Volia fer un pastís d'aniversari per a una professora dels meus fills i no m'acabava de decidir. Al final vaig anar al segur fer un Sacher, però com són molts a repartir en vaig fer un doble, és a dir dues bases amb melmelada al mig.
Ha quedat un pastís XXXL
Com a decoració li he posat a sobre unes boletes de sucre de color blau que li donaven el toc final.
Feliç aniversari Cèlia, t'estimem !!!
Ingredients.
-175 Grams de mantega x2
-7 ous x2
-175 Grams de sucre x2
-100 Grams de farina de rebosteria x2
-175 Grams de xocolata 70% x2
-50 Grams d'ametlles crues mòltes. Farina d'ametlles. x2
-Melmelada d'albercoc
Per a la cobertura
-150 Grams de xocolata 70%
-100 Ml de nata liquida
-175 Grams de mantega x2
-7 ous x2
-175 Grams de sucre x2
-100 Grams de farina de rebosteria x2
-175 Grams de xocolata 70% x2
-50 Grams d'ametlles crues mòltes. Farina d'ametlles. x2
-Melmelada d'albercoc
Per a la cobertura
-150 Grams de xocolata 70%
-100 Ml de nata liquida
-20 grams de mantega
Posem al bany Maria la xocolata i ho deixem que quedi temperat.
Batem a punt de neu les clares d'ou, i reservem els rovells.
Posem en un bol la mantega tova amb el sucre i ho batem, millor amb una batedora electrica.de varetes.
Anem incorporant els rovells un a un, i la xocolata fosa.
Ara amb la vareta manual anem incorporant la farina d'ametlla i la farina, amb moviments molt suaus
Finalment afegim les clares a punt de neu, amb compte, amb moviments envoltants i en la mateixa direcció.
Batem a punt de neu les clares d'ou, i reservem els rovells.
Posem en un bol la mantega tova amb el sucre i ho batem, millor amb una batedora electrica.de varetes.
Anem incorporant els rovells un a un, i la xocolata fosa.
Ara amb la vareta manual anem incorporant la farina d'ametlla i la farina, amb moviments molt suaus
Finalment afegim les clares a punt de neu, amb compte, amb moviments envoltants i en la mateixa direcció.
Posem la massa en un motlle untat en mantega i farina o bé que tingui un paper especial.
Introduïm al forn calent a 175 graus uns 15 minuts.
Passat aquest temps baixem la temperatura a 165 graus 30 minuts.
Quan ha passat aquest temps deixem el pastís al forn apagat i amb la porta una mica oberta uns 10 minuts perquè no ens baixi la massa de cop.
Introduïm al forn calent a 175 graus uns 15 minuts.
Passat aquest temps baixem la temperatura a 165 graus 30 minuts.
Quan ha passat aquest temps deixem el pastís al forn apagat i amb la porta una mica oberta uns 10 minuts perquè no ens baixi la massa de cop.
Quan tinguem una part feta repetim l'operació i fem l'altra.
Quan ja tenim les dues parts fetes i fredes li posem, generosament melmelada d'albercoc entres les dues.
Per a la cobertura posem a escalfar la nata líquida i quan estigui a punt de bullir retirem del foc, afegim la xocolata trossejada, batem bé i posem també la mantega, que ens quedi una xocolata fosa amb una textura ben fina.
Ho repartim per tot el pa de pessic.
Deixem refredar.
Quan ja tenim les dues parts fetes i fredes li posem, generosament melmelada d'albercoc entres les dues.
Per a la cobertura posem a escalfar la nata líquida i quan estigui a punt de bullir retirem del foc, afegim la xocolata trossejada, batem bé i posem també la mantega, que ens quedi una xocolata fosa amb una textura ben fina.
Ho repartim per tot el pa de pessic.
Deixem refredar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.