La
paraula alboronía ve del vocable àrab al-baraniyya que significa cert menjar.
Per aquest motiu era habitual preparar aquesta recepta en l'època mossàrab per a les grans celebracions, com casaments o cerimònies.
Per aquest motiu era habitual preparar aquesta recepta en l'època mossàrab per a les grans celebracions, com casaments o cerimònies.
Aquesta recepta ens pot servir com a guarnició i acompanyament a
diferents plats, com carn o peix.
Ami m'agrada coure els llegums en cas en aquesta ocasió també he
posat els cigrons cuits a casa, però és una bona opció fer aquesta recepta amb
els de pot.
-500 Grams de carbassa
-1 albergínia
-1 Ceba
-1 pebrot verd
-1 Llauna de tomàquet sencer pelat de 400 grams
-1 Cullerada petita de pebre vermell picant de la vera
-1 Cullerada petita de comí mòlt
-6 Dents d'all
-1 pebrot verd
-1 Llauna de tomàquet sencer pelat de 400 grams
-1 Cullerada petita de pebre vermell picant de la vera
-1 Cullerada petita de comí mòlt
-6 Dents d'all
-1 fulla de llorer
-300 Grams de cigrons, o un pot de 300 grams aprox.
-300 Grams de cigrons, o un pot de 300 grams aprox.
-Sal
-Oli d'oliva
Primer tallarem petites la carbassa i albergínia i les posarem ha bullir, amb poca aigua fins que estiguin tendres, jo les he bullit al vapor.
Les escorrem i reservem
Piquem les dents d'all en un morter.
Reservem.
Piquem petit la ceba i el pebrot, i el sofregim en una paella amb una mica d'oli.
Quan estiguin ben sofregits afegim els alls.
Afegir el tomàquet trossejat, deixem coure uns 15 minuts.
Piquem les dents d'all en un morter.
Reservem.
Piquem petit la ceba i el pebrot, i el sofregim en una paella amb una mica d'oli.
Quan estiguin ben sofregits afegim els alls.
Afegir el tomàquet trossejat, deixem coure uns 15 minuts.
Afegim el pebre vermell, el comí i el llorer .
Ho barregem tot molt bé
Afegim la carbassa i l'albergínia ja cuites, seguir sofregint i remenant de tant en tant perquè es vagin desfent.
Quan tinguem una mena de puré bast, afegir els cigrons i deixar altres 5 o 10 minuts.
Retirem la fulla de llorer.
Ho podem servir calent o fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.