diumenge, 11 d’agost de 2013

Pastis de formage amb pressec


La recepta d'avui l'he adaptat del Bloc Cuchillito y tenedor.
Grácias Mary, una vez más, por tus maravillosas recetas.

Jo no em resisteixo mai a un pastís de formatge, o de poma.
La recepta que va fer Mary és amb maduixes, ja en aquesta època no he trobat al mercat, així que jo l'he fet amb pressecs.





Ingredients.

-1 Paquet de galetes Maria.
-100 Grams de mantega
-1 Terrina de formatge cremós, tipus Philadelphia (aprox. 300 grams)
-1 Terrina de formatge Mascarpone (aprox. 250 grams)
-4 ous
-125 Grams de sucre
-1 llimona
-3 Pressecs
-4 Cullerades de sucre


Fem primer la massa triturant les galetes i barrejant-les amb la mantega fosa.
El resultat d'aquesta barreja l'hem de posar aixafat en un motlle.
Ideal si el motlle és desmotllable però cal anar amb compte perquè la cocció serà al bany Maria.
Ho posem una estona al congelador mentre preparem el farcit.
Prepararem la fruita.
En un cassó posem els pesecs pelats i tallats  amb el sucre i ho deixem coure fins que ens quedi una mena de mermelada espessa, amb uns 20 minuts, més o menys, és suficient.
Posem en un bol els formatges, els ous batuts, la ratlladura de la pell de llimona i el sucre i ho batem bé, millor amb la batedora elèctrica.
Posem aquesta massa sobre de la massa de galetes que teníem ja en el motlle, a continuació anem posant sobre de la massa cullerades de la barreja d'albercocs i sucre que havíem preparat, repartint bé per tota la massa, el podem anar movent amb una forquilla , per exemple ...
El posem al forn calent a 180 graus uns 60-70 minuts.
Aquesta és una d'aquelles pastissos que és molt millor d'un dia per l'altre.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->







divendres, 9 d’agost de 2013

Coca de Recapte

La recepta
que us proposo avui si que té èxit a casa meva.
La coca de Recapte.
La coca de recapte o coca de verdures és una coca salada que porta Hortalisses escalivades Damunt, típicament pebrot, albergínia i ceba. A les zones d'interior és habitual posar-hi bolets.
Tanmateix es pot emprar d'Altres verdures, botifarra o arengades,b
é
tots els que sou de Catalunya o us heu interessat per la nostra gastronomia això ja ho sabeu.
Com que no tenia arengades m'he decidit per la coca amb botifarra.


Ingredients.

-250 grams de farina de força
-20 grams de llevat fresc
-125 ml d’aigua
-sal
-50 ml d’oli d’oliva o mantega

Per a la guarnició.

-3 Tomàquets madurs
-2 cebes
-1 albergínia
-2 pebrots vermells
-50 ml d’oli d’oliva
-sal

Preparem primer la massa.
Posem la farina en forma de volca i enmig afegim l'aigua tèbia, el llevat i una mica de sal.
Ho pastem tot fins que se'ns desenganxi de les mans i ho deixem reposar embolicat en un drap sec i net. Mínim uns 3 hores.
Prepararem les verdures.

Posem les verdures senceres en una safata, per a forn, i les introduïm al forn calent a 200 graus fins que ens quedin cuites.
Quan ja les tinguem les deixem refredar, les pelem i fem tires.
Un cop tinguem la massa fermentada l'estenem i li afegim l'oli, la amassem bé i la posem en una placa de forn, ideal si posem un paper especial.
A sobre de la massa posem les verdures que havíem escalivat i els trossos de botifarra, o les arengades.
Li posem un bon raig d'oli i una mica de sal i pebre i ho posem al forn calent a 170 graus uns 30 minuts.