El Xampinyó comú o xampinyó de París.
És una espècie de fong conreat extensament per al seu ús en gastronomia.
És la més freqüentment emprada de les espècies comestibles de fongs, prestant-se a nombroses formes de consum.
El xampinyó comú té un sabor neutre i delicat, amb una aroma lleugerament nogat en els exemplars més madurs. És popular en gastronomia i d'escàs rendiment calòric, contenint al voltant de 20 calories cada 100 grams. És ric en fibra alimentària, en vitamina B6, vitamina C, vitamina D, potassi i niacina.
És una espècie de fong conreat extensament per al seu ús en gastronomia.
És la més freqüentment emprada de les espècies comestibles de fongs, prestant-se a nombroses formes de consum.
El xampinyó comú té un sabor neutre i delicat, amb una aroma lleugerament nogat en els exemplars més madurs. És popular en gastronomia i d'escàs rendiment calòric, contenint al voltant de 20 calories cada 100 grams. És ric en fibra alimentària, en vitamina B6, vitamina C, vitamina D, potassi i niacina.
M'agraden els xampinyons, m'agraden
pel seu aspecte, pos el seu sabor,
per la textura, ia
casa també agraden molt.
Els faig al forn, a la planxa, farcits .. sencers, a trossos ... i avui arrebossats.
No m'agrada molt arrebossar, cada dia ho faig menys, però avui farem una excepció.
Els faig al forn, a la planxa, farcits .. sencers, a trossos ... i avui arrebossats.
No m'agrada molt arrebossar, cada dia ho faig menys, però avui farem una excepció.
Ingredients.
-Xampinyons
-Farina
-ou
-Pa ratllat
-Oli d’oliva suau
-Sal
-Pebre
-All
-Julivert
Primer netegem bé els xampinyons,
és millor comprar-los
de bona qualitat,
el preu no varia molt
i són molt més blancs i amb poca terra,
els traiem el peu.
Batem l'ou i li posem un gra d'all i una mica de julivert fresc molt picats, sal i pebre.
Passem els xampinyons primer per farina, després per l'ou i finalment pel pa ratllat, els fregim en oli calent fins que agafin color.
Llestos per menjar calents, com acompanyament a qualsevol plat.
Batem l'ou i li posem un gra d'all i una mica de julivert fresc molt picats, sal i pebre.
Passem els xampinyons primer per farina, després per l'ou i finalment pel pa ratllat, els fregim en oli calent fins que agafin color.
Llestos per menjar calents, com acompanyament a qualsevol plat.
(He arrebossat també els peus
dels xampinyons, encara que no
són tan "estèticament" bonics com la part superior no volia llençar-los, i
estaven boníssims ....)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.