Vaig veure en un programa de
TVE un reportatge sobre el Pebre
de la vera, com s'elabora
artesanalment i em
va agradar molt.
Moltes vegades a productes molt quotidians no els prestem atenció però són tan importants com qualsevol altre aliment de major grandària, per dir-ho d'alguna manera.
I crec que això és el que li passa al pebre, aquest ampolleta que tenim amb les espècies, que només utilitzem de tant en tant ... i té una història i una elaboració molt interessant.
Moltes vegades a productes molt quotidians no els prestem atenció però són tan importants com qualsevol altre aliment de major grandària, per dir-ho d'alguna manera.
I crec que això és el que li passa al pebre, aquest ampolleta que tenim amb les espècies, que només utilitzem de tant en tant ... i té una història i una elaboració molt interessant.
El pebre vermell de la Vera és el producte amb Denominació d'Origen, resultant de
la mòlta de pebrots vermells .
Es
conrea i s'elabora a la comarca de la Vera, província de Càceres.
És
un producte de sabor i aroma fumats a causa
del procés d'assecat al fum dels
pebrots.
Tota aquesta explicació és
per dir que aquesta recepta
porta aquest tipus de pebre vermell que podem trobar en qualsevol supermercat
o botiga de barri.
Ingredients.
-5
dents d’all
-1,5
de caldo suau o aigua (molt millor caldo, pot ser de verdures,carn o pollastre)
-1
Cullerada de pebre vermell de la Vera
-Pa
de dies anteriors (4 llesques petites per plat)
-3
ous
-Oli
d’oliva
Posem en una cassola fonda oli
i fregim els alls
talladets, cura no
fregir-los molt, ni poc ... que tinguin un
punt de color, separem la cassola del foc i
afegim el pebre roig, el movem una mica i de
seguida afegim el brou, cura no se'ns cremi
el pebre roig per que llavors ja no
estaria bona la recepta.
Ho tornem a posar el el foc i ho deixem bullir uns 15 minuts, quan hagi pasat aquest temps, sense retirar la cassola del foc, que segueixi bullint, batem els ous i se'ls tirem al brou poc a poc, i remenem.
I ja per últim posem la llesques de pa, movem una mica que quedin totalment xopes amb el brou.
Llesta per servir.
Una senzilla sopa d'all .. a la Castellana!!
Ho tornem a posar el el foc i ho deixem bullir uns 15 minuts, quan hagi pasat aquest temps, sense retirar la cassola del foc, que segueixi bullint, batem els ous i se'ls tirem al brou poc a poc, i remenem.
I ja per últim posem la llesques de pa, movem una mica que quedin totalment xopes amb el brou.
Llesta per servir.
Una senzilla sopa d'all .. a la Castellana!!
La recepta és del Bloc: Recetas y a cocinar se ha dicho!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.