dilluns, 5 de desembre de 2016

Carbassa amb cigrons i formatge feta


Aquesta recepta és una combinació d'altres receptes, una mica amb el que tenia a la nevera.
Ha quedat fantàstica, li he posat carbassa per que encara tenia una gran de les moltes que em van regalar, així que l'he aprofitat per a aquesta recepta i per fer una crema.
A casa ja m'han dit que els ha agradat molt i que volen repetir, estic totalmet d'acord !!!

ingredients

-carbassa
-ceba
--pebrot vermell
--pebrot verd
-tomate madur
-cigrons
-formatge feta
-comí mòlt
-sal
-pebre
-pebre vermell picant
-oli

Tallem la carabassa i la resta de verdures en trossos no molt petits, tampoc molt grans!

En una paella posem una mica d'oli i ho sofregim, quan els tinguem amb una textura correcta, és a dir fets però no desfets, els posem sal, pebre una mica de pebre vermell, i el comí.
El posem en una font de servir, a sobre posem els cigrons i per últim el formatge feta tallat en quadrats petits, li afegim una mica d'oli.
També el podem afegir-li alguna herba aromàtica que ens agradi.



Podem fer aquesta recepta amb cigrons ja cuits, de pot, però jo sempre els compro secs, els remullo una nit i els coc a casa













Osssobucos a la Milanesa

Encara que jo no mengo carn, i intento que els de casa mengin poca... i somio amb el dia que ni ells ni ningú mengin però mentre ells s'ho pensen si que la cuino.

Aquesta recepta sempre queda bé, és molt fàcil i es pot fer amb unes hores d'antelació.

Desitjo que estigueu gaudint d'aquests dies de festa.. de algun pont ..en bona companyia i que us divertiu molt!!!


Ingredients.

-6 Peces de Ossobuco
-1 porro
-2 pastanagues
-1 ceba
-2 Grans d'all
-1 Branca d'api
-2 Tomàquets madurs
-1 got de vi blanc
-farina
-sal
-Pebre
-oli d'oliva
-caldo de carn. opcional


Salpebrem la carn, la enfarinem i la fregim en oli calent, només l'anem a segellar, així que la fregim poc.
Reservem.
En el mateix oli sofregim totes les verdures i els tomàquets tallats tot a trossets petits, quan ja estiguin ben passats afegirem el vi i el deixarem reduir, en aquest punt podem triturar amb la batedora elèctrica, jo no ho faig per que amb la llarga cocció ja queda tot amb una textura estupenda.
Quan el vi hagi reduït a la meitat el posem tot en una cassola gran.
Ho deixem coure tapat mes o menys uns 90 minuts.
Si se'ns queda sec li anem afegint brou de carn o aigua.
Queda deliciós, acompanyat d'arròs al vapor o alguna verdura saltada.

















Crema de coco amb sucre

Aquesta recepta ja l'havia fet, però en aquesta ocasió li he canviat la decoració, la torno a posar al blog per que així l'actualitzem, per si us agrada fer aquestes postres tan fàcils i tan delicioses

Ingredients.
-500 ml de llet de coco
-200 ml de llet
-3 ous
-100 grams de sucre + per fer la decoració
-1 cullerada de maizena



Posem a escalfar el sucre amb la llet de coco i la llet normal, separarem una tassa on barrejarem els ous i la maizena

Quan ja estigui ben calent ia punt de bullir anem afegint la barreja de lletous i maizena, a poc a poc i batent fins que espesseixi i el retirem del foc


El posem en recipients individuals o copes i deixem que es refredi


Per decorar posem a escalfar 2 cullerades d'aigua i 4 de sucre, deixem que es vagi fent fins que el sucre tingui color, sobre un paper especial per a forn deixem caure el caramel, donant-li la forma que ens agradi, jo li faig aquestes formes irregulars.

Quan estan fredes i dures les clavem a la crema.





Galetes de torró de cacauet

Primer de tot he de dir... visca les Noies del republica!!!!, som les millors.
Cristina, Cristina, Pilar i la Montse us estimo i sóc molt feliç per haver recuperat la vostra amistat i tenir-vos de nou en la meva vida !!
Aquestes galetes les vaig fer per a la trobada que vam fer el Diumenge amb les meves companyes de l'escola, ens  prendrem uns mojitos parlem, riem i recordem vells temps, un tarda immillorable !!


Ingredients.

-100 Grams de mantega
-1 Ou
-200 Grams de torró cacauet
-50 Grams de sucre
-250 Grams de farina


Com sempre que fem galetes la mantega ha d'estar tova a temperatura ambient.
Barregem la mantega amb el sucre i la batem, que ens quedi una pomada llisa i suau.
Esmicolem el torró i ho batem amb la batedora elèctrica amb l'ou.
Ho barregem tot i anem incorporant poc a poc la farina.
En aquest punt hem de fer-ho amb les mans, fins que ens quedin una massa llisa que no se'ns enganxi a les mans
Dividim la massa en dos o tres.
Estenem bé cada porció entre dos papers de forn i tallem les galetes amb els motlles que vulguem.
Mentre unes les posem al forn la massa crua ha de romandre a la nevera que es mantingui freda.
S'han de coure al forn a 180 graus uns 8 minuts, fins que les veiem dauradetes.












Coca de brioxets amb xocolata

Aquesta coca l'he fet per les meves companyes de treball, avui és un dia d'aquests diferents..molta gent fa pont, hi ha tranquil·litat als carrers, a més fa un dia ennuvolat ..
Esperem que un dolç casolà ens ajudi a remuntar el dia..i demà festa, quina setmana tan extranya !!
Feliç setmana a tothom!!!

Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-1 ou per pintar la coca.
-Nocilla o Nutella, o crema de cacao
-Ametlles llaminades
- sucre glas

Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera!!.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ideal si ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui,uns 15 minuts.

Per donar-li aquesta forma repartim la massa en més o menys parts iguals, posem una mica de nocilla i li donem forma de bola.
Posem les boles sobre una paper especial per a forn, de tal manera que estiguin a prop però que no es toquin, pòr que quan la massa creixi de s'ajuntessin.
Deixem reposar unes dues hores.

(Com jo la volia per al dia següent l'he deixat tapada amb un drap a la nevera unes 20 hores, i aquest matí l'he deixat a temperatura ambient més o menys una hora)

La pintem amb ou batut i posen les gotes de xocolata

Introduim al forn calent, 180 Graus 25 minuts.