Les croquetes més imperfectes són les millors, si, si, per que les que tenen formes perfectes són les que no són fetes a casa a mà, amb carinyo, amb temps i bons ingredients, encara que siguin "sobres"
Aquestes les vaig fer amb la carn d'olla i amb cigrons, ceba i poc mes.
Ingredients.
-Carn d'olla
-cigrons
-ceba
-farina
-curri
-curcuma
-comí mòlt
-nou moscada
-sal
-llet
-ou
-pa ratllat
-oli d'oliva
Piquem la ceba, i a part també piquem la carn d'olla i els cigrons, amb la picadora elèctrica, que ens quedi una pasta fina
Posem una mica d'oli en una paella i sofregim la ceba, quan queda transparent hi afegirem la carn i els cigrons, posem farina i li donem unes voltes fins que la farina quedi cuita, llavors anirem afegint llet, i deixant que la masa espesseixi, ha de quedar una textura perfecta, no líquida ni molt espessa, i sempre pensat que quan es refreda espessa una mica més.
Hi afegirem el curri, la curcuma, el comí, nou moscada, sal i pebre
Quan la massa es desenganxa de la paella la posem en una safata o plat ben estesa que es refredi.
Quan es freda fem les croquetas, les arrebossem en farina, ou batut i pa ratllat i les fregim en oli calent
Les traiem de l'oli les posem a sobre de paper absorbent perquè ens ens quedin olioses.
La veritat és que no costa res fer-les i queden molt bé, es pot aprofitar carn que ens sobra d'un rostit, o d'un pollastre a l'ast. Afegir una mica de pernil ibèric picat ...
Delicioses croquetes. !!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.