Aquesta és una coca amb molta crema, abans de posar-la al forn estava ben repartida, amb la màniga pastissera, però al enfornar-la i créixer la massa la crema ha quedat molt repartida....ami m'encanta!
No us puc ensenyar la foto de la coca sencera per que ens hem menjat un tros abans de fotografiar-la.
Està feta amb una base de briox bàsica però molt esponjosa i una crema pastissera de vainilla i llimona.
Us desitjo una feliç revetlla a tothom, i també un bon estiu!!!!
Ingredients
Per a la massa mare.
-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.
Per fer la Coca.
-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 ml de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-1 Mica de sal
-Aigua de tarongina
Per a la crema
-400 ml de llet
-2 rovells d'ou
-40 grams de sucre
-2 cullerades de maizena
-1 branca de vainilla-pell de llimona
Per decorar
-Cireres
-Pinyons
-1 ou per pirtar
Primer repararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar-la a la nevera!!.
Preparem la crema.
Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre, i la pell de llimona i kla brnaca de vainilla, quan comença a bullir la deixem uns minuts perquè absorbeixi bé l'aroma.
Batem en un bol el sucre, la Maizena i els rovells d'ou.
Retirem el cassó del foc, retirem la vainilla i la pell de llimona i hi afegim la barreja anterior sense deixar de batre, acostem una altra vegada al foc sense deixar de remenar.
Quan comença ha bullir de nou i espessa ja la tenim llesta.
La deixem refredar.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.
Ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui, com la meva, almenys 12/15 minuts.
Posem un paper de forn i a sobre la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, ben estirada.i posem a sobre la crema,afegim les cireres i els pinyons la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.
Pintem amb ou batut les parts de massa que no estiguin cobertes per la crema.
La posem al forn calent, 180 Graus,25 minuts..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.