Avui, amb permís de la gent de Galícia, he fet una Bica ..
He vist diverses receptes però al final m'he decidit per aquesta, l'he estat totalment fidel a la recepta publicada.
Amb aquesta coca podem donar de berenar almenys a 20 persones, per que és molt dolça, molt intensa .. bonissima!
.. sens dubte un dels millors Pans de Pessic que he provat, gràcies a Mary del bloc "cuchillito y tenedor" que comparteix amb tots les seves receptes
Ingredients.
-9 clares d'ou
-400 grams de sucre
-375 ml de nata 35%
-375 grams de farina
-2 cullerades de anís
-Sal
.Canyella
Primer hem de muntar la nata ben ferma, per això ha d'estar molt freda. Reservem.
Muntem les clares a punt de neu, amb una mica de sal perquè quedin ben fermes, quan ja gairebé les tenim afegim l'anís i el sucre.
Seguidament afegim la farina tamisada sense moure molt la massa, sempre remenant en la mateixa direcció perquè no se'ns baixin molt les clares que hem muntat .. i per últim incorporem la nata que havien muntat.
Posem la barreja en un motlle, perfecte si com sempre indico, tenim un paper especial per al forn.
Empolvorem amb sucre i canyella
Introduïm al forn calent a 180 graus durant 45 minuts.
Una bona manera de que la massa ens pugi bé és tenir el forn molt calent a 200-220 graus i en el moment de posar la Bica baixar a 180 graus, i quan acabem la cocció no treure-la de cop, deixar almenys 10 minuts que vagi baixant de temperatura dins del forn.
I un altre dia vaig fer una Bica mes petita amb la mitat de la recepta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.