dimecres, 29 d’abril del 2015

Pizzes calzonne....Diada de Sant Jordi

La idea de la massa és del Bloc cuchillito y tenedor
El nom ,Pizza Calzonne, per que, com veureu, van embolicades, la massa és clàssica de pizza, amb pocs ingredients ben pastats.
Jo tinc en el meu record les pizzes Calçone que feien a la pizzeria La Mamma del carrer Urgell de Barcelona ... long, long time ago !!


El farcit d'aquestes pizzes ho he fet una mica en funció del que ens agrada a casa, molts vegetals i formatge mozzarella.
Tinc pensat fer altres farcits amb la mateixa massa que ha quedat perfecta.


Ingredients

Per a la Masa

-500 Grams de força
-Aigua
-1 sobre de llevat de forner sec
-30 ml d'oli
-Sal


Per el farcit

-Ceba
-Alls tendres
-albergínia
-Pebrot vermell
-Pebrot verd
-Sal
-Pebre
-oli d'oliva
-Formatge Mozzarella

Preparem primer la massa, barregem la hrina amb el llevat i una mica de sal, anem afegint aigua tèbia fins que ens vagi quedant una massa elàstica i que no se'ns enganxa a les mans, jo en principi he posat uns 50 ml d'aigua i després he anat afegint, si ja heu fet altres vegades massa d'aquest tipus ja sabreu que quantitat va a neceistar.
Un cop tenim la massa la deixem reposar tapada mes o menys una hora.
Preparem el farciment.
Tallem la albergínia i la empolvorem amb sal, la deixem reposar, que "suï" així ens asgeuramos que no quedés amarga.
Tallem la resta de les verdures petites, i els tomàquets els escaldem, els traiem la pell i les llavors.
Posem una cassola amb oli.
Anem posant les verdures, primer la ceba, els alls tendres, els pebrots, les albergínies i per últim els tomàquets, quan ja estiguin fets, el temps just, sal, pebre, i orenga.

Estirem bé la massa, que ens quedi fina i dins posem una quantitat del farcit i formatge mozzarella, tanquem la massa.
Introduïm al forn calent a 190 graus fins que ens quedi cuita.

Que tindrà la pizza que agrada a tothom, grans i petits??? ..... i avui un record per a la meva ex cap ... i no obstant  amiga, Isabel que va néixer a la comarca del Bages..ella sempre diu .. la Pizza és un pa amb tomàquet mal fet







Jo crec que en això coincidirem tots i és que un dels dies més bonics de l'any que hi ha a Catalunya és la diada de Sant Jordi.
Per a mi hi ha molts dies bonics però si he de triar uns m'agraden per aquest ordre: el dia 5 de gener, Sant Jordi i el dia de Sant Medir al Barri de Gràcia.
Després ja hi ha molts dies que m'agraden molt i molt com ara l'11 de Setembre i tots els dies que envolten el Nadal ..els aniversaris del meus nens..
M'hauria agradat fer mil fotos a les parades de flors, de llibres, però aquest dia vaig haver de treballar i només vaig fer alguna camí de la feina.
Gràcies per totes les roses, us estimo!!!, i pel fantàstic llibre, gràcies Núria.




































dissabte, 25 d’abril del 2015

Visita a Ullastret poblat ibèric

Com ja us he explicat en altres entrades del meu bloc, encara que és de cuina, m'agrada compartir moltes més coses, sóc molt aficionada i comparteixo aquesta afició amb la meva família, a visitar castells, muralles, Catedrals, ruïnes ..
Aquesta vegada vam fer una visita a la ciutat Ibèrica de puig de Sant Andreu, a Ullastret
És un lloc meravellós, amb un entorn espectacular a l'Empordà ( Girona, Catalunya)
També vam visitar el museu on hi havia una exposició molt, molt interessant sobre Els caps tallats d'Ullastret.
Les ruïnes del poblat estan molt ben conservades i algunes reconstruïdes però sobre el terreny s'observa el que encara queda per desenterrar..impresionante.
El jaciment està molt ben cuidat i es poden observar perfectament les sitges, les cisternes, la disposició dels carrers, les torres, i al seu museu es poden veure les peces trobades en aquest jaciment
També s'ha trobat restes anteriors del pas de l'home de l'època prehistòrica, hi ha eines de sílex que són del període paleolitic superior.
Per tot això és molt interessant anar a veure-ho, sentir-ho i per un moment reflexionar i pensar el que en aquell lloc, aquell entorn, just allà hi havia fa molts, molts segles.
Ami m'impressiona, em causa curiositat i m'emociona

.I després una visita obligada al poble on es pot veure la seva muralla, és molt petit però molt acollidor






























divendres, 24 d’abril del 2015

PASTISSERIA






Un dia que passava per la Via Augusta de Barcelona em vaig trobar de cop i volta aquesta pastisseria, i és que no pots deixar de mirar el seu aparador ... sembla una joieria.
Veig que és d'un campió de món de Pastisseria, i no m'estranya!
Un Divendres al matí que anava més tranquila vaig pensar que entraria i prendria alguna cosa, i també vaig pensar...em cobraran un dineral, però  un dineral "relatiu" per a un cafe i una pasta .. va ser una sorpresa per que era un preu molt normal, i fins i tot el vaig trobar barat ... per que el croissant era ... no tinc paraules!!..potser el croissant més bo que m'he menjat mai i us asseguro que he provat uns quants ..... i un altre divendres, els divendres ja ha de ser visita obligada vaig demanar una espiral amb panses i també era boníssima !! ! 
El darrer Divendres que he anat l'espiral era de praline, petita però molt, molt bona !!!!
Caldrà anar provant tot el que tenen !!!

Al local, que és petit, però molt acollidor , té una pantalla on posen les pel·lícules que han gravat a l'obrador, es veu com fan i decoren els pastissos ..em passaria hores mirant com ho fan, per aconseguir aquestes petites obres d'art cal tenir molt talent.

Les fotos estan fetes a través del vidre de l'aparador, em feia vergonya fer-les dins del local!