Bon dia i feliç setmana a tothom!
Ha deixat de ploure i avui llueix un solet fantàstic a Barcelona.
Avui pasta de full, crema i pomes és la combinació perfecta per a un pastís.
Com sempre, la masa de pasta de full la podeu fer a casa, queda super bé, o podem comprar una fresca o congelada, jo he utilitzat una fresca de la marca La cocinera.
Ingredients.
-1 Base de pasta de full
-4 Pomes
-1 cullerada de mantega
-sucre
-1 Ou per pintar la pasta de full
-1 llimona
Per a la crema
Estenem bé la pasta de full i la posem en un motlle.
Posem una capa de crema pastissera
Pelem els traiem les llavors i tallem les pomes a grills, les ruixem amb suc de llimona
Anem col·locant les pomes sobre de la crema, cal posar-les molt juntes,que no es vegi la crema.
Un cop tenim coberta tota la massa posem trossos de mantega sobre de les pomes i empolvorem amb sucre.
Si queda una vora pasta de full visible cal pintar-la amb ou batut.
Introduïm al forn calent a 190 graus uns 25/30 minuts.
Si volem donar-li brillantor extra podem pintar les pomes amb melmelada de préssec o albercoc quan encara està calent.
Ha deixat de ploure i avui llueix un solet fantàstic a Barcelona.
Avui pasta de full, crema i pomes és la combinació perfecta per a un pastís.
Com sempre, la masa de pasta de full la podeu fer a casa, queda super bé, o podem comprar una fresca o congelada, jo he utilitzat una fresca de la marca La cocinera.
Ingredients.
-1 Base de pasta de full
-4 Pomes
-1 cullerada de mantega
-sucre
-1 Ou per pintar la pasta de full
-1 llimona
Per a la crema
-300 ml de
llet
-2 rovells
d'ou
-50 grams de
sucre
-1 cullerada de maizena
-Pell de
llimona
-1 branca de
canyella
-25 grams de
mantega
Preparem la
crema.
Posem a
bullir la llet amb la meitat del sucre, la canyella i la pell de llimona, quan
comença a bullir la deixem uns minuts perquè absorbeixi bé l'aroma.
Batem en un
bol el sucre, la Maizena, els rovells
d'oui i la mantega toveta.
Retirem el
cassó del foc i hi afegim la barreja anterior sense deixar de batre, acostem
una altra vegada al foc sense deixar de remenar.
Quan comença
ha bullir de nou i espessa ja la tenim llesta.
La deixem
refredar.
Estenem bé la pasta de full i la posem en un motlle.
Posem una capa de crema pastissera
Pelem els traiem les llavors i tallem les pomes a grills, les ruixem amb suc de llimona
Anem col·locant les pomes sobre de la crema, cal posar-les molt juntes,que no es vegi la crema.
Un cop tenim coberta tota la massa posem trossos de mantega sobre de les pomes i empolvorem amb sucre.
Si queda una vora pasta de full visible cal pintar-la amb ou batut.
Introduïm al forn calent a 190 graus uns 25/30 minuts.
Si volem donar-li brillantor extra podem pintar les pomes amb melmelada de préssec o albercoc quan encara està calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.