dilluns, 23 de maig de 2016

Reinventant receptes. Pastís amb fruites i nata.

Diumenge al matí ...
Es presenta un dia molt llarg, el Barça juga la final de copa a les 21:30 !!
Hi havia decidit no cuinar molt, no per que m'atabali o no m'agradi, és que, com sempre us comento, tinc mil coses per fer.
En realitat havia pensat fer una coca de crema, que tinc ganes de coca i de crema!!! des de fa dies, però entre que fermenta la masa, i que es refreda la crema..la veritat és que no ho veia clar, ia la cuina tot necessita seu temps.

Bé el que era no cuinar gaire es va acabar amb uns llobarros al forn, amb el dinar del Dilluns preparat (mandonguilles), 2 Brownie d'oreo i un pa de pessic improvisat..no tinc remei, em poso a cuinar i em perdo ...


Ingredients.

Per a la base

-80 ml d'oli de Girasol o d'oliva suau
-80 ml de Moscatell
-200 grams de farina
-2 cullerades de sucre
-sal
-1 cullerada de llevat en pols


Per al farcit

-2 pomes
-2 nectarines
-25 grams de sucre moreno
-suc de llimona

-200 ml de nata per montar 35%


Preparem la base.
Posem en un bol el sucre un pessic de sal, la cullerada de llevat i la farina ho anem barrejat tot i afegim el moscatell i l'oli,ho pastem una mica amb una forquilla o en les mans, ja veureu que de seguida resta una massa molt suau i que es desenganxa de les mans.

Aquesta massa la posem en un motlle, que cobreixi tota la base i quedi una mica elevada en les vores.

Tallem en trossos no molt grans les nectarines i les pomes, ruixem amb suc de llimona

 Ho posem tot  a sobre de la base sobre de la base una mica de sucre.

El posem al forn calent a 170 graus 45 minuts.

Un cop estigui fred i abans de servir muntem la nata, que ha d'estar molt freda i decorem el nostre pastís.
M'agrada molt la fruita cuita al forn barrejada amb la nata freda, i aquesta base queda perfecta, ami personalment m'agrada més que la brisa.









Reinventant receptes. Un pa de pessic


Vaig a fer un apartat al bloc que li diré reinventant receptes.
Primer per que són receptes que ja he publicat però a les que els he canviat ingredients, en funció del que tinc al meu rebost oa la nevera, pensant que ja són receptes en les que havia fet alguna variació... així que seria alguna cosa així com reinventant les reinventades receptes...
La veritat és que em queden mil receptes en els meves carpetes o en el meu bloc de notes, tinc moltes ganes de fer coses però tinc mes obligacions que temps, és un fet real.
Ahir vaig fer 2 brownie de Oreo que és el que té més èxit amb diferència, només apte per els amants de la xocolata intensa.
Em van sobrar 4 clares d'ou així que em vaig posar a pensar coses que podia fer amb elles ...
Merengues, massa sucre ... merenga de cobertura, havia de fer cup cakes ..
al final vaig pensar:... mira la recepta de la bica!!!! i amb el que tinguis fes alguna cosa semblant .
No tenia anís, però ho he substituït per ratlladura de pell de llimona i anís en gra.
El resultat: un pa de pessic aromàtic, suau, sucós i deliciós.
I és que com sempre dic jo l'important sempre és el carinyo que porta cada recepta.



Ingredients.

-4 clares d'ou
-175 grams de sucre + una mica per espolvorar per sobre
-165 ml de nata 35%
-165 grams de farina
-Sal
.Canyella en pols
-ratlladura de pell de llimona
-una cullaradeta d'anis en gra


Primer hem de muntar la nata ben ferma, per això ha d'estar molt freda. 
Reservem.
Muntem les clares a punt de neu, amb una mica de sal quan ja gairebé les tenim afegim l'anís , la pell de llimona i el sucre.
Seguidament afegim la farina tamisada sense moure molt la massa, sempre remenant en la mateixa direcció perquè no se'ns baixin molt les clares que hem muntat .. i per últim incorporem la nata que havien muntat.
Posem la barreja en un motlle.
Empolvorem amb sucre i canyella per sobre.
Introduïm al forn calent a 180 graus durant 35 minuts.

Una bona manera de que la massa ens pugi bé és tenir el forn molt calent a 200-220 graus i en el moment d'enfornar el nostres pa de pessic baixar la temperatura a 180 graus, i quan acabem la cocció no treure-la de cop, deixar almenys 10 minuts, que vagi baixant de temperatura dins del forn.









dimarts, 10 de maig de 2016

Pa de pessic de plàtan amb cobertura. Celebrant els 14 anys del Martí


No, no ens havíem oblidat del nostre Martí!
Ja havia celebrat el seu aniversari amb els companys de l'escola, els amics, però a casa no ho havíem pogut celebrar com tot un homenot de 14 anys es mereix!!!!
I es que els dies següents al seu aniversari van ser bastant moguts.
Primer es va trencar un braç, i després se'n va anar a Madrid tota la setmana, amb tot el seu braç enguixat i així seguim fins al dia d'avui.
Però al final si....super pastís, espelmes, a casa amb la família i el seu amic Didac.
Felicitats Martí, i ves en compte quan fas de porter de futbol!



Ingredients

250 grams. de farina 
100 g. de sucre
1 culleradeta de llevat tipus Royal
2 ou
80 g. de mantega
150 ml de llet g. de llet
2 plàtans


Per el farcit i la cobertura


-250 Ml de nata 35% 
-250 Grams de formatge cremós
-50 Grams de sucre glas 
-1 Culleradeta d'essència de vainilla 
-50 Grams de xocolata 70 %


Per preparar el pa de pessic.
Aixafem els plàtans, és millor que estiguin molt madurs.
Batem la mantega fosa amb els ous i la llet.

Barregem la farina amb el llevat i el sucre, ajuntem tot i vam batre el just perquè ens quedi ben lligat.
Posem la massa en un motlle i ho posem al forn calent a 180 graus uns 45 minuts.

Ho deixem refredar i preparem el farcit, que també ho farem servir de cobertura.

Desfem la xocolata al microones, compte amb no cremar-ho, amb uns segons ja n'hi ha prou.

Barregem la nata, que ha d'estar molt freda amb el formatge i el sucre, ho batem amb el batedor elèctric fins que ens quedi ben muntat, incorporem la vainilla i la xocolata.
Reservem a la nevera, ens és molt més fàcil utilitzar aquesta barreja si esta molt, molt freda.

Tallem el nostre pa de pessic en 2 parts iguals i el farcim, amb la meitat, l'altra meitat la reservem per fer la cobertura.

Anem a posar la cobertura
En aquest cas és millor utilitzar la màniga pastissera per decorar.

Confesso que no és la meva especialitat, no tinc aquest art, però faig el que puc!
En aquest cas vaig utilitzar un filtre pla per fer un efecte de serpentines!

Per finalitzar encenalls de xocolata per sobre.








dilluns, 9 de maig de 2016

Pastís de formatge amb cireres i cobertura de gerds


Els pastissos de formatge són un plaer per a la vista, i per al paladar, i també per al nostre olfacte!
La veritat és que després d'haver fet mil receptes de pastís de formatge vaig ja una mica "sobrada"  "em llanço a la piscina" i em poso a improvisar.
De moment no he tingut cap fracàs.... tampoc m'arrisco molt i és que em sabria molt greu haver de llençar un pastís per que no estigui presentable o sigui immenjable!


Des de fa poc venen a Mercadona uns iogurts de cireres o% i he pensat ... en lloc de iogurt natural o de llimona li vaig a posar iogurt de cireres!!!.
El gust no és molt intens, però té aquest toc especial, un punt diferent ha quedat molt bé.
Com sempre podem canviar-los per iogurt de maduixes, o de plàtan, amb qualsevol que combini bé.
Per acabar el pastís li he posat una cobertura de melmelada de gerds amb gelatina, i unes maduixes per decorar.



Ingredients.

Per a la base

-100 Grams de galetes
-50 Grams de mantega


Per el pastís

-300 grams de formatge  cremós
-2 Iogurts de cireres
-100 Grams de sucre
-4 ous
-1 Cullerada de maizena. o farina
-ralladura de pell de llimona



Per a la cobertura

- 4 o 5 cullerades ben grans de melmelada de gerds
-3 Fulles de gelatina
-Fruits vermells per decorar


És molt fàcil, seguirem tres fases molt ràpides.

Primer triturem les galetes i les barregem amb la mantega fosa.
Fem unes base en un motlle amb aquesta barreja, la premem bé.
Ho deixem reposar a la nevera.

Posem en un bol els ingredients del pastís.
El formatge cremós, els iogurts ,. el sucre, la ratlladura de pell de llimona, la maizena i els ous batuts.
El podem batre tot amb el nostre batedor elèctric, el de fulles, per exemple.
Posem aquesta barreja sobre de la base que teniem a la nevera.

El posem al forn calent a 170 graus uns 50 minuts.

Traiem el pastís del forn i ho deixem refredar.

Per fer la cobertura posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
Posem la melmelada en un cassó amb una cullerada d'aigua i el posem a escalfar.
Quan comença a bullir retirem el foc, escorrem les fulles de gelatina i les posem amb la melmelada calenta, batem bé.

Deixem refredar una mica, no del tot, només que ens quedi una mica més sòlida per poder repartir-la bé per sobre del pastís, que ha d'estar fred.
Decorem amb fruits vermells.

Aquest tipus de pastís esta molt millor passades unes hores o d'un dia per l'altre.
No us sembla fàcil? i amb ingredients senzills però deliciosos!








Bunyols farcits de plàtan

El passat Dissabte vaig fer un pastís de formatge amb cireres i cobertura de gerds, però la temptació de fer un pastís Dissabte al matí és molt gran ja que ens tempta després del dinar de Dissabte, el berenar o després del sopar !! i així va ser ...
El Diumenge quedava un tros, només que no hi havia ni per a una ració.
Tenia d'improvisar unes postres, i sobre estem en obres a la cuina ..be.. unes postres i un dinar, però una de les meves especialitats és encendre el forn, així que el menú del Diumenge al migdia va ser  de Patates al forn, amb salmó fresc i verduretes, també al forn i uns espàrrecs verds.

Aquests bunyols mai fallen, un cop els vaig fer també amb poma, queden deliciosos!


Ingredients

-200 Grams de farina
-2 ous
-1 Cullereta de llevat en pols
-100 ml de llet

-canyella en pols
-3 Plàtans
-Sucre
-oli de girasol o d'oliva suau per fregir

Posem la farina, el llevat, els rovells d'ou ,la llet i una miqueta de canyella en pols i ho barregem  tot, ens ha de quedar una masa suau pero espessa.

Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja anterior, amb molt de compte.
Tallem el plàtan  a trossos i l'arrebossem amb la barreja, ho podem fer amb una cullera, fregim en l'oli calent..


Els traiem de l'oli quan agafin color, els posem a sobre d'un paper absorbent o paper de cuina, perquè no ens quedin molt oliosos, empolvorem amb sucre.








Ous remenats amb sanfaina

L'altre dia al blog Con las zarpas en la masa vaig veure aquesta recepta i la vaig copiar per fer-la a casa.
La veritat és que no havia pensat aquesta forma de fer els ous remenats, si es fan directament a la paella també queden bons, però d'aquesta manera queden molt suaus i molt sucosos.
No cal dir que a casa se'ls van menjar en un segon, cronometrat, i que els van trobar deliciosos, fins i tot l'Alfons que sempre em rondina  per les receptes que porten pebrots, li va agradar!

Les quantitats que poso són per a 4 persones, però queda una mica just, tot i que ami no m'agrada que mengin molts ous, crec que amb 2 n'hi ha prou, si trobem a faltar més salsa, calç tenir-ho en compte per a la propera vegada!


Ingredients.

-8 ous
-25 grams de mantega
-50 ml de nata lliquida 35%
-1 pebrot vermell
-2 pebrots verds
-2 cebes
-600 grams de tomaquet triturat, en llauna o natural
-sal
-pebre


Preparem la samfaina.
Tallem les verdures petites i les sofregim, quan les tenim ben fetes afegim el tomàquet i ho deixem coure, posem una mica de sucre, sobretot si és de llauna perquè no ens quedi tan àcid.
Un cop el tomàquet està ben fet, el veiem per que se separa l'oli, posem sal i pebre, al gust.
Reservem.
Posem una cassola amb abundant aigua a bullir, a sobre col·loquem una altra cassola per coure al bany maria.
Batem els ous amb la nata i una mica de sal i els posem a coure al bany maria, anem batent fins que ens quedin al punt d'ous remenats, Un cop fora del foc afegim la mantega als ous remenats, baten fins que ens quedi ben desfeta.
Muntem el plat posan la samfaina al voltant dels ous o bé com a base i els ous a sobre.
Per sucar-hi pa !!!

Els ous com sempre de gallines feliçes, criades a l'aire lliure !! són de millor qualitat i ens els podem menjar amb la garantia de que els animals no són maltractats.