dilluns, 16 de juny del 2014

Coques de Sant Joan 2014


Ja estem a la meitat de mes de juny, com cada any arriba el festival de final de curs, els plans per a les vacances, els casals d'estiu ..... i la revetlla de Sant Joan ... les coques de crema, de cabell d'angel, de fruita ... de llardons .... una copeta d'un bon Cava, bona companyia ... i com no ... els petards, que no poden faltar en una bona revetlla.

Aquest any he pensat fer coques diferents d'altres anys, i per descomptat les clàssiques
Aquest cap de setmana, per anar provant, he fet aquesta coca farcida de cabell d'àngel amb fruites, en lloc de pinyons, que no tenia, li he posat ametlla laminada, molt millor amb pinyons per descomptat. La recepta en aquest bloc, és molt fàcil, molt, molt, només cal deixar que la massa mare fermenti unes 12 hores i fer un bon pastat a mà o amb una pastadora senzilla. Patrícia que fa uns bescuits boníssims, i ara ha començat fer Bica, diu que ella no és capaç de fer coques de Sant Joan, veurem si la animo perquè segur que li sortirien super .

Farcida de cabell d'angel amb fruites i ametlles


Pasta de full ,Llardons i pinyons


Prepada per ficar al forn una de crema amb fruites i pinyons 


                                   De pasta de briox amb cabell d'angel  fruites i pinyons










I per seguir amb la tradició uns petards, aquí tenim el Martí ia l'Aniol, fent de les seves!!
Bona revetlla a tothom!


I per la revetlla de Sant Pere..!

                      Coca de brioix farcida de cabell amb ametlles  i cireras confitades





dilluns, 2 de juny del 2014

Sardines escabetxades picants

A casa l'escabetx amb els nens no té gaire èxit, crec que l'han provat poc.
Però havia comprat una sardines molt fresques i vam menjar una part a la planxa i vaig pensar que les altres les podia fer amb un escabetx una mica picant.



Ingredients

-Sardines fresques
-Farina
-Oli d'oliva
-1 Bitxo de caiena
-Pebre vermell picant
-1 ceba
-3 grans d'all
-vinagre de vi blanc de qualitat
-1 Branca de orenga
-uns grans de pebre


Netegem les sardines, els traiem el cap i els budells.
Les salem i les arrebossem en farina, les fregim en oli.
Reservem.
En una cassola posem oli i anem afegint la ceba tallada a làmines i els alls simplement aixafats.
Deixem que la ceba quedi transparent, llavors posem el pebre roig, la caiena li donem unes voltes ràpides i de seguida posem el vinagre.
posem les sarinas, les boles de pebre i la branqueta de orenga.
Ho deixem bullir 2 minuts i ho retirem del foc.
Sempre millor menjar fred i passades unes hores que les sardines agafin tot l'aroma i el sabor de l'escabetx.








Pastís d'albercocs i pomes

Aquest pastís m'ha agradat especialment.
Em la recepta original va amb albercocs en almívar, però com ja ha començat la temporada jo els he posat frescos.
Els he pelat i desossat i amb la cocció han quedat desfets , ha donat una textura molt
bona al farcit.


Aquest pastís quedaria bé amb altres farcits, que provaré properament, com pomes i cireres, o ruibarbre, préssec ...peres de temporada..
Del blog L'exquisit

Ingredients

Per a la massa

-150 grams de farina
-85 grams de sucre
-50 grams de farina d'ametlles
-1 culleradeta de sucre avainillat
-1 ou
-sal
-75 grams de mantega

Per al farcit

-2 pomes Golden
-10 albercocs
-1 cullerada de farina
-60 grams de sucre
-1 cullerada de sucre avainillat
-2 cullerades de pa ratllat

Per decorar ametlles laminades



Barregem la farina, i la farina d'ametlla amb el sucre i una mica de sal, afegim la mantega tova i pastem amb les mans.
Estirem la massa i amb la meitat folrem un motlle, ideal si li posem el paper especial.
Amb la resta de la masa fem, més o menys la forma del motlle, la dejem, estesa en un paper i fiquem les dues masses a la nevera mínim una hora, que quedin fredes.


Preparem el farcit.
Barrejar les pomes pelades, tallades i sense les llavors amb la farina, el sucre, el sucre de vainilla i amb els albercocs també pelats sense l'os i en tporcitos
Cobrir el fons del pastís amb el pa ratllat (absorbirà la humitat de la fruita) i poseu les pomes i els albercocs. Tapem amb l'altra part de la massa que havíem reservat.
Premem les vores de la massa perquè quedin ben segellats, amb una forquilla mateix.
Fiquem al forn calent a 160 graus uns 50-60 minuts. 

En els 5 últims minuts de cocció posem la ametlles per sobre del pastís, si les ametlles són crues, si estan ja torrades les posem un cop finalitzada la cocció.







Cigrons amb Rap

Jo no sé com feu la compra vosaltres.
Jo tinc dos mètodes que aplico segons tinc el dia ... un és fer una llista pensant en una recepta que he vist, i l'altre mètode és comprar una cosa que veig i m'agrada i després ja pensaré que faig amb aquests ingredients.
Això és el que em pasar l'altre dia.
Vaig veure al mercat un Rap molt fresc, i bé de preu i vaig pensar: Compra'l, i després ja veurem.
Quina casualitat que em trobo amb una recepta de rap amb cigrons .. genial, perquè havia anat al graner de Travessera de Gràcia a comprar cigrons saüc .

Ingredients

-300 grams de cigrons
-1 porro
-1 pastanaga gran
-3 patates
-Rap fresc
-Oli d'oliva
-Sal
-Julivert

Primer posem en remull els cigrons amb aigua calenta i sal.
Els deixem en remull d'un dia per l'altre i després cal coure'ls a mínim 2 hores amb sal, o menys temps si és en olla exprés

En una cassola amb una mica d'oli posem el porro i la pastanaga tallades molt petites, anem deixant que es faci a poc a poc fins que ens quedi ben fet.
Tallem les patates a trossets petits, posem brou i cigrons sobre del porro i la pastanaga i afegim les patates.
Bullim fins que les patates estiguin cuites, uns 15-20 minuts i en els últims dos minuts posem els trossos de rap.
Per servir-ho fem una barreja de julivert picat i oli i posem una mica per sobre.



Bescuit de Carbassa i Xips de Xocolata


Aquest bescuit ha quedat molt suau amb un toc de canyella bo, bo.
Estava molt millor d'un dia per l'altre, el màgic de casa és que duri per que normalment no sol quedar, però com aquest cap de setmana actuava el Martí Dissabte i Diumenge hem passat hores fora de casa ... i és que veure el Martí pujat sobre l'escenari és increïble! se sap el paper perfectament i ho fa molt , així que ja són dos els artistes de la família!

Martí ets molt gran i tot el que et proposis ho aconseguiràs amb el teu esforç i les ganes de fer les coses , t'has superat a tu mateix i has tingut la teva recompensa ... i ens anem fer l'ESO ... campió!

Del bloc Cocinerando

Ingredients.

-180 grams de farina
150 grams sucre
-2 ous
-90 ml oli d'oliva suau o de girasol
-160 grams puré de carbassa ( cuita al vapor o al microones)
-100 grams xips de xocolata
-1/2 sobre de llevat en pols
-1 culleradeta de bicarbonat
-1 culleradeta  de canyella
-1 culleradeta de gingebre
- 1 pessic de sal.

Batem els ous amb el sucre amb unes varetes fins esponjar., Anem afegint poc a pocxo l'oli sense deixar de batre.
Anem afegint el puré de carbassa i finalment la farina tamisada barrejada amb les espècies, sal, llevat i bicarbonat.
Per últim afegim els xips de xocolata, barregem amb un cullerot i bolquem en un motlle enfarinat o amb un paper especial.
El introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts.

Traiem i deixem refredar una mica abans de desmotllar.
És un pa de pessic que esta molt millor d'un dia per l'altre.









Que mona aquesta xarxa que he comprat a la nova botiga de Gran de Gràcia!!!!