dimarts, 29 de març de 2016

Temple d'August a Barcelona

               


No tinc remei, sóc una enamorada de la meva ciutat.
Si em pregunten que lloc és el més bonic del món per a mi, dels que conec o vull conèixer no els hi dire Barcelona, ​​per que no seria just, però si em pregunten on m'agradaria viure llavors si, a Barcelona, ​​la meva ciutat .
Tot i que no està tan neta com jo voldria, tot i que el metro m'atabala, quan estic dins em pregunto que faig sota terra amb tot de gent!!!, hauria d'estar com a mínim a la costa brava al costat del mar. o conreant un hort en un poble, un de ben petit a prop d'un riu.
Però Barcelona m'agrada, les seves platges,  els seus museus, els seus palaus, els seus parcs, la seva gent, els seus barris, les seves festes, els seus costums, i les seves coses en general.
Si te coses que no m'agraden... però intento només veure i viure les que m'agraden.

En un d'aquests dies que eren festa vam decidir anar de turistes a fer un volt, i és que les nostres caminades familiars són èpiques per que som capaços de creuar-nos la ciutat de cap a cap ...

Vam anar a veure una exposició de fotografies antigues de Barcelona al Palau de la Virreira però en el camí cap a allà vam fer diverses parades.
I per fi he vist les columnes del temple de August, fa vergonya dir... !! no les havia vist!!!! i em pregunto per que, per que?

https://ca.wikipedia.org/wiki/Temple_d%27August_de_Barcelona











De paseig per Barcelona



 Un Sant Jordi

dilluns, 28 de març de 2016

Mona de xocolata


Ja fa moltes setmanes que els aparadors de pastisseries de Barcelona estan plenes d'increïbles figures fetes de xocolata.
Moltes  són autèntiques obres d'art, molta xocolata pel meu gust, a mi m'agrada mes el típic pastís de sara, rovell o de fruites amb una figureta o ous de xocolata a sobre, o un ninot, com ens regalaven a nosaltres de petits!
A falta de padrins que regalin mona, com ja us he comentat altres anys, la faig jo a casa.
Aquest any vaig fer una petita de xocolata i un pastís de formatge, que és el que més ens agrada amb diferència, perquè els convidats que teniem a casa poguessin triar o tastar .


Ingredients.


-80 Grams de mantega
-4 ous
-90 Grams de sucre
-60 Grams de farina de rebosteria
-90 Grams de xocolata 70%
-30 Grams d'ametlles crues mòltes. Farina d'ametlles.
-Melmelada d'albercoc

Per a la cobertura 

-100 Grams de xocolata 70%
-100 Ml de nata liquida



Posem al bany Maria la xocolata i ho deixem que quedi temperat.
Batem a punt de neu les clares d'ou, i reservem els rovells.
Posem en un bol la mantega tova amb el sucre i ho batem, millor amb una batedora .de varetes.
anem incorporant els rovells un a un, i la xocolata fosa.
Incorporem la farina d'ametlla i la farina, amb moviments suaus
Finalment afegim les clares a punt de neu, amb compte, amb moviments envoltants i en la mateixa direcció.

Posem la massa en un motlle untat en mantega i farina o bé que tingui un paper especial.
Introduïm al forn calent a 175 graus uns 15 minuts.
Passat aquest temps baixem la temperatura a 165 graus 30 minuts.
Quan ha passat aquest temps deixem el pastís al forn apagat i amb la porta una mica oberta una bona estona perquè no ens baixi la massa de cop.

Quan estigui fred l'obrim per la meitat i li posem, generosament melmelada d'albercoc.
Per a la cobertura posem a escalfar la nata líquida i quan estigui a punt de bullir retirem del foc, afegim la xocolata trossejada, batem bé i posem també la mantega, que ens quedi la xocolata fosa amb una textura ben fina.
Quan perdi una mica de temperatura repartim per tot el pa de pessic.
Deixem refredar. 
Decorem la nostres mona amb ous, pollets, plomes!!!

















diumenge, 27 de març de 2016

Llet fregida .Leche frita



Feia molts anys que no cuinava aquesta recepta, i no recordava el deliciosa que és.
Millor no recordar per que no és precisament baixa en calories, però un Diumenge de Pasqua, fent mini-vacances bé s'ho mereix!



Del llibre: Biblioteca de oro de la cocina



Ingredients.

-500 ml de llet
-100 gams de farina + per arrebossar
-4 cullerades de sucre + per espolvorar
-1 cullerada de mantega
-1 ou
-Pell de llimona
-1 branca de canyella
-canyella en pols
-Oli d'oliva suau o de girasol



Posem en un cassó la farina, les quatre cullerades de sucre, i la mantega, el posem a escalfar, remenant, quan la farina ha agafat color, afegim la pell de llimona i la branqueta de canyella, ia continuació la llet, remenem molt ràpid que no es facin grumolls, una forma molt fàcil de fer-ho és amb la batedora elèctrica, amb compte de no batre ni la pell de llimona ni la branca de canyella!
Un cop la massa queda fina i espessa retirem del foc.
Retirem la llimona i la canyella i ho posem a sobre d'un plat, com jo volia que quedessin una mica gruixudes els he donat aquesta forma.
Un cop aquesta freda partim porcions i les arrebossem en farina i després en ou batut.
Fregim en oli calent.
Quan les traiem de l'oli les posem damunt d'un paper absorbent i empolvorem amb canyella i sucre.
DELICIOSA LLET FREGIDA !!!!!













Mireu el Lama, esta molt guapo, i és un gat super tranquil i molt afectuós.Rescatat del carrer per que algú el va abandonar.


Patates Hasselback amb baco i formatge



Avui hem tingut 2 menús a casa per menjar, es nota que he tingut un munt de dies de festa, i el que més m'agrada, si em quedo a casa, és cuinar.
He estat molt enfeinada fent mones de xocolata i redistribuint espais a casa, és una altra de les meves aficions.
Com avui es quedava la Clàudia a menjar he hagut de fer carn arrebossada i per acompanyar els he fet aquestes patates, no ha de ser un menú molt variat i complet, però és el que els agrada.
Ho compemsarem amb tota la verdura, els llegums i la poca carn que els deixo menjar durant la setmana.

Ingredients.


-Patates

-Sal
-Oli d'oliva
-Pebre
-bacó
-formatge ratllat 
-Romani, orenga

Netegem bé les patates i les tallem sense arribar a tallar-les del tot per la part inferior, simplement que quedin obertes, sal i una mica d'oli.
Les posem en una safata i les fiquem al forn calent a 200 graus uns 45-50 minuts.
Quan falten pocs minuts per acabar la cocció posem a sobre el bacó tallat molt petit i el formatge ratllat , empolvorem amb les herbes

Per servir com a primer plat o per acompanyar qualsevol segon de carn o peix.








dissabte, 26 de març de 2016

Mona amb motlle de blundtcake



Alfons estava entusiasmat amb la idea de fer-li una mona a la seva xicota!
Fer una mona per a la Clàudia no és tasca fàcil ..
No li agrada la fruita, ni la melmelades, només la xocolata.
Així que no m'he complicat la vida.... la recepta? un pa de pessic de nocilla fet en un motlle de blundtcake, banyat la xocolata i amb uns ous de Pasqua.


Ingredientes.

-200 grams de farina
-200 grams de sucre
-1 cullaradeta de llevat en pols
-120 ml d'oli suau d'oliva o girasol
-1 polsim de sal
-160 ml de nata liquida 35 %
-4 ous
-suc de llimona
-200 grams de nocilla o nutella

Per a la cobertura

-50 grams de xocolata 50%
-50 ml de nata líquida 35%




Comencem.
Afegim a la nata una cullerada de suc de llimona i ho deixem reposar uns minuts, veurem que es formen grumolls, perfecte !.
Batem els ous amb una mica de sal i el sucre.
Anem afegint l'oli sense deixar de batre, afegim la nocilla, i per últim anirem afegint una mica de nata i farina amb el llevat, nata i farina fins que ho haguem barrejat tot.

Ho posem en un motlle, introduïm al forn calent a 180 graus uns 70 minuts.
Hi ha que deixar-lo refredar abans de treure del motllo per que se'ns pot trencar.

Per a la cobertura, com sempre, escalfem nata liquida i desfem la xocolata, res mes facil !!!

Posem a escalfar la nata liquida, quan comença a bullir apartem del foc i afegim la xocolata trossejada, bo batem bé fins que ens quedi desfet.
Quan el pa de pessic esta fred anem repartint el xocolata de tal manera que ens quedi tot cobert i ho deixem refredar.



Només ens calen uns ous de xocolata i ja tenim una mona ben original !!!!






divendres, 25 de març de 2016

Mones amb ou

Abans de posar-me fer les típiques mones de xocolata que ens menjarem el Dilluns de Pasqua amb la família he volgut fer alguna cosa mes tradicional però amb un toc diferent, les he emplenat de xocolata.
He deixat una sense omplir i la veritat és que estava igual de bona per que la massa, encara que porta pocs ingredients queda deliciosa.
Important...no deixar-se l'aigua de tarongina, que li dóna aquesta olor tan característica, respectar els temps de fermentació, i imprescindible un bon pastat, és el que farà que quedi tan esponjosa!!!!


Ingredients

-430 grams de farina de força
-2 ous
-160 ml de llet
-25 grams de llevat fresc
-60 grams de mantega
-120 grams de sucre + 50 grams per decorar
-2 cullaradetes de aigua de tarongina (aigua de azahar)
-pell de llimona
-sal
-Nocilla o Nutella
-ous durs

Posen en el bol de la pastadora la farina, i els ous batuts, el sucre, ratlladura de pell de llimona i una mica de sal.
Desfem el llevat en la llet tèbia, i ho afegim.
Comencem a batre.
Per últim incorporem la mantega a temperatura ambient tallada a trossets
Tot això ho podem pastar a mà, com a mínim 12 minuts, però si teniu una pastadora de ganxo us ira molt millor, ja que al pastar bé ens quedarà molt més esponjós
Ens quedarà una massa molt suau i elàstica.
Fem una bola i ho deixem reposar tapat unes 2 hores.


Un cop ha passat el temps de repòs li donem forma a les nostres mones, estirem bé la massa posem la xocolata, si volem,, tanquem  de tal manera que ens quedi la xocolata dins de la massa, estirem bé  i unim les dues puntes.
Posem al mig l'ou dur

Ho deixem reposar unes 3 hores més i ja per últim el pintem amb ou batut.
Agafem sucre i ho mullem amb aigua, el repartim també per sobre de la mona..

(Si no tenim temps d'espera a que reposi podem fer-ho i ficar-ho a la nevera, després només hem de treure-ho, deixar-ho reposar un parell d'hores i ja estarà llest per coure)

Introduïm al forn calent a 190 graus uns 15 minuts.






















dimecres, 9 de març de 2016

Passejant per el Parc Nartural del Delta del Lobregat


Aprofitant el bon temps i que ja esta en marxa el nou tram de la línia 9 del metro vam anar a passejar pel Parc Natural del Delta del Llobregat.
Vam fer tot el recorregut fins al final, una mica més de 5 quilòmetres que es poden fer perfectament a peu, ja que el terreny és pla, ia més hi ha 2 punts d'informació on a més de taules per menjar alguna cosa o descansar hi ha lavabos.
Hi ha també l'opció d'anar amb cotxe i deixar-lo al pàrquing, però en aquesta ocasió, com ja us he comentat vam anar amb la línia 9,parada de Les Moreres.
A part de veure cavalls que corren lliures pel parc també vam poder veure diferents tipus d'aus i les plantacions de les delicioses carxofes del Prat.
Els horts plens de cols, pèsols i bledes, els canals de reg, i com no ... veure passar just per sobre dels nostres caps dels avions que entren en pista de l'aeroport del Prat.
Gairebé al final de recorregut s'arriba al que era l'antiga casa dels carrabiners, han conservat el terra i les parets i hi ha en ella panells informatius on expliquen en què any es van establir allí i quines eren les seves funcions en aquest lloc, és molt interessant de veure.
Al final del recorregut,  arribes a la platja, on en aquest tram no es pot accedir hi ha tanques que impedeixen el pas, per protegir l'ecosistema, hi ha el que era la casa dels guaites el mirador del Semàfor que es va construir l'any 1887 per regular el tràfic marítim costaner,i que han conservat, com en la casa dels carrabiners les parets i el terra, però no hi ha sostre, s'accedeix a ella per una passarel·la de fusta, us deixo algunes fotos.
Crec que aquest no és un recorregut per fer a l'estiu, no hi ha arbres per protegir-se, així que quan fa molta calor no és aconsellable, sobretot si anem amb nens.
Us deixo també un enllaç per que em va entrevistar la televisió del Prat ...

Surto al 0'25 i al 1'12

http://elprat.tv/2016/02/23/us-cada-cop-mes-intensiu-del-parc-del-riu/





































La casa desde l'avió!!!!


















http://www.catalunya.com/espais-naturals-del-delta-del-llobregat-17-17001-2

El Delta del Llobregat és el delta que forma el riu Llobregat en arribar al mar. L'Espai Natural del Delta del Llobregat té una extensió de 926,9 ha.
 És el segon sistema deltaic en importància a Catalunya, després del delta de l'Ebre.[
 Presenta ecosistemes palustres molt rics, extremadament fràgils, malmesos i poc representats a Catalunya. 
Les llacunes i les zones aigualoses litorals i les dunes naturals tenen un gran interès de conservació. Són, a més, un punt important demigració i hivernada d'aus.