Des de fa ja molts anys per a la Castanyada compro una carbassa i la buido, li faig ulls, boca ... li intento donar un aspecte "terrorífic" als meus fills els encanta, la nit del 31 poso una espelma dins i ens il·lumina i dóna ambient.
L'interior de la carabassa l'aprofito per fer puré, i galetes, com en aquesta ocasió.
L'any passat ja vaig fer unes galetes molt semblants, però aquest any hem afegit avellanes.
I és que la nit del dia 31 d'octubre i l'1 de novembre són dies per pensar, i per recordar els que ja no estan físicament amb nosaltres..pero sempre els recordarem i els tindrem en els nostres cors.
Ingredients.
-60 grams de mantega
-100 grams de carbassa cuita
-50 grams de sucre moreno
-1 ou
-100 grams de farina de rebosteria
-1 cullaredeta petita de Bicarbonat
-Essència de vainilla o sucre avainillat
-canyella en pols, gingebre i cardamom, anís (Les espècies van al gust, podem barrejar les que mes ens agradin)
-Sal
-50 grams de gotes de xocolata o trocets de xocolata 70 %
-Avellanes trocejades
-Avellanes trocejades
Hem de tenir la mantega a temperatura ambient, com sempre que fem galetes, ha d'estar tova però ferma.
Batem la mantega fins que ens quedi la textura d'una pomada, afegim llavors la carabassa, seguim batent i afegim el sucre, l'ou sencer, la vainilla, una culleradeta de bicarbonat, un pessic de sal i les espècies ..
Finalment afegirem la farina, les avellanes i la xocolata.
Ho barregem tot bé i ho deixem reposar a la nevera una estona, que la massa ens quedi una mica dura.
Batem la mantega fins que ens quedi la textura d'una pomada, afegim llavors la carabassa, seguim batent i afegim el sucre, l'ou sencer, la vainilla, una culleradeta de bicarbonat, un pessic de sal i les espècies ..
Finalment afegirem la farina, les avellanes i la xocolata.
Ho barregem tot bé i ho deixem reposar a la nevera una estona, que la massa ens quedi una mica dura.
Posem una paper per forn damunt d'una safata ia sobre posem petites porcions de la massa, amb cura perquè al forn baixen i s'expandeixen una mica.
Unas buenas galletas de calabaza y ademas tambien tienes arte en decoración.
ResponEliminabona setmana
peto