L'altre dia, amb mes ganes que temps de fer coses, d'encendre el forn volia fer uns rotllos de canyella, els que tant m'agraden ...
Després em vaig anar animant i em deia ami mateixa: has d'afegir poma, i pots caramel·litzar-la, doncs això ...
Van quedar boníssims, suaus, esponjosos .
Ingredients.
Per a la
massa
-350 grams de
farina fluixa
-7 grams de
llevat sec de forner
-75 ml de
llet
-40 grams de
mantega
-40 grams de
sucre
-sal
-2 ous.
-2 cullaretes
d'aigua de tarongina
-Nata liquida
per pintar
Per al farcit
-60 grams de
sucre moreno
-20 grams de
farina
--4
cullerades de canyella
-60 grams de
mantega
-50 grams de
sucre blanc
-3 pomes
Barregem la
farina amb el llevat, d'altra banda posem en un pot la llet amb la mantega, el
sucre i una mica de sal, l'escalfem fins que la mantega de desfaci, només ho
escalfem, ho cal que bulli, ho deixem que es refredi una mica.
En un bol per amassar barregem tot, primer
posarem una mica de farina, la llet,els ous d'un en un, l'aigua de tarongina i
mes farina ho anem pastant amb la màquina oa mà, cal anar pastant fins que la
massa no queda enganxosa, ha de quedar una massa llisa i fàcil de manejar.
Deixem la
massa reposant en un bol tapada amb un film, unes dues hores, més o menys o
fins que veiem dobla el seu volum.
Preparem el
farcit.
Pelem i
traiem les llavors a les pomes, les tallem a trossets molt petits.
Posem en una
paella sucre i un parell de cullerades d'aigua., El posem a escalfar, quan el
sucre comença a agafar color afegim els trossos de poma i amb una cullera
de fusta anirem movent, que ens quedin tots els trossets ben caramelitzats,
apartem del foc i reservem
A part tallem
la mantega, que ha d'estar freda, a trossets petits, i la barregem amb el sucre
moreno, la farina i la canyella, ens ha de quedar com una pasta.
Quan la massa
ja hagi doblat el volum l'estendrem sobre el nostre espai de treball a la
cuina, posar una mica de farina perquè no s'enganxi ..sobre posarem el farcit
ben estès per tota la massa, i les pomes.
Enrotllem.
Tallem a
trossos,fem espirals i lesposem en una safata per forn, un tros al costat d'un altre, no
gaire juntets per que la massa ha de tornar a créixer.
I ara un
altre vegada a reposar cobert amb paper film, unes dues hores.
Passat aquest
segon temps de repòs pintem amb nata liquida, o amb ou batut i ho posem al forn
calent a 180 graus uns 30 minuts.
Si volem
donar-li brillantor en calent el pinzellem amb melmelada d'albercoc o préssec
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.