A casa,
un altre tradició és buidar
una carabassa, el dia 31 d'Octubre per la nit , i posar-li una espelma
dins, ja sabem
que no és un costum del nostre país, però a
nosaltres ens agrada, sempre és bonic adoptar
costums que ens aportin
coses bones...ens
agrada buscar a les botigues
de fruites i verdures
una carabassa ben maca, quan l'hem trobat
és com un premi...
la tenim!! .. I
després decidim quin aspecte li donarem, i per últim la llum que ens
aporta en la nit de la castanyada, són petites coses que ens agraden
a casa, i ho fem com una tradició.
Molts dies abans ja tenim la carbassa en un lloc preferent de casa esperant a ser buidada, i decorada amb uns ulls i unes dents que fem tallant la seva escorça.
Amb el que vam treure de l'interior faig algun pa de carbassa, o un pastís o com en aquest cas unes galetes
Molts dies abans ja tenim la carbassa en un lloc preferent de casa esperant a ser buidada, i decorada amb uns ulls i unes dents que fem tallant la seva escorça.
Amb el que vam treure de l'interior faig algun pa de carbassa, o un pastís o com en aquest cas unes galetes
Ingredients.
-110
grams de mantega
-100
grams de carbassa cuita
-75
grams de sucre moreno
-1
ou
-140
grams de farina de rebosteria
-Bicarbonat
-
-Essència de vainilla o sucre avainillat
-canyella en pols, gingebre nou
moscada
cardamom, anís, clau (Les espècies van al gust, podem barrejar les que mes ens agradin)
cardamom, anís, clau (Les espècies van al gust, podem barrejar les que mes ens agradin)
-Sal
-100 grams de gotes de xocolata
Hem de tenir la mantega a
temperatura ambient, com sempre
que fem galetes, ha d'estar tova però ferma.
Batem la mantega fins que ens quedi la textura d'una pomada, afegim llavors la carabassa, seguim batent i afegim el sucre, l'ou sencer, la vainilla, una culleradeta de bicarbonat, un pessic de sal i les espècies que hàgim triat ..
Finalment afegirem la farina i les gotes de xocolata.
Ho barregem tot bé i ho deixem reposar a la nevera una estona, que la massa ens quedi una mica dura.
Batem la mantega fins que ens quedi la textura d'una pomada, afegim llavors la carabassa, seguim batent i afegim el sucre, l'ou sencer, la vainilla, una culleradeta de bicarbonat, un pessic de sal i les espècies que hàgim triat ..
Finalment afegirem la farina i les gotes de xocolata.
Ho barregem tot bé i ho deixem reposar a la nevera una estona, que la massa ens quedi una mica dura.
Posem una paper per forn damunt d'una safata
ia sobre posem petites
porcions de la massa, amb cura perquè al forn baixen
i s'expandeixen una
mica.
Les posem al forn calent a 180 graus uns 15 minuts, ja veurem com agafen un color daurat molt bonic, no hem de deixar que ens quedin molt torrades.
Us diria que es conserven uns dies en una caixa metàl·lica per galetes, però això no ho he comprovat perquè se les han menjat totes!
Les posem al forn calent a 180 graus uns 15 minuts, ja veurem com agafen un color daurat molt bonic, no hem de deixar que ens quedin molt torrades.
Us diria que es conserven uns dies en una caixa metàl·lica per galetes, però això no ho he comprovat perquè se les han menjat totes!
L'Aniol d'ajudant!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.