divendres, 26 de juny del 2015

Pa de pessic de toffe amb cobertura de crema de formatge

A això si que se li pot dir estiu !!
Quina calor !! quina calor humitat fa a Barcelona!
M'encanta l'estiu però  segons avança en el temps i fa molta calor hem vaig atabalant i penso ja en la fresca, que no en el fred!

Si comenceu ja les vacances us desitjo que us divertiu molt, que passeu moments inoblidables, que descanseu molt i que torneu amb molta mes energia !!

Ami encara em queda un mes, aixi que no he pensat en les vacances, començaré fer plans a mitjans de mes, ja us explicaré!

Aquest és el pastís que va guanyar el duel al frangipane amb peres

La recepta de la crema de formatge és del blog Las salsas de la vida


Ingredients.

Per el pa de pessic

Ingredients.

-150 Grams de farina.
-150 Grams de sucre
-100 Grams de mantega
-4 ous
-1 Cullerada de llevat en pols
--1 Cullerada d'essència de toffe


Per a la crema de formatge

125 grams de mantega a temperatura ambient.
200 grams de sucre glas
225 grams de formatge crema (tipus Philadelphia)
1 culleradeta d'essència de vainilla



Preparem el pa de pessic

Posem en un recipient els ous i el sucreels batem fins que ens quido molt cremós
S'incorpora la farina i el llevat a poc a poc per evitar que es baixi la barrejai al final la mantega fosa , i l'essència
Es posa en un motlleuntat en mantega o amb el paper especial.
Ho fiquem al forn uns 30-40 minuts a 170 graus.

Com sempre és millor no treure el pa de pessic del forn un cop acabada la cocció, millor deixar-ho uns minuts dins amb el forn apagat que vagi perdent la temperatura a poc a poc, així ens quedarà més alt i esponjós.
Preparem la crema de Formatge

Posem el formatge en un bol i ho batem amb el estracte de vainilla, que ens quedi ben cremós.
Li afegim la mantega, a temperatura ambient, és a dir tova però no desfeta.
Batem i anem afegint el sucre a cullerades, fins que ens quedi una barreja molt cremosa i llisa.
Aquesta crema la fiquem a la nevera, veureu que quan està freda coje mes fermesa, ens anirà millor per decorar els nostres cup cakes o bescuit

Un cop tinguem el pa de pessic fred, i la crema també freda...farem el farcit i la decoració
Partim el pa de pessic en dues parts o en tres i estenem part de la crema.
També la posem per sobre, aqui cadascú el decora com més li agradi.

Com veureu jo he utilitzat la mànega pastissera, que encara no domino, ni crec que ho faci mai ... en fi ...









frangipane amb peres

Aquesta recepta ja l'havia fet, la torno a posar, amb alguns canvis per si voleu encendre el forn, amb aquesta calor !!!
Sóc fan dels pastissos amb fruites i aquest personalment m'agrada molt.
Com porta ametlla mòlta és bastant intens, però la pera el suavitza.
Ho he portat a la feina i sembla que els ha agradat, encara que aquesta vegada havia competència per que també he portat un pa de pessic amb cobertura de crema de formatge ... el duel l'ha guanyat el pa de pessic amb cobertura...no se que dir!


(La massa de pasta de full que he posat és només un tros, molt, molt estirat, només perquè faci base.)




Ingredients.

-6 Peres Conference
-50 grams de sucre
-1 branca de canyella
-1 llimona
-1 Pasta de full
-100 grams de mantega
-80 grams de sucre
-100 grams de ametlla mòlta
-1 cullerada de Maizena
-2 ous
-Sal
-Sucre glaç
- sucre avainillat

Primer preparem un puré amb 3 peres.
Pelem les peres les tallem i les posem en una cassola amb una mica d’aigua, els 60 grams de sucre, pell de llimona i una branca de canyella, coem les peres fins que ens quedin toves.Un cop cuites retirem la pell de llimona la branca de canyella i les deixem refredar a sobre un escorredor, que perdin tot el líquid.
Posem la masa de full en un motlle per al forn i punxem tota la massa, perquè en coure no pugi.
Posem sobre la pera en aquesta ocasió no les he triturat, com estaven tallades a trossets he repartit bé a sobre de la massa de pasta de full.
, a continuació farem el frangipane; barregem la mantega, a temperatura ambient amb el sucre, una mica de sal, i ho batem tot, afegim els ous i per últim l'ametlla mòlta ,una mica de ratlladura de pell de llimona,i  sucre avainillat.

Aquesta barreja la posem damunt de les peres triturades que teníem a la base de pasta de full.
Pelem les altres tres peres, les tallem per la meitat, els traiem les llavors i els fem uns talls sense arribar a tallar del tot, les ruixem amb suc de llimona i les col·loquem damunt de la mescla anterior.
Introduïm al forn calent a 190 graus, uns 25 minuts.


Per finalitzar un cop sigui fred ho empolvorem amb sucre glaç.







dimarts, 23 de juny del 2015

Coca de llardons, Sant Joan 2015

La recepta de la coca de Llardons ja l'havia publicat altres vegades, però anem a recordar-la.
Com sempre podem fer la pasta de full a casa, que ens queda molt millor, però si no sou molt experts a la cuina o volem fer una coca mes ràpida el millor és comprar-la feta, fresca o congelada.

Ami, amb diferència, la que més m'agrada és la que venen congelada a La Sirena, és una opinió.

Per fer aquesta coca el que necesitem és un bon corró, per poder estirar bé la massa i aixafar els llardons!

Ingredients.

-2 Masses de pasta de full
-200 Grams de llardons
-50 Grams de sucre. aprox.
-Pinyons
-ou

Posem una pinyons una estoneta en aigua perquè quan els fiquem, al forn no es ressequin i ens quedin cremats

Estirem bé una de les masses, posem els llardons ben repartits i empolvorem amb sucre, la quantitat dependrà de si us agrada més o menys dolça.
Posem l'altra massa a sobre i al corró anem estirant amb força i donant copets.

Si volem la coca mes gruixuda el que hem de fer és doblegar-la , fins que ens quedi amb el gruix i la mesura que ens agrada.
Amb una forquilla marquem les vores i punxem tota la massa.pintem amb ou batut espolvorem amb sucre i posem els pinyons .

Feliç revetlla de Sant Joan!!!!














Coca de brioix farcida de Cabell. Sant Joan 2015



Ahir a la nit vaig preparar 3 masses mare perquè aquest matí estiguessin llestes.

M'he aixecat molt aviat, ja ho deia el Pep Guardiola:Si ens aixequem ben d'hora i penquem, som un país imparable.. i m'he posat a produir coques sense parar posseïda per l'esperit festiu de Sant Joan..he deixat reposant una de crema, i una altra de llardons que no m'ha donat temps de ficar al forn ... em tenia que anar a treballar! 

He cuit dos de cabell i una de Llardons, aquesta nit ens les menjarem amb una copeta de cava i baixarem al carrer a tirar petards, ho sento pels gossos i els gats que tenen por, però tirarem pocs i no dels "grossos "només el just per celebrar la festa, no cal perdre les tradicions.

El cabell d'Angel ho he comprat en llauna, i com veureu he posat no gaire fruita...i  els pinyones nacionals ...si us plau! no li poseu pinyons dels anomenats "xinesos" aquests que són mes rodons, també són cars i no tenen  sabor.
Si els pinyons resulten molt cars també li podem posar ametlla en granet o filetejada, és una bona opció.

Amb aquesta coca he experimentat una mica, per que he fet la meitat de la quantitat d'altres anys, però la mateixa quantitat de massa mare.

Ha quedat molt esponjosa !!

Feliç revetlla a tothom !!

Ingredients.

Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-1 ou per pintar la coca.
-Pinyons
-Cireras o fruita confitada
-Cabell d'angel

Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera!!.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ideal si ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui, com la meva, almenys 10 minuts, si ho fem manual el procés és més pesat, necessitarem als menys 15 minuts.

Posar un paper per al forn i col · locar  la meitat de la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, li posem el cabell d'angel repartit,i l'altre meitat de massa a sobre, ben estirada la decorem amb els pinyons, les cireres o la fruita i la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.
La pintem amb ou batut.
La posem al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.





























dilluns, 22 de juny del 2015

Pastissets amb préssec de vinya


Una altra recepta amb una fruita tan estiuenca com el préssec de vinya !!
Aquesta recepta la volia fer en un sol pastís i de cireres, però com aquests dies estic de canvis a casa i tinc poc temps al final vaig pensar que seria mes facil pelar i preparar els préssecs, i així va ser.
El de fer-los individuals ho vaig decidir en l'últim moment, quan vaig anar a buscar el motlle va aparèixer el meu motlle de format individual i vair dir ..per que no?
Segons els meus fills són magdalenes ..doncs no nois !! no s'assemblen per res ni en sabor ni en textura, això si..las van trobar delicioses ..van volar de la safata!
La idea? del bloc Delicies culinaries


Ingredients.

-8 pressecs ( per 16 pastissets)
-100 grams de farina
125 grams de sucre
-4 ous
-1 culleradas de llevat en pols
-250 ml de llet
-30 grams de mantega
-una mica de sal
-Sucre glas per decorar


Pelem i traiem l'os dels préssecs.
Batem els ous amb una mica de sal i el sucre.
Sense deixar de batre afegim la farina, el llevat, la mantega fosa i la llet.
Posem aquesta barreja en un motlle, o motlles i col·loquem ben repartits els trossos de préssec, jo en els motlles individuals, com els préssecs no eren molt grans, he posat mig per motlle ..
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 50 minuts, menys si són individuals, uns 30 minuts.
Millor no treure'ls del forn quan ha finalitzat la cocció, els deixem uns 10 minuts amb el forn apagat, així ens quedaran més alts i esponjosos.
Un cop freds empolvorem amb sucre glas
Feliç setmana, la primera de l'estiu 2015 !!






Pastís d'albercocs




Fantastica la fruita d'estiu per fer pastissets !!!! en aquesta ocasió el pastís era d'albercocs madurets i deliciosos !!
Aqui ja comença a fer molta calor, així que millor fer postres més frescos, amb fruites, i menys xocolata.
He escollit aquesta recepta entre mil que tinc preparades de fruites..no tindré prous mesos d'estiu per fer-les totes!!!!.... i també per que tenia ametlla mòlta i amb la calor em fa pena per que es pot espatllar, i per  una massa brisa que tenia a  la nevera que no sabia perquè l'anava a utilitzar ..
Aquesta recepta és del bloc FEM UN MOS.

Ingredients.

-1 Lamina de pasta brisa
-50 Grams d'ametlla mòlta
-30 Grams de farina
-120 Grams de sucre
-3 ous
-130 Ml de llet
-8/10 albercocs
-essència De vainilla o ratlladura de pell de llimona.


Posem la massa brisa en el motlle, que ens quedi ben repartida i també per les parets.
Batem bé la resta d'ingredients i posem la barreja a sobre de la massa brisa.
Pelem i traiem l'os als albercocs i els posem ben repartits sobre de la massa.

Introduïm al forn calent a 170 graus uns 35 minuts.
A part que queda deliciosa la veritat és que queda molt vistosa ..veritat?

La massa brisa perfectament la podem fer a casa per qual és molt fàcil i queda molt millor, però no cal menysprear les que venen fetes ja que ens facilita molt la recepta, d'una o altra forma us animo a cuinar postres a casa!














Croquetes de vegetals i formatge amb especies







Avui anem a cuinar una imperfectes però delicioses croquetes de verdures amb formatge i comí.
Aquesta recepta ja l'havia fet però sense el comí, per a mi és el que marca el sabor i la diferència, li dóna aquest toc oriental que m'agrada, just aquest toc de sabor i aroma!
Sóc sincera, el tema croquetes el portava bastant malament, he va donar provant, i provant fins que m'han quedat amb la textura que crec és la correcta.
Aquestes, per allò que mai et queden les coses igual fins i tot amb els mateixos ingredients, no se per que em van quedar molt bé, de textura de gust, i no ho dic jo ... ho diuen els meus grans, i terribles, crítics !!
Són miuuy fàcils de fer, amb qualsevol verdureta que tinguem en el nevera, una mica de formatge ratllat o talladet ... i molta alegria i carinyo !!


Ingredients:

-Carbasso
-ceba
-all
--pebrot vermell
--pebrot verd
-pastanaga
-formatge, ratllat o tallat petit
-farina
-Llet
-comí mòlt
-Nou Moscada mòlta
-Surt
-Pebre
-Oli D'oliva
-pa ratllat

Tallem totes les verdures molt petites.
Les posem en una paella amb una mica d'oli i deixem qeu se'ns facin.
Un cop les tenim a punt posem 2 cullerades de farina i remenem, que cogui la farina, de seguida posem llet,el comí, sal, pebre, nou moscada anem afegint a poc a poc llet i remenant,i per últim posem el formatge.. ens ha de quedar una massa suau amb una textura com d'una pomada, que no ens quedi molt liquida ni una pasta seca,per als "novells" en tema croquetes hem de saber que quan es refreda la pasta queda mes espessa.
Sabem que tenim la massa a punt quan es va desenganxant de les parets de la paella.
Posem nostra massa en una font perquè es refredi.
Quan ja aquesta freda fem porcions de croqueta, la passem per farina, ou i pa ratllat i les fregim en oli calent.
Quan les traiem de l'oli les posem damunt d'un paper absorbent.
Boníssimes amb salsa de soja !!!!







divendres, 19 de juny del 2015

Coca de Llavaneras . Coques 2015

 Comencem a època de coques, Sant Joan, Sant Pere, per anar fent boca la primera d'aquest any ha estat la Coca de Llavaneres, una de les que més m'agraden..aquesta va per a les infermeres mes guapes del món mundial !!

Ingredients.


-Pasta de full

Per a la crema

-250 ml de llet
-1 rovell d'ou
-4 Cullarades soperes de sucre
-1 Cullerada sopera de Maizena
-Pell de llimona
-1 branca de vainilla

Per cobrir la coca


-3 Cullerades soperes d'ametlla mòlta
-3 Cullerades sopera de sucre
- ratlladura de pell de llimona
-1 Clara d'ou
-ametlla filetejada 

Primer fem la crema.

Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre la pell de llimona, i la vainilla.
En un bol posem la resta del sucre, el rovell d'ou (la clara la reservarem per a la cobertura) la maizena i una mica de llet ..
Quan la llet bull retirem del foc i li traiem la pell de llimona o la branca que li haguem posat.
Li anem incorporant la barreja i batent, el tornem ha apropar al foc i deixem que torni a bullir.
Si ens queda molt espessa hi afegim una mica més de llet i si ens queda massa clara la deixem bullir una mica mes.
Retirem del foc i reservem.
Estenem la pasta de full i el tallem per la meitat., la punxem.

Posem la crema a sobre d'una de les parts sense que arribi a les vores.
posem l'altra meita de la  pasta de full a sobre i també ho punxem.
Less vores dels segellem aixafant amb una forquilla, per exemple.

Preparem un Massapà amb el sucre i l'ametlla mòlta, i li anem afegint la clara d'ou batut, ens ha de quedar molt claret per poder estendre amb un pinzell.
Estenem  aquesta massa per sobre de la coca i acabem posant-els pinyons o ametlles filetejades crues.
El posem al forn calent a 190 graus uns 20 minuts.

Podem canviar l'aroma de la crema i posar canyella en branca, o només vainilla o el que més ens agradi.
També podem canviar les ametlles per pinyons.













dijous, 18 de juny del 2015

Pastís de formatge amb aroma de llima i nabius

Aquest pastís és una barreja, i alhora una improvisació de diferents receptes de pastís de formatge.
Quan em vaig posar fer-ho no sàvia que anava a succeir, quedaria bé?, i ni tan sols havia pensat en la cobertura per que tenia diferents ingredients i em vaig dir:Lucia ho pensaràs en el moment de fer-ho!
Em vaig anar animant i apa......en lloc de posar ratlladura de llimona ....per que no de llima?
Nabius.....i al final la cobertura de melmelada de cireres negres.
No ho he provat, però m'ha dit un dels meus "tastadors oficials" que li ha agradat molt ..
estic tan feliç!

Fàcil, molt fàcil, podem canviar els ingredients, les galetes poden ser tipus Digestive, o integrals, o de canyella.
Els Nabius són extra, podem no posar res o posar panses de Corint ..
sense llavors.
Ratlladura de pell de llimona, o de taronja, o de llima ..
Els iogurts poden ser de llimona, grecs, desnatats ...

Si ens agrada no tenim excusa per no encendre el forn i fer una efímera i saborosa petita obra d'art.

Ingredients

Per a la base

-1 Paquet de galetes
-100 Grams de mantega
-2 Cullerades soperes de sucre
-1 Pessic de canyella mòlta

Per al farcit

-400 Grams de formatge cremós, tipus Philadelphia
-2 iogurts
-120 Grams de sucre
-90 Ml de llet o nata liquida
-3 ous
-2 Cullerades soperes de maizena
-Ralladura de pell de llima, una mica de vainilla liquida, nabius deshidratats (opcional)



Per a la cobertura (opcional)

-Mermelada, En aquesta de cireres

-Fulls de gelatina


Primer desfem la mantega, que ens quedi liquida.
Triturem les galetes i les barregem amb la mantega, el sucre i la canyella.
Fem una massa i folrem amb ella el motlle que anirà al forn.
Jo sempre faig servir un motlle desmuntable i paper especial per a forn.

Ho deixem reposar a la nevera mentre preparem la resta.

Barregem els iogurts, el formatge, la llet, els ous batuts, la maizena, les aromes que vulguem i ho batem tot amb la batedora elèctrica.
Posem aquesta barreja sobre de la que havíem posat en el motlle.
Si li volem posar panses o nabius els arrebossem una mica en farina, i els anem repartint per la massa.

Introduïm al forn calent a 175 graus uns 45-50 minuts.

Una vegada que tenim fet el nostre meravellós, deliciós i dolç pastís ho deixem refredar, almenys 5 o 6 hores, o d'un dia per l'altre.
Si li volem posar cobertura haurem de hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
Posem la melmelada a escalfar en un cassó, quan comença a bullir la retirem i posem les fulles escorregudes, barregem bé.
Deixem que es refredi i vagi agafant cos i el posem damunt del nostre pastís, ben repartit.

Felicitats ... ja el tenim, sens dubte, un pastís molt fàcil i que ens quedarà molt bé, apte per a principiants en això de la rebosteria ... no hi ha excuses !!






Muntanya de cakes pops

Ja hem arribat al final del curs escolar. En el nostre cas ha estat una mica mogut amb l'anunci el dia 5 de Juny que ens tancaven l'escola i "ens venien" a la Salle.
La rapida i contundent reacció tant dels docents com dels pares, l'AMPA, exalumnes, premsa escrita i la tele va fer que la notícia en hores estigués en boca de tots.
Per sort, de moment l'escola no es tanca ..seguim, veurem que ens depara el futur.

Bé doncs malgrat aquest final tan mogut no podia falta la festa de final de curs.

Martí em va dir que havia de fer un pastís per a 40 persones ?????
 Després de donar voltes i més voltes es va acudir fer aquesta muntanya de Cakes pops de diferents colors i sabors, banyada en xocolata.
En total són uns 85 suficient per a tots !!!
Com volia fer molts pops he fet 2 masses, no el doble, primer una i després l'altra, he comprovat que quan divideixes o multipliques una recepta ja no queda tan bé, així que millor fer-la en 2 vegades.

Ingredients


Per a la massa

-150 Grams de farina
-150 Grams de sucre
-100 Grams de mantega
-1 Cullerada de Llevat en pols
-4 ous
-2 Cullerades de cacau pur
-sal
-Essència de vainilla
-Colorant verd i rosa

Per a la cobertura

-200 Grams de xocolata 70% cacau
-50 gram de mantega



Preparem la massa.
Batem els ous amb el sucre i un pessic de sal.
Que ens quedi molt cremós.
Afegim l'essència i poc a poc la farina tamisada amb el llevat.
El cacau, o el colorant triat i per últim la mantega desfeta.
Posem una petita porció en cada motlle dels pops i ho posem al forn calent a 170 graus uns 12 minuts.
Els deixem refredar.

Desfem la mantega al bany Maria i  la xocolata, el deixem temperar una mica.
 Anem col·locant els pops en un motlle rodó en forma de piràmide, entre ells i sobre els pinzellem amb la xocolata, perquè s'enganxin.
Un cop ja els tenim tots la resta de la xocolata ho posem per sobre, això farà, primer que ens quedin deliciosos! ii que ens mantinguin units.
Posem sobre la decoració que més ens agradi,en aquest cas he posat unes boletes de colors molt alegres!


















dimecres, 3 de juny del 2015

Empanada de bacallà


Avui una empanada farcida de verdures i del producte estrella a casa meva ... el bacallà dessalat.
La veritat és que el bacallà encara que sigui bullit esta bo... arrebossat ... a la llauna ... amb tomàquet ... com a  bunyol..o com a part del farcit d'una empanada, com en aquest cas.
Les receptes d' empanades son només és per donar idees, per que hi ha mil farcits, mil formes de fer la masa..y no se si us passa a vosaltres però ami mai em queda igual!

Ingredients. 


Per a la massa. 

-500 Grams de farina
-150 Ml d'oli d'oliva suau 

-1 sobre de llevat de forner sec
-aigua

-Sal

Per al farcit

-Pebrot vermell

-Pebrot verd
-Ceba
-albergínia
-tomaquet vermell madur
-Bacallà desalat
-Oli d'oliva
-Sal


Fem la massa posant la farina sobre el marbre pastant bé. 
Desfem el llevat en una mica d'aigua tèbia i l'afegim a la farina, una mica de sal, afegim també l'oli.
Anem pastant, la quantitat d'aigua dependrà de la textura que vagi adquirint la massa, si no queda lligada és que li falta aigua, li afegim una mica mes.
És una massa molt senzilla de fer, ens ha de quedar flexible i que no s'enganxi a les mans, val mes anar afegint aigua a poc a poc i anar veient com queda.
Un cop tinguem la massa ben pastada la deixem reposar tapada amb un drap.

Fem el farcit. 

Les verdures les tallem totes a trossets petits, i els tomàquets els escaldem i els traiem la pell i les llavors.
Hem de posar en una cassola, o paella oli i anem posant les verdures per ordre de cocció, és a dir les que couen més ràpid es posen les ultimes. 


Quan aquesta tot ben fet posem el bacallà també tallat en trossos petits,, li donem unes voltes, que es faci una mica i ja esta llest el nostre farcit per a aquesta fàcil i deliciosa empanada !.
No cal coure molt el bacallà per que ens quedaria sec, amb el peix sempre cal anar just en la cocció!
Posem la meitat de la massa que havíem reservat en un motlle ia sobre posem el farcit tapem amb l'altra meitat de la massa, segellem les vores i fem un petit orifici sobre perquè "respiri". 
Si volem que ens quedi brillant abans de posar-la al forn la pinzellem amb ou batut. 
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts. 
La podem menjar freda, calenta, temperada.