dijous, 25 de febrer de 2016

Galetes de xocolata amb gotes i Lacasitos


Fer aquesta massa de galetes és molt fàcil i sempre queden bé.
Ficar-les en el forn i l'olor que deixen a casa és un plaer, i menjar-te totes les que puguis  és el màxim!

Aquestes no s'han quedat a casa, bé, vam menjar algunes, si no hi ha una rebel·lió!, les altres han anat directament a la Pompeu Fabra,junt amb un Brownie d'Oreo, per recaptar fons per a projecte de final de carrera de la nostre Claudinita .



Ingredients.

-300 grams de farina de força
-225 grams de mantega
-160 grams de sucre moreno
-150 grams de sucre blanc
-2 ous
-essència de vainilla
-una mica de sal
-1 cullerada de llevat.en pols
-250 grams de gotes de xocolata
-Lacasitos



Primer batem la mantega, ha d'estar a temperatura ambient, és a dir tova però no desfeta, l'anem batent fins que tingui la consistència d'una pomada.

Anem llavors afegint el sucre blanc i el sucre moreno i  ho batent ...
Afegim els ous un a un i batent sense parar, la vainilla, la farina, la sal i el llevat, per últim les gotes de xocolata.


Deixem reposar la massa en un bol tapat amb film almenys 12 hores a la nevera.

Passat aquest temps fem petites boles amb la massa i les posem damunt d'una safata de forn, millor si tenim el paper especial,no cal que les aixafem gaire per donar-lis la forma de galeta per que en el forn amb l'escalfor ja agafen forma.
.
Tenir cura de no posar.les molt juntes perquè al enfornar.Si queden enganxades cal separar-les en calent, de seguida que les traiem del forns fent un tall amb un ganivet, sense problemes.
Les posem al forn calent a 180 graus fins que agafin color, uns 12 minuts.

Com les galetes al sortir del forn estan toves li he posat els lacasitos en calent per quan es refredin  quedin enganxats, si els poso abans d'enfornar, nom se si es desfan, jo per si de cas...!! així evito sorpreses.
















Cup cakes amb cobertura de merenga suïssa de vainilla


M'agrada molt fer cupcakes, igual que fer galetes, però cap de les dues coses són els meus favorits per menjar-me'ls.
Aquests cup cakes els vaig veure al blog de l'Alma Obregón, i com eren pel dia de Sant Valentí portaven un cor a dins, fet amb la mateixa massa, jo vaig fer alguns però no vaig fer la foto, així que he posat la recepta normal, si voleu veure com s'han fet en la recepta original els podeu cercar en el blog: Objetivo: cup cake perfecto.


Per a les bases

-300 grams de farina
-2 culleradetes de llevat en pols
-150 ml d'oli de gira-sol o d'oliva molt suau
-300 grams de sucre blanc
-4 ous
-150 ml de llet
-essència de toffe o vainilla


Per a la crema de merenga suíssa 

-250 grams de mantega
-180 grams de sucre
-3 clares d'ou
-essència de vainilla

Preparem les bases

Barregem bé l'oli amb el sucre i els ous.
Afegim l'essència, remenem fins a tenir una barreja homogènia.
Afegim a la massa, tamisats, la farina i el llevat. Per últim incorporem la llet a poc a poc, fins a tenir una massa homogènia.
Posem la massa en els motlles per cup cakes, només omplert 2/3 parts dels motlles.
Introduïm al forn calent a 180 graus 20 minuts.
Un cop fora del forn els deixem refredar del tot.

Preparem la cobertura.

Posem a escalfar les clares amb el sucre al bany maria.
 Remenem fins que el sucre s'hagi dissolt completament.
Posem la barreja en un altre bol i amb la batedora i muntem a punt de neu.
Seguim batent fins que la merenga quedi fort i brilli
Anem afegint trossos de la la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient batent fins que la crema estigui homogènia, per últim afegirem l'essència de la vainilla, i ho batem una mica més.
Un cop tinc feta la crema la deixo una estoneta a la nevera per que així agafa una textura molt mes facil d'utilitzar amb la màniga pastissera.

Decorem els nostres cup cakes.











dimecres, 17 de febrer de 2016

Croquetes de carn i verdures. Visita al mirador del Turo de la Peira



Una de les coses que recordo cuinaba la meva mare , i encara cuina per els seus nets,   son les croquetes, i com ens menjavem, d'amagat, la massa que reposava a la nevera.
Els meus fills ara fan el mateix, deixo reposar la massa i veig que li falta un trosset... és inevitable!

Crec que hi ha tantes combinacions de pasta per croquetes que podriem fer una cada dia de l'any sense repetir, aquest cop jo les vaig fer amb una mica de carn que quedava d'un rostit, verdures i alguna espècie.
Si, se les van menjar totes, a casa els agraden les croquetes, bé els agrada gairebé tot !!

Ingredients

-carn de rostit
-pebrot vermell
-pebrot verd
-ceba
-carbassa
-carbassó
-porro
-farina
-llet
-sal
-Pebre
-espècies (nou moscada, comí mòlt, curri)
-oli d'oliva
-ou
-pa ratllat


Primer de tot piquem la carn que tinguem, o bé a la picadora o, si tenim, amb un bon ganivet de cuina.
Reservem.
Pelem i piquem les la resta d'ingredients.
Posem oli, no gaire, en una paella i anem sofregint les verdures, que es vagin coent, fins que ens quedin en un punt molt cuites, però no cremades.
Afegim la carn, remenem, posem la farina, remenem bé, que no ens quedi crua per que es notària en el gust, afegim les espècies, sal, pebre i per últim anem afegint la llet calenta, fins aconseguir la textura correcta, sempre pensar que en refredar la massa queda mes compacta, volem que ens quedin cremoses per dins, com han de quedar les croquetes.
La massa és a punt quan se'ns desenganxa de la paella.
Deixem refredar en una safata.

Per fer les croquetes agafem una petita porció, li donem forma, l'arrebossem en ou batut i després en pa ratllat, fregim en oli calent.









Vistes desde el mirador del Turo de la Peira





El Turó de la Peira és un barri del districte de Nou Barris de la ciutat de Barcelona. La pineda frondosa, coronada per un mirador i una gran creu, que pertanyia a la finca de Can Peguera es va convertir en parc públic el 1936 però al començament de la dècada de 1960, les dimensions del parc es van reduir per la construcció dels habitatges arran d'un pla parcial.[1] Segons la divisió oficial de barris feta el 2006 el Turó de la Peira és delimitat pel passeig de Fabra i Puig, el carrer de Camós, el de Cornudella, el de Biure, el de Vila-seca, el de Pedret, el passeig d'Urrutia, el carrer del Doctor Pi i Molist i la plaça de Virrei Amat. El nom li ve del turó homònim, situat a la part nord-occidental del barri.

dilluns, 15 de febrer de 2016

Postres de flam amb poma


Aquestes són unes postres molt ràpides i que queden molt bé, de gust i de presència.

Ja fa uns mesos que van posar al costat de casa una fruiteria del que ara en diuen producte de proximitat.
La veritat és que tenen unes verdures i unes fruites molt bones a un preu que li podríem dir "normal" ,no barat, desconfio dels productes barats.
L'altre dia Alfons va comprar moltes pomes, de les que són lletges, però delicioses, com no ens les vam menjar totes i no volia que es fessin mal bé vaig tenir la idea de fer unes postres.Un flam amb una base de poma, fàcil i ràpid !

Ami els flams que més m'agraden són els fets a casa, al bany maria, però tenen un problema que porten molts ous, i com a casa ja mengem suficients durant la setmana no vull passar-me

Ingredients

-1 Sobre de flam
-pomes
-Sucre
-llimona
-canyella en branca


Pelem, traiem les llavors i tallem a trossos les pomes, i les ruixem amb el suc de llimona.
Les posem en un cassó a bullir amb una mica d'aigua amb la pell de llimona, la branca de canyella i un parell de cullerades de sucre.
No cal gaire cocció, uns 8 minuts són suficients.
Jo les deixo refredar en el mateix cassó tapades perquè agafin tot l'aroma de la llimona i la canyella.
Colem.
Preparem el flam segons ens indiqui en l'embolcall, jo tenia a casa un del Mercadona.
Posem en un motlle individual una base de poma i sobre li posem el flam, per últim li posem una mica de caramel líquid del que ve ja fet.
Deixem refredar a la nevera.

Ja tenim les nostres postres a punt !




Galetes amb dulce de leche

Ja fa uns dies al blog Objetivo: Cup cake perfecto l'Alma va penjar unes vídeo receptes amb dolç de llet.
Un dels dolços que més m'agrada fer són les galetes, però no són el meu dolç favorit en realitat per menjar la meva preferència va per als pastissos de crema o el carrot cake.
Però de les galetes m'agrada l'olor i la textura de la massa, estirar-la, fer servir els talladors, enfornar-Lles...
Vaig fer unes quantes sense farcit ni glacejat i altres amb farcit d'almívar  de llet.


Ingredients.

-400 Grams de farina de força
-250 Grams de mantega
-1 ou
-200 Grams de sucre moreno
-essència de vainilla
-Almívar de llet (Dulce de leche)




Com sempre que fem galetes la mantega ha d'estar freda, la traiem de la nevera una estona abans de començar a elaborar les galetes
Barregem la mantega amb el sucre, l'essència, l'ou batut i per últim la farina tamisada, ho pastem bé.
Ens quedarà una massa fina, llisa.
Estenem la massa, amb un corró entre dos papers especials per a forn, hem de vigilar que el gruix de la massa sigui uniforme, ami això, confesso, em costa una mica així que moltes vegades em surten galetes unes més gruixudes que altres!
Deixem la massa reposar a la nevera, en refredar es quedarà dura.
Tallem les galetes amb els nostres talladors de formes, si no tenim podem utilitzar un got i fer-les totes rodones.
Per a les que porten farcit he fet un forat al mig d'una de les parts de la galeta, i un cop l'hem tret del forn, i són fredes, estenem el farcit, en aquest cas dolç de llet, sobre una galeta i posem la quina té el forat la sobre.
No he posat molt dolç de llet, també li podem posar melmelada, o nocilla, per que en si la galeta ja és prou dolça.








dilluns, 8 de febrer de 2016

Pastís de formatge i almívar de llet

Dilluns, comencem la setmana, encara sort que aquest febrer tenim una festa a Barcelona, el proper divendres és Santa Eulàlia, i per compensar les festes laborables d'aquest any és festa, però només a la Ciutat de Barcelona, caldrà aprofitar-ho per que cada any ens queixem que de Reis a Setmana Santa no tenim ni una festa, és així, doncs que aquest any en tenim una !!

Avís:
Si no us agrada el dolç ni les postres "contundents" ho feu aquesta recepta.
Esta deliciós i ha valgut la pena fer-ho a casa, els ha encantat, però és exactament el que he dit abans.
El vaig veure en una vídeo recepta del bloc d'Alma Obregon, és molt fàcil de fer i amb aquestes quantitats surt un pastís gran del que surten un munt de racions, amb un tros petit en tenim prou.
A la recepta original fan servir l'almívar de llet de la Marca Márdel, l'he localitzat en LIDL, però tard, ja que havia comprat el que venen a Mercadona de la marca Chimbote, provaré els dos i ja us comento que tal.

Feliç setmana !!


Ingredients.

Per a la base

-200 Grams de galetes maria
-90 Grams de mantega

Per al farcit

-700 Grams de formatge cremós, tipus Philadelphia
-120 Grams de sucre
-4 ous
-70 Ml de nata 35%
-100 Grams d'almívar de llet (Dulce de leche)
-2 Cullerades de maizena, o farina normal
-1 Cullerada essència de vainilla



Preparem primer la base.
Triturem les galetes i les barregem amb la mantega fosa.
Repartim la barreja bé en el fons d'un motlle, per a aquest tipus de pastissos és millor un motlle desmotllable, i també pels costats una mica.
Reservem.

Fem el farcit batent el formatge cremós amb l'almívar de llet, sense deixar de batre afegim els ous un a un, la nata, la maizena i l'essència de vainilla, també li podem posar una mica de ratlladura de pell de llimona, jo no la vaig posar per que no volia que el meu pastís tingués gust de res mes que de dolç de llet.

Posem tota la barreja sobre de la base que havíem preparat i la posem al forn calent a 160 graus 20 minuts, després baixem la temperatura a 120 graus i ho deixem coure 60 minuts més.
Quan esta fred el desmotllem.

Per finalitzar li he donat unes pinzellades amb almívar de llet per sobre, sense execso, només perquè brilli, no li he volia posar mes dolç!!

Aquest pastís requereix unes hores de repòs, almenys 6, així que és millor fer-ho d'un dia per l'altre, us diria que es guarda uns dies a la nevera, però no tinc referències d'això, ja que a casa no va durar el dia sencer!







dijous, 4 de febrer de 2016

Panets fets d'un desastre


No hauria de publicar aquesta recepta perquè en realitat això va ser la conseqüència d'un error, dels grans (he de mirar de fer una entrada amb el títol "desastres a la meva cuina" no és que hagi fet molts, però algun si, em confesso) però em negava a tirar la massa a les escombraries, així que li vaig donar una segona oportunitat i mira per on va sortir la mar de bé, i estaven deliciosos, fins i tot a l'en demà estaven tendres.
Jo els vaig posar a la torradora i mantega amb melmelada, però a casa els van acompanyar amb pernil, van volar!






Us explicaré en 2 línies com va succeir el del desastre.

Hi havia preparat una massa de coca, i una massa d'oli per fer una empanada, a la massa de coca li volia posar sucre moreno, panses i una mica de mantega com a farcit, i a l'empanada una samfaina de verdures i tonyina.
Fins aquí tot bé.

Però, però ...per error vaig agafar la massa de l'empanada i la vaig omplir com si fos la coca, li vaig donar forma i em vaig quedar tan ampla.

Després vaig agafar la massa de la suposada empanada, que en realitat era la massa de la coca i vaig pensar: quina olor a coca fa aquesta massa!!!
Aqui em vaig adonar de l'error !!

Així que vaig desmuntar la suposada coca, amb massa d'empanada, li vaig treure les panses, com vaig poder i com el sucre i la mantega s'havien enganxat li vaig donar forma de panets, els vaig tornar a deixar reposar, els vaig fer uns talls a sobre i els vaig enfornar.

La massa de la coca per sort no l'havia emplenat amb la samfaina i la tonyina, la vaig poder salvar i fer-la com havia pensat desde un principi.

Crec que he trigat mes de 2 lineas en explicar-ho






Galetes de brownie



Ja tenim aquí el rei, o la reina, del carnestoltesl
Ja teniu pensada la vostra disfressa? jo he estat cosint un ós panda, de Pandi, com diu el meu fill Aniol, crec que aquest any serà l'única disfressa de casa per que no anem a la rua del barri.


Aquestes galetes les vaig veure al blog d'Alma Obregón.
M'encanten totes les seves receptes, són fàcils i estan molt ben explicades.
Les vaig fer en dues versions, en dies diferents, unes més gruixudes i altres mes fines, que van quedar més cruixents.
Estan delicioses, i al tenir una part de cacau pur no queden excessivament dolçes.
Fàcils, molt, molt fàcils de fer.


Per la part blanca

-135 grams de farina de força
-90 grams de mantega
-80 grams de sucre blanc
-50 grams de sucre  moreno
-1 ou
-1/2 culleradeta essència de toffe
-1/2 culleradeta de bicarbonat o llevat en pols
-un grapat de xips de xocolata


Per a la part de cacau

-115 grams de farina de força
-90 grams de mantega
-80 grams de sucre blanc
-50 grams  sucre moreno
-1 ou
-2 cullerades de cacau pur en pols
-1/2 culleradeta de bicarbonat o llevat en pols
-un grapat de xips de xocolata


Preparem la part blanca barrejant la farina amb els dos tipus de sucre, el bicarbonat, l'essència, l'ou batut i la mantega a temperatura ambient, toveta però no desfeta.
Per últim afegirem els xips de xocolata.
Fem una bola i ho deixem reposar a la nevera.

Preparem la part de cacau exactament igual, en aquest cas afegint un ingredient més com és el cacau.
També fem una bola i ho deixem reposar a la nevera.

Podem fer-les directament sense deixar-les en la nevera, però amb la massa  freda és molt més fàcil treballar.

Agafem un  trosset de massa blanca i un trosset de massa de cacau i les posem juntes, fem una bola.
Posem un paper especial per a forn en una safata i col·loquem les boles ben separades, per que al forn la massa creix, i les aixafem una mica, amb la calor s'acaben de baixar elles mateixes!
Si les volem molt planes, com les vaig fer jo la segona vegada, hem de deixar la massa ben plana.
Introduïm  en el forn calent a 190 graus uns 13 minuts, cal anar vigilant per que couen de seguida.

Podem canviar l'essència de toffe per una de vainilla o avellana.


Espectacular l'olor que deixen a casa quan estan dins del forn !!!

A gaudir molt del Carnestoltes !!!










Amb la massa més prima!











dilluns, 1 de febrer de 2016

Mandonguilles amb llet de coco, xampinyons i espècies

Aquesta recepta ja és fixa a casa nostra. Els agrada molt, jo li poso bastant caiena, sense passar-me! i això fa que tingui un sabor una mica picant.
Amb els xampinyons queda perfecta, en una altra ocasió vaig posar nous també.
Per als que no teniu costum de cuinar amb llet de coco us diré que no té gust de coco! res, en absolut, jo diria més aviat que té la consistència d'un guisat fet amb llet evaporada o crema de llet, però li dóna una textura i un color molt personal.
La llet de coco ja no falta mai en al meu  rebost!

Aquesta recepta l'havia fet amb pits de pollastre trossejades, sense os i també amb cuixes de pollastre trossejades, a casa els agrada molt, tinc pensat fer-la també amb llom de porc.
Realment queda deliciosa i és molt fàcil de fer



Ingredients.

250 grams de carn picada de vedella
-250 grams de carn picada de porc
-1 rovell d'ou
-1 cullerada de pa rallat
-1 ceba gran
-1 llauna de llet de coco
-espècies: un tros de branca de canyella, canyella mòlta, curri, curcuma, clau, pebre, bitxo de caiena.
-1 gra d'all
-Oli d'oliva
-Mantega
-sal
- 500 grams de Xampinyons

Posem en una paella una mica d'oli i una bona cullerada de mantega, deixem que s'escalfi i sofregim la ceba tallada petita, un cop la tinguem ben feta, queda transparent, hi afegim els xampinyons i els deixem que es facin una mica, afegim les espècies, que han d'estar molt triturades junt amb el gra l'all ho podem fer amb una mà de morter.
Reservem
Fem les mandonguilles.
Barregem els dos tipus de carn picada amb una mica de sal, pebre, un rovell d'ou i una cullerada de pa ratllat.
Fem boles i les arrebossem en farina.
Fregim en oli calliente, i un cop fora de l'oli les posem damunt d'un paper absorbent perquè no ens quedin molt olioses.
Posem les mandonguilles a la cassola que haviem preparat abans amb la resta d'ingredients, afegim la llet de coco i ho deixem coure uns 10 minuts a foc lent, veureu que la salsa es redueix.

Bon profit, 
Necessitarem pa per sucar !!!