Un altre dels blocs que m'agrada
molt és Les receptes del Miquel.
Aquesta vegada el repte era fer un Fricandó diferent al que faig jo a casa, i que té molt èxit, jo mai li poso tomàquet, ni picada.
Però com estem en època de bolets i em venia de gust cuinar algun plat amb ells m'he posat el davantal.. i aquest ha estat el resultat.
Un clàssic de la cuina catalana.
Aquesta vegada el repte era fer un Fricandó diferent al que faig jo a casa, i que té molt èxit, jo mai li poso tomàquet, ni picada.
Però com estem en època de bolets i em venia de gust cuinar algun plat amb ells m'he posat el davantal.. i aquest ha estat el resultat.
Un clàssic de la cuina catalana.
Ingredients.
-750 grams de carn de vedella
-200 grams de bolets en aquest cas camagrocs (rossinyolic, camasec , rossinyol de pi, vaqueta de pi, misto,
picornell de càrritx, picornell de pi o ginesterola de pi )
-1 ceba
-1 pastanaga
-2 tomàquets madurs
-Herbes aromatiques
-1 got de vi ranci o
xerez
-Caldo de carn
-Oli d’oliva
-sal
-Pebre
-Ametlles torrades
-1 troçet de pa torrat
o 1 carquinyoli
-Farina
Netegem bé els bolets,
els traiem bé la
poc sòls que tinguin enganxada
a la part de baix i moltes vegades vénen
amb algunes branquetes
del bosc enganxades.
Els passem per una paella que perdin l'aigua que deixen i els reservem.
Salpebrem els trossos de carn els arrebossem amb la farina i els fregim, no molt que no ens quedin molt secs.
Reservem.
En una cassola posem oli i fregim la ceba picada, que ens quedi ben feta, no cremada, afegim la pastanaga també picada la deixem que quedi ben sofregida, a continuació afegim una culleradeta de farina i remenem, afegim els tomàquets tallats a daus i quan ja estiguin ben sofregits, afegim les herbes aromàtiques, una mica de vi i deixem que vagi reduint.
Incorporem la carn que havíem reservat i ho cobrim amb el brou, deixem que es vagi coent, com a mínim 1 hora, 10 minuts abans d'acabar la cocció incorporem els bolets i una picada d'avellanes i pa, o carquinyoli.
Els passem per una paella que perdin l'aigua que deixen i els reservem.
Salpebrem els trossos de carn els arrebossem amb la farina i els fregim, no molt que no ens quedin molt secs.
Reservem.
En una cassola posem oli i fregim la ceba picada, que ens quedi ben feta, no cremada, afegim la pastanaga també picada la deixem que quedi ben sofregida, a continuació afegim una culleradeta de farina i remenem, afegim els tomàquets tallats a daus i quan ja estiguin ben sofregits, afegim les herbes aromàtiques, una mica de vi i deixem que vagi reduint.
Incorporem la carn que havíem reservat i ho cobrim amb el brou, deixem que es vagi coent, com a mínim 1 hora, 10 minuts abans d'acabar la cocció incorporem els bolets i una picada d'avellanes i pa, o carquinyoli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.