos pel color.
Quan els traiem de l'oli els col·loquem sobre un paper absorbent i en calent els arrebossem en sucre ...

Boníssims, sense cap dificultat i amb ingredients que segur tenim a casa.








I visita al Castell de Montjuich!!!
Impressionants vistes des de dalt del Castell, encara que el dia no estava molt clar.
Un lloc molt bonic per visitar i passejar, molt fàcil d'arribar.

Un lloc ple d'història, d'una història moltes vegades molt trista i injusta.
















dilluns, 23 de març de 2015

Un pastís per l'Aniol, moltes felicitats!



La quantitat de carinyo i d'amor que hi ha en un pastís d'aniversari, oi?
És igual si el compres o si ho fas a casa.
Si el compres fet penses en la il·lusió que li dóna al que el rep, que l'agrada més, amb qui ho compartirà, les espelmes que li agradarien ... amb numeros o tantes espelmes com anys ... a partir de certa edat la cosa es complica ....
.si ho fas tu el mateix ... que l'hi faig? de xocolata? li agradarà si li poso nata?
Quan faig  un pastís d'aniversari sempre penso en la decoració, sobretot, i si us dic la veritat el resultat final mai és el que havia pensat al principi, em passa el mateix amb les disfresses, vaig imaginant i variant, improvisant!
Bé el d'avui també és molt especial ... és per el meu "petit", Aniol, que el dia 1 de Abril fa 10 anys, com tenen vacances a l'escola millor celebrar-ho dies abans, no volia fer-ho després perquè són dies de Mones de Pasqua i anem tots a "tope" de pastís i de xocolata.


Doncs com són dies de Mones i d'ous de xocolata se m'ha ocorregut la idea de fer ous de colors, amb diferents motlles i posar-los tots sobre d'un pa de pessic que va farcit de xocolata i melmelada de cirera ... anem a veure que passa ...
He preparat 3 bases, els ingredients que poso són per a una, és a dir..he fet el triple de tots els ingredients.

En una de les bases he posat cacau pur en pols, així ha quedat color xocolata, i en una altra una mica de colorant vermell, així fa un contrast de colors molt divertit, i una sense color.



Per a les bases

-150 grams de farina
-150 grams de sucre
-100 grams de mantega
-1/2 sobre de llevat en pols
-4 ous
-1 cullaredeta d'essència de galeta


 Per el farcit i la cobertura

-50 ml de nata 35%
-200 grams de xocolata 70%
- Melmelada de cireres
-Ous de xocolata

Preparem les bases. 
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar, afegim la farina, el llevat, el cacao en pols, l'essència de vainilla i per últim la mantega fosa. 
Ho posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.



La deixem refredar i la partim en 2.
Per al farcit he partit cadascuna de les bases en dos i li he posat una capa de melmelada de cireres, no gaire, i una altra capa igual que la cobertura xocolata 70% de cacau que he barrejat amb nata líquida.
La preparació és molt fàcil.

Posem a escalfar la nata i quan aquesta bullint la retirem del foc i li posem la xocolata trossejada, amb la mateixa calor es fon i ens queda perfecte.

Aniol, ets terrible, i ens fas enfadar molt.a l'escola ia casa, però també ets enginyós, llest, ràpid, t'agrada col·laborar en tots els treballs, fas unes reflexions molt interessants i vols que t'expliquin les coses, no t'agrada que t'enganyin ni et tractin com a un nen petit .... i jo t'estimo molt...to infinity amb beyond !!!

Un pastís amb tot el meu amor per el meu nen, 10 anys de felicitat!!!












diumenge, 22 de març de 2015

Pastís de formatge amb cobertura de melmelada de cireras


Pensant en el pastís d'aniversari que li faré a l'Aniol he comprat un munt d'ingredients, al final ja he decidit que vaig a utilitzar, amb els altres he elaborat aquest pastís de formatge.
Ha d'estar bonissim d'un dia per l'altre, però a casa han entrat "a matar" i s'ho han menjat temperat.
No tenia llimona a casa, rar, bé llimona si, però ja li havia ratllat la pell per a una altra recepta, així que li he posat essència de vainilla, m'agrada molt el sabor de vainilla en les postres.
La base aquesta vegada amb galetes integrals, que eren les que tenia a casa.



Ingredients.

-3 Iogurts naturals
-1 Pot de mascarpone (250 grams aprox.)
-100 Grams de sucre
-2 Cuchadaradas de Maizena
-4 ous
-essència De vainilla o ratlladura de pell de llimona.


Per a la base

-150 Grams de galetes
-50 Grams de mantega
-1 Mica de canyella en pols
-2 Cullerades de sucre


Per decorar

-100 grams Mermelada De fruita (cireres, albercoc, maduixes)
-3 Fulls De gelatina


Fem una base triturant les galetes i barrejant-les amb la mantega fosa la canyella i una mica de sucre.
Ho posem com a base del motlle i el fiquem al forn calent a 180 graus uns 10 minuts.

Traiem del forn i els deixem refredar.

Barregem els ous batuts amb el sucre, el formatge, els iogurts, l'essència de vainilla i la maizena, tot ben batut i ho posem a sobre de la base.
El posem al forn calent a 180 graus uns 50 minuts, cal mirar que després d'aquest temps hagi quedat cuit per dins.
Quan ja ha passat aquest temps ho traiem del forn i ho deixem refredar, aquest tipus de pastissos són millor d'un dia per l'altre

Preparem la cobertura hidratant les fulles de gelatina amb aigua freda.
Posem a escalfar la melmelada, retirem del foc i li posem les fulles de gelatina ben escorregudes, barregem bé, deixem que refredin una mica i ho posem damunt del nostre pastís.

En aquesta ocasió he utilitzat melmelada de cireres.






Muffins de cacao i xocolata blanca

Com m'emociono quan una recepta em surt bé.
Jo segueixo amb el meu repte de les magdalenes, mai m'han quedat bé, però a falta de magdalenes faig Muffins.
Aquests són exactament igual que els que he anat fent últimament, només tenen una petita diferència, que els poso cacau en la massa a i la cobertura és de xocolata blanca.
Sembla mentida que amb pocs ingredients i tan senzills puguem fer uns dolços tan bons.
I si..son fàcils de fer ..

Ingredients.

-150 grams de farina
-2 ous
-100 grams de pastanaga ratllada molt fina
-100 ml de oli d'oliva suau  
-80 grams de sucre moreno
-1 culleradeta de llevat en pols
-1 Culleradeta d'essència de vainilla 
-1/2 Culleradeta de bicarbonat
-1/2 Culleradeta de cacao pur en pols
-50 grams de xocolata blanca
-50 ml de nata liquida 35%


Batem bé el sucre i els ous, uns 5 minuts, millor si tenim una batedora elèctrica.
Sense deixar de batre afegim l'oli a poc a poc.
Seguim batent i afegim la farina amb el llevat i el bicarbonat tamisats, el cacao l'essència, i ja sense la batedora, amb una cullera mateix, la pastanaga.
Repartim la massa en els motlles, només cal omplir 3/4 parts perquè creixen bastant dins del forn.
Introduïm al forn calent a 175 graus com aquests eren molt petits han estat al forn uns 15 minuts i han quedat perfectes.

Desfem la xocolata blanca amb la nata calenta , i quan els Muffins son freds pinzellem, jo deixo que la xocolata agafi una mica de cos, que es refredi una mica, així és més fàcil.
Per decorar una mica de ametlla crocanti!






Ous de xocolata, aquest any si!!

Aquesta és la primera vegada que faig ous de xocolata.
La veritat és que cada any els vull fer però al final no compro els motlles i arriba el dia. ... aquestes coses que passen quan vas atabalada per la vida i el treball ..
però aquest any si!
He comprat uns motlles petits, però no els més petits i m'he posat a mirar tutorials per internet, és fàcil.
Com havia de fer molts, uns 30 per posar damunt del pastís d'aniversari de l'Aniol, he hagut de tenir paciència, perquè el motlle només era per a fer tres.
Així que m'he posat a derrertir, amb carinyo, la xocolata i he elaborat uns amb dibuixos, de colors .... he anat improvisant segons els anava fent, això si..la xocolata ha de ser bona, de qualitat.
Treballar les peces de xocolata sempre és difícil, sobretot quan fa calor, aquests dies a Barcelona no fa gens de fred, ia casa menys, així que com tinc un super bloc geladora, que venia amb la nevera, he treballat a sobre, ha anat perfecte.


Ingredients

-Xocolata  de cobertura 70%
-Xocolata amb llet
-Xocolata blanca de cobertura
-Motlles per ous de xocolata.
-Mini lacasitos o confits



Tan i tan fàcil com desfer la xocolata al bany maria molt poc a poc i posar-ho per tot el motlle, podem fer-ho amb un pinzell, o amb una petita quantitat sobre del motlle i ho anem repartint, ha de quedar una capa prou gruixuda per que no se'ns trenqui.
Un cop aquest la xocolata ben repartit el posem a la nevera o al congelador una estona uns minuts perquè s'endureixi i ja el podem desemmotllar.
Les dues parts les unim amb una mica de la mateixa xocolata que tenim fos, o les podem unir amb un glacejat, espès, fet amb sucre glas i clara d'ou.
Abans d'unir les dues parts podem posar uns mini lacasitos dins, o uns confits, que als nens els fa molta gràcia!
Per fer els dibuixos amb xocolata blanca o de colors he barrejat una mica de xocolata blanca, també fos al bany Maria amb algun colorant, o sense, i amb un biberó petit he fet unes rayas..unes taques.., l'he deixat un moment que endurís i li he posat la xocolata d'un altre color igual que l'altra vegada.

Feliç Pasqua a tothom!












divendres, 20 de març de 2015

Mones 2015


La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolataou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresmai les seves abstinències s'han acabat.
Actualment, les mones presenten una gran diversitat, encara que abans generalment eren rodones. Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre, i d'altres llaminadures, amb ous durs a sobre.

Jo sempre he cregut que la mona és el pastís amb una cosa de xocolata a sobre, un ou o una figura, unes plomes, uns pollets,una figureta de joguina petita però hi ha gent que em diu que la mona és només la peça de xocolata, no ho sé.

En aquesta entrada he volgut recollir una mica els meravellosos i dolços aparadors de les pastisseries que tenim en aquests dates a Barcelona.
Recordo quan era petita que sota casa hi havia una pastisseria i quan arribava Pasqua sempre posava una super mona de xocolata enorme al aparador, que imagino ningú comprava que era de mostra, jo sempre pensava que hi havia un padrí que comprava aquesta mona per a algú i que tant de bo algú me la comprés algun dia, encara sort que a ningú se li va ocórrer la idea per que debia pesar 20 quilos com a mínim.
M'encantava veure les pastisseries plenes de pastissos de rovell, de mantega, i estava desitjant que arribés el dia en què poguessim tenir una a casa
Hi ha autèntiques obres d'art i també molts ous de xocolata,figuretes de personatges de la tele, o princessas Disney, m`encantan.



Si he de triar a mi m'agrada la de rovell, amb les seves plomes, les seus pollets, i amb una petita peça de xocolata o un ous, i no pot faltat la petita joguina o figureta!