Aquest pastís l'he fet per celebrar, a casa l'aniversari de l'Aniol.
10 anys ja ... que gran!
Com ens agafa en plena setmana Santa i com sempre nosaltres anem al reves que la resta dels mortals i ens anem de vacances més tard que ningú i també tornem més tard, el considerarem pastís-de-aniversari-Mona-de-Pasqua .
Quant vaig veure la recepta va ser un amor a primera vista, la havia de fer !! he comprovat que la parella nata-mascarpone queda molt bé.
Ho he decorat amb uns ous de Pasqua, uns pollets i, com podeu veure, el nom de l'homenatjat i un 10 ....perquè no falti de res.
Bones vacances de Pasqua a tots, a gaudir molt de la família, els amics i dels moments que ens fan feliços, que segur poden ser molts... d'una bona sobretaula d'un bon llibre, d'un passeig, d'una migdiada, del sol , de la pluja ... del vent !!
Del blog Kanela y limón
Ingredients.
Per a la base
-250 grams de farina
-250 grams de sucre
-250 grams de mantega
-6 ous M
-50 grams de cacao pur (jo Valor)
-100 ml de llet
-1 sobre de llevat
-1 cullaradeta de essència de vainilla
Per al farcit
-500 Ml de nata liquida 35% m.g.
-250 grams de formatge Mascarpone
-70 grams de sucre
-6 fulles de gelatina (o l'equivalent en gelatina en pols)
-100 ml d'aigua
Per a la cobertura
-100 Grams de xocolata 70%
-50 Ml de nata liquida 35%
Prepararem primer la base
Hem de tenir la mantega a temperatura ambient, és a dir tova peu no liquida, la batem amb el sucre fins que ens quedi com una pomada.
Li anem afegint els ous, l'essència i per últim, tamisats el cacau, la farina i el llevat.
Posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 180 graus, uns 45-50 minuts ... ja sentireu que olor deixa a tota la casa .... uhmmmmm !!!
Ho deixem refredar.
Preparem el farcit
Posem a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
Quan estiguin ben hidratades les dissolem en l'aigua calenta, i deixem que refredi una mica.
Barregem el sucre amb el mascarpone i ho batem bé, afegim la nata i ho seguim batent, hastq que quedi muntat, i al final afegirem la gelatina que havíem dissolt.
Aquesta barreja cal deixar refredar perquè agafi cos.
Per fer la cobertura, com sempre escalfem la nata i quan estigui ben calenta retirem del foc li posem el la xocolata, batem bé fins que quedi desfeta i ben barrejat. Deixem refredar una mica, que agafi textura, abans de posar-ho damunt del nostre pastís
Muntem el pastís.
Partim el pa de pessic en dues parts, posem la barreja de nata i mascarpone al centre de les dues parts.
A sobre posem la cobertura de xocolata..i la decoració ja és personal de cada cuiner .... ja veieu la meva ... és que l'ocasió ho valia ...
Felicitats Aniol!
10 anys ja ... que gran!
Com ens agafa en plena setmana Santa i com sempre nosaltres anem al reves que la resta dels mortals i ens anem de vacances més tard que ningú i també tornem més tard, el considerarem pastís-de-aniversari-Mona-de-Pasqua .
Quant vaig veure la recepta va ser un amor a primera vista, la havia de fer !! he comprovat que la parella nata-mascarpone queda molt bé.
Ho he decorat amb uns ous de Pasqua, uns pollets i, com podeu veure, el nom de l'homenatjat i un 10 ....perquè no falti de res.
Bones vacances de Pasqua a tots, a gaudir molt de la família, els amics i dels moments que ens fan feliços, que segur poden ser molts... d'una bona sobretaula d'un bon llibre, d'un passeig, d'una migdiada, del sol , de la pluja ... del vent !!
Del blog Kanela y limón
Ingredients.
Per a la base
-250 grams de farina
-250 grams de sucre
-250 grams de mantega
-6 ous M
-50 grams de cacao pur (jo Valor)
-100 ml de llet
-1 sobre de llevat
-1 cullaradeta de essència de vainilla
Per al farcit
-500 Ml de nata liquida 35% m.g.
-250 grams de formatge Mascarpone
-70 grams de sucre
-6 fulles de gelatina (o l'equivalent en gelatina en pols)
-100 ml d'aigua
Per a la cobertura
-100 Grams de xocolata 70%
-50 Ml de nata liquida 35%
Prepararem primer la base
Hem de tenir la mantega a temperatura ambient, és a dir tova peu no liquida, la batem amb el sucre fins que ens quedi com una pomada.
Li anem afegint els ous, l'essència i per últim, tamisats el cacau, la farina i el llevat.
Posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 180 graus, uns 45-50 minuts ... ja sentireu que olor deixa a tota la casa .... uhmmmmm !!!
Ho deixem refredar.
Preparem el farcit
Posem a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
Quan estiguin ben hidratades les dissolem en l'aigua calenta, i deixem que refredi una mica.
Barregem el sucre amb el mascarpone i ho batem bé, afegim la nata i ho seguim batent, hastq que quedi muntat, i al final afegirem la gelatina que havíem dissolt.
Aquesta barreja cal deixar refredar perquè agafi cos.
Per fer la cobertura, com sempre escalfem la nata i quan estigui ben calenta retirem del foc li posem el la xocolata, batem bé fins que quedi desfeta i ben barrejat. Deixem refredar una mica, que agafi textura, abans de posar-ho damunt del nostre pastís
Muntem el pastís.
Partim el pa de pessic en dues parts, posem la barreja de nata i mascarpone al centre de les dues parts.
A sobre posem la cobertura de xocolata..i la decoració ja és personal de cada cuiner .... ja veieu la meva ... és que l'ocasió ho valia ...
Felicitats Aniol!