Aquesta coca és la meva preferida, queda espectacular, deliciosa, crec que és d'aquestes receptes a les que els hi agafes el punt i sempre et queden bé.
La vaig fer el dia 1 de gener per als meus convidats, de postres..i va desaparèixer de la taula !!!
I aquest cap de setmana la tornaré fer!
Per a la massa mare.
-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.
Per fer la Coca.
-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
- unes gotes d'essència de vainilla
-1 Mica de sal
Per a la crema
-500 ml de llet
-3 rovells d'ou
-100 grams de sucre
-2 cullerades de maizena
-Pell de llimona
+ fruita confitada
Primer repararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar-la a la nevera!!.
Preparem la crema.
Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre, i la pell de llimona, quan comença a bullir la deixem uns minuts perquè absorbeixi bé l'aroma.
Batem en un bol el sucre, la Maizena i els rovells d'ou.
Retirem el cassó del foc i hi afegim la barreja anterior sense deixar de batre, acostem una altra vegada al foc sense deixar de remenar.
Quan comença ha bullir de nou i espessa ja la tenim llesta.
La deixem refredar.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.
Ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui, com la meva, almenys 10 minuts, si ho fem manual el procés és més pesat, necessitarem als menys 15/18 minuts.
Posar un paper per al forn i col · locar la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, ben estirada.i posem a sobre una capa de crema,afegim els trossso de fruita confitada i les ametlles laminades i la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.
La posem al forn calent, 180 Graus,20 minuts..
La vaig fer el dia 1 de gener per als meus convidats, de postres..i va desaparèixer de la taula !!!
I aquest cap de setmana la tornaré fer!
Per a la massa mare.
-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.
Per fer la Coca.
-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
- unes gotes d'essència de vainilla
-1 Mica de sal
Per a la crema
-500 ml de llet
-3 rovells d'ou
-100 grams de sucre
-2 cullerades de maizena
-Pell de llimona
+ fruita confitada
Primer repararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar-la a la nevera!!.
Preparem la crema.
Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre, i la pell de llimona, quan comença a bullir la deixem uns minuts perquè absorbeixi bé l'aroma.
Batem en un bol el sucre, la Maizena i els rovells d'ou.
Retirem el cassó del foc i hi afegim la barreja anterior sense deixar de batre, acostem una altra vegada al foc sense deixar de remenar.
Quan comença ha bullir de nou i espessa ja la tenim llesta.
La deixem refredar.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.
Ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui, com la meva, almenys 10 minuts, si ho fem manual el procés és més pesat, necessitarem als menys 15/18 minuts.
Posar un paper per al forn i col · locar la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, ben estirada.i posem a sobre una capa de crema,afegim els trossso de fruita confitada i les ametlles laminades i la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.
La posem al forn calent, 180 Graus,20 minuts..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.