Per a la massa:
-75 grams de sucre glast
-200 grams de farina
-110 grams de mantega
-1 ou
-1 cullerada d'essència de vainilla
-Una mica de sal
Per a la cobertura
-Xocolata de cobertura
-Ametlles laminades
-Caramels de toffe
-Coco
-Fideus de xocolata
Barregem la mantega a temperatura ambient amb el sucre i la sal just fins a incorporar els ingredients , no cal batre-ho molt perquè s'omple d'aire la massa i per fer galetes no cal .
Afegim a continuació l'ou batut i la vainilla i després la farina a poc a poc.
Quan tinguem la farina ben incorporada a la massa , fer una bola i la posem entre dos papers de forn , l'estirem bé donant el gruix d'una galeta , ni molt fina , es cremaria de seguida , ni molt gruixuda ..
col ·loquem sobre una safata i deixem reposar a la nevera mínim 1 hora , la massa ens quedarà una mica endurida .
Passat el temps de repòs , tallem la massa amb les formes que ens agradi i les posem sobre un paper per forn i damunt d'una safata .
Introduïm al forn calent ba 180 graus fins que tinguin color , uns 10 minuts .
Com a la primera tanda segur no ens caben totes les galetes al forn la massa la tornem a ficar a la nevera , així és molt més fàcil tallar les galetes .
La recepta original es fa amb sucre glast, jo no tenia a casa, així que les vaig fer amb sucre normal, una altra solució és batre el sucre amb el batedor elèctric fins que ens quedi ben mòlt.
Per fer les cobertures cal esperar que les galetes estiguin fredes.
Les de caramel les ha cobert amb una capa de caramels toffe que he desfet al bany maria.
Les he empolvorat amb coco ratllat que he torrat uns 2 minuts al forn.
Les de xocolata les he banyat amb la xocolata de cobertura, també desfet al bany maria, i algunes les he empolvorat amb fideus de xocolata, altres amb ametlles filetejades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.