Aquest pastís m'ha agradat especialment.
Em la recepta original va amb albercocs en almívar, però com ja ha començat la temporada jo els he posat frescos.
Els he pelat i desossat i amb la cocció han quedat desfets , ha donat una textura molt bona al farcit.
Em la recepta original va amb albercocs en almívar, però com ja ha començat la temporada jo els he posat frescos.
Els he pelat i desossat i amb la cocció han quedat desfets , ha donat una textura molt bona al farcit.
Aquest pastís quedaria bé amb altres farcits, que provaré properament, com pomes i cireres, o ruibarbre, préssec ...peres de temporada..
Del blog L'exquisit
Ingredients
Per a la massa
-150 grams de farina
-85 grams de sucre
-50 grams de farina d'ametlles
-1 culleradeta de sucre avainillat
-1 ou
-sal
-75 grams de mantega
Per al farcit
-2 pomes Golden
-10 albercocs
-1 cullerada de farina
-60 grams de sucre
-1 cullerada de sucre avainillat
-2 cullerades de pa ratllat
Per decorar ametlles laminades
Barregem la farina, i la farina d'ametlla amb el sucre i una mica de sal, afegim la mantega tova i pastem amb les mans.
Estirem la massa i amb la meitat folrem un motlle, ideal si li posem el paper especial.
Amb la resta de la masa fem, més o menys la forma del motlle, la dejem, estesa en un paper i fiquem les dues masses a la nevera mínim una hora, que quedin fredes.
Estirem la massa i amb la meitat folrem un motlle, ideal si li posem el paper especial.
Amb la resta de la masa fem, més o menys la forma del motlle, la dejem, estesa en un paper i fiquem les dues masses a la nevera mínim una hora, que quedin fredes.
Preparem el farcit.
Barrejar les pomes pelades, tallades i sense les llavors amb la farina, el sucre, el sucre de vainilla i amb els albercocs també pelats sense l'os i en tporcitos
Cobrir el fons del pastís amb el pa ratllat (absorbirà la humitat de la fruita) i poseu les pomes i els albercocs. Tapem amb l'altra part de la massa que havíem reservat.
Premem bé les vores de la massa perquè quedin ben segellats, amb una forquilla mateix.
Fiquem al forn calent a 160 graus uns 50-60 minuts.
Barrejar les pomes pelades, tallades i sense les llavors amb la farina, el sucre, el sucre de vainilla i amb els albercocs també pelats sense l'os i en tporcitos
Cobrir el fons del pastís amb el pa ratllat (absorbirà la humitat de la fruita) i poseu les pomes i els albercocs. Tapem amb l'altra part de la massa que havíem reservat.
Premem bé les vores de la massa perquè quedin ben segellats, amb una forquilla mateix.
Fiquem al forn calent a 160 graus uns 50-60 minuts.
En els 5 últims minuts de cocció posem la ametlles per sobre del pastís, si les ametlles són crues, si estan ja torrades les posem un cop finalitzada la cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.