dimarts, 26 de gener del 2016

Brioix amb panses

Per fer totes les coses que vull enfornar necessito temps i espai, i últimament em falten les dues coses, mes del primer!, espero poder solucionar-ho, però amb totes les prioritats que tinc en la meva vida no m'ho puc atrapar tot !!
Aquest brioix va ser una improvisació, un pensament de: vull fer alguna cosa! que tinc al rebost? i a la nevera? a favor meu diré, i no se per que, que és la massa de brioix mes esponjosa que m'ha quedat mai, i és que quan les coses es fan amb carinyo.. !!!

Ingredients

-430 grams de farina de força
-2 ous
-160 ml de llet
-25 grams de llevat fresc
-60 grams de mantega + una mica mes per el farcit
-120 grams de sucre + una mica mes per decorar
-1 cullaradeta d'essència de vainilla
-2 cullerades d'aigua de de tarongina
-200 grams de panses sense llavors
-una mica de rom, whisky o conyac
-50 grams de sucre moreno
-canyella en pols



En el bol de la amassadora posem la farina,, el sucre,els ous batuts ,l'essència de vainilla,i l'aigua de tarongina. Escalfem una mica la llet i desfem  el llevat, l'incorporem
Per últim afegim la mantega a temperatura ambient tallada a trossets
Tot això ho podem pastar a mà, com a mínim 10/15 minuts, però si teniu una amasadora de ganxo us ira molt millor,el secret perquè us quedi ben esponjós és pastar-la molt, que la massa agafi molt aire.
Ens quedarà una massa molt suau i elàstica.
Fem una bola i ho deixem reposar tapat unes 2 hores.

Posem les panses a hidratar en rom whisky o conyac.

Un cop ha passat el temps de repòs de la massa li donem forma al nostre brioix,
En aquesta recepta he fet boles, dins de les boles he posat unes quantes panses, un trosset de mantega i una mica de sucre moreno,i una mica de canyella en pols.
Un cop ja tenim la forma del nostre brioix o deixem reposar unes 2 hores més

Abans de ficar-lo al forn el pintem amb ou batut, li fem un tall a sobre, amb unes tisores mateix i l'espolvorem generosament amb sucre

 (També ho podem fer un dia abans i quan ja hagi fet el primer repòs i l'haguem donat forma, ho deixem tapat a la nevera,després només hem de treure-ho, deixar-ho reposar un parell d'hores a temeperatura ambient i ja estarà llest per coure

Introduïm al forn calent a 190 graus uns 20 minuts.








dimecres, 20 de gener del 2016

Pastís d'aniversari per la Rosa. Moltes felicitats!!!

L'altre dia la "nostra" Rosa va complir 50 anys
La Rosa és d'aquestes persones que coneixes i de seguida connectes amb elles per la seva personalitat i per que és bona persona on les hi hagi.
Bé, com ja sabeu de la meva afició per cuinar per a les persones a les que vull, li vaig fer un pastís d'aniversari, per celebrar-ho amb les companyes de ginecologia.

Rosa !!!!! per molt anys, a pels 50 següents !!!

El pastís que he elaborat és un dels que més agrada, dues bases de pa de pessic un de vainilla o toffe i una altra de xocolata amb farcit de trufa i cobertura de xocolata negra, intens, amb un tros petit hi ha prou, així que surten moltes racions.
Un plaer haver pogut contribuir amb una petita aportació a que l'aniversari de Rosa fos un dia molt especial.

Ingredients.

Per a les bases x 2

-150 Grams de farina per bescuits 
-150 Grams de sucre 
-100 Grams de mantega 
-1 Cullerada de llevat en pols 
-4 ous 
-essència de toffe
-4 Culleradetes de cacau pur ( per la base de xocolata)

Per el farcit


--250 Ml de nata 35% 
-250 Grams de formatge Mascarpone 
-50 Grams de sucre glas 
-1 Culleradeta d'essència de vainilla 
-50 Grams de xocolata 70 %


Per a la cobertura

-50 ml de nata 35%
-200 grams de xocolata de cobertura

Fem les bases

Batem els ous amb el sucre 
Quan ho tinguem ben batut afegim la farina el llevat tamisats i el cacau en pols ( això ho farem en una de les bases, així una serà de color la xocolata i una altra de color "vainilla")seguim batent i afegim la mantega fosai una mica d'essència de toffe


Ho posem al forn calent a 170 graus 40 minuts


Quan tinguem les dues masses fetes les deixem refredar i les tallem en dues parts, que ens quedin més o menys igual, jo no ho aconsegueixo mai, em vaig comprar una mena de "arpa" per tallar però aquesta clar que no tinc facilitat per fer aquestes coses, em surt fatal, això si, jo el segueixo intentant.
Ara tindrem 4 bases.

Preparem el farcit

Utilitzarem la batedora elèctrica de barilles. 
Desfem al bany maria el la xocolata, ho deixem refredar.
Batem el formatge amb el sucre i la nata, quan esta muntada afegirem la xocolata i acabem de batre, que quedin tots els ingredients ben barrejats. 


Anem a muntar el nostre pastís.

Posem una de les bases ia sobre una capa generosa de farcit, sobre una altra base alternant una bases de color mes fosca, les que porten cacau amb les que no porten, entre base i base farcit, fins a acabar el pastís amb una base.

Per preparar la cobertura escalfem la nata en un cassó i quan comença a bullir el separem del foc i afegim la xocolata trossejada ho barregem bé fins que ens quedi totalment desfeta.


Posem a sobre la cobertura i repartim bé per sobre i pels costats, si deixem que la cobertura es refredi una mica ens quedarà mes consistent i ens anirà millor per recobrir els costats.

Per decorar he posat un 50 a caramel que vaig fer amb sucre, i unes estrelles de fondant, que he tallat amb un tallador de galetes, als costats he posat encenalls de xocolata que compro sempre en el LIDL i que queden molt bé, també les tenen de la xocolata blanca









                                               

                                      











divendres, 15 de gener del 2016

Cup cakes de xocolata i vainilla amb cobertura de merenga


Aquests cupcakes els he fet barrejant dues receptes que ja havia fet, d'una banda la base i d'una altra recepta el frosting.
Com el frosting és molt dolç hem de fer una base que no ho sigui gaire, així que la combinació de les dues parts és perfecta.
Aquests els vaig portar a ginecologia no estava segura si els anaven a agradar, precisament pel dolços que queden però es veu que si, que els han agradat molt
M'agrada molt  la merenga suíssa, fer-la  és molt interessant veure com agafen textura les clares d'ou quan les batem, i m'agrada la textura i el sabor, dóna molt joc per les decoracions de pastissos i cup cakes.



Ingredients.

-115 Grams de farina de pastissos
-120 Grams de mantega
-2 ous
-140 Grams de sucre
-1 Cullerada de llevat en pols
-essència de vainilla
-70 Ml de llet
-2 Cullerades de cacau pur en pols


Per a la cobertura

-4 Clares d'ou
-250 Grams de sucre blanc
-1 Cullerada de xarop de blat de moro (pot ser també mel o glucosa)
-1/4 de cullerada de cremor tàrtar
-essència de vainilla, o del gust que ens agradi


Preparem la base

Batem el sucre amb la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient, és a dir tova, no desfeta.
Anem afegint, sense deixar de batre els ous, la llet, la vainilla i per últim la farina i el llevat, si els fem de cacau  el posem en aquest punt.
Com surten bastants jo separo una part de la massa ia una part li poso el cacau, a l'altre no.
Posem la massa en els motlle, només hem d'omplir 3/4 parts, i els introduïm al forn calent a 180 º, exactament 20 minuts.


La Cobertura

Escalfem al bany Maria els ingredients, menys l'essència.
Ho anem remenant fins que el sucre es dissolgui.
El traiem el foc i ho batem amb la batedora a punt de neu,incorporem l'essència.
Ha de quedar espès i  brillant

El posem en una màniga pastissera i un cop estiguin freds decorem les nostres Cup cakes. 

Com que no tenia mes productes per decorar he fet amb sucre caramel·litzat unes formes, totes diferents, simplement escalfant sucre en un cassó amb una cullerada d'aigua, quan comença a agafar color de caramel intens amb una cullera he anat posant formes damunt d'un paper especial per forn.
Es refreden i s'endureixen molt ràpid i queden unes formes molt brillants, ideals per donar-li un toc personal als cup cakes.









dilluns, 11 de gener del 2016

Braç farcit de crema amb cobertura de xocolata

M'agrada molt fer aquest tipus de postres, primer per que queden molt bé sempre, i per que pots fer-ho amb el que més t'agradi, nata, trufa, crema.
No tenia postres per al Diumenge, així que vaig pensar que un bracet amb una crema dins i pinzellat amb xocolata quedaria molt bé.
Quan faig crmea m'agrada posar molta pell de llimona i canyella per aromatitzar, però aquesta vegada li vaig posar pell de llimona i una branca de vainilla


Ingredients.

-100 Grams de farina
-100 Grams de sucre
-3 ous
-Ratlladura de pell de llimona


Per a crema

-500 Ml de llet
- 3 rovells d'ou
-40 Grams de Maizena
-100 grams. de sucre
-1 Branca de vainilla
-Pell de llimona

Per a la cobertura

-20 grams de mantega
-50 grams de xocolata de cobertura


El primer cal batre els ous amb el sucre, molt batuts, veureu que ja està per que la massa es torna escumosa i una mica blanca.
 Quan el tenim al punt hi afegim la farina, a poc a poc, millor tamisada i la ratlladura de llimona.
Estenem a sobre del paper per al forn, sobre de una safata per forn
El posem al forn uns 10 minuts a 180 Graus.


De seguida que ho traiem del forn sense treure'l del paper li donem la forma del braç, i ho deixem que es refredi així, si no fem això un cop fred no podrem donar-li la forma

Per preparar la crema posem la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona a bullir.
En un bol barregem els rovells d'ou amb la maizena.
Un cop comença a bullir la llet la retirem del foc li traiem la pell de llimona i la canyella i hi afegim la barreja anterior, batem bé ho tornem a posar al foc i no deixem de remenar fins que espesseixi
Deixem que la crema es refredi.

Estirem la base que havíem deixat refredar i posem la crema ben repartida, tornem a caragolar.
Posem a escalfar al microones la mantega i la xocolata.
Quan esta desfet pinzellem el braç.
Deixem refredar a la nevera fins al moment de servir.














diumenge, 10 de gener del 2016

PLUMK CAKE

Demà dilluns si que tornem realment a la normalitat.
La feina ja al 100%, els nens i no tan nens a l'escola ia la universitat, veurem si puc fer una escapadeta a les rebaixes ..
Aquesta recepta si que és un clàssic.
    
  • Si mirem la definició de plum cake veurem que és:  Pastís fet amb mantega, sucre, ous, farina, llevat, rom, panses de Corint i fruites confitades.
  • És una pena per que no tenia panses a casa,i tampoc tenia rom, ho he substituït per whisky. la veritat es que un plum cake sense panses em resulta molt estrany!!.
Però el pa de pessic queda sucós i les fruites li donen aquest contrast en la textura i en el gust que el fa tan especial.
La recepta l'he vist en la meva col·lecció de llibres Biblioteca d'or de la cuina, li tinc molt d'afecte a aquesta col·lecció per que amb ella vaig aprendre a cuinar.


Ingredients.

-250 grams de farina
-140 grams de mantega
-3 ous
-20 grams de llevat en pols
-fuitas confitadEs ( meló, cireres, taronja)
-1 copa de whisky o conyac


Tallem la fruita confitada a trossets i la deixem en un bol una estona macerar amb el whisky o conyac, si li posem panses, jo no tenia a casa, també les posem a macerar.
Batem la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient, amb el sucre, quan ens quedi amb una textura com de pomada anem afegint els ous un a un, quan estiguin ben barrejats hi afegim la farina amb el llevat tamisats.
Escorrem les fruites i les passem per farina, això evitarà que es vagin al fons del Plum cake, afegim a la massa el whisky que queda al bol, i les fruites passades per la farina.
Col·loquem en motlle prèviament greixat.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts.

Feliç setmana a tots!












dijous, 7 de gener del 2016

Gofres amb pasta de full farcits de formatge



Si hi ha una cosa que no li falta a l'Alfons és enginy i creativitat.
Sempre té una cosa que provar, cosa que ha vist o que li ha passat per el cap.
El dia de Nadal li va regalar una Gofrera a la Clàudia, aquest mateix dia vam fer uns gofres amb xocolata per berenar.
A l'hora de li sopar va voler que els gofres fossin de pasta de full i farcits de formatge, la veritat és que estaven deliciosos ..
Encara sort que tenia massa de pasta de full a casa, i formatge !!!
La recepta és molt, molt fàcil.

Ingredients.

-Pasta de full
-formatge per fondre o talls de formatge manxec

Imprencindible tenir Gofrera !!

Estirem bé la massa de pasta de full i la tallem en dues parts iguals i posem formatge en una de les parts i tapem amb l'altra.
Tallem a la mesura de la Gofrera, engreixinem amb mantega o esprai especial la Gofrera i fem nostres gofres.
S'ha d'anar vigilant la cocció, han de quedar amb un color torradet però sense que se'ns cremin.
Veurem quin serà el proper invent















Un passeig per Montblanc

Diu la llegenda que va ser a Montblanc on Sant Jordi va matar al Drac !!

Montblanc va ser una altra de les visites que vam fer aquestes vacances. 
Capital de la Conca de Barberà,el seu nucli antic fou Declarat Conjunt Monumental i Artístic el 1947. El 1998 els pintures rupestres del terme forenses declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO com a jaciment de l'Art rupestre de l'arc mediterrani de la península Ibèrica.

M'encanta aquest poble emmurallat, quanta història hi ha en aquestes parets de 
pedra, i que ben cuidat i reconstruït el tenen.
No vull avorrir-vos amb una exposició historica molt àmplia de la població, només dir-vos que val la pena visitar aquest poble amb tanta història.Això si, he de dir-vos que sempre fa molt vent !!.
Vam fer la visita a primera hora de la tarda tot estava tranquil i va ser un passeig molt agradable vam donar tota la volta a la muralla,  i fins i tot vam dinar allà mateix
Un altre visita "obligada" si anem a Montblanc és la botiga de la fàbrica de les delicioses galetes Riflacli, i encara que tot s'ha de dir, la dependenta era d'allò més antipatica, de fet no sé si era una senyora dependenta o un autòmat malhumorat per que de veritat mai havia vist una cosa igual, de totes maneres ami el que m'interessava eren les galetes, així que vam fer una mica de degustació i vam sortir amb les nostres caixes de galetes variades, sense sucre i de xocolata blanca.










http://www.montblanc.cat/

http://www.montblancmedieval.cat/es/node/2127

http://www.rifacli.com/