diumenge, 26 de juliol de 2015

Empanada de Bonítol amb verdures. Obert per vacacnces!!!

Jo vaig a posar el cartell, com cada any d'Obert per vacances, i és que és ara que vaig a començar-les es quan puc dedicar-me més a fons al que m'agrada... estar amb els meus fills ... anar a la platja per les tardes , cuinar ... si anem de viatge veure paisatges nous per a mi, catedrals, museus, gent ... escoltar altres idiomes!
Dit així sona molt estrany, però és real.
A tots els que les heu començat les merescudes vacances, o esteu a punt.. us desitjo que les gaudiu molt,i per els que les heu acabat que torneu amb moltes ganes per començar el nou curs ..que moltes vegades es fa molt dur i difícil, però anims !!

La recepte d'avui. Li dic empanada per que no sé com dir-ho, però si no la tapés amb massa li diria coca, no ho sé.
M'agrada fer aquest tipo de massa amb qualsevol farcit que se m'acudeixi, com sempre tinc verdures a la nevera la combinació és fàcil.
Aquest cop a part de les verdures, li he posat un pot de bonítol en oli d'oliva, i per damunt una l una barreja de 3 tipus de sèsam: cru, daurat i negre.
El vaig comprar en una botiga que ami m'agrada molt que només venen espècies, llavors, pasta italiana molt original i llegums.


Ingredients.



-1 pot petit de Bonítol en oli d'oliva
.1 carbasso
-1 carbassó
-2 cebes
-1 albergínia
-1 Pebrot vermell
-1 Pebrot verd
-tomates cherry
-Sal
-Pebre
-Oli D'oliva

Per a la massa

-300 Grams de farina de força
-10 Grams de llevat fresc
-Aigua
-30 Ml d'oli d'oliva
-sal


La massa la faig una mica a ull, poso la farina, el llevat desfet amb l'aigua temperada, una mica de sal i l'oli, sempre és millor posar poca aigua i anar afegint segons l'accepti la massa, de seguida es nota si neceita mes , per que perquè ens quedi bé la massa de ens ha de desenganxar de les mans, si veiem que no lliga bé és que necessitareu més aigua, si ens queda molt enganxosa però lligada és que li falta una mica més de farina, per aquesta massa no necessitem la pastadora, encara que jo si la vaig utilitzar per que tenia un ajudant, l'Aniol i el volia anar barrejant tots els ingredients.
Un cop tenim la massa la deixem reposa tapada amb un drap mentre preparem el farcit.

Fer el farcit consisteix a posar la cassola amb oli i anem afegint totes les verdures tallades segons necessiten mes o menys temps de cocció, primer la ceba i els pebrots, els tomàquets els he posat sencers, sal i pebre i alguna espècie que ens agradi.
Posem la meitat de la massa en un motlle, a sobre les verdures i el bonítol, i tapem amb l'altra meitat, per sobre he posat el sesam i pintat amb ou batut.
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts.
Ja tenim la nostra empanada, deliciosa calenta o freda.








Arròs negre ( arròs venere) amb verdures




Avui he cuinat un arròs negre amb verdures, però no un arròs negre com aqui el solem conèixer, o sigui amb tinta, sinó la varietat d'arròs negre, arròs venere.
No tenia ni idea que existia aquesta varietat, però l'altre dia vaig anar a comprar llegums a la botiga  de Travesera de Gràcia hi tenien desde feia pocs dies, de fet no em van poder dir ni el temps de cocció, ja que per a ells és un producte nou a la seva botiga  però vam quedar que els explicaria com havia quedat..
Ho he tingut una setmanes el l'armari de la cuina per que no sabia com anava a cuinar-lo, però ahir vaig comprar xampinyons i li he afegit, ceba, pebrots i tomàquets i ha quedat molt bo.

Ingredients.

-400 grams d'aròs negre
-1 pebrot verd
-1/2 pebrot vermell
-2 grans d'all
-1 ceba petita
-3 tomàquets madurs
-300 grams de xampinyons
-Sal
-oli d'oliva


Després de les experiències que he tingut amb l'arròs integral, a casa no els agrada gens, volia que aquest em quedés ben cuit, així que ho he posat en aigua freda i ho posat a bullir amb sal, necessita uns 50 minuts d'ebullició.
Mentre posem l'oli en una cassola he tallat totes les verdures petites, menys els xampinyons que els he tallat només en dues parts, he daurat la ceba, els grans d'all, el pebrot vermell, el verd, els tomàquets sense la pell ni les llavors i en una altra cassola he saltat els xampinyons.
Quan tinguem el arròs cuit i la verdura ben fetes escorrem l'arròs i ho ajuntem amb les verdures i els xampinyons, li donem unes voltes perquè quedi tot ben barrejat, rectifiquem de sal i li podem donar un toc extra de sabor i aroma amb curri, per exemple.
He de dir que a casa els ha encantat, ami també, per la textura, que res té a veure amb l'arròs blanc, ni rodó ni llarg, i el gust, fins i tot l'aroma, repetirem.
Molt bé per que ja coneixem un altre un producte molt sa i que ens donarà molt joc a la cuina !!

En època de bolets el podem barrejar amb altres varietats, o amb carxofes, penso que també combinaria bé amb sèpia.












L'arròs negre o arròs venere, és un producte gourmet que ja en els seus orígens era reservat per als emperadors de l'Antiga Xina, fins al punt d'estar prohibit el consum en altres taules, per això també es coneix com "arròs negre prohibit" o arròs de l'emperador.

L'arròs negre o arròs venere (aquest nom es dóna com a homenatge a la deessa Venere, deessa romana de l'Amor, de pell de color del banús), prové de l'encreuament entre l'anomenat arròs de l'Emperador i els arrossos de la Plana Padana (vall del Pó), segons ens explica Juan Mari Arzak al web de Karlos Arguiñano.

Aquest arròs és de gra curt i es classifica com arròs integral, així que tant la quantitat de líquid com el temps per a la cocció és més gran que en els arrossos blancs, entre 40-50 minuts, temps després del qual aconseguirem un arròs d'un bonic color porpra, aromàtic, lleugerament dolç i amb gust de nou. La seva textura és cruixent i tendra i resulta apropiat per a tot tipus de plats, incloent postres.

Aquest arròs, a més de ser molt valorat per les seves qualitats organolèptiques, és molt demandat pels que busquen una alimentació nutritiva i saludable, és ric en fibra, minerals i vitamines, a més d'oferir aminoàcids essencials com la majoria d'arrossos.


L'arròs negre és ric en antocianina, com els nabius, el raïm negres, la ceba vermella, la col llombarda, la taronja sanguina ... sumen aquesta propietat a les ja apreciades pels cereals integrals. Per descomptat que l'arròs és un gran aliment, i si és possible, estarà bé incloure en la nostra dieta, a més de saludable, està ric i embelleix multitud de plats.





Carn arrebossada en flocs de blat de moro. Lego & Luke



La veritat és que la vida no és gens avorrida quan un tens un fill tan creatiu com ho és el meu fill Alfons.
Sempre té una idea de posar en pratica, alguna que ha vist a internet o que li han ensenyat ...
I és que el és molt artista, toca el banjo, el violín..la mandolina, la guitarra, hem tingut èpoques d'arpa de boca, de harmònica ... de baix elèctric! fa teatre, teatre musical, i ha cantat durant anys en una coral, si, es pot dir que el és L'alfons..el artista de la família.
És clar seves ganes de fer coses també passen per la cuina, molts dels seus invents els fa quan nosaltres! Ens anem de cap de setmana per que calro..cada invent culinària va acompanyat d'un caos a la cuina important i que jo prefierop no veure. .ni netejar ...,
L'últim no ens va funcionar molt bé, consistia a fer Xuxes, així que vam anar a la botiga de productes USA i comprem xarop, gelatina, colorant, alguna cosa ens va fallar per que ens van quedar toves, però ho tornarem a intentar.
Aquest cop em hzo arrebossar les escalopes de vedella en flocs de blat de moro triturats, o no com carn, així que no puc donar la meva opinió, però tots a casa van acordar que estaven boníssims!


L'arrebossat consisteix en arrebossar la carn com fem sempre, amb ou batut i enlloc de pa ratllat arrebossar-los en flocs de blat de moro, sense sucre, triturats.
Queda molt cruixent, cal anar amb compte amb la temperatura de l'oli per que es cremen molt ràpid, així que la carn millor que no sigui gruixuda, els trossos fins











Us presentaré a Lego el meu preciós i intel·ligent gat ha vingut a fer-me companyia davant de l'ordinador mentre jo escric aquesta entrada al bloc.
Lego un gat adoptat, un ésser  fascinant, moltes vegades solitari, però, com tots els gats, amb una comportament molt lògic i amb una mirada intensa que expressa moltes coses.

Em va costar anys decidir-me, tot i la insistència del meus fills, de tenir un gat a casa, em feia por, pensava que tot anava a ser un problema, però un cop vam dir si aquell 9 setembre 2012 ja no van haver dubtes, des del primer minut va ser part de la família.

Entenc als que no els agraden els animals a casa, per que jo era un d'ells, però com dic jo sempre ells et fan seu, per les seves mostres d'afecte, per la seva companyia, per seu comportament.

El fet de tenir un animal a casa, en el meu cas 2, per que a l'any següent va arribar Luke, ha creat en tots una sensibilitat especial, un dels objectius de cada dia és que estiguin contents, que no tinguin calor ara a l'estiu, que tinguin la seva sorra neta, els seus galetes, el seu pinso i si algun dia estan "diferents" quina preocupació!!! ... els passarà alguna cosa? no els passa res, ells també té els seus dies de mal humor, de mandra o d'hiperactivitat!










divendres, 24 de juliol de 2015

Pastís de pomes ..al reves!!

Cada dia m'esforço més per els Divendres sorprendre a les meves companyes amb un nou pastís o galetes!
Dificil, per que encara que hi ha milers, milions, de receptes meu problema sempre és el temps de què disposo.
Però elles s'ho mereixen tot i ho agraeixen molt.
M'encanta veure a gairebé tot el departament ficat a la petita zona de descans degustant el que els he portat aquest dia.
Les darreres setmanes hem fet un petit canvi, a petició popular! una cosa dolça i una altra salada.
Aquesta setmana les vull sorprendre amb aquest pastís de poma al reves, o pastís invertit que fa només 5 minuts he vist al bloc  Cake Lab dulces a medida , i del ja m'he fet membre per que té unes receptes que em donaran idees que em vindran molt bé!

Per ser la primera vegada que ho faig he estat totalment fidel a la recepta,'única variació que m'he permès és que li he posat mes pomes! i és que no ho puc evitar .. m'encanten les pomes en els pastissos!
Però ja estic pensant fer-ho un altre dia amb alguna variació, encara que l'original m'ha agradat molt i no ho podré millorar, és només per donar-li un toc personal.

Ingredientes

-325 grams de farina de rebosteria
-180 grams de sucre moreno
-100 grams de mantega
-250 ml de llet
-2 ous
-essència de vainilla
-sucre blanc
-6 pomes

Primer posarem el sucre blanc en un cassó i deixarem que cogui fins que ens quedi color caramel, no molt cremat per que si no amarga
Pelem, traiem les llavors a les pomes i les tallem a làmines.
Estenem el caramel al fons del motlle que hem triat.
Posem els trossos de poma ben col·locats sobre del caramel.
Ara fem la massa.
Batrem la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient, juntament amb sucre moreno i l'essència.
Sense deixar de batre anem posant un ou i després l'altre.
Seguim batent i posem, alternant, la llet i la farina.
Posem aquesta massa sobre de les pomes i el caramel i ho posem al forn calent a 180 graus uns 40-50 minuts.
Deixem que es refredi i desmotllem.

No ha d'estar freda del tot per que se'ns enganxarà el caramel al motlle !!














Pasta de full amb ceba caramel·litzada, formatge i tomàquet

El repte d'aquest divendres era fer una cosa dolça i una salada, preferiblement amb pasta de full, no ho he dubtat .... la coca de ceba, formatge brie i tomàquets cherry.


Ingredients.


-1 Base de massa de pasta de full
-2 Quilos de cebes de Figueres
-3 Cullerades de sucre moreno
-sal
-Pebre
-formatge brie
-tomates cherry
-Oli D'oliva



Tallem en làmines fines la ceba i la posem en una cassola amb oli, cal tenir el foc a mig gas, ni molt fort, se'ns quedarien fosques i cremades, ni molt fluix per que semblarien bullides.
Les anem movent de tant en tant, trigaran com una hora en quedar bé,  posem sal, pebre i el sucre, els donem unes voltes mes i retirem, reservem.

Estenem molt bé la massa de pasta de full i la posem damunt d'un paper especial per a forn, la punxem, amb una forquilla perquè no s'infli quan la fiquem al forn.

Jo per guiar-me una mica el que he fet és fer les punxades de tal manera que sembli que faig una quadricula així en cada quadrat poso una quantitat de ceba, a sobre de la ceba un tros de formatge brie i per últim mig tomàquet.

Per donar-li un toc original he agafat les tires que em sobraven de la pasta fullada i he passat per sobre meu corró especial per fer aquesta forma de xarxa, que ben oberta ha quedat així.

Pintem amb ou batut i posem al forn a 190 graus uns 25 minuts.

La veritat és que queda molt vistós i deliciós.

Em diu la Lourdes que també es podria fer amb tonyina, si, és una bona idea, ho provaré !!

No cal posar-li sal perquè el formatge brie ja és molt salat i en el forn puja molt el gust, si ens agrada amb espècies li podem afegir una mica de orenga que combina molt bé.









dimecres, 22 de juliol de 2015

Llom ibèric amb mostassa














La mostassa és una salsa baixa en calories i és 0% colesterol al no tenir com a ingredient cap tipus de greix animal. La seva llavor té un alt contingut proteic i de minerals. A més posseeix propietats antisèptiques i digestives.
Es creu que van ser els romans qui van desenvolupar el preparat de mostassa que coneixem avui. Barrejaven suc de raïm sense fermentar, conegut com "most" amb llavors de mostassa, sinapis, per formar el mustum ardens o "most ardent". La empraven com a condiment gastronòmic.


Hi havia fet una recepta molt semblant a aquesta, però el llom sense l'os i coberta de bacó.
Vaig comprar aquesta peça de costelles ibericas i quan la carnissera anava a treure l'os li vaig dir: deixa-ho la faré sencera.
En realitat no sé si podem posar l'etiqueta de recepta per que és molt senzilla i admet moltes variacions, això si, és molt millor que la peça sigui iberica, per que ens quedarà molt tendra i sucosa, la podem menjar freda o temperada, m'agrada cuinar aquest tipus de carns al forn per que es fan pràcticament soles, no t'embrutes res i són ideals per quan arribes a casa tenir un 2n plat fet, acompanyat una bona amanida o unes verdures també al forn, i segur que amb unes postres, tenim un dinar perfecte.

La mostassa que he utilitzat és l' antiga de Dijon,  és com de boletes, cal ser generós per que li dóna molt sabor.

Preparats?

Ingredients

-1 peça de llom ibèric ( aquesta era d'un quilo aprox.)
-Mostassa de Dijon
-Vi rancí
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva verge

Posem sal i pebre per tota la peça de carn i després la mostassa ben estesa, una bona capa.
La col·loquem en una safata per forn i la ruixem amb vi ranci.
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 60 minuts, volem qeu ens quedi cuita, ben cuita però sucosa.

La podem acompanyar per unes cebetes franceses, per exemple.












dimarts, 21 de juliol de 2015

Pa de pessic molt esponjós banyat en xocolata !!



L'altre dia vaig necessitar 6 rovells d'ou per fer crema.
Em van quedar les clares, però no les volia desaprofitar.
A la cuina els termes llençar,o desaprofitar son totalment prohibits.

Així que vaig decidir fer aquest pa de pessic, no utilitzarem la bàscula, mesurarem les quantitats amb el gotet del iogurt, és molt pràctic.
Li he donat un toc d'aroma de llimona i ho he banyat en xocolata desfeta en nata liquida, ideal per a aquest cafe del matí que tant m'agrada acompanyat d'un trosset d'alguna cosa dolça, si pot ser casolà millor!

I això em serveix de excusa per utilitzar els meus motlles Blundt que em van regalar pel meu aniversari.

He utilitzat 6 clares + 2 ous, però es pot fer amb 4 ous sencers, o amb menys clares.


Ingredients.


-6 Clares d'ou
-2 Ous sencers
-1 Iogurt natural, desnatat, o grec o de llimona
-3 Mesures de iogurt de farina
-2 Mesures de iogurt de sucre
-1 Mesura d'oli d'oliva suau o de gira-sol
-1 Sobre de llevat

-ralladura de pell de llimona o de taronja o alguna essència, de vainilla o toffe






Posem totes les clares amb una mica de sal i les batem a punt de neu.
En un bol barregem els rovells amb el sucre, la ratlladura de la llimona o l'essència ia continuació el iogurt, l'oli i les farina amb el llevat.
Per últim, i batent suaument i sempre en la mateixa direcció, barregem les clares que haviem reservat.
Ho posem tot en un motlle i ho fiquem al forn calent, el millor és tenir el forn a 200 graus i en el moment de posar el nostre pa de pessic baixar-lo al 170.graus.
Ho deixem coure uns 45-50 minuts.
Un cop acabada la cocció és millor deixar-ho uns minuts amb el forn apagat i la porta del forn tancat i després un minuts amb la porta oberta, això evitarà que se'ns "baixi".

Com sempre us animo a encendre el forn, tot i que ja sé que ara fa, molta calor, però bé ... ja arribarà el fred.

Un cop esta fred el pa de pessic podem posar-li la cobertura que més ens agradi, fins i tot només una mica de sucre glas, jo li he posat de xocolata, com sempre, escalfant la nata i un cop comença a bullir retirem el foc, li posem la xocolata trossejada i batem bé, deixem reposar uns minuts i ja podem banyar el nostre pa de pessic.










dilluns, 20 de juliol de 2015

Pastissets de crema (Imitació pasteles de belem))




Salvant un milió de diferències avui intentarem fer uns pastissets de Belem.
Es diu pels fòrums que encara els diuen pastissets de nata no porten nata, em recorda a la quesada que no porta formatge !!!

Els podem anomenar com mes ens agradi, per a mi són uns pastissets de crema, m'encanta la crema! i han quedat deliciosos!

Per no complicar la recepta la pasta de full la comprarem  feta, ja sabeu, fresca o congelada.
Properament posaré al blog la recepta de la pasta fullada, és fàcil.

Jo li poso 2 pals petits de canyella i la pell de tota una llimona petita, per que m'agraden aquests sabors, però si no us agraden tan intensos li poseu menys.

La idea del blog Mummy cute


Ingredients

-2 làmines de pasta de full
-500 ml llet sencera
-200 grams de sucre
50 grams. de maizena
-6 rovells d'ou
- pell de llimona.
-palet de canyella


Preparem les bases de pasta de full tallant uns cercles i posant en els motlles, jo vaig utilitzar els de cupcakes.

Perquè la massa quedés cruixent i fina la vaig estirar molt, només volia que fos una base lleugera, en la meva recepta el "prota" era la crema.

Reservem.

Preparem la crema.

Barregem la maizena i els rovells amb una part de la lechede llet en un bol.
Posem en un cassó la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de la llimona.
Quan comenci a bullir retirem el foc, traiem la canyella i la pell de llimona i li tirem la barreja anterior sense deixar de remenar.
Ho retirem del foc quant arrenqui el bull, per que ja veureu com ha espessit.

Amb la crema temperada omplim cada base de pasta de full, i els introduïm el forn calent a 200 graus uns 15-18 minuts.
Ja els tenim llestos, queden molt daurats i fan una olor ... !!!

Encara que portin crema és millor fer-los i menjar-los en mateix dia, per que a la nevera la pasta de full perd tota la seva textura cruixent,.. bons de sabor estan igual però no és el mateix, crec jo!





diumenge, 19 de juliol de 2015

Brioxets farcits...ja tinc la nova amassadora!!!

Avui us presento la màquina, senzilla, de pastar que m'ha regalat l'Alfonso
La veritat és que no era aquesta la meva primera opció ... jo volia una kitchen aid, però van passant els mesos i no em decideixo, la veritat és que tinc abans altres prioritats ... violí, mandolina, llibres, viatges ... etc, etc..asi que he estat realista i he demanat , de moment , la que era assequible.
Pensant en les coses que jo faig, en la quantitats que són petites, en pla petit comite.
Hi havia una oferta en Amazon el dia premium i Alfonso me l'ha regalat, una cosa si és segur ... li vaig a treure molt profit ,. ja ho veureu.
Fins fa poc tenia una manual que, la veritat, m'anava super bé, però clar, havia de estar amb el meu braç aguantant tot el temps que durava el pastat, que en el cas de les coques eren uns 15 minuts, aquesta sera molt mes practica.
Per inaugurar aquest important esdeveniment he elaborat uns brioxes salats per les meves infermeres guapes !!!
Els Divendres sempre porto alguna cosa a la feina i algunes vegades m'han dit si se fer coses salades ... veurem si els agrada !!!
Queda estrenada la humil, però eficaç pastadora de Lucia, gràcies Alfonso !!!



Ingredients

-450 grams de farina de força
-5 cullerades de sucre
-2 ous
-150 ml de llet
-50 gram de mantega
-sal
-25 grams de llevat fresc
-Pernil dolç
-Formatge tipus Havarti
-sobrassada






Escalfem una mica la llet i desfem el llevat.
En un bol barregem el sucre, la sal, la farina, els ous ja batuts i la mantega, i per últim el llevat barrejat i desfet amb l'llet.
Ho hem de pastar molt bé, com a mínim 10-12 minuts amb la màquina.
La massa queda elàstica, fàcil de pastar.
L'hem de deixar reposar entre 60-80 minuts.
A continuació fem boletes amb la massa, millor si tenim un paper dels que van al forn,i dins posem el que ens agrada, pernil york i formatge, formatge, sobrassada.
Col·loquem les boles sense tocar-se sobre del paper, quan les deixem reposar creixeran i quedessin enganxades unes a les altres.
Un cop les tenim ja totes fetes deixem que reposin una hora més o menys.
Les pintem amb ou batut i les posem al forn calent a 180 graus uns 15-18 minutos
En aquesta ocasió els he posat una mica de formatge a sobre, també els podem posar llavors de sesam o rosella.






















dijous, 16 de juliol de 2015

Empanada de tonyina 2

Quina calor humida fa a Barcelona, i això no s'acaba !!!!

A casa les empanades volen.
Fas una i saps que segur tindrà èxit.
Les preparo perquè se les mengin a casa al migdia amb una amanida, per no haver de cuinar aquestes hores de tanta calor i sobretot per que ara que estan de vacances els horaris sempre són diferents segons el pla del dia..un dia piscina, l'altre museo, de visita a casa de la iaia...a casa de un amic, o un amic de visita a casa nostre....
Aquesta la vaig fer per menjar el dia que ens vam anar de cap de setmana, amb l'autocaravana.

La veritat és que la massa la faig una mica a ull.
El meu mètode és fer un volcà amb farina, entre 300 o 400 gramso de farina i abocar un bon raig d'oli, sal i llevat i després li vaig afegint aigua fins que agafa la textura que m'agrada, ha de quedar una massa que no s'enganxa a les mans, molt fàcil de pastar, suau.

Sempre la faig a mà, per que no necessita molt temps de pastat i és un gust fer aquest tipus de masses amb les teves pròpies mans





Per a la massa. 

-400 Grams de farina aprox
-100 Ml d'oli d'oliva suau aprox

-1 sobre de llevat de forner sec o 20 grams de llevat fresc
-aigua

-Sal

Per al farcit

-Pebrot vermell

-Pebrot verd
-Ceba tendre
-albergínia
-Carbasso
-tomaquet vermell madur
-Tonyina en oli d'oliva
-Oli d'oliva
-Sal


Fem la massa posant la farina sobre el marbre pastant bé. 
Desfem el llevat en una mica d'aigua tèbia i l'afegim a la farina, una mica de sal, afegim també l'oli.
Anem pastant, la quantitat d'aigua dependrà de la textura que vagi adquirint la massa, si no queda lligada és que li falta aigua, li afegim una mica mes.
És una massa molt senzilla de fer, ens ha de quedar flexible i que no s'enganxi a les mans, val mes anar afegint aigua a poc a poc i anar veient com queda.
Un cop tinguem la massa ben pastada la deixem reposar una estona tapada amb un drap.

Fem el farcit. 

Les verdures les tallem totes a trossets petits, i els tomàquets els escaldem i els traiem la pell i les llavors.
Hem de posar en una cassola, o paella oli i anem posant les verdures per ordre de cocció, és a dir les que couen més ràpid es posen les ultimes.

La tonyina cal afegir-la un cop les verdures siguin fredes. Ja tenim,llest el nostre farcit per a aquesta fàcil i deliciosa empanada !.

Posem la meitat de la massa que havíem reservat en un motlle ia sobre posem el farcit tapem amb l'altra meitat de la massa, segellem les vores i fem un petit orifici sobre perquè "respiri". 
Si volem que ens quedi brillant abans de posar-la al forn la pinzellem amb ou batut. 
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts. 
La podem menjar freda, calenta, temperada.






dilluns, 6 de juliol de 2015

Coca de brioix amb xocolata




Estic molt pesada amb el tema coques de brioix, ho reconec ... podia posar un parèntesi en el títol del meu bloc .."a la recerca de la coca perfecta".
Aquest cop vaig fer una massa bàsica i la vaig omplir de Nocilla, que bonics els gots de la nova col.lecció dels Minions!!!, ja estic una altra vegada enganxada a una col·lecció de gots decorats ..és que m'agraden molt !!!

Aquesta la vaig fer per regalar, per a casa, per a les infermeres guapes i per a tots per que està bonissima !!!



Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-1 ou per pintar la coca.
-Nocilla o Nutella, o crema de cacao
-Ametlles llaminades
- sucre glas

Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera!!.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ideal si ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui, com la meva, almenys 10 minuts, si ho fem manual el procés és més pesat, necessitarem als menys 15 minuts.

Posar un paper per al forn i col · locar  la meitat de la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, li posem la nocilla,i l'altre meitat de massa a sobre, ben estirada la decorem amb les ametlles o encenalls de xocolata, i la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.
La pintem amb ou batut.
La posem al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.


Quan esta freda, per decorar-la, i també ens va bé perquè la massa no és molt dolça, la empolvorem amb sucre glas






divendres, 3 de juliol de 2015

Coca de crema amb cireras i ametlles laminades


La idea era fer una coca de crema, i la crema posar-la amb la màniga pastissera.
encara que aquest tipus de massa quan creixen el que has decorat va una mica cap a on vol el llevat ...
La veritat és que la crema amb canyella i llimona, la podem fer amb vainilla, estava deliciosa, me l'hagués menjat a cullerades, encara tinc el "vici" d'agafar una cullera i menjar-me el que queda a la cassola,  tinc competència per que si em veu  l'Aniol el també vol provar ....
Bé la crema no em va quedar tan espessa com jo habia pensat en principi per a utilitzar la màniga, així que vaig pensar ...:perfecte, faig el brioix, poso una bona capa de crema, les cireres i una capa generosa d'ametlla laminada ..
Tot i que la recepta sembli molt laboriosa no ho és.

Fer coques és molt senzill, no necessitem cap tècnica especial, el secret és una massa ben pastada, amb temps, i no necessitem una màquina sofisticada, jo tinc una de mà senzilla, com sempre us animo a provar ..

Aquesta per els infermeres mes guapes i el Millor equip de gine de Barcelona, I POTSER DEL MÓN MUNDIAL !!!




Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-1 ou per pintar la coca.

Per a la crema

-500 ml de llet
-3 rovells d'ou
-100 grams de sucre
-2 cullerades de maizena 
-Pell de llimona
-1 branca de canyella
-50 grams de mantega


Primer repararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar-la a la nevera!!.


Preparem la crema.
Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre, la canyella i la pell de llimona, quan comença a bullir la deixem uns minuts perquè absorbeixi bé l'aroma.
Batem en un bol el  sucre, la Maizena, els rovells d'oui i la mantega toveta.
Retirem el cassó del foc i hi afegim la barreja anterior sense deixar de batre, acostem una altra vegada al foc sense deixar de remenar.
Quan comença ha bullir de nou i espessa ja la tenim llesta.
La deixem refredar.

Si volem la crema més espessa posem una altra cullerada de maizena.


Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ideal si ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui, com la meva, almenys 10 minuts, si ho fem manual el procés és més pesat, necessitarem als menys 15/18 minuts.

Posar un paper per al forn i col · locar   la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem,  ben estirada.
i posem a sobre una capa de crema, si la fem, com en aquest cas no tan espessa, si la crema és més espessa podem utilitzar la màniga pastissera i fer formes amb ella la decorem amb les ametlles leminades i les cireres  i la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.

La posem al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.