L'altre dia vaig fer una
llom de porc ibèric
. No tenia
clar si ho anava fer
amb la seva pròpia salsa o amb una mica de salsa de
taronja,davant d'aquest gran dubte no em va quedar més remei.. vaig fer les dues salses i cada
un es va posar la que li gust, tots vam provar les
dues, i no van saber dir-me que salsa
els havia agradat més.
En aquesta ocasió ho he
cuinat amb cassola,
però perfectament es pot fer al forn.
Ingredients.
-1 Tira de llom ibèric d'1 quilo (aprox.)
-2 cebes
-2 Grans d'all
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre
-1 Copa de vi Ranci
-Una Taronja
-100 Ml de nata liquida o llet evaporada
-1 Tira de llom ibèric d'1 quilo (aprox.)
-2 cebes
-2 Grans d'all
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre
-1 Copa de vi Ranci
-Una Taronja
-100 Ml de nata liquida o llet evaporada
Posem oli en una cassola, salpebrem
la tira de llom i
la posem a la cassola que ens quedi dauradeta per fora, un cop aquest
daurada, baixem una
mica el foc i hi afegim les cebes
i les dents d'all,
li posem en vi ranci
i ho deixem que
es vagi fent, donant-li la volta de tant en
tant.
Ho deixem més o menys uns 40-45 minuts.
Passat aquest temps retirem la carn i posem el foc més fort, deixem que la salsa redueixi, i després la triturem i passem per un colador xinès, que ens quedi ben fina.
Ja tenim una salsa per acompanyar la carn.
Segona salsa.
Fem suc amb la taronja, escalfem la nata líquida i li posem una mica de sal, una punta de pebre i li afegim el suc de la taronja, a poc a poc i sense deixar de batre.
Aquesta és fàcil ...
Quan la carn s'hagi refredat la tallem i servim amb les salses a part.
Ho deixem més o menys uns 40-45 minuts.
Passat aquest temps retirem la carn i posem el foc més fort, deixem que la salsa redueixi, i després la triturem i passem per un colador xinès, que ens quedi ben fina.
Ja tenim una salsa per acompanyar la carn.
Segona salsa.
Fem suc amb la taronja, escalfem la nata líquida i li posem una mica de sal, una punta de pebre i li afegim el suc de la taronja, a poc a poc i sense deixar de batre.
Aquesta és fàcil ...
Quan la carn s'hagi refredat la tallem i servim amb les salses a part.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.