Bona tarda. S'han acabat aquestes mini vacances, demà a treballar !!!
Us confesso que me pensava fer aquest pastís, porto tot el find i setmana cuinant i fent pastissos, entre el pa cremat, el pastís de maduixots, el d'ahir de l'aniversari del Aniol, així que creia que ja no havia de fer més.
Però aquest matí algú a casa m'ha dit, així, com amb pena, no hi ha mona aquest any?
Llavors he encès el forn i m'he posat a elaborar aquesta mona.
Ingredients
Per el pa de pessis Genovés, la recepta:Pa de pessic Genovés
-100 ml. d'aigua
-200 grams de sucre
Per a la crema de rovell
És important fer la base, el pa de pessic a un dia abans, que sigui fred i no recent tret del forn.
Fem el pa de pessic
Us confesso que me pensava fer aquest pastís, porto tot el find i setmana cuinant i fent pastissos, entre el pa cremat, el pastís de maduixots, el d'ahir de l'aniversari del Aniol, així que creia que ja no havia de fer més.
Però aquest matí algú a casa m'ha dit, així, com amb pena, no hi ha mona aquest any?
Llavors he encès el forn i m'he posat a elaborar aquesta mona.
Per el pa de pessis Genovés, la recepta:Pa de pessic Genovés
Per al almívar
-100 ml. d'aigua
-200 grams de sucre
Per a la crema de rovell
-3 ous
-200 grams de sucre Aproximadament per que hem de pesar els ous, sense closca i posar la mateixa quantitat de sucre.
-15 grams de Maizena
-200 grams de sucre Aproximadament per que hem de pesar els ous, sense closca i posar la mateixa quantitat de sucre.
-15 grams de Maizena
-90 ml d'aigua
-1 fulla de gelatina
Per a la decoració
-taronja i cireres confitades
-ametlla crocant
-Ous de la xocolata
-melmelada d'allbecoc
-taronja i cireres confitades
-ametlla crocant
-Ous de la xocolata
-melmelada d'allbecoc
És important fer la base, el pa de pessic a un dia abans, que sigui fred i no recent tret del forn.
Fem el pa de pessic
Fem l'almivar posant en un cassó l'aigua i la llet, deixem bullir uns minuts i retirem del foc, deixem que es refredi.
Reservem
Reservem
Fem la crema.
Posem el full de gelatina a remullar en aigua freda.
Pesem els ous sense closca i la mateixa quantitat de sucre.
Batem els ous amb l'aigua.
A part barregem la maizena amb el sucre en un cassó, i hi afegim els ous i l'aigua. el posem a escalfar a foc lent. Anem batent suaument que vagi agafant consistència.
Retirem del foc i afegim la gelatina escorreguda, batem bé.
Deixem refredar.
Ha arribat l'hora de muntar la mona !!
Tallem en dues les bases i pinzellem amb almivar, posem entre una meitat una fina capa de melmelada, i entre les dues bases una capa de rovell, i en l'altra base, també tallada en dos una altra capa fina de melmelada, posem una base sobre d'una altra, i rovell per sobre, i una mica pels costats.
Si tenim cremador podem cremar-ho, si no també queda molt bé.
Posem la taronja confitada i el crocant d'ametlla pels costats.
Ja només ens queda afegir ous de xocolata, plomes i pollets i compartir-la amb la gent que volem.
Feliç Pasqua!
Posem el full de gelatina a remullar en aigua freda.
Pesem els ous sense closca i la mateixa quantitat de sucre.
Batem els ous amb l'aigua.
A part barregem la maizena amb el sucre en un cassó, i hi afegim els ous i l'aigua. el posem a escalfar a foc lent. Anem batent suaument que vagi agafant consistència.
Retirem del foc i afegim la gelatina escorreguda, batem bé.
Deixem refredar.
Ha arribat l'hora de muntar la mona !!
Tallem en dues les bases i pinzellem amb almivar, posem entre una meitat una fina capa de melmelada, i entre les dues bases una capa de rovell, i en l'altra base, també tallada en dos una altra capa fina de melmelada, posem una base sobre d'una altra, i rovell per sobre, i una mica pels costats.
Si tenim cremador podem cremar-ho, si no també queda molt bé.
Posem la taronja confitada i el crocant d'ametlla pels costats.
Ja només ens queda afegir ous de xocolata, plomes i pollets i compartir-la amb la gent que volem.
Feliç Pasqua!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.